Jump to content

L/\R~

Medlemmer
 • Content Count

  1383
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

415 :)

1 Follower

About L/\R~

 • Birthday 09/06/2002

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

13358 profile views
 1. Helst 12t, men avhenger av flere faktorer.
 2. Bil har utgifter knytta til seg, og ikke minst fort store kostnader. Sbanken har automatisert prosess for finansieringsbevis, så bare å se hvor mye hun får der. Men, da lønner det seg å sørge for at man ikke har bil lenger. Det ser du her på «Hvor mye kan jeg låne?» https://sbanken.no/lan/kalkulatorer/boliglanskalkulator/ Er det noe alternativ å skaffe seg en ekstra deltidsjobb?
 3. Støtter BN bank eller Sbanken. Bruker Sbanken selv til mitt ENK.
 4. Hvis du har mulighet hadde jeg dratt til en butikk (eller flere) kun for å prøve kameraene, og kjenne på hvordan de er å bruke. Også hadde jeg fortsatt droppa kravet med 4K, du får mer igjen for bedre objektiv eller større sensor om du skal filme i mørket. Om du skal filme i dagslys, og spesielt nå på sommeren kommer du også til å trenge et ND-filter (solbriller for kamera). Et variabelt et er anbefalt til film, da man som regel er mindre fleksibel der med innstillingene vs foto.
 5. Kan du skru så kan du eventuelt kjøpe en billig bil og gjøre alt selv. Alternativt billigste elbilen du får. Dyr bil kan være et fint mål til når du har oppnådd målet om å kjøpe bolig, å skulle kjøpe den nå vil bare holde deg massivt tilbake. Du trenger vel fort å spare opp en 350-450k for å ha nok i EK til den prisklassen du vil kjøpe i, uten at jeg aner hva det koster for et sted du får brukbar plass til bilen + greit kjøp ellers.
 6. L/\R~

  Skatt på ENK

  Det stemmer, fordi næringsinntekt på ENK regnes sammen med vanlig lønn, eller personinntekt.
 7. Hvorfor trenger du 4K? Et hvilket som helst fotokamera som tar video i minst full HD vil fungere bra til å lære med, og enda bedre når du lærer deg å bruke det. Er bedre med god optikk enn et dyrere hus, men «alt» er bra nok når du er ny uansett.
 8. Legg ut på Finn, la folk komme å plukke. «Alt» av interierør kan du jo selge, også er det sikkert en del av motor og utvendig, også inkludert katalysator feks som kan selges. Skal du kjøre den til vrakmottaket, eller få den kjørt dit på henger?
 9. Om du har studielån kan det utsettes for en periode.
 10. Nå er denne tråden gammel, men jeg brukte Cretica.no, som er gratis og fungerte veldig greit. Sendte vel en nesten 20 fakturaer før jeg gikk over til Fiken nå i år, for å ha regnskap mer på plass ettersom det ble mere kjøp og salg, pluss at jeg ble MVA-registrert.
 11. L/\R~

  BMW ulyd

  Om det er den tynne «høyfrekvente» så er det nok noe sand, vil kanskje forsvinne etterhvert da det slipes ned. Du kan jo prøve å demontere og blåse med trykkluft og bremserens. Kanskje du se om du får isolert hvor lyden kommer fra?
 12. Kun betalt i at du får noen enkle klesplagg? Det hadde jeg aldri vært med på, men sikkert mer enn nok som tar muligheten uansett.
 13. La oss si at det skjer en ulykke, du får skylda og kraftig avkortning på forsikringa. I tillegg blir du ufør. Det handler ikke så mye om du får nok oppdrag, men hva som kan skje om noe går galt. Hadde du kun vært sjåfør for et annet firma frilansbasert, for eksempel, hadde det vært noe annet. Men med en hel lastebil hadde jeg opprettet AS. Men, du kan gå for ENK og senere «oppgradere» til AS. Det går ikke andre veien.
 14. Litt off topic, men er du helt sikker på at du skal ha ENK og ikke AS hvis firmaet skal eie en maskin til en million? Nå vet vi jo ikke hva slags maskin dette er, men noe sier meg at du vil unngå mye av den personlige risikoen som kommer med ENK.
 15. Vurdert å bli energimontør? Da tjener du mer. Eventuelt at du sikter deg inn på å jobbe offshore.
×
×
 • Create New...