Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

The Tree of Life (2011)

 

"Tell us a story from before we can remember."

 

Malicks The Tree of Life har av en eller annen grunn fått rykte på seg for å være en vanskelig film. Folk har flyktet fra lerretet i hopetall som om dette skulle vært den nye Salò, men hva vi egentlig sitter igjen med er et høyst personlig familiedrama malt med usedvanlig brede pensler. Her er det ikke nok med Sean Penns karakters (Jack) minner fra barndommen og hans drømmer, her får vi også servert selve begynnelsen og dinosaurer uten fjær.

 

For mange som ser The Tree of Life for første gang kan dette virke noe 'liksomkunsterisk', men jeg tror ikke Malick selv har gått inn for å gjøre dette så merkelig og vanskelig å forstå som mulig for å blidgjøre enkelte 'kritikere'. Han fremstår for meg som en usedvanlig ærlig regissør, og med denne filmen forsøker han å visualisere en voksen manns reflekteringer over fortiden, fremtiden og meningen med livet. Når jeg selv tenker på min barndom er det bare fragmenter av den jeg husker, enkeltsituasjoner som er noe utydelige, og det er noe lignende vi ser her. I en scene ser man unge Jack bre en kjole utover naboens seng, i neste scene ser man den samme gutten kaste kjolen i en elv i ren skam. Helt sikker kan vi ikke være på hva som skjedde med den kjolen, men hva som er sikkert er at den voksne Jack ikke vil huske det. Slik fungerer minner. Vi klipper og limer i dem slik vi vil for å kunne overleve i nåtiden. Fra utsiden får vi derfor ikke et dokumentarisk innblikk, men de fragmentene som er igjen for oss å se er nok til at vi kan sette sammen noen punkter og samtidig reflektere over våres egne fragmenter.

 

Familiedramaet er for meg den sterkeste delen av filmen, trolig fordi det er den delen jeg kjenner meg mest igjen i, med en far som prøver å oppdra sønnene sine slik at de best mulig klarer å takle virkeligheten. Når sønnene blir eldre ser de at faren ikke er sjefen over universet og forstår til en viss grad hvorfor faren var så hard mot dem. Jeg deler ikke Malicks (eller Jacks) visualisering av universets opprinnelse hundre prosent, men det er uansett utrolig vakkert å se på slik som resten av filmen. The Tree of Life hadde trolig hatt en større emosjonell effekt på meg dersom Sean Penn hadde hatt en mer fremtredende rolle i filmen, og det er til tider vanskelig å holde styr på alle ungene i tilbakeblikkene. Jeg liker dessuten ikke den fremførelsen av Smetanas Vtlava som blir brukt i filmen. Likevel er dette en utrolig vakker film som må sees, helst når man er i et filosofisk hjørne. 8/10

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

The Turin Horse av Béla Tarr

Theirs is the moment... nature, infinite silence.

 

WOK3e2b7d_A_Torin_i_l_Erika_B_k_Poster.jpg

 

Filmen handlet om en mann og datteren hans sitt repeterende liv. Kle på seg, hente vann, spise poteter, hogge ved osv. Hvor etterhvert ting forsvinner, ting slutter å fungere, og det virker som jordens undergang er nær.

 

Har tidligere sett The Man From London, Sátántangó og Werckmeister harmóniák fra Tarr og min kritikk har ikke vært særlig positiv hittil. Men da jeg så at denne gikk på Oslo Film festival, så måtte jeg bare ta sjansen. Er sjelden man får se slike filmer på kino her i Norge, så hvorfor ikke tenkte jeg og tok turen inn. Dette er visstnok den siste filmen Tarr lager ifølge han selv, en siste farvel til cinema. Da jeg allerede har sett noen fra han før, så visste jeg akkurat hva jeg burde forvente, og joda, dette var veldig Tarr.

 

Var noe med denne som jeg likte svært god. Tror det var stemningen som var ekstra god her enn det jeg har sett i dem andre hans. Musikken var veldig god (men kanskje en smule repetivt etterhvert, ingen stor minus tho). Skuespillet var veldig godt, mye gode ansiktuttrykk da det var minimum med dialog. Men største med filmen var uten tvil kameraet, ekstremt godt. Meget fint lokale alt er filmet på. Huset og brønnen er visstnok bygget spesielt for filmen, noe som ikke synes, skulle tro at huset var flere hundre år gammelt. Blåsingen gjennom hele filmen gjorde stemning ekstra god, alt var skitten og gammelt, alt var utslitt. Mannen var utslitt, datteren var utslitt, hesten er utslitt.

