Jump to content

sureup

Medlemmer
 • Content Count

  2429
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

878 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

26678 profile views
 1. Du hadde rett. Kjøpte 2m av samme type fra komplett og den fungerte. Får returnere 5m til komplett og få pengene tilbake på 10m fra aliexpress. Om noen finner en 7-10m kabel som fungerer med 4k 120hz så si ifra
 2. Noen som har prøvd denne i 5m? Alt over 18gbps gir ingen signal på min LG C9 fra min 3090. Kjøpte også denne: https://www.aliexpress.com/item/4000859024986.html i 10m (pcen er egentlig ca 7m unna tven) og har akkurat samme problem 😕 Kjøpte 5meteren fra komplett for å teste om den 10m fiberkabelen fra aliexpress var problemet, men nå sitter jeg med to kabler som ikke funker Nå må jeg kanskje kjøpe en tredje kabel på 1-2meter bare for å teste om det i det hele tatt fungerer med 4k 120hz 🤦‍♂️
 3. De legger på 5% i beregningen slik at du kan se hvor mye lånet vil koste hvis renten går opp betydelig. Det er for å vurdere om du har råd til å betale tilbake lånet, også hvis renta skulle skutt opp i været. Hvis renten er 6.25% så må du betale 16 009 i måneden Hvis renten er 1.25% så må du betale 8 665 i måneden. Det er en stor forskjell og derfor noe som må vurderes når du får lån. Husk det er flytende rente så man kan ikke forvente at den skal holde seg på 0,8% i de neste 30 årene. Forøvrig, gratulerer med lånet! Husbanken lån er det beste boliglånet du kan få i Norge.
 4. "Det er benytta eit rentepåslag på 5% for å vurdere beteningsevna". Men ring for å være sikker
 5. Her er det noe galt. Fra husbanken sine sider her: https://www.husbanken.no/rente/ så står det 0,807% (0,827% fra mai), og at kommunene kan legge på inntil 0,25% i tillegg. Sikker på at ikke de 6.25% ikke er en beregning mtp betalingsevne/kostnader ved en hypotetisk renteoppgang? Tips: Ring og spør husbanken!
 6. Gratulerer masse, og som tidligere poster sier så virker dere veldig reflekterte, så dette blir kjempebra! Men jeg la merke til en ting: 1.5% gjennomsnittlig avkastning per måned er ekstremt høyt. Det blir nesten 20% i året. Vanligvis så beregner man 5-6% per år, eller opp til 10% hvis man er optimistisk. Prøv en kalkultor, feks: https://odinfond.no/kalkulatorer/sparekalkulator/ Lykke til!
 7. Hehe ja skjønner, men selv om de har god råd så er de svært sparsommelige 😄 Dessverre så ser det ikke ut som noen av de gode tvene har noen bedre pris med dnb tilbudet enn de har på vanlig tilbud.
 8. Hei, ser etter en rimelig tv (5-6k) 50-58" til mine foreldre nå som er det supertilbud på power. En del av sofagruppa deres er veldig nærme TVen så de vil ikke ha en for stor tv, og de er heller ikke veldig kresne på bildekvalitet. (de hadde 50" før, men den har konka) Hva tenker folk er det beste valget? (priser er før rabatten på 20%) Philips 58PUS7555, 4999kr LG 55UN71006LB, 4999kr Samsung UE55TU7075, 5999kr Samsung QE50Q60T 5790kr Jeg heller mot LGen pga bedre erfaring selv med LG, men hva tenker dere? Ellers så er jo q60t en del bedre enn de andre, men kjipt å ikke oppgradere størrelsen noe , pluss det er 1 mnds leveringstid.
 9. Var dette i respons til noe jeg sa? Selvfølgelig er sykepleiere underbetalte. Jeg gav informasjon om egen erfaring som nyutdannet i IT i staten til en som snakket om nettopp dette. Uansett; lønnsforskjeller mellom yrker er et interessant tema, og heldigvis er Norge bedre enn mange andre land. Men det betyr ikke at det er perfekt og det er helt naturlig å føle at noen burde få mer, og at noen burde få mindre.
 10. @KajacAngående staten så har flere av etatene begynt å skjønne at de må tilby mer konkurransedyktig lønn. Det blir jo uansett mye billigere enn konsulenter. Selv fikk jeg noe over 550k som startlønn for ett år siden, så det kan hende noen etater har begynt å følge teknas begynnerlønnsanbefaling for masterutdannede? (550k i 2019 og 570k i 2020) Oppdatering for meg: Stillingstittel: Utvikler Sektor: Stat Erfaring: 1 år Utdanning: Master i informatikk Sted: Oslo Goder: Mobil+ab, internett, betalt lunsjpause, fleksitid, 2 ekstra feriedager rundt jul/nyttår, konferanser Lønn: 600k
 11. Komplett sendte meg kodene 3 dager etter levering.
 12. Har storkost meg med 3090 i nesten 2 uker nå med masse overclocking og gaming. Det er fantastisk å kunne spille RDR2 slik det burde spilles. For selv om det var bra på xbox one x så er det noe helt annet på max på pc Takk igjen til de som sa ifra her om at det var til salgs slik at jeg fikk snappet det opp. Det er deilig å slippe den masete jakten på kortet, og heller kunne kansellere alle de andre bestillingene jeg hadde inne. Jeg har ikke montert støttebraketten enda og jeg har til gode å reteste om det er noe vits med vifte bak i kabinettet. (Hadde ingenting å si med mitt 1080ti) Men satan disse kortene er solide, føles som en murstein. Ble også overrasket over hvor bra den pusher luft ut gjennom pci-brakettene og gjennom hullene på høyre side av kortet. Nå er jeg klar for cyberpunk! Håper alle får kort før da.
×
×
 • Create New...