Jump to content

sureup

Medlemmer
 • Content Count

  2450
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

877 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

28201 profile views
 1. Hva er det i det som er skrevet som tilsier at noen ikke har reflektert over verdien i offentlige goder? Synes du selv kan reflektere litt, spesielt over om det er verdt å betale denne personen med bachelor, 1 års erfaring, k8s sertifiseringer etc litt mer fremfor å leie inn en nyutdanna konsulent til 1200kr timen. 420k er for lite, og jeg skjønner ikke hvordan offentlige goder er et godt nok argument for å bli såpass underbetalt.
 2. Oppdatering: Stillingstittel: Utvikler Sektor: Stat Erfaring: 2 år Utdanning: Master i informatikk Sted: Oslo/Hjemmekontor Goder: Mobil, internett, hjemmekontor + statlige goder Lønn: 690k
 3. PKB er jo låst det også. Fra en låst ordning til en annen låst ordning. Hvordan endrer det på argumentet om at pengene er låst? Enig at mange ikke har et godt forhold til økonomi og pensjon, og at for folk flest så burde kanskje ikke ordningen legge til rette for det. Allikevel så er det et legitimt negativt punkt for mange, inkludert meg.
 4. Sliter du med å forstå hva jeg skriver? Jeg har dratt frem negative punkter fordi TS har tatt frem alle de positive, før han så gikk på en hemningsløs rant mot venstresiden. Eneste jeg vil er å balansere diskusjonen om IPS, og vise at for alle så er det ikke et must og noe "alle" økonomer anbefaler. Hvor mange ganger må jeg si dette? At et negativt punkt for meg kan være et positivt punkt for andre med en helt annen økonomi er riktig det, men andres livssituasjoner påvirker ikke min vurdering. Du er jo selv enig angående unge, ja hvorfor er det, jo pga de argumentene jeg har listet opp... Apropos "det ER pensjonssparing" og "det skal være låst". Pensjonssparing kan ta mange former, og det finnes land der man kan ta ut tidligere ved å utløse en straffeskatt. Det er greit hvis du mener det er dumt for folk flest, men det betyr ikke at IPS MÅ være på en spesifikk måte, og derfor så invaliderer det alle motargumenter... Ja da de endret BSU reglene så kunne du slutte å putte penger i BSU, men du har jo allerede fått skattefradraget for alle pengene du har inne i programmet... Ja de endret skatten på askjer og fond, men du kan fortsatt ta ut pengene dine i år og få årets skattesats. PENGENE ER IKKE LÅSTE.
 5. - Ja og det er et generelt problem med pensjonssparing... - Du får ikke de samme investeringsvalgene i utbetalingsårene... - Ja men disse pengene er låst i lang tid i en avtale som kan endre seg... - Det er din vurdering, og det er helt ok! Men jeg ville balansere trådstarters synspunkt som er at det var guds gave til menneskeheten som nå blir revet bort av sosialist-djevelene... Forøvrig selv så er jeg ung og velger ASK.
 6. Langt fra alle økonomer støttet ordningen, siden den har en del store svakheter: - Nesten umulig å få ut pengene før pensjonsalder (Må bli ufør) - Restriktive utbetalingsvilkår: Lang utbetalingsperiode med begrensede investeringsvalg - Stor risiko ved å låse penger i en ordning over langt tid. (Vilkårene kan endre seg, skattesatser kan endre seg etc)
 7. Studielån har også andre fordeler enn bare god rente. Feks sletting av lånet ved død/uførhet og rentefritak ved sykdom/arbeidsløshet. Les mer her: https://www.smartepenger.no/lan/316-rad-om-studielan
 8. Det er en rimelig stor forskjell på folk som ikke får seg arbeid, og folk som har blitt finansielt uavhengige og selv har valgt bort arbeid.
 9. Ca 20% av bitcoin er allerede "tapt", men det er helt grunnløst å ha en bekymring rundt det? Ja man kan gjøre x, y og z for å sikre seg, men for mange så vil det å selv ha alt ansvar for sikring av sine virtuelle verdier medføre ubehagelige nivåer av risiko. I tillegg så må man selv ordne et system hvis man vil at verdiene skal gå i arv om du plutselig skulle dø. Jeg tror FIRE intensitet og mål er veldig individuelt, men første delen; Financial Independence, er det som gir oss flere muligheter. For meg så betyr FIRE det å ikke sløse bare fordi jeg kan, men leve godt både nå og i fremtiden. Forhåpentligvis gjennom sparing og investeringer så betyr det at jeg senere i livet får friheten til å kunne velge om jeg skal jobbe mye/lite eller ingenting.
 10. Det var overraskende. Jaja det er fortsatt ett land som har høyere enn oss: Danmark med 42%
 11. "Gjennomsnittlig studiegjeld i 2020 var 333 324 kr, hvor de med fullført bachelorgrad hadde 301 786 kr i snitt og de med mastergrad 409 365 kr i snitt."
 12. Weird... Ja samme kabel men 10meter. Har 3090 + LG C9. Bruker du pc eller konsoll? Hvilken TV har du? Hvis det er en LG OLED; kan du ta bilde av hdmi diagnostics skjermen når kabelen er koblet til og på 4k 120hz? (how to)
 13. Får du 4k i 120hz da? Jeg prøvde 10meteren i den dyreste varianten og den fungerte ikke, men fikk heldigvis mesteparten av pengene tilbake. Alt over 18gbps feilet.
 14. 1->4 split https://pulse2.com/nvda-stock-4-for-1-split-goes-into-effect/
 15. Folk som snakker om at de tjener penger på MLM/Pyramidespill enten juger, eller er en av de få "heldige". Sannheten er at 99% taper penger på det. At de få "heldige" da ikke innser at det er en skitten bransje betyr at den eneste konklusjonen jeg kan trekke er at de ikke bryr seg om andre enn seg selv. Gratulerer med det... Kilde: https://www.ftc.gov/sites/default/files/documents/public_comments/trade-regulation-rule-disclosure-requirements-and-prohibitions-concerning-business-opportunities-ftc.r511993-00008 /00008-57281.pdf
×
×
 • Create New...