 

sdfag.jpg

 

Møtet med Nietzsche ble fortalt i begynnelsen og fungerte mest som symbolikk for resten av filmen. Tror også mye av dialogene var inspirert av Nietzsche. Dette er ingen gladfilm, tvert imot, alt er trist, alt er grått, alle har gitt opp håpet og livet generelt. Slutten var heller ikke noe særlig positiv, satt igjen med en veldig melankolsk følelse.

2 timer og 30 minutter lengde med ca 30 tagninger, veldig lange tagninger med andre ord, og det fungerte veldig godt. Satt ikke ett sekund å kjedet meg, noe som jeg har i noen av de tidligere filmene hans. Godt mulig fordi jeg nå allerede vet hva jeg bør forvente, og bare nyter alt for det som det er.

Endret av BadSmile
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Escape from Alcatraz (1979)

 

Interessant gjensyn. Denne filmen har bestått tidens tann meget

bra og har ikke tapt seg i det hele tatt.

 

Det slår meg hvor lik Shawshank Redemption er denne. Det er vel egentlig bare en annen versjon av samme historie med litt justeringer. Men orginalen er nok best alt i alt.

 

Det er nesten ikke musikk i denne filmen, men det passer bra. For den musikken som er der er til gjengjeld meget bra. Og da spesielt den på slutten av filmen.

 

9/10

Lenke til kommentar

Get Ready to be Boyzvoiced (1979)

Hadde et gjensyn med denne klassikeren ikveld, og som et barn av 90-tallet er det like morsomt å se denne satiriske framstillingen av boyband-fenomenet hver gang. Espen Eckbo spiller M'pete og Henrik Elvestad spiller Timothy Dahle og vi følger bandet Boyzvoice gjennom deres oppturer og nedturer som det heiteste på pop-himmelen i 2000.

 

Sanger som "Twelve Year Old Woman", "Cousin" og "Quanta Costa Cerveza" er fortsatt like upassende som den gang, og nachspielet de har med en gjeng med tolvåringer er fortsatt like kleint.

 

http://www.youtube.com/watch?v=dyJ4RRCI7tE

 

10/10

 

EDIT: La til en lengre versjon av videoen

Endret av haarod
  • Liker 1
Lenke til kommentar

King Arthur 2004

 

Jeg maler romere, og følte for å se litt romere, problemet er at denne filmen er satt lenge etter de romerne jeg maler men shit au.

 

Filmen er tullete, på det ekesteme, noe alle filmer som "er basert på historiske fakta" men egnetlig er basert på myter.

 

Om Kong Artur fantes eller ikke er heller tvilsomt, men om han fantes, var det i hvertfall ikke denne kong artur vi ser i filmen som mytene er basert på. Filmen er også basert på en fringe teori om at semerian kavaleri var bakgrunnen for arturs riddere, en teori veldig få nå tror er i nærheten av virkligheten.

 

Det er så mye rart med denne filmen, du har nazi Saxoner, smurfer og mye rart.

Rustingene er feil, våpene er feil, ord er feil, det fantes ikke riddere i 450 årene.

 

Dette er hva som skjer når filmer prøver å være hisoriske men ikke prøver veldig hardt.

 

Den beste kong artur filmen er excalibur, som er total uhistorisk, men det er en fantasi film med magi og andre festlige ting, når en film har i starten av filmen "denne filmen er basert på historiske fakta" forventer jeg at de i hvertfall skal få 3 historiske ting riktig, noe denne filmen ikke greide en eneste av. Vel viss du ser bortfra at filmen er satt i england og ikke på sydpolen.

 

 

Skinny but hot bitch spiller smurfine, eller jeg mener Guvenavere, som ikke er en adels kvinne men en pict opprører(picts kalles woads i denne filem av en eller annen grunn)

 

Men det er to ting jeg liker med filmen, selve action er faktisk ganske fin, ikke noe briljant, men ikke dårlig heller, og musikken er fin, faktisk er musikken så bra at det er synd filmen er så dårlig, siden musikken passer til en bedre film.

 

Filmen får 4 av 10 fordi musikken er fin og action er over gjennomsnittet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Another Earth (2011)

 

 

post-140267-0-83390900-1322166601_thumb.jpg

 

 

Nydlig og tankevekkende film. Om du likte filmen Man from Earth vil denne falle rett i smak.

 

Mye interessant dialog, flotte personer/roller, og god stemning.

 

Er ikke en film for folk som forventer raskt underholdning.

 

Handlingen er enkel, men før du vet ord av det blir alt mye mer hodebry enn du trodde. En film som kan fort skape diskusjoner. Er unødvendig for meg å forette om filmens handling ettersom traileren fanger det hele.

