Gå til innhold

Dobbel toll fra Aliexpress


Anbefalte innlegg

drvcd skrev (42 minutter siden):

I dag kom disse pakkene. Ingen av de hadde VOEC nr på pakken

pakker som ble bestilt før eller etter årsskiftet? (btw, ordredato er nødvendigvis ikke et moment, fikk en pakke sjøl nylig, bestilt i november, som ikke fikk gebyrer) (men den var voec-merket nede i høyre hjørnet, som flere har rapportert om er sett i det siste)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Mr.M skrev (1 time siden):

pakker som ble bestilt før eller etter årsskiftet? (btw, ordredato er nødvendigvis ikke et moment, fikk en pakke sjøl nylig, bestilt i november, som ikke fikk gebyrer) (men den var voec-merket nede i høyre hjørnet, som flere har rapportert om er sett i det siste)

Disse to var bestilt rundt 20. desember. De har jo tatt mva og delt ut VOEC kvitteringer lenge fra Ali, så tenker det egentlig burde vært på stell

Sporingsnummer er ikke det samme som fra Kina/"mine sider" på noen av pakkene, men ser heller ikke gammel etikett under. Litt usikker på hvordan pakker skal forhåndsmeldes i VOEC systemet når det skiftes sporingsnummer/speditør underveis. Virker som et salig rot. 

Lenke til kommentar

Har bestilt noe fra Ali her igjen nå - er noen måneder siden sist og satser på at dette med toll er fikset når jeg skal motta pakken. Er en vare på verdi rundt 1000 NOK inkl. mva. Aldri opplevd noe problem med varer i denne prisklassen eller dyrere før - så håper det går bra nå også. Det som er irriterende er jo at mange av varene som finnes på Ali ikke er å få kjøpt i Norge. Så dersom Posten skal drive med ekstra avgift så sender jeg like greit en kopi av dette kravet til finansministeren og forklarer i rene ord  hvorfor de må få orden på dette. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Stein58 skrev (På 3.2.2024 den 10:16 AM):

Tolletaten har laget et system som fungerer for at staten skal få drevet inn pengene sine. Det virker som om de gir blaffen om vi må betale dobbelt mva pluss gebyr i tillegg!

Hurra for norske politikere og byråkrati!

https://www.toll.no/no/netthandel/1.april/

Utregningen av MVA gjøres fra fakturasummen. De seriøse nettaktørene tar ikke sitt lands MVA når en vare skal eksporteres da de får fratrekk for MVA ved eksport.

Gebyr tilfaller speditør og ikke staten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dragonlove skrev (På 30.1.2024 den 1:11 PM):

350-kronersgrensa ble egentlig fjernet 1. april 2020, da VOEC-ordningen ble  innført. Men på grunn av mengdene billige varer som kom til Norge, ble det innført et såkallet deklarasjonsunntak.

Fra 1.1 i år ble den helt fjernet og man blir derfor krevd mva fra første kr, det er forøvrig rart at noen blir krevd dobbel mva mens andre slipper, jeg har ikke blitt krevd dobbel mva, det får meg til å lure på om de som blir krevd dobbel mva har signert på at posten skal kunne utføre forenklet fortolling for kjøper? Dette er noe jeg svarte ja på for flere år siden.

 

Det du skriver er feil. Voec ble innført for å forenkle postgangen. Og man betalte mva hos selger.  Riktig. 350kr grensa forble fortsatt mva fri men 25% på 350kr blir kun 87 kr og da slipper tollvesenet å refundere selv om man hadde krav på pengene. Hvorfor satte de ikke mva fri grense litt høyere slik at man kunne få tilbakebetalt ?  Uansett dette fungerte fint i hele 21,22 og 23. Men nå har alle i post,toll, og skattevesenet blitt hjernevasket til å glemme det og innførte dette nye idiotsystemet som ingen er blitt oppdatert på. Har hatt mye mails med tollvesenet om dette i 2021 da de endret systemet til voec. Husk at voec er en særnorsk oppfinnelse som man tror resten av verden skal vite om. Vi utgjør 0,07% av verden.

Endret av 5ZHK7SO3
Lenke til kommentar
5ZHK7SO3 skrev (1 time siden):

Husk at voec er en særnorsk oppfinnelse som man tror resten av verden skal vite om. Vi utgjør 0,07% av verden.

Vil ikke kalle den særnorsk. Det er bare en implementasjon av en ganske standard ordning, så det burde ikke komme overraskende på noen store nettbutikker som sender pakker til utlandet.

