Jump to content

AndersT2

Medlemmer
 • Content Count

  9395
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1299 :)

About AndersT2

 • Birthday 04/19/1979

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

25717 profile views
 1. Kjøpte inn noe lignende denne på tilbud hos Dustin: https://www.dustinhome.no/product/5011206895/yoga-slim-9 Bra PC, men den verste styreflata jeg har prøvd på bærbar PC. Så ville anbefalt test i butikk hvis den er noe som skal brukes mye. Det var noe med feedback fra den under bruk, som fort resulterte i feil registrering. Spurte en annen inne på jobben hva han syntes om den, og han syntes den virket helt fint. Har en annen billig Acer (Billigste vi fant med 1080p skjerm for 3-4 år siden), og den har super styreflate.
 2. Det er en liten oppsetnings guide man følger, er vel for det meste å oppgi PIN mener jeg å huske, og sette wifi navn og passord. Asus har veldig enkelt brukergrensesnitt, noe av grunnen til at jeg liker å bruke de.
 3. Har brukt denne ett sted, har fungert helt ok der. Står ute på noen garasjer for å gi signal wifi til ladestasjoner. https://www.komplett.no/product/1141152/datautstyr/nettverk/mobilt-bredbaand/asus-4g-n12-b1-4g-router
 4. Ville kanskje ikke brukt den på gulvet. Står den er til vegger, gulvet får en del mer påkjenninger enn det veggene gjør, så tror det vil sprekke opp igjen kjapt. Hvis det er brukt skikkelig membrand, og ikke smøremembrand rett under flisene, så er det ikke den største jobben å bytte ut den fargede delen heller.
 5. Alt utenom støpet er det 5 års reklamasjon på, så bare å ta kampen med de. Støpen får du nok ikke noe på, da du nok ikke kan bevise at du har fulgt anvisningene eller ikke. Generelt så får man det man leter etter. Aldri kjøpt noe der selv, var innom en gang for å skaffe en lampe type som jeg kun kunne finne hos dem, men ingen hadde kontroll på noe, og hele butikken var ett eneste rot, så har heller ingen planer om det i fremtiden. Ditt viser vel at man ofte får det man betaler for.
 6. Bare å sende bilde til ett par rørlegger bedrifter og spørre om pris, så får du det. prise på selve toalettene og bakdelene av de finner du enkelt på nettet, totalt så vil jeg tippe 30-80 tusen ett sted alt etter hvor mye rørlegger arbeid det blir. Får man bygget ut og festet til stendere, så holder det å kjøre membrand over det nye igjen for at det blir tett. Egentlig kul retro stil å det badet slik det var.
 7. HGL er det som TV kanaler kommer til å bruke, og ikke noe for streaming osv. HDR10 setter fast lysstyrke til baklyset, og normalt betyr det alt til 100% hele tiden, noe som gjør at ting ikke blir som det skal alltid. DV og HDR10+ er nokså like, DV var først ute, og de setter lysstyrken helt ned til hvert bilde, noe som gjør at mørke scener ikke blir så lyse som med HDR10, og er nok fremtiden innen HDR. Det er heller ikke noe problem å støtte alle samtidig fra kilden. HDR funker best på TVer som har 600 Nits og opp (LCD), og helst 1000+ for å få ting skikkelig. Men samtidig har justerbar baklysstyring i soner. Billigere TVer er det som regel bare å slå av funksjonen. HDR gjør mer enn bare å sette opp lysstyrken også. Har testet samme innstillinger uten HDR aktivert, og da ble bildet fælt. Spesielt fargene blir annerledes, og mye bedre. Billykter i mørke scener blir mye mer livaktige enn uten HDR som ett eksempel. Det er en grunn til at enkelte TVer koster litt mer enn 4000,- for 65" for å si det enkelt.
 8. Rørbenyttes for enklere arbeid mot innfelte bokser. Og ja, de bør legges for å kunne trekke om hvis nødvendig. Men dagens yngre montører/lærlinger er ikke vant til å trekke i rør, slik at de ikke tenker over hvordan de legges for å kunne trekkes om hvis nødvendig. Som regel er det fra tak til vegg at svingene blir for krappe, og når det blir 2 av de så blir det vanskelig å trekke om. Har vært borti rør på 20 meter, hvor man kommer 15 meter inn hver vei med trekkefjæra, men ikke hele veien igjennom. Da funker støvsuger og hyssing greit for å greie siste sving. Når det er gjort riktig, så er det enkelt å trekke om. Gjorde det i min egen leilighet fra 1998, da jeg ville få inn jord i alle rom, samt splitte opp ett par rom til 2 kurser. Var ikke noe problem å få igjennom 5stk 2,5mm PN i 16mm rør. Det er lov med kabler direkte i isolert vegg, ikke noe problem så lenge de er dobbelt isolert. På PN blir røret andre lag med isolasjon. PR er ikke lov, da den ikke er har isolert jord leder. Så det benyttes PFXP for eksempel. Har trekt hele KNX hus med kabel direkte i vegg, da det skal må såpass mye kabler frem, og det er mye plass besparelse når man sparer 5-7mm strekk, og det blir mye svinger så er det uansett ikke mulig å trekke om.
