Jump to content

El burro

Medlemmer
 • Content Count

  374
 • Joined

Community Reputation

351 :)

Recent Profile Visitors

1575 profile views
 1. Kanariøyene, har ikke AC på rommet der routeren står så når det blir over 40° i skyggen så blir den alt for varm. Kjølestanden fungerer for øvrig utmerket, routeren har perforeringer sånn at den stillestående varme luften blir blåst ut.
 2. For første gang har jeg opplevd problemer med noe jeg kjøpte fra AliExpress, det ene var dårlig lodding på kablene til 5V vifter som monteres på kjølestand for routere (kan bli veldig varmt her hvor jeg bor). Løsningen var å finne frem loddebolten og krympestrømper, fungerer utmerket etterpå og dette er ikke noe jeg gidder å styre med retur for. Det andre var et par holdere for lommelykt som jeg bestilte på slutten av Juni, selgeren kansellerte ordren så de ble aldri sendt. Fra jeg sendte inn forespørsel om refund så gikk det hele 11 minutter til pengene var overført til PayPal.
 3. 98 oktan er bedre for langtidslagring siden den ikke inneholder ethanol, problemet med ethanol er at det tærer innvendig på bensinslanger og andre gummideler over tid. Det er jo blitt et sikkert vårtegn med veteranbiler som står i full fyr langs veien p.g.a. morkne bensinslanger.
 4. Diesel og Jet A1 inneholder ikke bly og har heller aldri gjort det. Grunnen til at bensin inneholdt bly i gamle dager var for å beskytte, smøre ventiler og ventilseter samt eliminere tenningsbank. De aller fleste bensinmotorer som er produsert på og etter 1970 tallet har herdede ventilseter, andre legeringer i motoren og dermed ikke behov for blybensin. Folk som har veteranbiler som trenger blybensin kan fint kjøpe blytilsetning på de aller fleste bensinstasjoner og bilrekvisita forhandlere, mange motorer kan også enkelt bygges om sånn at de kan bruke blyfri bensin.
 5. Har du bil selv?. Jeg har en 40 år gammel bil og forsikringen min dekker mye rart inkludert skader.
 6. Dette er vel OT. Spanske Movistar har ubegrenset data, "gratis" ringetid og SMS for 40€ i måneden og det er det inkludert 50GB data innenfor EU/EØS. Det er faktisk ubegrenset data, ikke grenser 1000GB som det er i Norge eller begrensinger som at man ikke kan bruke telefonen som access point for pc eller andre enheter.
 7. Var den allerede ødelagt når du fikk den eller ble den ødelagt når du monterte den?.
 8. Batterier kan ta veldig lang tid, spesielt hvis det er li-ion batterier siden det er strenge regler for hvordan disse skal transporteres. Jeg bestilte fire Shockli 26650 5500mAh som ble send 07/04 og de ble levert først nå på Fredag 11/06, de ble sendt landveien fra Kina via Russland. Sjekket batteriene med min LiitoKala Lii-500S batterilader som også er kjøpt på AliExpress, alle batteriene fungerer og de har den kapasiteten som var lovet. Hvis du skal reklamere så bør du kontakte selgeren først og ikke AliExpress, det ordner seg som regel hvis du kan dokumentere hva som feil med produktet. Brukerfeil gjelder selvfølgelig ikke, heller ikke feil som kommer av at du selv ikke har undersøkt hva du kjøper eller har misforstått bruksområdet. Kommunikasjonen må også foregå på korrekt engelsk og den bør være saklig, det er kanskje her noe av problemene dine ligger ettersom jeg ser hvordan du ordlegger deg her på forumet og hvordan engelsken din er på disse Linux forumene som visst også er håpløse. Jeg synes det er fryktelig merkelig at du har så utrolig mange problemer med ting du kjøper på nett og alltid legger skylden på selgeren eller plattformen der tingene selges, det virker også som om den grunnleggende kunnskapen for teknologien du har interesse for ikke er helt der den burde være. Dette er ikke frekt ment men kanskje du heller burde tenke over om problemet ligger hos deg?.
 9. Hvorfor bør jeg velge dioder fremfor SMD?. Det er ingenting som heter for høy lumen i dette tilfellet, dette er pærer som brukes i takbelysningen inne i bilen. Det er heller ikke antydning til at de blir varme. Pærene er oppgitt til å ha en levetid på 30.000 timer men om de varer bare halvparten av tiden så har det ingen ting å si, når jeg fikk så mange pærer for en snau hundrelapp så er det ingenting å klage over og antallet pærer gjør at jeg har pærer for resten av levetiden til bilen. Bilen er for øvrig en 38 år gammel Toyota med 24 Volt likestrøm, det første du linker til er LED pærer for 240 Volt vekselstrøm og det andre fra eBay er 12 Volt likestrøm og er heller ikke ment for å brukes i bil uten modifisering.
 10. Bestilte 24V LED for kupe lysene i bilen her om dagen, har vært på utkikk etter 24V LED festoon pærer lenge og jaggu fant jeg på AliExpress. Var to forskjellig typer i rett lengde så jeg bestilte 4 pærer av hver type, selgeren har sikkert blingset for jeg fikk 24 pærer av den ene typen og 20 av den andre. Pærene fungerer utmerket og er en stor oppgradering i forhold til de gamle glødepærene, skal heller ikke klage over at jeg fikk alt for mange pærer.