Det er litt som EU-kontrollen. Bare vi har vår EU-kontroll, men nesten alle land i Europa har en form for EU-kontroll på biler.

Lenke til kommentar
Gavekort skrev (40 minutter siden):

Vil ikke kalle den særnorsk. Det er bare en implementasjon av en ganske standard ordning, så det burde ikke komme overraskende på noen store nettbutikker som sender pakker til utlandet.

Det er litt som EU-kontrollen. Bare vi har vår EU-kontroll, men nesten alle land i Europa har en form for EU-kontroll på biler.

EU har noe som heter "European Union Value added tax" som tilsvarer vår VOEC

https://customerservice.aliexpress.com/knowledgeDetail?spm=a2g0o.detail.1000023.12.485c6da0XkM0fI&hcAppId=1248&hcFromCode=Xn2Tk1tb7&hcSessionId=26-1248-e8cec3d9-71e1-492e-8e01-80b36d5a4923&knowledgeId=327012&categoryId=21037511

Lenke til kommentar
L/\R~ skrev (5 timer siden):

Da var min første kommet. 2kr betalt MVA, 45kr gebyr. Tror jeg dropper å hente den pakken da. Selv om jeg alt har betalt for MVA..

IMG_9550.jpeg

Problemet, i mitt tilfelle, er at de videresender pakken til din postkasse (om det er plass) uten å gi deg mulighet til å hente på posten og betale der. Dette kaoset har de jo selv sagt de var redde for. 100-tusenvis av uavhentede kinapakker som måtte returneres til Kina. De løser det ved å sende pakken til kunden med parallell regning. Fakturaen går til purring/inkasso om du ikke betaler. De skriver bare så fint at du ikke får lov å ta i bruk varen før du har betalt. Hittil har jeg fått refundert hele beløpet fra Ali når jeg har klaget på 2/3 pakker. Venter på løsning på nr 3. Pakke nr 4 har vært lost in space siden november. Tør ikke bestille mer før jeg ser at det har kommet en løsning på dette.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bestilte ett nøkkelskall til min Mitsubishi L200 2009 Modell fra Cdon.no det var visst ikke sporing av denne pakken da frakta kostet 19,- og på Faktura stod det MVA 45,- fikk krav i går i sporingsappen  om å betale 83,- kroner MVA og ett gebyr mon tro om Posten spekulerer i dette brev fra utlandet stod det denne går nå i retur for min del om den ikke kommer i Postkassa synes 218,- ink mva var mer enn nok for varen så kommer filing hos Trioving i tillegg 

Endret av Maskinfører
Lenke til kommentar
Stein58 skrev (På 21.1.2024 den 5:41 PM):

Gebyret blir mest dritt på varer som koster veldig lite. Men når prisen begynner å gå opp mot 1000 kroner så er det vel mva som svir mest?

Koster varen 1000 kroner blir mva 250 kroner. Skal man da betale mva både til selger og til transportør så blir dette 500 i mva pluss et gebyr i tillegg.

Ville tro at det heller ikke er lett å få refundert mva som er betalt for mye. Skal man kreve den fra selger eller transportør?

Uansett så er det vel ingen av de som vil refundere, for dette er penger de allerede har gitt videre til tollen/staten.

Jeg tror at eneste håpet vi har er at politikerne i Norge er interesser i å finne en løsning som passer. Dette mener jeg at vi som forbruker har krav på. Hva med å sende et brev til rett instans og se hvilken forklaring de har? Har i det minste rett på å få et fornuftig svar tilbake.

Du vil bare få svadasvar tilbake tenker jeg da målet er å  flå folket 

Lenke til kommentar
ali q skrev (På 16.1.2024 den 9:38 PM):

Posten diskriminerer ikke, gjelder alle som sender fra utlandet. Ifra 01.01.2024 så påstår kundeservice at de fra den dato krever at pakker har VOEC-nummeret i AVSENDERS adressefelt (ikke lenger "VOEC PAID 0123456789" i ditt adressefelt som en del av adressen eBay utleverer til selger/sender), i tillegg påstår de å kreve at selger digitalt melder inn betalt mva til Posten direkte. Jeg tar saken lett til både Forbrukerklageutvalg og domstolene om de fortsetter å holde på denne linja som gir de tusenvis av 45-kroners gebyr per postnummer per uke (uten at vi som kjøpere har gjort noe feil og ikke får det gebyret igjen ifra selger selv hvis vi får mva-summen refundert).

