Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Man går ikke tilbake til start, for man har blitt sterkere så ny 10rm vil kanskje øke. 

Men ja -35% av 10RM for å sø øke vektene gradvis til de blir så tunge at man ikke kan øke er volumprinsippet. 

 

Da kan du google hvilkeuke eller strategisk nedtrening. 

Endret av War
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vet dette sikkert har blitt tatt opp  x antall ganger før, men våger meg å spørre; Hvilket omega-3 kosttilskudd anbefaler dere? Hater fisk, så tenker jeg får nok i meg altfor lite fett. Trenger ikke noe dyrt, men ønsker heller ikke noe som er presset ut av krabbe eller annet dritt. 

Lenke til kommentar

Ganske gøy og følge utviklingen på denne tråden gjennom de siste årene, har lært endel her og der selv, men føler det er så mange forskjellige meninger og hypoteser rundt alt at man må gå litt etter magefølelse og.. Men fra en tråd til alle ble slaktet hvis de nevnte noe annet enn 5x5 og fullkropp 3 ggr i uka til en tråd hvor det faktisk blir litt informert rundt de andere (nesten) like viktige faktorene. Er jo morro, og jeg vet mange her sitter på mye mer kunnskap enn meg, det er jo veldig betryggendes. Nesten så man vurderer våge legge ut split programmet sitt og høre hva folket her tror om det..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mens man sitter her å skal ha forskepapirer på alt, hvor biff har man blitt? 

Jeg kjøpte en pakke protein på helsekost jeg i 2002, leste www.tn.no på esken og gikk inn.

Der fant jeg Børge Fagerli og RYP, leste for første gang om bindevev, kcal-overskudd og hvileuke. 

De 4 årene før hadde jeg gått opp 2 kg med full trening, de neste 8 mnd gikk jeg opp 20 til og da trente jeg RYP grunnprogram som er et helkropps /isolasjonsprogram av billigste sort. 

 

Det eneste jeg endret var progresjonen og hvileuke + spiste mer  :dremel:

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dukien! Selv om forskning sier det smaker det samme så er smak subjektivt...

Ta nå utgangspunkt i IRL, ikke kun i henhold til forsknings forutsetninger. Vi lever ikke i en lab.

 

Melk fra "økologiske" produsenter er foret med gress, firkløver og whatnot. 

Melk fra ordinære melkekyr spiser mais og kornblandinger.

 

Det sier seg selv at smaken blir annerledes.

Om du klikket på hva jeg delte så understrekes det at smak akkurat er subjektivt. Men normer og forventninger vil ha evne til å påvirke dette i favør moralske handlinger og lignende.  Det har ingenting med å leve i en lab eller ikke å gjøre, men blindende tester trengs for etter beste evne eliminere bias. Når personer som hevder å smake forskjell blir utfordret på dette og konsekvent bommer så burde det fortelle deg noe. For øvrig spiser norske konvensjonelle kuer også grovfôr, rødkløver etc, men ikke like mye som i øko. At hva dyr spiser har evne til å påvirke smaken er ingen uenige med, men her går diskusjonen ut på plantemat hvor Axa selv sier at produksjonen ikke har noen forskjeller, annet enn øko-regelverket. Derfor jeg spekulerte i at han muligens var uheldig med varen. Det er er i mine øyne ikke for mye å foreslå. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Dukien! Selv om forskning sier det smaker det samme så er smak subjektivt...

Ta nå utgangspunkt i IRL, ikke kun i henhold til forsknings forutsetninger. Vi lever ikke i en lab.

 

Melk fra "økologiske" produsenter er foret med gress, firkløver og whatnot. 

Melk fra ordinære melkekyr spiser mais og kornblandinger.

 

Det sier seg selv at smaken blir annerledes.

