Gå til innhold

drvcd

Medlemmer
  • Innlegg

    427
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av drvcd

  1. Er vel varsel fra digipost. Din digitale postkasse på ditt navn/adresse. Trenger ikke e-mail for å sende til Digipost. Adressen står jo på pakken. Mine ekstraregninger har vært merket med det aktuelle sporingsnummeret på pakkene.
  2. Problemet, i mitt tilfelle, er at de videresender pakken til din postkasse (om det er plass) uten å gi deg mulighet til å hente på posten og betale der. Dette kaoset har de jo selv sagt de var redde for. 100-tusenvis av uavhentede kinapakker som måtte returneres til Kina. De løser det ved å sende pakken til kunden med parallell regning. Fakturaen går til purring/inkasso om du ikke betaler. De skriver bare så fint at du ikke får lov å ta i bruk varen før du har betalt. Hittil har jeg fått refundert hele beløpet fra Ali når jeg har klaget på 2/3 pakker. Venter på løsning på nr 3. Pakke nr 4 har vært lost in space siden november. Tør ikke bestille mer før jeg ser at det har kommet en løsning på dette.
  3. Disse to var bestilt rundt 20. desember. De har jo tatt mva og delt ut VOEC kvitteringer lenge fra Ali, så tenker det egentlig burde vært på stell Sporingsnummer er ikke det samme som fra Kina/"mine sider" på noen av pakkene, men ser heller ikke gammel etikett under. Litt usikker på hvordan pakker skal forhåndsmeldes i VOEC systemet når det skiftes sporingsnummer/speditør underveis. Virker som et salig rot.
  4. I dag kom disse pakkene. Ingen av de hadde VOEC nr på pakken, men var markert "Customs Declaration CN22". Ble altså dobbel MVA og gebyr. Har klaget til Ali.
  5. Ja jeg har nå fått ekstra mva/gebyr på 3 av 3 pakker. Gjenstår en pakke som henger ett eller annet sted.
  6. Da er det kommet regning på 2 nye småpakker til et par USD stykket fra Aliexpress i Posten appen. Forbanna drit.
  7. Jeg fikk nå klaget til Aliexpress etter at jeg bekreftet at pakken som mottatt ("Choice" forsendelse). Vedla screenshot av kvittering på betalt MVA + gebyr på totalt 77 NOK. Etter 10 min fikk jeg refundert hele forsendelsen på 14 USD uten mer spørsmål. Har 3 ytterligere småpakker bestilt i desember som henger ett eller annet sted. Ser ut til at de er ankommet Norge, men de er ikke sporbare enn så lenge.
  8. Den pakka som kom i posten med krav i ettertid var en slik Choice pakke. Det gjør det litt ekstra vrient, da det er flere selgere med ulik brøk av verdi i pakken. Ennå ikke funnet ut hvordan jeg klager til "Choice" gjengen. Ser ut som om jeg må vente til den tentative leveringsdatoen 29.1 går ut.
  9. Skal jeg jammen vurdere om neste pakke kommer rett i postkassa med krav. Sporingsnummeret viser riktignok til at den blir levert i postkassa, men man kan jo benekte for at den var der. Det er sikkert ikke bra for postens leveringsstatistikk heller..
  10. Ja, kunne jeg kanskje ha gjort. Er litt sent siden jeg har snakket med dem nylig. Har bedt om refound fra selger og får se hva som skjer. I følge kundeservice på Posten legges nå flere pakker i postkassene og så kommer et krav i appen. Hadde den ligget på postkontoret skulle jeg vel ha kunnet løst det med den dokumentasjonen som ligger på Ali. Han som satt i kundeservice sa at det nok kom til å bli et problem fremover og ville selv vente til godt utpå våren med å bestille fra Ebay/Ali.
  11. Skal jammen ta meg bryet å gjøre det samme!
  12. Ja, og det byr på ekstra problemer når Posten nå har besluttet at de skal levere pakken først og komme med kravet i ettertid. Jeg har jo betalt mva og har kvittering (Tax-Invoice), så jeg er usikker på Postens rett til å bare levere pakken og overlate problemet/kravet til kunden. Jeg hadde helt klart latt pakken ligge uavhentet om fortollingskravet hadde vært påkrevd for å få pakken, men det er de vel redde for. Det er flere pakker på vei og spent på hva som skjer. Blir ingen bestillinger av småpakker som passer i postkassa på meg fra Ali/Ebay før dette er løst.
  13. har du fått pakker etter 1.1.24? De skal ha strammet inn nå. Kjenner ikke til VOEC , men trodde det var unikt for hver pakke, eller går det på person og er likt for alle pakker? Etter hva jeg forstår skulle det forhåndsmeldes elektronisk fra Ali.
  14. Fikk et krav fra Posten i appen for en liten pakke fra Aliexpress bestilt i desember. Det er ikke store summen (77 kr, inkl et fortollingsgebyr på 44 kr), men MVA er jo allerede betalt til Ali. Jeg hadde en Tax Invoice med VOEC nummer, men det hjalp ikke. Fakturaen må betales da Ali/butikken ikke hadde meldt/merket dette korrekt til norske tollmyndigheter. Om jeg forsto kundeservice rett gjaldt dette nå en svær mengde pakker. Jeg lurte på om det var en feil, siden jeg hadde fått pakken med et krav i ettertid. Etter hva jeg forstod var dette nå ikke uvanlig. De legger pakken i postkassa og sender kravet. Hadde jeg fått varsel om fortolling og avhenting av pakke hadde jeg jo ikke hentet den, men nå sitter jeg her som "tapende" part. Har selvfølgelig bedt om refound fra selger, men orker ikke masse hassle fremover om dette ikke kommer i orden. Flere med samme opplevelse?
×
×
  • Opprett ny...