Jump to content

El burro

Medlemmer
 • Content Count

  288
 • Joined

Community Reputation

262 :)

Recent Profile Visitors

1152 profile views
 1. Det er garantert mye mer rust enn det som vises på bildene, disse bilene ruster fælt og mange har i tillegg levd et hard liv. Jeg kjøpte en gang en K5 Blazer som så ganske grei ut helt til jeg demonterte interiøret, karosseriet var pill råttent og det var så mye jobb at jeg solgte den videre. Hvis du ikke har stor garasje med mye verktøy, sveiseutstyr og et stort budsjett så vil jeg fraråde deg å kjøpe den bilen, du bør heller se om det er mulig å importere en som er rustfri fra USA eller finne en i Norge som ikke er opprustet og som har blitt brukt som raggarbil.
 2. Wolfenstein: Enemy Territory er en god gammel klassiker som kan spilles på LAN, ET: Legacy er en version som vedlikeholdes den dag i dag og det finnes også en god del aktive servere hvis man vil spille online. https://www.etlegacy.com Originalversjonen kan også lastes ned fra Splash Damage. https://www.splashdamage.com/games/wolfenstein-enemy-territory/ Kan være noe knotete å sette opp riktig oppløsning for moderne skjermer som 1080p, 1440p og 2160p men det lar seg gjøre enten ved å bruke konsollen eller forandre på diverse .cfg filer.
 3. Har oppgradert flere gamle laptoper med SSD fra Sandisk, brukte også en Sandisk 120 GB PLUS som boot drive på stasjonær pc`n før jeg byttet til Samsung 970 EVO M.2. Merket ingen stor forskjell på ytelsen mellom SSD og M.2. Jeg ville ikke kjøpt SSD eller minnekort fra Aliexpress, Ebay eller andre sider der du ikke har noen garanti for at de ikke sender et falskt produkt eller oppgir feil størrelse på kapasiteten. Multicom har Sandisk 240 GB SSD PLUS til 495,- og da er det ikke verdt risikoen å handle fra Aliexpress for å spare noen kroner. https://www.multicom.no/sandisk-ssd-plus-solid-state/cat-p/c/p8808032
 4. Har noe lignende på min Land Cruiser som er for å sveive ned reservehjulet og starte motoren for hånd, men tviler på at den på bildet er noe som hører til din bil. Kan være til en annen bil eller til å bruke på hydraulisk flaskejekk.
 5. Det står ingen ting i den artikkelen om at Spania er det dyreste landet å bli syk i, det står at det er flest skademeldinger fra Spania som er ganske naturlig siden Spania er et land som veldig mange nordmenn ferierer i og flytter til. Hvis man har med helsetrygdekortet på ferie i Spania så er man rimelig trygg på at man ikke blir sittende igjen med regningen selv, men det kan være lurt å ha en privat reiseforsikring i tillegg. Egenandelen på medisin er også latterlig lav sammenlignet med Norge, norske pensjonister som flytter til Spania kommer inn under det spanske trygdesystemet og får de samme rettighetene som spanjoler. Prisene i USA er noe helt annet siden store deler av helsevesenet der er privatisert som gjør at de kan holde prisene kunstig høye.
 6. Pris og kvalitet henger sammen, tror ikke du kan forvente for mye av en antenne til 200 kr. Mange av disse billigantennene du finner på Ebay og Amazon er rett og slett bare skrot, det er noe som heter å spare seg til fant. Komplett har et ganske bra utvalg av antenner, de koster en del mer men det tror jeg er verdt det med tanke på kvalitet og garanti. https://www.komplett.no/category/10280/datautstyr/nettverk/traadloese-antenner