Om du klikket på hva jeg delte så understrekes det at smak akkurat er subjektivt. Men normer og forventninger vil ha evne til å påvirke dette i favør moralske handlinger og lignende.  Det har ingenting med å leve i en lab eller ikke å gjøre, men blindende tester trengs for etter beste evne eliminere bias. Når personer som hevder å smake forskjell blir utfordret på dette og konsekvent bommer så burde det fortelle deg noe. For øvrig spiser norske konvensjonelle kuer også grovfôr, rødkløver etc, men ikke like mye som i øko. At hva dyr spiser har evne til å påvirke smaken er ingen uenige med, men her går diskusjonen ut på plantemat hvor Axa selv sier at produksjonen ikke har noen forskjeller, annet enn øko-regelverket. Derfor jeg spekulerte i at han muligens var uheldig med varen. Det er er i mine øyne ikke for mye å foreslå. 

 

 

TRUE! Øko-regelverket er lite annet enn et markedsføringsbegrep presset gjennom poltisk. Enn hvor sykt DET er.

Jeg skjønner jo nå i retrospekt at det skal vanskelig gjøres å smake forskjell på plantemat/kornarter, jordsmonnet er likt for produktene.

 

 

 

Forøvrig heter det KYR, ikke KUER  :p 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Skal faktisk kjøpe havremel idag og teste hvordan den fungerer, både smaksmessig og mettheten. Ble nyskjerrig etter å ha lest denne. Får bli neste gang Kjetil! :D

 

http://forskning.no/mat-og-helse-menneskekroppen/2015/08/sa-mye-bygg-kan-du-ha-i-brodet

 

Har byttet til havremel for lenge siden, men aldri merket noen forskjell i metthet. Største forskjellen er at grøten tykner på en mer markant måte med havremel. 

(100g havremel i ~6 dl melk fungerer bra som frokost i en travel hverdag også.)

Lenke til kommentar

Flere interessante innspill her. :) Ser blant annet Kjetil har prøvd dette i pannekaker, som jeg er uhyre glad i. Prøvde en rask google-søk (havremel + pannekaker) og fant oppskrifter som baserer seg på proteinpulver, noe jeg ikke har og tror det vil påvirke smaken negativt. At grøten tykner liker jeg, feit og fin konsistens, sleng med eple/pærebiter, H-melk + cottage cheese =  :dribble:

Edit: lolzelol, kom på at jeg har hatt en dunk stående i hybelen i halvannet år. Dere som har hatt pulver over så lang tid stående, har dette påvirket kvaliteten på produktet?

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Flere interessante innspill her. :) Ser blant annet Kjetil har prøvd dette i pannekaker, som jeg er uhyre glad i. Prøvde en rask google-søk (havremel + pannekaker) og fant oppskrifter som baserer seg på proteinpulver, noe jeg ikke har og tror det vil påvirke smaken negativt. At grøten tykner liker jeg, feit og fin konsistens, sleng med eple/pærebiter, H-melk + cottage cheese =  :dribble:

 

Edit: lolzelol, kom på at jeg har hatt en dunk stående i hybelen i halvannet år. Dere som har hatt pulver over så lang tid stående, har dette påvirket kvaliteten på produktet?

 

Nope, ikke hos meg! Whey 80- sjokolade/vanilje.

Lenke til kommentar

Joda! 

 

HURRA for ny pers! :D Gratulerer :)

 

Takk for det snuppa :)

 

Det gnager litt på sjela at jeg ikke oppga 160kg som siste løft men slik er det nå bare.

Målet var bare å delta - få ett godkjent løft i hver gren og deretter se hva som skjer. Det fikk jeg jo, og er meget fornøyd med 8 av 9 godkjente.

 

Det faktum at en unggutt i 66kg-klassen Marka 270kg (uoffisiell norgesrekord med 10kg) låste opp et eller annet oppe i topplokket mitt.

Nå tror jeg fremgangskurven kommer til å skyte i været :)

 

Tror det ble satt rundt 7 uoffisielle norgesrekorder jeg haha...såå....det er en klubb med gode muligheter for læring dette her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...