De skal tvinge oss til å kjøpe varer i Norge som man ikke får her det er sånn de holder på savner Boxeez det var en god nettside som gjorde alt arbeidet bare og hente på Postnord :D 

Lenke til kommentar
Gavekort skrev (På 16.1.2024 den 6:49 PM):

Kan jo være fristende å bare nekte å betale og be dem ta kravet til retten for å bevise at kravet er gyldig. Står det VOEC-nummer på pakken så bør de ha en dårlig case.

De gjør det vel pga Gebyrene vel ? en krone her og en 50 lapp der blir penger av det nok til finansiering av julebord i vert fall  

Lenke til kommentar
Stein58 skrev (På 21.1.2024 den 11:47 AM):

Så lenge systemet fungerer for innkrever, nemlig staten, som får drevet inn mva så blir det lenge til dette blir bedre.

At det blir dobbelt er jo heller til fordel enn til ulempe for staten. Hadde staten vært pliktig å refundere for mye innbetalt mva så hadde vel saken stått annerledes for dem. Da hadde de fått mye administrasjon og store utgifter på refunderingen. I så fall hadde de(politikerne) kanskje tatt det opp for å se om systemet kunne forbedres.

Hvor vidt Posten og andre transportører spekulerer på om de kan tjene mest mulig penger på dette er vanskelig å vite. Men en bedrift er jo der for å tjene penger. Så lenge dette kan forsvares lovmessig så gjør de vel det. Men det er umulig for den vanlige mann å kontrollere dette.

Kanskje dette også hadde vært en fin oppgave for media? Hvorfor vil ikke dette fungere og hvorfor skal noen tjene "tvilsomme" penger på dette og da på vanlige folks bekostning.

Ellers så kan jeg se at det eneste som kan få VOEC til å virke er at bestillinger fra Norge uteblir. Ville tro at mengden vi handler fra utlandet vil bety noe for nettselskapene hvis de kommer ned på null.

Tipper posten spekulerer i dette med gebyr 

Lenke til kommentar
Mr.M skrev (På 15.1.2024 den 11:20 AM):

et annet regnestykke:

AliExpress  (VOEC)

Vare + frakt 300kr.

Mva.                75kr.

Posten mva.    75kr.

Posten gebyr  45kr.

Total               495kr.

 

Ding-Dong-Dang (eller noe i den duren) nettbutikk (ikke VOEC reg.)

Vare + frakt   300kr.

Posten mva.    75kr.

Posten gebyr   45kr.

Total                420kr.

 

Man sparer altså 75 kroner på å styre unna VOEC i dette eksemplet.

Ja 10 sånne pakker så har man 750,- ;) 

Lenke til kommentar
11 hours ago, 5ZHK7SO3 said:

Det du skriver er feil. Voec ble innført for å forenkle postgangen. Og man betalte mva hos selger.  Riktig. 350kr grensa forble fortsatt mva fri men 25% på 350kr blir kun 87 kr og da slipper tollvesenet å refundere selv om man hadde krav på pengene. 

Det er faktisk det DU skriver som er feil. - 350,- kr grensa BLE fjernet i 2020, men pga frykt for pakkekaos ble dette såkalte deklarasjonsunntaket innført, i praksis ble det altså innført et nytt unntak for sendinger under 350,- mens man forsøkte å få kina-butikkene til å innføre VOEC.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Maskinfører skrev (1 time siden):

De gjør det vel pga Gebyrene vel ? en krone her og en 50 lapp der blir penger av det nok til finansiering av julebord i vert fall  

Er vel brukt en del millioner på lobbyister opp imot skatteetaten slik at de kan dekke inn siste underskudd på nesten en mrd..

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (På 16.1.2024 den 9:23 PM):

hvordan er det med WISH ? samme tullet med pakker?

ingen som vet? så jeg tar rollen som prøvekanin eller i verste fall "martyr"

bestilt 4 stk. produkter (fra ulike selgere), tilsammen 150 kr. inkl. frakt.

håper på alt-i-samme-pakke, blir disse evt. sendt hver for seg og attpåtil skulle pådra seg gebyr/mva. så har jeg driiti på leggen big time :grin2:

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Trenger litt hjelp her. Jeg har nettopp fått ny oppdatering på en pakke som er kommet gjennom importbehandlingen i Lørenskog og er på vei. Er det kun toll om beløpet vises under sporingen i selve Posten-appen? Eller kan et tollbeløp være tilknyttet pakken selv om det ikke står?

Så lurer jeg på om noen her inne er kjent med: "NB! Denne statusen gjelder sendingen som helhet. Det er ikke garantert at statusen gjelder alle kolli." Dette kommer opp over all sporingsinformasjonen om jeg sjekker sporingen på nettet. Ikke sett det før. Hva betyr det?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...