 7. Logitech har kjempebra kundeservice hvis man gjør ting riktig, jeg registrerer alltid produkter fra Logitech med serienummer og kvittering på nettsiden deres. Har aldri hatt problemer med noen Logitech produkter bortsett fra et G810 tastatur som ble kjøpt på Komplett for over to år siden og sendt til meg her i Spania, det oppstod en feil på lyset i en av tastene så jeg spurte Logitech om det var noe som var mulig å reparere. Det gikk noen dager før jeg fikk svar og de mente at det ikke var noe å reparere og ba meg ta kontakt med Komplett for å få nytt på garantien, jeg forklarte at det var litt upraktisk siden tastaturet var kjøpt i Norge og jeg bor i Spania og at Komplett ikke solgte denne modellen lengre. Det ende opp med at Logitech sende meg et nytt G910 Orion Spectrum med nordisk oppsett uten ekstra kostnader for meg, min erfaring med Logitech er de har bra kundeservice og kvaliteten på det de lager er også bra.
 8. Jeg har vært borti samme symptomene på to kjølere fra Corsair, en H115i og en 100i v2, begge varte i 1.5 år før de ikke virket som de skulle. Du kan starte med å sjekke kjølepastaen, kjølepastaen som kommer med disse kjølerne tørker ut og blir knallhard etter en stund. Hvis det ikke hjelper så er det sannsynligvis kjølekanalene på kobberplaten som er tette eller at pumpen synger på siste verset. Jeg demonterte pumpen på en av kjølerne jeg hadde og kobberplaten var dekt med gummirester, her er et bilde. Jeg har gått bort ifra vannkjøling til fordel for god gammeldags luftkjøling, bruker nå en Noctua NH-D15 som kjøler bedre og bråker mindre.
 9. Jeg har nesten det samme problemet med min S41 når jeg kobler den til BT i bilen, noen ganger kobler den til for så å koble seg fra igjen etter noen sekunder. Det hender også at lyden hakker med noen sekunders mellomrom eller med 5-10 minutter mellomrom. Det eneste som hjelper er å skru av BT på telefonen og spilleren i bilen og koble opp igjen på nytt, jeg har funnet ut at det er mest stabilt når jeg skrur på BT på spilleren først før jeg skrur på BT på telefonen.
 10. 2.0 TDI motoren er laget av Volkswagen og den hadde vel en del problemer med svinghjulet og turbo, ellers så deler resten av bilen mye med Jeep og Mitsubishi.
 11. Jeg har ASUS ROG Sheath og er storfornøyd, den er passe tykk og har god demping uten å være for myk. Veldig lett å holde ren, det holder som regel å tørke over den med en fuktig klut.
 12. Det er mest sannsynlig dynamoen som har røket og forårsaket en kortslutning, det er en vanlig feil på disse bilene. Registerreima har ingenting med det elektriske å gjøre.
 13. Ser ut til å være en bilselger som har mange saker på seg fra før, her er en artikkel fra 2018. "Bilselgeren fra Skien har én tingrettsdom og ni vedtak om å betale erstatning i Forbrukerklageutvalget. Likevel gjør ikke 22-åringen opp for seg." http://polopoly.prod.agp.cloud.atex.com/preview/www/2.28505/2.36794/1.2479928 Tror dette er en ekte cowboy, enkelte har det i blodet at det skal lures og svindles for alt det er verdt. https://www.proff.no/rolle/sagad-abdul-hussein-al-saadwn/skien/1910484/
 14. Hva med Dacia Duster?, det er vist enkle og solide biler. Kunne godt tenke meg en selv hvis jeg allerede ikke hadde hatt Land Cruiser. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=165390555 Her er en video med en eldre utgave.
 15. Om det er fornuftig vet jeg ikke men hvis det er Intel socket G1 så kan du oppgradere prosessor, RAM og bytte til SSD. Hvis det er i3-370M den har nå så tror jeg det er mulig å oppgradere til i7-640M siden det er samme socket. Jeg oppgraderte nylig en 10 år gammel Compaq Presario CQ62, den hadde en AMD V120 singel-core prosessor på 2.2GHz og 2GB RAM så jeg oppgraderte til en AMD Phenom II X4 N970 quad-core på 2.2GHz, 8GB RAM og en 120GB SSD. Kjøpte samtidig nytt batteri og lader. Maskinen hadde allerede Windows 10 lisens så jeg føler at det var verdt å oppgradere, forskjellen på ytelsen er som natt og dag og maskinen virker kjapp og duger til enkle oppgaver. Grunnen til at jeg oppgraderte den gamle laptopen var fordi jeg liker å fikle med gamle maskiner og forlenge levetiden noen år, det er helt sikkert ikke økonomisk fornuftig men veldig tilfredsstillende.
×
×
 • Create New...