 

http://www.youtube.com/watch?v=N8hEwMMDtFY

7.5

 

Sci-Fi Drama på høyt nivå. Enjoy.

Jeg setter alltid pris på tips om interessante indiefilmer, men Another Earth ble en gedigen skuffelse for min del. Sannsynligvis den største skuffelsen/dårligste filmen jeg har sett i 2011.

 

Vanligvis ville jeg ikke reagert så kraftig, men siden forventningene var ganske høye etter både en anbefaling fra AvidGamer og en bra, men direkte misvisende trailer ble skuffelsen så stor at jeg føler meg pliktig til å si fra.

 

Det hadde gått fint an å tilgi at traileren får filmen til å fremstå som en nyskapende lavbudsjetts sci-fi ala Man From Earth eller Primer, men det er den etter min mening altså absolutt ikke. Det som irriterer meg mest er den tynne klisjéen av et plot. Det virker faktisk som om manusforfatterne bare har brukt elementet av sci-fi som et lettvint forsøk på å jukse seg til en "original" vri etter å ha malt seg inn i et hjørne med det dårlige plottet.

 

Skuespillet er også innmari dårlig og veldig lite troverdig. Jeg hater når jeg ikke klarer å unngå å konstant tenke at "dette er ikke ekte".

 

Legg til et stygt og slitsomt soundtrack som gjør meg direkte deprimert (ikke på den gode måten filmskaperne muligens ville skrytt på seg var hensikten).

 

Om jeg kommer til helvete vil det for meg være å leve i denne filmen.

 

Filmen får ett plusspoeng for brukbar CGI under de få sekundene med sci-fi sekvenser.

 

2/10

Lenke til kommentar

Tower Heist

Tower%2BHeist%2BMovie.jpg

 

En type film jeg har savnet er virkelig Ocean`s Eleven når det kommer til disse popcorn-filmene som gjør et opphold på kinoen verdt i sosiale sammenhenger. Tower Heist er en slik film for folk som har savnet de filmene, eller bare meg? Dummere (men ikke negativt til tross), check. Morsommere, check. Mer underholdning, omtrent det samme som Ocean`s Eleven, check.

 

Filmen hadde morsomheter, og litt spenning gjennom hele filmen. Det var veldig få perioder i filmen der jeg ikke lo, eller fulgte godt med. Et unntak er når Ben Stiller sin karakter er på en bar, og noen få øyeblikk der det er en liten kjedelig dialog (som betaler for seg på slutten). Jeg kan ikke huske å ha sett en film der jeg har blitt underholdt så godt før i år.

 

Bruken av de fleste karakterene på filmen følte heller ikke ubrukt, overbrukt eller får dårlig gjort. Det er enkelte roller som bare brukes mildt sagt en gang, og når de brukes ble det gjort på en måte jeg likte. Selv om Eddie Murphy ble brukt greit i filmen, og Ben Stiller gjorde noe sin standard-rolle (med en grei slutt), så var det Michael Peña som var min favoritt i filmen. En rolle som hadde mange sitater jeg lo av, og det til tross for at karakteren hans var så dum så ble morsomt også, liksom ikke bare dum.

 

Skulle jeg gitt filmen karakterer på grunn av underholdningen, så ble det for meg en svak 6`er på terningen for det. Men helhetlig er det litt lavere. Jeg vet ikke hva hipstere, eller andre kritikere mener om denne filmen og jeg har egentlig bare sett negative anmeldelser (de få jeg har sett av filmen). Men jeg sier fuck em, dette er min mening.

 

4/6

Endret av Mahavishnu
Lenke til kommentar

2/10

 

 

Heh, så gøy. Alltid kult å høre fra noen som har en anderledes meining.

 

Nå må jeg innrømme at jeg måtte kjempe mot for å si at filmens trailer er missvisende. Dette gjorde jeg med vilje pga det er dette ressisøren vil at folk skal oppleve. Om du ser interju med han, vil du se at han elsker å tilføre publikum en helt annen opplevelse enn det de tror.

 

Men det traileren også gjør er å vise om du følgte med på hva den forsøkte å si.

- Om du er typen som reagerte til de første sekundene med bass som dundret og gav et type "High Budget alien/disaster movie" inntrykk, så blir du skuffet.

- Eller om du hørte etter hva dialogen (særlig radio dialogen) skildret. Vil du godt type film det er og blir ikke skuffet.

