Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

For mye utbetalt lønn ved jobbskifte


Anbefalte innlegg

Etter skifte av jobb, har ikke arbeidsgiver stoppet lønnskjøring og jeg har mottatt for mye lønn. I etterpåklokskapens navn burde det ringt noen bjeller, men jeg var skråsikker på at det var siste lønn og sluttoppgjør jeg fikk utbetalt i to omganger. Disse pengene gikk i dragsuget da vi flyttet og pusset opp i det momentet. Tidligere arbeidsgiver har kontaktet og bedt om pengene tilbake. Jeg betaler gjerne tilbake, men jeg har jo ikke disse pengene pr nå. Det jeg lurer på er hvordan jeg går frem i en slik sak? Kan jeg bare spørre om en nedbetalingsplan eller må alt inn med en gang? Får ikke lånt opp mer og betaler meg i minus hver mnd grunnet renter og prisøkninger, så har ikke sjangs til alt i en smell. 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ta en prat med tidligere arbeidsgiver å hør. Si det du sier her, spør om det er mulig å nedbetale. Kanskje du har noe du kan selge eller låne av foreldre hvis arbeidsgiver sier nei til nedbetaling? 

Her kan du lese litt mer om det https://www.utdanningsnytt.no/arbeidsliv-arbeidsmiljoloven-forste-steg/kan-arbeidsgiver-kreve-tilbake-hvis-du-har-fatt-utbetalt-for-mye-i-lonn/354766

Vil tro det beste er å få til en avtale å få det ut av verden. 

Lenke til kommentar

Dersom du handlet i god tro, kan ikke noen bebeidre deg for at pengene er oppbrukt. Tilbakebetale skal du – men i et tempo som er tilpasset deg og din økonomi. 

Det var ikke du som gjorde feil, men tidligere arb.giver. Derfor skal ikke du tvinges til å hoste opp en ekstra månedslønn ut fra det blå. I stedet må tidligere arb.giver akseptere at dette vil ta tid (les: nedbetalingsplan). 

Finn ut hvor mye du har råd – og lyst – til å betale ned hver måned, uten at det går ut over din daglige økonomi. Ta kontakt med de, og forslå et månedlig beløp som ligger litt lavere enn din tålegrense igjen. Så får det ta den tid det vil ta. Renter på beløpet er selvfølgelig helt uaktuelt, du skal ikke lide for en feil andre gjør! Møter du motbør, så ta kontakt med fagforbundet ditt (dersom du er organisert). De hjelper deg mer enn gjerne!

Så lenge du betaler tilbake, vil jeg tro arb.giver egentlig ikke bryr seg om det tar to måneder eller to år ...

Endret av qualbeen
Lenke til kommentar

De klarer seg nok uten de pengene i utgangspunktet så her kan du bare tilby å dele det opp. De fleste lever fra hånd til munn så dette er nok din tidligere arbeidsgiver klar over, husk det er de som gjorde feil, og dem strekker nok seg langt for å få de pengene tilbake.

Lykke til med hus og ny jobb. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...