Gå til innhold

Darkbill

Medlemmer
 • Innlegg

  3 820
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

11 986 profilvisninger

Darkbill sine prestasjoner

2,1k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Så lenge du betaler husleie skal du ha ubegrenset adgang og disponere leieobjektet som om det er ditt eget. Så fort du leverer tilbake nøkkel på utleiers forespørsel (du kan ikke bare levere den tilbake før oppsigelse ut av det blå) så skal både oppsigelsestid og gjenstående leie opphøre. Leverer du nøkkel tilbake fordi huseier har nye leietakere, eller ber om å få tilbake objektet før oppsigelsestid er gått ut, 10. april for eksempel, og oppsigelsestid egentlig løper ut april, så skal du kun betale frem til 10. april. Hilsen utleier
 2. Det er vanlig med en gratis 'befaring' for advokater. Vært bort i mange, kun en gang blitt fakturert. Dog spesifiserer jeg at jeg kun ønsker en mening fra dem først.
 3. Du har ikke krav på 'fridager' - du har ferie som må avtales, eller gyldig permisjon til feks begravelse, sykdom og lignende. Så jo, når du spør om 'fri' er det ikke noe i veien for at arbeidsgiver kan spørre hvorfor for å gi deg noe du egentlig ikke har krav på...
 4. Tja, hva står i kontrakten? Er hageflekken du nevner DIN eller huseiers?
 5. Enhver får kopiert tilnærmet alle nøkler, også systemnøkler, så man vet jo aldri hvor mange nøkler er på avvei.
 6. Koster vel ikke mer enn 200kr for å kopiere ny nøkkel. Eller er du en av de som skal ha penger for ny lås og hele pakka? Er selv utleier av kollektiv og folk får kopiere som de vil.
 7. Du kan få gratis takst og vurdering fra selskapet om det er billigere å fikse selv, eller bonustap og egenandel. Meld skaden. Siden du har kasko pluss har du sannsynligvis 1 gratis parkeringsskade inntil rundt 20k rep kostnader årlig uten egenandel og bonustap. Hilsen bilselger
 8. Tja, man har en generell vedlikeholdsplikt. I en leilighet vil hage ikke være omfattet, leier du et helt hus sier det seg selv du må stå for hagearbeid. Du er jo pliktig til å vaske og støvsuge også. Utleier stiller vel ikke med mopp og støvsuger heller?
 9. Det beste du kan gjøre er å ikke svare på forelegget. Hun har vel ikke plikt til å forklare nær relasjon Om hun I verste fall sier det er deg, så bare kast forelegget. Ikke huk av "vedtar ikke" - men rett og slett bare ikke svar. Sannsynligvis havner den nederst i bunken, og etter noen år blir den henlagt. I verste fall purrer de deg og dukker opp på døra og ber deg skrive ja eller nei. Men den øker ikke eller lignendefør du faktisk skriver nei. Snakker av erfaring.
 10. Forsikringsagent ringer om å bytte forsikring. Firmabil, X5 50i. Driver bilbutikk. Han nevner jo da fullkasko vs maskineskade osv og kommer jo med alle salgstriks med "ja hvis motoren havarerer er bilen borte" "Eh, tja. Jeg vet ikke om du så det, men firmaet du ringer og prøver selge forsikring er faktisk en bilbutikk som vil si jeg har god kompetanse på både bil og forsikring, så jeg klarer meg nok fint og motoren havarerer nok ikke ut av det blå" 🙏🤣
 11. Dørkamera er jo ikke konstant på, kun når du får besøk på døra og det ringes på. I mitt hode er det da "gjentatt" overvåking når denne kun aktiveres ved en knapp fra utsiden, samt at den kun får med seg et svært begrenset område avhengig av hvordan den er montert.
 12. Bruktbil. Ah, så artig. Alle kjøper ting brukt og skjønner ting ryker. Men når det gjelder bruktbil tror alle av en eller annen magisk grunn at INGENTING blir ødelagt. Du har kjørt 4000km på 8mnd. Det tilsvarer 500km i mnd. Det tilsvarer 6000km I året. Da burde du ikke kjøpe dieselbil. Forhandler kan ikke vite eller lukte EGR tar kvelden noen mnd senere. Det kunne skjedd dagen etter kjøp, eller to år senere. Du kunne kjøpt ny EGR til 3000kr og et par timer jobb hos noen andre. At du velger den dyreste løsningen betyr ikke forhandler må stå for dette. Du har kjøpt noe som er ti år gammelt og gått 130k km. Det sier seg selv at påkost må påregnes. Synes du ikke det, burde du heller kjøpt nybil. Du kommer uansett ingen vei med dette med mindre forhandler visste om og skjulte dette, noe jeg tviler på. Ting skjer, og det er din bil. Man kan ikke gi ubegrenset garanti på noe som er hele ti år gammelt. Det skjønner vel alle. Ellers er det jo 2 års ventetid i forbrukerrådet. Tips, kjøp nybil neste gang, eller senk forventningene litt.
 13. Akkurat som man plikter å holde bolig nogenlunde ren mm, og man heller ikke leier et hus der man spør huseier gi deg en mopp og støvsuger. Leier man et objekt leier man hele greia med de rettigheter og plikter det medfører.
 14. Jeg er dog forsatt spent på hva du leier. Om du leier et hus skal du jo egentlig stå for slikt utstyr selv, så da gjør huseier deg en bjørnetjeneste. Høres heller ut som du isåfall er en vanskelig leietager. Huseier trenger jo ikke gi leietager kluter og støvsuger heller feks.
 15. HVA leier du? Rundt huset sier du - leier du et hus? Isåfall, JA - det er ditt ansvar. Leier du kun en leilighet eller lignende, vil der også være ditt ansvar å vedlikeholde det området som eventuelt tilhører deg. Det er spesifisert i både loven og alle ordinære kontrakter at leietager plikter å utføre vanlig vedlikehold og vask og lignende. Om huset har en fin og ålreit hage som er din/ditt alene; så sier det seg selv at det også faller inn under vedlikeholdsplikten. Både hekk og plen. Du trenger selvsagt ikke gjøre det superfint, men om du ikke vedlikeholder det nogenlunde som i klippe plen og hekk iblant, så ødelegger du jo hagen. Det blir litt som om du aldri støvsuger og tørker overflater inne. Da ødelegger du også objektet, og overholder ikke din vedlikeholdsplikt.
×
×
 • Opprett ny...