 

 

Det hadde gått fint an å tilgi at traileren får filmen til å fremstå som en nyskapende lavbudsjetts sci-fi ala Man From Earth eller Primer, men det er den etter min mening altså absolutt ikke. Det som irriterer meg mest er den tynne klisjéen av et plot. Det virker faktisk som om manusforfatterne bare har brukt elementet av sci-fi som et lettvint forsøk på å jukse seg til en "original" vri etter å ha malt seg inn i et hjørne med det dårlige plottet.

 

 

Vel, "klisje" er litt sterkt. Temaet er noe vi mennesker har tenkt fra da vi kikket opp mot stjernene.

 

- Er det liv der ute?

- Er jeg den enaste "meg"?

- Fins det parallele universer

osv osv

 

Synes ikke det er lettvindt plot, og måten han har skildret det frem på er nokså kreativt i min meining.

 

 

 

 

Skuespillet er også innmari dårlig og veldig lite troverdig. Jeg hater når jeg ikke klarer å unngå å konstant tenke at "dette er ikke ekte".

 

 

Her er jeg sterkt uenig. Dialogen og skuespillingen må jeg si er mye mer realistisk enn et mer "Hollywood" budget film. Her er personen mer klønete mens de snakker, litt usikkre om du vil.

Det hele er ikke innøvd og konkret som fleste filmer er.

For meg gav dette et bedre flyt i å bli kjent med karakterene og å forstå dems personligheter.

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar
Men det traileren også gjør er å vise om du følgte med på hva den forsøkte å si.

- Om du er typen som reagerte til de første sekundene med bass som dundret og gav et type "High Budget alien/disaster movie" inntrykk, så blir du skuffet.

- Eller om du hørte etter hva dialogen (særlig radio dialogen) skildret. Vil du godt type film det er og blir ikke skuffet.

Jeg forventet slettes ikke noe high budget alien eller disaster movie, men en sci-fi movie. Ikke noe mer røyk og speil enn i f.eks The Man From Earth eller Primer.

 

Vel, "klisje" er litt sterkt. Temaet er noe vi mennesker har tenkt fra da vi kikket opp mot stjernene.

 

- Er det liv der ute?

- Er jeg den enaste "meg"?

- Fins det parallele universer

osv osv

 

Synes ikke det er lettvindt plot, og måten han har skildret det frem på er nokså kreativt i min meining.

Jeg opplevde tydeligvis filmens plot og tema annerledes enn deg. For meg handlet ikke filmen om noen av punktene du lister opp, men om to traumatiserte menneskers bisarre og tragiske forhold. Skildret på en lite troverdig og engasjerende måte attpåtil.

 

 

 

Skuespillet er også innmari dårlig og veldig lite troverdig. Jeg hater når jeg ikke klarer å unngå å konstant tenke at "dette er ikke ekte".

 

Her er jeg sterkt uenig. Dialogen og skuespillingen må jeg si er mye mer realistisk enn et mer "Hollywood" budget film. Her er personen mer klønete mens de snakker, litt usikkre om du vil.

Det hele er ikke innøvd og konkret som fleste filmer er.

For meg gav dette et bedre flyt i å bli kjent med karakterene og å forstå dems personligheter.

Innøvd er dessverre nettopp det replikkene i denne filmen er, og siden skuespillerne totalt mangler kjemi seg imellom ender det merkbart unaturlig. Man merker på en måte at de venter på cues og svarreplikker i motsetning til å gå inn i en rolle og spille den naturlig. Enten det eller så var skuespillerne lite erfarne med å improvisere.

 

Morsomt hvor forskjellig man kan oppleve en film, om flere har sett filmen er jeg veldig nysjerrig etter å høre flere meninger.

Lenke til kommentar

Jeg opplevde tydeligvis filmens plot og tema annerledes enn deg. For meg handlet ikke filmen om noen av punktene du lister opp, men om to traumatiserte menneskers bisarre og tragiske forhold. Skildret på en lite troverdig og engasjerende måte attpåtil.

 

Hehe, konge at du sa det der. Er nemmlig nettopp det filmens beskrivelse er, og ja, du har rett at den hander om det.

 

Men hos meg ble det hele mye mer enn et trauma film. Takket til "leken" med den andre Earth og dens paraleller.

Jeg opplevde det mer som et "Hva har mine handlinger å si i universet", og konsekvensende som følger. Ikke for å snakke om hvordan du takkler dine valg og hvordan de påvirker ditt "verden" rundt deg. Noe som igjen gjennspeiler "Another Earth", mulig det hele var en måte å vise deg nettopp dette...altså din verden..."Another Earth"?

 

Er mye interessant å plukke ut fra filmen.

Endret av AvidGamer
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-INkUtP

Rise of the Planet of the Apes

 

Ble veldig overasket, satt med bakover sveis på slutten. Digger soundtracket, animasjonene er konge, og å se opveksten til Caesar er noe jeg likte veldig med filmen.

