Gå til innhold

Er SV det mest forsvarsvennlige partiet vi har her i landet?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ganske nøyaktig ett år siden at SV fant ut at Norge ikke burde melde seg ut av NATO, så nei. Solbergregjeringen var en tragedie for norsk forsvar, med hodeløse beslutninger som gikk mot forsvarssjefens anbefalinger, men holder en knapp på FRP for beste forsvarspolitikk, i hvert fall på papiret.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
majer skrev (30 minutter siden):

Nå velger dagens regjering sammen med SV å sørge for at avdelingen får nok penger. Bra det er noen som tenker på rikets sikkerhet. Er dere ikke enige?

Er dette et forsøk på humor?
Partiet er så og si pasifister. Det tok 50 år før de endelig innrømte at NATO er en god ide, det lå langt inne, da partiet trolig ikke hadde eksistert hvis ikke det hadde vært for at de var imot NATO og brøt ut av AP.
De er ingen venn av forsvaret vil jeg påstå.

Endret av Uderzo
  • Liker 3
Lenke til kommentar
15 hours ago, MK3 said:

SV har vært en katastrofe for Norge.

SV har vært en nødvendig nødventil for misnøyen i AP. Problemet er som alltid at man gikk ikke lengre, og var ikke hardere når man fikk seter. 
Men SV reflekterer igjen bare trenden i resten av bresjen. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

SV er ikkje mykje opptatt av forsvaret. Som nemnt var dei inntil nyleg motstandarar av NATO. Det mest forsvarspositive med SV er at deira alternativ til NATO medlemsskap var ein nordisk forsvarsallianse, men heilt utan vilje til å styrke forsvaret til å bli mektige nok til å kunne stå åleine. 

SV har heiletida hatt ein politikk på at vi skal bruke minst mulig på militæret. At dei no har vært med på å styrke forsvaret har nok meir med at tidene har forandra seg slik at SV har blitt tvungne til å endre politikk, enn at SV no har blitt eit forsvarsorientert parti. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...