Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

3D tegning av hus


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har mye brukt Autocad i jobb som er grisedyrt. Privat har jeg kjøpt ProgeCad som er en Autocad klone med samme gensesnitt og kommandoer. Betalte den gang 3000,- for professional versjonen som tegner 3D

Men brukerterskelen er noe høy, men overkommelig om man er tilstrekkelig giret og interessert.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tegne hus? Du må være mer konkret enn det. Ellers får du tullesvar. Du kan tegne hus gratis på https://jspaint.appspacer.png
Spørsmålet er så slapt formulert at det grenser til ufint. Skal du få noe, må du gi noe. Jeg har allerede brukt 20 ganger mer tid på å svare enn du brukte på å opprette tråden.

Hva skal du gjøre? Hvilken bakgrunn og kompetanse har du? Hva er budsjettet? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Problemet er bruk eller tolkning av begrepet "Enkelt", sammenstilt med veldig vagt formulert spørsmål.

Betyr det at trådstarter vegrer seg å sette seg inn i hvordan et normalt fungerende tegneprogram fungerer ?

Det største problemet synes være at trådstarter ikke spesifiserer om det er innvendig, utvendig ei heller hva tegninga skal brukes til.

 

Trådstarter bruker 3D-tegning i tittel, så det utelukker kanskje mspaint o.l. - selv om det helt sikkert finnes flinke artister som kan bruke MSpaint til å lage fremstillinger av hus i 3D.

Når det er sagt, så kan jeg hive ut en del forslag, begynner med det enkleste:

  • Voxel Paint : <link> Web-basert tegneprogram. Perfekt for lave ambisjoner og raske resultater.
  • Blender.
  • FreeCAD (prøver selv å lære å bruke dette på hobbybasis) : Parametrisk 3D program. Perfekt til å lage reservedeler når målene er kjent. Relativ bratt læringskurve, men mange gode opplæringsvideoer på nett.

 

Forøvrig finnes det et veldig nyttig nettsted som - hvis du vet navnet på et program - så får du listet opp masse alternativer.

F.ex for Blender - https://alternativeto.net/software/blender/?license=opensource

Og for voxel-tegneprogrammer: https://alternativeto.net/software/qubicle/

Og parametriske 3D programmer: https://alternativeto.net/software/freecad/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Freecad så jo interessant ut, men kan du tegne i ulike layer?

skal du tegne et hus vil du vel legge forskjellige bygningsdeler i forskjellige layer som du kan slå av og på. F.eks vil du ha reisverk i et layer, vann og avløp i et annet, elektro i ett annet, vegger, kledninger og tak i ett annet o.s.v.

og alt må være i 100% skala.

Lenke til kommentar

@Poelse Du må nesten si litt mer om ambisjonsnivået?  Er det en fasadetegning / skisse av hus i form av en 3D modell så kan rimelig kjøpe-programvare eller gratis programvare dekke dette.  Er du i tillegg student så kan du få en god del profesjonell programvare av  AutoDesk til veldig hyggelige priser sammenlignet med full pris.

Skal du over i full byggetegning og lagvis elektriske kabler, vann og avløp så er det over i BIM som stort sett bare leveres av kjøpe-programvare https://no.m.wikipedia.org/wiki/Bygningsinformasjonsmodellering  f.eks. AutoDesk Revit

Styrkeberegninger og ned på ferdig materialliste, så er det også kun kjøpe-programvare som jeg tror har dette - og ganske dyr sådan.

Men for å ta oppesiden, hvis du lager en 3D modell i et eller annet gratis CAD program så har du nå også (gitt at du har et RTX NVIDIA grafikk-kort) mange muligheter til å visualisere det inn i en realtime rendering verden med f.eks.  (Gratis Community og Student versjon)

 https://www.twinmotion.com/en-US/solutions/architecture 

Her er det veldig enkelt å plassere en 3D modell av et hus og lage veier (med biler og folk som beveger seg automatisk) og natur (male på gress og trær med forskjellige pensler) og bestemme lysforhold/vær.

Men da er vi igjen på det kreative - at du lager en visualisering av hvordan du vil ha det, leverer det til en arkitekt eller bygningsingeniør som gjør de nødvendige tilpasningene ift hva som er mulig av kabling, vann/avløp, ventilasjon, isolasjon og alle mulige TEK17 krav.  Noe kan man sikkert lære seg selv, men det er lett å gjøre dyre byggetabber når det går ned på detaljnivå.

Endret av Rune_says
Lenke til kommentar
58 minutes ago, fwrummel said:

Freecad så jo interessant ut, men kan du tegne i ulike layer?

Nja, det opererer med "Body" hvor du kan ha mer enn én.

 

59 minutes ago, fwrummel said:

skal du tegne et hus vil du vel legge forskjellige bygningsdeler i forskjellige layer som du kan slå av og på. F.eks vil du ha reisverk i et layer, vann og avløp i et annet, elektro i ett annet, vegger, kledninger og tak i ett annet o.s.v.

Nei, jeg vil påstå at FreeCAD er mer egnet til f.ex. maskindeler med begrenset mengde løse deler. Ikke umulig å tegne hus, men tungvindt. Og så må du bruke et annet 3D program etterpå for å rendre overflater.

Jeg tror at Blender er bedre til dette (vet at det iallefall har layers) men har minimalt erfaring selv.

Lenke til kommentar

Solid Edge har gratis Community Edition, krever bare at du har en e-postadresse du kan registrere bruker med (evt. få installasjonsfilen fra noen som allerede har Community Edition lastet ned). Kan kun gå god for 2021, har ikke hoppet på nyere versjoner (enda).

Lenke til kommentar

@fwrummel Ja, går fint å lage et design, men trengs fagfolk for å omsette til ferdig bygg.

Jeg laget vel i sin tid bare noen enkle fasadetegninger av hvordan en garasje skulle se ut og leverte til en erfaren snekker.  Han brukte av sin erfaring for å "oversette" fra tegning til alt fra støp til antall leca blokker, reisverk og dimensjoner, panel, dør, port, takstein og alle andre materialer som var nødvendige.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jeg har lekt med en app til Android som heter Floor Plan Creator.
Den kan brukes litt begrenset gratis, evt. kan du betale opptil 109,- for fullversjon.

Den er veldig enkel i bruk, men det kan være litt knotete og feks. plassere møbler perfekt. (Jeg tegner en vegg som du definerer lengden på for så å plassere feks. sengen.)

Lenke til kommentar

Ser at det korte spørsmålet mitt ble problematisk for noen her. Kan informere om at det ser ut til at jeg fant alt jeg trengte i svar nr. 2, altså sketchup. 
 

Til alle som synes at denne posten også er for kort og mangler viktig informasjon vil jeg på forhånd beklage. 

Endret av Poelse
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...