 

blir 4/5 av meg.

 

inb4 slakt

Lenke til kommentar

 

 

KARATE KID (2010)

 

Når vi har en film med Jaden Smith i hovedrollen og både Will Smith og Jada Pinkett Smith som produsenter er det grunn til å bli bekymret. Når filmen i tillegg er en remake som ikke har noe som helst med originalen å gjøre er det lett å dømme filmen nord og ned før man har sett den. Med andre ord hadde jeg ikke alt for store forventninger til denne.

 

Filmen handler om Dre, en ung gutt fra USA som må flytte til Kina sammen med moren. Her blir han selvsagt mobbet, men lærer kung fu av Mr Han for å kunne forsvare seg. Og selvsagt har vi 'tilfeldigvis' en karateturnering der Dra får vist hva han kan, eller ikke kan.

 

Det er mange ting jeg reagerte på da jeg så denne, og en viktig ting er lengden på filmen. Vi snakker over to timer, noe jeg synes er alt for langt. I tillegg er det veldig lite karate, spesielt med tanke på tittelen. Jaden Smith på sin side er alt for ung og virker som en svekling. Deretter har vi moren som knapt er med i hele filmen, en klisjé kjærlighetshistorie og så videre. At slemmingene ikke er med i store deler av filmen hjelper heller ikke. Turneringen på slutten ble litt tam, siden jeg knapt husket hvem som var hvem av slemmingene. Hvem var han der fyren i blå drakt, for eksempel? Var han med tidligere i filmen, eller er det bare en åpenbar hovedskurk i en eventuell oppfølger?

 

Til tross for alt dette synes jeg ikke filmen var direkte kjedelig, og som rent drama er den nok ikke så ille som jeg fryktet. Men jeg vil ikke ha et langt drama uten noe særlig action. Jeg vil ha Karate Kid! Jeg vil ha karate! Jeg vil ha slossing! Det er tross alt en remake av Karate Kid vi snakker om, så litt mer action enn dette burde man kunne forvente seg. Bare fordi de planlegger en Hellraiser remake rettet mot ungdom (!) og en Indiana Jones uten Indy selv betyr det ikke at vi bare bør godta at senker kvaliteten så mye. Når jeg ser en film kalt Karate Kid forventer jeg karakte. Enkelt og greit.

 

Vurdering: 4/10

Lenke til kommentar

Jeg opplevde tydeligvis filmens plot og tema annerledes enn deg. For meg handlet ikke filmen om noen av punktene du lister opp, men om to traumatiserte menneskers bisarre og tragiske forhold. Skildret på en lite troverdig og engasjerende måte attpåtil.

Da har du jo skjønt hva filmen handlet om selv om jeg ikke er enig i at skildringen er dårlig. Lite troverdig? Vel alt om foregikk slik det gjorde hjemme i stuen hos deg, ville man da sett filmen? Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Jeg opplevde tydeligvis filmens plot og tema annerledes enn deg. For meg handlet ikke filmen om noen av punktene du lister opp, men om to traumatiserte menneskers bisarre og tragiske forhold. Skildret på en lite troverdig og engasjerende måte attpåtil.

Da har du jo skjønt hva filmen handlet om selv om jeg ikke er enig i at skildringen er dårlig. Lite troverdig? Vel alt om foregikk slik det gjorde hjemme i stuen hos deg, ville man da sett filmen?

Jeg mener jeg har skjønt hva filmen handler om, ja, og det har veldig lite med sci-fi å gjøre, som traileren gir inntrykk av.

 

Og ja, jeg mener at filmen er lite troverdig, noe som gjør at jeg ikke klarer å føle empati med filmens karakterer. Det betyr ikke at jeg sammenlikner filmen med den virkelige verden og mitt eget liv.

Lenke til kommentar

Hard Candy (2005)

 

Hmm.. ja, var vel omtrent som ventet. Kanskje litt på pluss-siden

i forhold til det.

 

De var fint engasjerende skuespill. Litt i samme gate som "Misery", selv om den ikke kommer helt opp på dens nivå.

Men også her en fyr som blir fanget og kneblet av en ung jente denne gang.

Og hun spilte rollen ganske bra som typisk teit ungt fjols som ser en sexovergriper i etthvert godt voksent mannfolk som er singel og ikke tar "livet" av seg bare på grunn av det.

Kjenner sorten på en måte, og hun fikk til å være den riktig irriterende typen slike kan være.

 

Minus at det ble litt for mange elementer som ble trukket inn i den

siste delen.

 

6/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...