Jump to content

AndersT2

Medlemmer
 • Content Count

  8601
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

964 :)

About AndersT2

 • Birthday 04/19/1979

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

23941 profile views
 1. Her er noen små men gode, Brodern har 4 av de XTZ typen: https://www.surround.no/høyttalere/atmos Men tror du skal slite med å finne trådløse, da det egentlig ikke finnes. De må enten ha høyttaler kabel eller 230V kabel. Alternativet er nok de som reflekterer via taket , slik som Klipsch sine. Hvis du er heldig å har en nyere Denon receiver så har de trådløse høyttalere, de som tidligere het Heos som kan benyttes. Litt usikker om de funker mot Atmos. En kompis av meg bruker de som bakhøyttalere mot lydplanke, og det funker ok.
 2. Det var anbefalingen jeg fikk av Wurth også. Ser ut som det skal holde i massevis med den Biltema esken, ellers så får jeg kjøre innom når jeg er i nærheten.
 3. Alt de har er fornuftige millimeter gjenger, og ikke tullete amerikanske greier 😁
 4. Takk for linken. De skal funke fint. Det er faktisk akkurat de du viser bilde av jeg skal feste selv. Ville bare ikke si det, da jeg regnet med posten ville bli flyttet siden det ikke er direkte med kamera å gjøre.
 5. Vet du hvilke leverandører som har det, har en god del leverandører via jobben jeg kan bruke. Ett gjengestag kan kappes til ønsket lengde, og ha mer tilovers til en senere gang.. Har ikke noe med hvor langt inn i komponenten det skal, men hvor komponenten skal festes. Ett gjengestag gjør at jeg kun trenger ett hull og litt lim.
 6. tenkte dette var beste plassen å spørre. Kamerafester har samme type skrue som noe utstyr jeg trenger å feste, 1/4-20 gjenger. Noen som kjenner til hvor jeg kan skaffe ett gjengestag, eller ca. 5cm lang bolt med slike gjenger? Kjøpte noe Netatmo utstyr hvor de kun kan festes med slikt, og det følger ikke med. De selger feste ved siden av til over 300,- som alle klager på blir ødelagt hver gang man må bytte batteri. Hadde holdt med bolt igjennom ett bord for min del.
 7. De fleste stedene hvor det bygges nytt, og det monteres ny trafo for området så blir det TN anlegg som leveres. Har vel vært slik siden midten av 90-tallet hvis jeg ikke husker feil
 8. Det er snakk om IT strøm nett, ingen av Teslaene, eller andre elbiler kan lade 22kW på det.
 9. Som Kjetil sier så trenger du RIAA trinnet. Det er enkelt og greit en egen forsterker av signalet som pickupen leser av platen, da dette er veldigsvakt, så må det blant annet forsterkes for å nå samme nivå som de vanlige analoge stereoinngangene tar imot. Det er også viktig å ha riktig RIAA type etter typen pickup man bruker, MM eller MC (eller en som kan velge mellom de) Her er en pro-ject som kan funke, har RIAA, elektronisk hastighets bytte, så du skal slippe det problemet som Kjetil nevnte så vidt jeg skjønner: https://www.hifiklubben.no/pro-ject-debut-carbon-recordmaster-hires-platespiller/prjdebutrecmaswhom5/ Den har også USB utgang for tilkobling mot PC som kan være en fordel hvis man vil overføre platene for å ha med seg på farten. Hifi Klubben hjelper også til med montering av pickupens sier de. Min bror fikk den aldri skikkelig til, slik at den han kjøpte kun spiller noen deler av platen riktig, mens den hopper andre steder pga vinkelen på pickupen. Han fulgte alt som ble sagt, og brukte justeringene som fulgte med.
