Jump to content

L/\R~

Medlemmer
 • Content Count

  1417
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

417 :)

1 Follower

About L/\R~

 • Birthday 09/06/2002

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

14040 profile views
 1. Eksporter videoen ut med følgende innstillinger*: *Frame rate velger du samme som kameraet tok opp i. Feks 24fps eller 25fps. Husk på at så lenge videoen ser bra ut når du har eksportert den, og ser på den, så er det nok helt fint til ditt bruk.
 2. Davinci Resolve. Helt gratis, og et veldig godt program. Nok av folk som bruker det både på hobbybasis og til jobb. Meg selv inkludert, selv om jeg dog har brukt Premiere mest.
 3. Dere har avtalt en pris. Da har du forutsigbarhet. Det hastet også litt for deg. Det har også verdi, å få noe raskere. Om du er misfornøyd med jobben, får du klage og høre om han kan rette eller gi deg rabatt. At han foreslo å ta det svart får du rapportere inn dersom du ønsker det. Ekstremt mange yrker er allerede presset på en hel haug av ting når det kommer til pris og effektivitet. Bortsett fra hva du synes om kvalitet i forhold til pris, fikk du det du betalte for.
 4. Dersom det blir Fosen skal jeg se om jeg får tatt turen. Holder til på Brekstad i år, enn så lenge. Tar man båten ut til Brekstad kan jeg og stille med bil herfra, og kommer meg andre steder og. Her er en lokal fotograf sin bildeserie til inspirasjon: https://haakonborgen.com/halvya-1
 5. Nå vil hjernen din overkjøre omtrent mer eller mindre alt av gode motargumenter og helsegrunner når du får lyst på røyken grunnet avhengigheten, men her er uansett en liten oversikt på helsegevinster til nå og fremover: http://www.roykesluttgevinster.no Men til syvende og sist er det bare du selv som kan vinne over røyken.
 6. Forrige oppdatering lagt inn under spoiler. Liten oppdatering: Har nå kommet på plass i hybel, og studiestart nærmer seg. Bygget er fra dette tiåret, og byr på eget bad til 4350,- per måned. Det er ikke så dumt! Har jobba mye sivilt ved siden av Forsvaret fram til slutten av juni, og det kommer greit med nå når jeg skal studere. Merk at jeg fortsatt tar en skammelig liten del av inntekten som lønn. Etterhvert kommer storstipend og dimmepenger, men de kommer nok til å gå tilbake på fond eller lignende sparing. Er uansett såpass mye nytt nå, at fond har blitt redusert til 600/mnd og heller mer på konto til mat, og alt annet som må kjøpes når en flytter for seg selv. Strategien er å kjøpe det billigste av alt inntil jeg finner ut av hva jeg eventuelt "må"/vil bruke litt mer på.
 7. Sjåfør, formidling innen film (læringsvideoer, voiceover feks) montør, privatistlærer, tekstforfatter. Sjåfør (lett lastebil, minibuss, lastebil osv) går jo relativt fort å ta. De andre jobbene er du avhengig av nettverk og å jobbe mye og etterhvert frilans på starten for å komme inn i.
 8. Premiere bruker hovedsaklig prosessor, er effekter osv hvor den lar GPU gjøre mer av jobben. Davinci Resolve derimot bruker GPU mer. Hva slags kodek og bitrate filmer du med? Dagens droner og kamera tar typisk opp i kodeker med mye komprimering for små filer. Da blir det tungt for prosessoren å dekode filmen. Hvis ikke CPU-en har en egen del som tar seg av dekodinga. Veldig vanlig praksis er å lage proxies, det er små filer med lavere oppløsning med en kodek som er lettere å spille av. Dersom du vil spare mye på å ikke oppgradere så er det en god løsning, og noe man ofte er avhengig av uansett om man jobber på større prosjekter.
 9. Du kan prøve å følge denne: https://youtu.be/Zl_iSYYGBiY
 10. Se etter noe med I3 eller Ryzen 3 (eller høyere), 256gb SSD (eller mer), god skjerm og test gjerne tastaturet i butikk.
 11. Bare å spørre i vei! Noe blir stående på vanlig firmakonto for likviditet, mens alt over det går på fondskonto, klart til å kjøpe utstyr. Skattemessig har det ingen forskjell fra å ta mer ut fra firmakontoen.
 12. Kan jo oppdatere jeg, litt over en måned senere.. 😛 Har jo vært inne i Forsvaret en stund. Tjenestetillegget er på litt under 200kr dagen, så i fjor hadde jeg ca 5600-5800mnd, nå er det rett rundt 6000. Ganske lenge så sparte jeg 3600 fast på fond, og 400 på konto. Det har fungert helt fint, og har hatt mer enn nok til diverse underholdning. Så, det har ikke gått ut over noe av det sosiale eller lignende på noen som helst måte. Etter rekrutten har jeg også funnet det som mye mer er min type gjeng, og det er veldig fint å ha. Det å ikke ha nesten 200kr/dagen å bruke på alt mulig rart (men mer i gata 50/kr dagen i mitt hode, i praksis litt over 60kr) ser jeg uansett ikke på som noen ulempe, for til høsten blir det studier. Og da må jeg lage maten selv, og betale for alt av kost og losji selv. Det er vel noe av det som kalles å være voksen? Har nettopp fått hybel (med eget bad) til 4350 per måned fra juli, og det blir spennende å se hvordan studielivet blir. Trenger ikke busskort, og har en sykkel jeg holder på å pusse opp, så slipper i hvert månedlig kostnader på busskort. Har også jobbet sivilt i helger, og det har vært veldig greit å ha. Gjør at jeg kan fortsette å «utvikle», eller mer holde firmaet litt aktivt, selv om jeg tjenestegjør i det daglige. Også ikke minst fordi jeg lett tjener halve eller hele tjenestetillegget på en helg eller to. Foreløpig har jeg latt pengene blitt på firmakontoen, men kommer nok til å betale meg selv 120kr/t for arbeidet. Det jeg fakturerer ligger i gata mellom 400-530kr/t, så det meste vil fortsatt bli på firmaet. Håpet er at jeg klarer å finne like aktuell og relevant jobb der, men markedet er helt klart ikke det samme. Fokus blir uansett på studier.
 13. L/\R~

  Ungdomsbil

  Lurer på jeg og om du kan skru ja. Ellers noen forslag: Tesla Model S Mercedes Benz CLS, CLK BMW 3-serie Volvo V70, S60, S80 Subaru Forester
×
×
 • Create New...