 9. Hvis tegningen til TS er riktig, så ligger rød i midterste felt inn i rundkjøringen, som. Høyre felt inn er rett til venstre, det er også midterste felt. Så han kjører feil, hvis ikke TS ikke så at han ligger i venstre felt inn i rundkjøringen. De havner da begge i samme utkjøringsfelt, og rød må bytte over til det feltet for å kjøre ut, slik at han gjør ett filskifte. Det enkleste er av og til å ta seg litt bedre tid, etter TS sin beskrivelse så virker det som han har kommet litt kjapt også, men kommer an på hvor lang tid TS har brukt på å få igang bilen også.
 10. Rød bil har feilen slik det nevnes her. Hvis det er riktig at den lå midterste feltet inn i rundkjøringen, så skulle han ikke ha ligget i det innerste feltet i rundkjøringen i det hele tatt. Men kan kritisere deg litt også, det å ikke stoppe bak vikeplikt linjen inn til rundkjøringene er en stygg uvane. En rundtkjøring jeg kjører igjennom daglig, så stopper de fleste godt over linjen, som i noen tilfeller er såpass langt inn i rundtkjøringen at det hindrer de som kjører i ytterste feltet. Akkurat i denne så gjør det at mange må kutte litt inn i det innerste feltet, som igjen kan føre til kollisjoner for de som kjører der. Slik er det dessverre i flere rundt kjøringer. Har flere ganger måtte stoppe og vinke folkene til å kjøre, siden jeg rett og slett ikke kommer forbi dem på en trygg måte. Noen få steder er man litt unnskyldt, da det av og til er skilt som står litt i veien for sikten når man stopper riktig. Hjelper da ofte å stoppe enda litt tidligere.
 11. Kommer an på når røret er lagt. Er det fra før ca. 2000 så pleier omtrekking å gå greit, etter så er det normalt store problemer. Grunnen er at etter ca. 2000 så kom det rør med ferdig trekte kabler, og rørene ble lagt uten å tenke på etter trekking som før i tiden. Hvis coaxen uansett ikke skal benyttes, og man er sikker på at man har begge ender av kabelen løs, så kan følgende testes: -Avmantle en del i den ene enden, og bind en hyssing godt på. -Gå i andre enden, og surr coaxen rundt en stor skrutrekker som du bruker som håndtak for å trekke i. Her kan du bruke det du har av krefter, løsner den, så følger hyssingen med igjennom. -Bruk hyssingen til å hjelpe noe sterkere igjennom, helst en trekkefjær som vi vanlige elektrikkere bruker, eller noe kraftigere og tynt som tåler å trekke en datakabel igjennom med i ettertid. Det kan brukes smøremiddler for å få kabelen til å gli bedre. Enkelte bruker zalo, aldri vært fan av det selv, bedre med de proffe løsningene som fordamper over tid. Personlig så har jeg sjeldent bruk for smøremidler for å få trukket igjennom.
 12. Står mer om slikt her: https://www.nrk.no/sorlandet/derfor-brenner-bilene-1.12180306
 13. https://www.dsb.no/nyhetsarkiv/2020/branner-i-personbiler/ Det brenner desidert mest i fossil biler, skrives så si aldri om de, anslår at de fleste av de som er under kategorien ikke definert som også å være fossil biler, så runder opp til 3000 blank, noe som tilsvarer 8,2 biler hver eneste dag. Elbiler så brenner det 1 stk hver 6 dag, eller 1 stk pr 49,2 fossil biler. Så kan de som gidder å finne tallene regne ut prosentvis i forhold til antall biler av typene i Norge.
 14. HDR10+ er gratis, DV har kostand med seg. Hjelper ikke med HDR10+ når det ikke er noe innhold som sendes i det, mens det er mange som sender i DV.
 15. Hadde det vært en Tesla så hadde overskriftene vært enda større. Slikt får folk til å klikke inn på artikkelene, som igjen gir inntekter til journalistene. Ingen bryr seg lenger om fossil bilene. Er jo så vidt en liten notis når det selvantenner flere fossil biler rett ved hverandre i Oslo med jevne mellomrom.
×
×
 • Create New...