 10. Du trenger ikke tenke på isolasjon mellom kabinettet og kjøler. Hovedkortet er jordet til kabinettet via skruene som fester det, og er mer utsatt for statiske enn CPUen vil bli via kjøleren. Kjøleren hviler på varmesprederen på CPUen, og den er etter alle de videoene jeg har sett på hvor de tar denne av aldri i kontakt med noe som helst elektriske på CPUen, så det skal ikke være noe fare for statisk fra kabinettet og inn der. En bedre løsning enn snøre, eller som nevnt ellers her brakett fra skjermkortet og opp, er å gjøre som Puget Systems gjør. Bruk Plexiglass som står fra topp til bunn, hvor heatpipes ene går igjennom. Er litt jobb å måle osv, men ikke noe problem. Men er det noe stor vits i å kaste bort tid og problemer på denne i forhold til Noctua sine. D15 er halve vekten, og null problem å montere. Fant en test hvor de tester True Copper mot D14, og de er like, ellers så vinner D14 ett par steder. Men 1 grads forskjell er ikke store greiene: https://www.overclockers.com/premium-heatsink-shootout/
 11. Ønsker ikke å ha de 50cm+ ned fra taket, da gjør det fort vondt i hode. den minste viste stag som var 35cm langt, da pluss resten av vifte delene. Går sikkert an å kappe. Den typen krever som oftes en regulator, som jeg ikke har mulighet for i pille form.
 12. Vil anbefale deg å få med manuelt gir også, da har du ikke noe hinder i fremtiden. Vi har en på jobben med kun automat sertifikat, og han har dessverre en dårligere bil enn det vi kunne gitt han hvis han kunne kjørt med manuelt gir. Det er nok som de andre sier, manuelt er på vei ut, men det kan hende man plutselig trenger å kunne kjøre med det av en eller annen grunn.
 13. Ja. Alt som drives av solen vil være mer lønnsomt/effektivt der det er sol en der det ikke er sol. Hjelper ikke med solceller på svalbard når solen ikke er der om vinteren. Baserer seg da på ting som drives av solen, så må man stoppe alt halve året. Her i Norge så vil det vel være langt mer effektivt å ofre noen flere fossefall og utnytte vannkraft fremfor noe annet. Der har vi så å si utømmelig mengde som ikke er avhengig om tiden på døgnet, eller om det blåser, i hvertfall for eget land.
 14. Noen som kjenner til takvifte som kan benyttes på soverom, som kan styres eksternt? finner kun vifter med fjernkontroll, men ønsker å heller styre fra smarthus som jeg har egne piller for. Best med lys, men ikke nødvendig.
 15. TLC er nå der LG var for 5-6 år siden, på vei opp i kvalitet. Her hjemme er de ikke store, da de blir tatt inn for å fylle billig segmentet hos de store kjedene. Menå si at de ikke er veldig gode i kvalitet basert på det man får her blir ikke riktig å si, når de har kvalitets TVer på markedet: https://www.techradar.com/reviews/tcl-6-series-r615-r617 For de som er gamle nok til å huske at LG het Goldstar, så var det ett merke å holde seg langt unna. Det jeg prøvde å si var at selv om merket er ukjent her i Norge, så betyr det ikke at det ikke er kjent andre steder, og kan være av kvalitet for det, og det er TLC ett godt eksempel på. Men som for alle andre produsenter, så henger kvalitet ofte sammen med prislappen. Kjøpte en billig LG TV på tilbud til 4000,- (49"), og ut av esken var bildekvaliteten noe av det verste jeg har sett, men i riktig modus og litt jobb så er den helt akseptabel. Men ett par tusen mer hadde gjort underverk for kvaliteten. PC monitorer er ofte litt enklere, og har mindre elektronikk for bilde forbedring osv i seg enn TVer, og man skal ikke se bort ifra at ukjente merker kan gjøre det bra. Så mange tester for ett par år siden på ebay import PCskjermer av ymse kvalitet. Mange av de var råttene med defekte pixler osv, mens andre var meget bra. Alle var vel under halvparten av andre monitorer med samme panel. (B-varer fra Samsung/LG paneler osv.). Når de da går via riktige butikk ledd som her, så blir det automatisk litt mer sikre på kvalitet osv, slik som pixel feil ect. som da butikken må stå til ansvar for. Satset selv for noen år siden og kjøpte en 3440x1440 skjerm fra da delvis ukjente AOC, som var langt billigere enn tilsvarende fra kjente. Og angret ingen verdens ting på det. Den hadde aldri problemer, og funker fortsatt like bra den dag i dag. Tror den var 6 år gammel når jeg solgte den i fjor.
×
×
 • Create New...