Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Hvilken myte er det da du snakker om Avid? De tidligste referansene fra 15 og 1600 tallet slik som "A Gest of Robyn Hode", "Robin Hood and the Monk" eller "Robin Hood and the Potter"? Eller noen av de som er reddet fra 1700 tallet slik som "The Jolly Pinder of Wakefield" eller "Robin Hood and Queen Katherine"? Eller noen av de utalje andre skrivene som "Robin Hood and the Valiant Knight" og "Robin Hood and the Prince of Aragon"?

 

Fakta er at der er ikke noe fakta og det er mye mytespinning rundt Robin Hood. Med så mange myter og historier, hvor er den faktiske linjen av "fakta"?

 

Det er så mange andre som har diktet sin historie om Robin Hood og hans liv i nyere kultur som baserer seg på baladene nevnt ovenfor, er det da virkelig så usannsynelig den historien som fortelles i denne nye filmen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Nightmare on Elm Street (2010)

 

Dean sitter i en liten kafe og er i mildt sagt dårlig form. Han har ikke sovet på tre dager. Det er ikke det han ikke får sove. Men han våger ikke drømme. Hver gang han drømmer får han voldsomme mareritt, der han blir jaget av en mann med store brannskader over hele kroppen og en hanske med skarpe knivblader i stedet for fingre. Alt han vet om denne manner navnet: Freddy...

 

Jeg er i utgangspunktet svært skeptisk til remakes, og den forrige remaken jeg faktisk likte var Texas Chainsaw Massacre. Det begynner bå bli en stund siden, og i ettertid har vi hatt alt fra Halloween og Friday 13th til The Fog og Amityville Horror. Nå har vi Nightmare on Elm Street, en remake jeg har både gledet meg til og gruet meg til samtidig. Jeg elsker Elm Street-filmene, og selv om en del av dem har hatt mildt sagt tvilsom kvalitet har de alltid hatt en bra underholdsningsverdi. Selv Freddy vs Jason var meget bra, selv om plottet er en direkte selvmotsigelse. (demon som kverker folk i drømme mot en zombie som aldri sover?)

 

Det jeg har vært mest skeptisk til her er selvsagt Freddy. Jason Voorhees og Michael Meyers kan på mange måter spillet av nesten hvem som helst med rett kroppsbygning, da de aldri sier noe. Kroppsspråk har veldig mye å si for dem, men behersker man det er man på god vei. (noe remaken av Friday 13th beviste hva man ikke skal gjøre.) Freddy er annerledes. Han har selvsagt også kroppsspråket, men stemmen hans er også svært viktig. Hele måten han oppfører seg på og snakker på må utstråle en aura av pur ondskap, og det perfekte hadde vært å krype litt sammen i stolen bare ved synet av Freddy.

 

 

 

I de forrige filmene ble Freddy spilt av Robert Englund, og han gjorde en utrolig bra jobb. Faktisk så bra at mange ikke trodde noen annen kunne overta og gjøre en like bra jobb. Denne filmen har gitt rollen til Jackie Earl Haley, kanskje best kjent som Rorshack fra Watchmen. Det var et perfekt valg. Haley er kanskje ikke den beste skuespilleren der ute, men han våger virkelig å gå inn i rollen. Han er Freddy her. Når han dukker opp ser vi med en gang på måten han står i ro på at han er Freddy. Han er ikke snill. Han tilgir ikke. Han er ute etter hevn. Når han åpner munnen og begynner å snakke får jeg frysninger. De andre filmene har ofte hatt en del komikk, men selv om denne har en del one-linere er det tvers gjennom en skrekkfilm.

 

Selve plottet denne gangen er ganske inspirert av den første og tar lite avstikkere, selv om det meste er nytt. En og annen scene er tatt med fra den første filmen, og hovedpersonen er som vanlig Nancy. Men bortsett fra det er det en ny film som ikke har noen sammenheng med de andre. Det var da heller ikke meningen. (Robert Englund ville spille Freddy igjen, men de mente det ville blitt for forvirrende for de fleste.)

 

Gidder ikke å sjekke hva jeg gav de andre filmene, så beklager om karakteren bli forvirrende. Jeg vil si de ikke når helt opp til de beste Elm Street-filmene, men den er langt bedre enn de verste. Om jeg måtte lage en liste over Elm Street-filmene vil jeg nok sette denne på tredje eller fjerdeplass. Ikke verst, når vi tenker over at det faktisk er ni filmer så langt (inkludert Freddy vs Jason).

 

Vurdering: 8/10

Endret av thecrow77
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Neida, er ikke sånn han er. Han er "angry" i den forstand at han holder ikke tilbake om noe plager han. Han sier rett ut med andre ord.

 

AVN er en character. Joe er segselv.

 

Men hvorfor "stole" på noe her inne? Eller en som jobber som kritiker? Er bare en persons meining uansett.

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Tja, det er jo bare å se reaksjonene jeg fikk etter Harry Potter 6 fordi jeg hadde "feil" karakter. ;) Mange her mener i tillegg imdb.com er en slags fasit over hvor bra filmer er pga den topp 100-listen deres, eller hvor mange nummer det nå enn er.

 

Edit: se for eksempel her...

 

 

Ikke hør på Kråka...

 

Ja, etter å ha lest hans syn på HP, så er jeg fristet til å være enig med deg. ;)

 

Hans syn på Harry Potter-filmen er helt korrekt.

