Gå til innhold

Løsne CPU fra stock vifte


Anbefalte innlegg

For et par år siden bygget jeg en maskin of var dum nok til å bruke en stock vifte. Denne viste seg for svak så maskinen skrudde seg sporadisk av under redigering av bilder og video da prosessoren ble for varm. I dag fant jeg endelig motivation til å bytte viften, men prossessen bestemte seg for å bli med prosessorviften da jeg tok den av. Jeg har prøvd å lirke den av uten hell. Jeg har ikke lyst til å knekke prosessoren. Noen tips?

20240424_143039.thumb.JPG.19514ae7de3a900a427307074ece4750.JPG

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De gangene jeg har måttet bytte de kjølerne så har jeg lagt et skruhjern inn under hele siden med spissen ut mot kanten av kjøleren og deretter løftet forsiktig.

De kjølerne var notorisk på å lage "vakum" som holder CPUen fast, så skal ikke veldig mye til før den løsner om man får litt løft på den.

OBS før ny montering av CPU - ser ut som et par pinner som ikke så helt fin ut nede i venstre hjørnet.

Lenke til kommentar

Når kjøleviften er kald, kan dette skje. Kjølepasta er hard og fungerer som lim. Det anbefales å kjøre pcen skikkelig varm før du bytter. Prøv en hårføner og varm opp, før du fører en tanntråd mellom cpu og kjøleribbe og "sager" gjennom kjølepasta. Anbefaler ikke skrujern, da det er lett å ripe opp eller skade varmesprederen.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
7 minutes ago, ilpostino said:

Skal prøve å få lånt hårføner.

Du kan også prøve å vri (rotere) prosessoren i forhold til kjøleribben. Den er mye stivere i den retningen enn om du skulle prøve å "løfte opp" en av kantene. Et jevnt moment holdt over en viss tid burde få det til å løsne.

Lenke til kommentar

Trykkblyant kan brukes på bøyde pinner. 0,3mm er ideell størrelse, men det er nok ikke en veldig vanlig tykkelse å finne i butikkene.

 

Sokkelen gikk det sannsynligvis bra med, men det vet du ikke 100% før du har installert en cpu og testet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har du aceton eller liknende kan du dryppe på noen dråper på pastaen. Får du løsemiddelet til å trekke inn mellom prosessor og kjøler blir forhåpentligvis pastaen til å bli tyntflytende og miste limeffekten sin.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...