 11. Det du linker til fra AliExpress er jo ikke masse unødvendige deler, du kan velge de delene du trenger. Velger du rammen til skjermen og nye hengsler så blir det ca 50€ totalt, hvis du ikke trenger hengslene så er prisen 43€. Sånn er det forresten med mange ting fra AE, bildene under prisen viser individuelle ting eller pakker. Ellers så kan det være problematisk å oppgradere til touchpanel siden det krever modifisering av maskinen om det i det heletatt er mulig, det er generelt sett vanskelig å oppgradere nyere laptoper med andre ting enn RAM, SSD og batteri. Jeg byttet batteri på den 8 år gamle Acer'n min på Januar, originalbatteriet på 4400mAh var helt dødt og det var kanskje ikke så rart siden laptopen har vært på nesten konstant siden 2013. Skaffet nytt batteri på 6600mAh fra Voltistar og nå klarer det den 6-8 timer mot 4 timer da den var ny. Batteriet jeg kjøpte har ekstra celler, bonusen er at bakparten av laptopen kommer et par centimeter opp fra bordflaten som gir bedre lufting. Gamle batteriet er ned til venstre.
 12. Hvor gammel er maskinen?, hvis det er snakk om reklamasjon så er det alderen det kommer an på og ikke prisen. Men dette ser ut som en vanlig slitasjeskade blandet med dårlig design, hengslene på mange laptoper er ganske stive og det kan føre til denne typen slitasjeskade etter noen år. Det kan selvfølgelig være en liten dose brukerfeil i tillegg. Dette er en type skade som oppstår etter en del år og da er det ganske vanskelig å opplyse om kvaliteten når maskinene er nye, hvis du søker etter "Sony Vaio hinge issue" så finner du ut at dette er et kjent problem. Det finnes også deler å få kjøpt hvis du vil reparere den selv. Jeg har en 8 år gammer Acer Aspire der den ene hengselen løsnet fra chassis etter 4-5 år, gadd ikke styre med reklamasjon den gangen og maskinen fungerer utmerket selv om den har vært helt demontert mange ganger for rengjøring og bytte av kjølepasta. Vet det finnes chassis å få kjøpt på AliExpress til min maskin hvis jeg noen gang gidder å sette den i stand igjen.
 13. Har handlet ganske my på både AliExpress, eBay og Amazon oppigjennom årene og aldri fått produkter som har vært direkte dårlige bortsett fra et tilfelle. Er selvfølgelig litt skeptisk til ting jeg handler på AE men så langt har jeg bare blitt positivt overrasket, er også enkelte ting som minnekort og en del elektriske artikler som jeg ikke handler der. Noe av det jeg har kjøpt den senere tiden er en veske for verktøy, ble veldig positivt overrasket over kvaliteten, vesken er dønn solid og materialet er veldig bra så den varer nok lengre enn meg for å si det sånn. https://www.aliexpress.com/item/32955730666.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6f684c4dDZVTuS Kjøpte også en bag for oppbevaring i bilen, så jo tydelig på bildene på AE at det var en rendering og ikke bilder av selve produktet. Tok sjansen og baggen var selvfølgelig ikke som på bildene, men den er også laget av bra materiale og virker solid. Her er link til produktet: https://www.aliexpress.com/item/1005001651262084.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2dd24c4doEwz5V Her er bilde av baggen jeg fikk. Kjøpte en lommelykt som jeg egentlig ikke hadde for store forhåpninger for men også der ble jeg positivt overrasket, kvaliteten på selve lommelykten er veldig bra og den kom i en oppbevaringsboks med ekstra pakninger. Den lyser i hvert fall 280 meter, det eneste minuset er at selve linsen er laget av plastikk og ikke glass samt at kvaliteten på selve batteriet kanskje ikke er så bra. Det er XHP170 utgaven med 5000 mAh 26650 batteri. https://www.aliexpress.com/item/1005001888963828.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.274263c018OCXE For et par år siden så kjøpte jeg fire LED pærer med flamme effekt på Amazon, da pærene kom så var plastikk hetten på tre av de løs. Jeg tok kontakt med selgeren og fortalte hva som hadde skjedd og la ved bilde, fikk umiddelbart refundert pengene uten å spørre og det var heller ikke nødvendig å sende pærene tilbake. Når jeg handler på disse nettsidene så er jeg innstilt på at dette er penger jeg kan tape, jeg gidder rett og slett ikke styre med klaging og returnering av produktene. Synes også at det er urimelig å forvente at selgerne skal sitte med omfattende kunnskap om produktene de selger, mange selger flere tusen forskjellige produkter og jeg kan tenke meg at mange av de aldri har sett produktene de selger en gang. Man kan rett og slett ikke forvente samme kundeservicen som man får i norske nettbutikker og fysiske butikker, skal man ha bra kundeservice og instruksjonsbøker med alle produktene så blir også prisen deretter.
 14. Ikke et politisk parti men hvis du har interesse for bil, bil som hobby og bilpolitikk så vil jeg anbefale medlemskap i Amcar. De har vel gjort mer for bilentusiastene de siste 30 årene enn hva NAF har gjort noensinne. Du trenger ikke å ha amerikaner for å bli medlem, de har også gode avtaler på forsikring, veihjelp og de samarbeider med en rekke andre klubber. https://amcar.no/bilpolitisk
 15. Ble det byttet registerreim på servicen?, hvis verkstedet har vært slurvete å montert reim, strammehjul og eventuelt vannpumpe feil så kan motoren skjære seg. Her burde du egentlig få et annet uavhengig verksted til å se på motoren får å finne ut hva som har skjedd.
×
×
 • Create New...