Skjønner ikke hva det har med Den menneskelige skolopender å gjøre.

 

Hans syn er helt korrekt? Så det er en fasit?

 

Endret av thecrow77
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-127711

Jeg har aldri møtt på noen som synes det. Men det er veldig mange som bruker den som en pekepin for å se mange "bra" filmer, meg inkludert.

Lenke til kommentar

Mange her mener i tillegg imdb.com er en slags fasit over hvor bra filmer er pga den topp 100-listen deres

 

Det finnes ingen fasit og selv om det finnes folk her inne som til en viss grad mener at en slik fasit eksisterer, så er ikke dette IMDb's ratinger.

 

Det eneste IMDb ratingen kan brukes som er å gi en pekepinne på sannsynligheten av å like/hate en film. Gir 90% 10/10 er det en stor sjanse for at du vil også gi den 10/10. Men jeg tviler på at noen her elsker alle filmene på IMDb's topp 250.

 

Når det er sagt at alles mening er viktig kan man jo alltid diskutere hva som skaper en mening på et noe mer objektivt plan. Og IMDb peker på hva som er vanlig å like for folk over gjennomsnittet interessert i film og det kan legge grunnsteinen for en diskusjon. MEN noen ting fungerer for noen og andre ting fungerer for andre, så enkelt er det.

Lenke til kommentar

Av ren nysgjerrighet, hva gav du HP6? Selv så hatet jeg den...

 

Jeg ga Harry Potter 6: Half-Blood Prince karakteren 3/10 fordi jeg mente det ikke skjedde noe særlig gjennom hele filmen, Hermine bare går og surmuler og Ron surrer rundt med dama uten å være noe særlig med i plottet.

 

Nå har jeg ikke til hensikt å henge ut noen her, men joda, det er noen her som krangler ganske ofte om karakteren man gir er feil i følge deres synspunkt. Mulig det er et mindretall, men vanvittig irriterende er det.

Lenke til kommentar

Iron Man 2

 

Historien fortsetter 6 månder etter at Tony Stark (Downey Jr) fortalte verden at han var Iron man. Og bortimot der stopper egentlig hele historien.

 

Iron Man 2 føles mye som Iron Man 1. I Tony Starks verden er alle fysikkere med en uhorvelig stor mengde kunnskap om de forskjellige tingene. Ikke bare ødelegger dette troverdigheten til filmen, men og karakteren Tony Stark, som vistnok skal være blant de smarteste fysikerne i verden. Ikke store prestasjonen når bort i mot alle ser ut til å kunne lage kompliserte våpen uansett navn og yrke. Er nesten som Lev Andropov sa i Armageddon "American, Russian... All made in Taiwan.", og det er slik filmen mange ganger føles, alle kan lage disse tingene.

 

Iron Man 2 er ikke noe dårlig film, cinematigrafien sitter som den skal, musikken er bra og lyden sitter godt. Det tekniske av filmen er ikke noe å utsette på.

 

Men Iron Man 2 føles alt for mye som Iron man. Mye av det samme skjer i film 2, og den klarer bare ikke å fornye seg. Karakterene føles vel endimensjonale og platte og klarer ikke å komme frem. Selv om Robert Doweny Jr gjør en kjempefin fremføring som Tony Stark, faller Iron man 2 mye i korte. Av en oppfølger forventer jeg mer nytt spilt på det gamle. Ikke det samme gamle om igjen.

 

Karakter: 7/10

Lenke til kommentar

Pat Garett and Billy the Kid

 

En flott film, færre dødsfall enn wild bunch, men filmen fokuserer ENDA mer på volden man ser. Mer blod, enda mer saktefilm for å vise dødsfall.

Filmen bruker ca. 2 timer på å fortelle noe som kunne gjøres på ca. 45 minutter, noen vil kanskje si filmen er full av unødvendige sener, andre som meg vil si at det er en del av reisen. Dødsenen til Slim Pickens med knocking on heavens door i bakgrunnen er en klassisk sene i film verden og kanskje den vakreste dødsenen filment. Perfekt rammet og utført.

Filmen har action men er ikke en action film, det er en sakte reise der to mennesker sakte vandrer mot hverandre og vi vet alle hvordan det ender, og det er noe av poenget, alle med litt historisk sans vet hvordan det ender, men det er en gøy oppdagelses reise dit fordet.

 

Flott film, like mye kunst som en fortelling, Sam Peckinpah's BESTE film, ikke det mest underholdene eller action fylte, men i ren kvalitet er den hans beste.

 

8.5/10

 

Shogun Assassin 2

 

Mer dreping, mindre blod, filmen er full av sverdkamper men det er for lite blodspruting og armer og bein som flyr(det er noen) Filmen er vedlig stilig Lone Wolf er flott karakter spillt flott, ikke kunst men veldig underholdene film, en del kule kamra vinkler og effekter.

 

7/10

Endret av Gunfreak
Lenke til kommentar

Siden du er kjent med AJ sine filmer, så går ejg utifra at du har hørt om the Cinema Snob også? Han hadde en ganske så positiv Vlog review av den

 

Ja har sett han, er ikke så voldsomt begeistret over han. Han "rambler" alt for mye når han snakker at det er irriterande å høre på.

 

 

 

Etter å sett denne anmeldesen, skal jeg stå over Robin Hood:

 

http://www.youtube.com/watch?v=kA2GbfctNQw&playnext_from=TL&videos=ZqrekhjsUsE&feature=sub

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...