Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

Når det gjelder Rafah så er det vel Hamas som har kontroll der så da må en regne med at maten som sendes inn dit blir tatt av Hamas og delt ut eller solgt til folket der. Der Israel har kontroll så må Israel sørge for at maten blir delt ut til folket.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
34 minutes ago, DukeNukem3d said:

Etter å ha blitt ført bak lyset om Israel i mange år så er det naturlig at man utvikler en viss skepsis til at "alt er Israels feil" - hver gang. For meg må nesten ting dokumenteres, så langt har det gått. Eksempelet fra Amnesty tidligere viser hvorfor denne skepsisen er sunn. En terrorist som torturerte ihjel en israelsk ungdom ved å rive ut øynene hans dør i israelsk fengsel pga kreft og det blir fremstilt som at en uskyldig mann har dødd pga Israel har fengslet han uten grunnlag. Dette er helt hinsides og egentlig langt verre enn den hårreisende kritikken Amnesty reiste mot Ukraina. Og dette er en stor og respektert organisasjon som gjør et veldig viktig arbeid jeg egentlig respekterer, men det går politikk i det...

Jeg opplever ikke denne type feilinformering i andre konflikter. Dekningen av Russland/Ukraina er veldig seriøs, veldig saklig og egentlig veldig "nedtonet" iforhold til forbrytelsene Russland begår. Man venter med å uttale seg til man er sikker, debatten er ikke slagordpreget. Skulle gjerne sett det samme for Israel/Palestina. Da tror jeg ikke det hadde vært enklere å være enig i langt mer. 

Edit: Dette ble mer en refleksjon rundt problematikkene du nevner.


Del 1: To sider

Ofte i denne tråden ilegger en del her inne et falsk premiss; at man tenker alt er Israels feil, slik at vi i realiteten står igjen med kun to absolutter. Diskusjonen blir deretter, og så blir det helt sort / hvitt. Det er også gjentagende at man drar frem grusomhetene til terrorister til å tilsynelatende klassifisere hva som er verst eller mest grusomt. Om man ikke er i den ene leiren så er man automatisk i den andre, og er man i denne ser man bort for grusomhetene og tar part med de som utfører dem. 

Det jeg skulle ønske vi kunne fått til å tråden er at å stille spørsmålstegn og kritikk av krigføringen (selve handlingene men også informasjon) ikke automatisk betyr at man tar part med en motpart eller glatter over grusomhetene terroristene har begått. For, en grusomhet er en grusomhet. Voldtar og dreper man noen så er det igrunnen like dritt som å bli sprengt i filler mens man sakter blør ut og dør i et smertehelvete. Vi kan ikke veie disse mot hverandre eller bruke den ene til å rettferdiggjøre den andre. I så tilfelle er vi tilbake på steinaldernivå hvor alt må svares med blod og hevn. 

Del 2: Informasjonskrig

Du har 100% rett i at mange er for løse på avtrekkerne før de avsier sin dom over situasjonen. Anerkjente aktører som burde visst bedre har vært tidlig ute og ment ting før faktaene var på bordet, noe som har resulterer i at informasjonsbildet er uoversiktlig. Dette bør og skal det kunne kritiseres.

Men, på samme tid må vi ta et oppgjør med kildekritikken vår. Når en enkelt stemmer / person / aktør ene og alene kan fremme påstander i en Tweet som automatisk slår ihjel nesten hele den siviliserte verden, og på samme tid oppfattes som den eneste riktighet, da synes jeg vi er på ville veier. Det er også delt særdeles mye desinformasjon i krigen av disse enkeltaktørene, og allikevel får disse uimotsagt få boltre seg i denne tråden. Når man påpeker dette sitter påstandene om usakligheter, personangrep og det som verre er løst. Jeg vil da minne om at samtlige sider i området målrettet har gått etter pressen, slik at det i realiteten er umulig å vite det fulle bildet. Vi må da ha en høyere standard i hva vi lytter til enn at enkeltutskudd på Twitter automatisk slår ihjel majoriteten av de internasjonale motstemmene. Disse er i tillegg også ofte vanskelig å plassere i enten / eller, og som flere har diskutert er det ofte mer nyanser i det de har sagt enn det de som bruker / misbruker disse kildene påstår.

Endret av The Very End
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Rhabagatz skrev (18 minutter siden):

Det er langt over grensen for absurd at du, som slik jeg forstår selv ikke er israeler, skal dele ut merkelappen anti-israelsk til en israelsk avis som er skrevet av og for israelere.


Jeg leser ikke Haaretz, slik de fleste israelere heller ikke leser Haaretz, og baserer meg derfor på hva andre medier har skrevet om den avisen, og hva folk og politikere i Israel uttaler.


"Haaretz is an Israeli newspaper. Admired by many foreigners and few Israelis, loathed by many, mostly Israelis.
Read by few, denounced by many, it is a highly ideological, high-quality paper. It has a history of excellence. It has a history of independence. It has a history of counting Israel’s mistakes and misbehavior. It has a history of getting on Israel’s nerves.

Still, it is just a newspaper. The story of the people vs. Haaretz — that is, of a great number of Israelis’ growing dislike for the paper — is worth telling only because it tells us something about Israel itself: that the country’s far left is evolving from a political position into a mental state and that the right-wing majority has not yet evolved into being a mature, self-confident public.

Consider an incident from mid-April. Haaretz published an op-ed by one of its columnists. It made a less-than-convincing argument that religious Zionist Israelis are more dangerous to Israel than Hezbollah terrorists. And yet, the response was overwhelming. The prime minister, defense minister, education minister and justice minister all denounced the article and the newspaper. The president condemned the article, too. The leader of the centrist party Yesh Atid called the op-ed “anti-Semitic.” Leaders of the left-of-center Labor Party called it hateful. The country was almost unified in condemnation."


https://www.nytimes.com/2017/05/11/opinion/the-people-vs-haaretz.html
___

 

"The Israeli daily newspaper Haaretz has a minimal following in Israel. According to a recent Target Group Index (TGI) survey, Haaretz‘s readership amounted to only 5.8% of the news market. And even this minimal share is higher than it was last summer during the IDF’s Operation Protective Edge to stop Hamas rocket fire. At that time, numbers were even lower due to a slew of cancellations that were prompted by columnist Gideon Levy’s Op-Ed demonizing Israeli pilots for carrying out their military orders. Most Israelis recognize Haaretz for what it is, an ideological newspaper with a far-left editorial policy that appears more interested in advocacy than in objective news gathering.

Gideon Levy serves on Haaretz‘s editorial board, penning a weekly column, “Twilight Zone,” as well as political editorials for the newspaper. He is known in Israel as an acrimonious, anti-Israel ideologue and activist, recently arrested for spitting and cursing at IDF soldiers, who often invents his own facts to support his radical agenda. His fan base consists primarily of fellow Israel haters and activists, while mainstream Israelis and journalists dismiss him as a dishonest propagandist. "
 

https://www.camera.org/article/haaretz-s-gideon-levy-spreads-his-anti-israel-poison-abroad/

Endret av 0laf
  • Liker 4
Lenke til kommentar
0laf skrev (1 time siden):


Dersom du leser det du poster, så kanskje du ser at det står "food insecurity", og "famine is imminent", det står ikke der at det er sult i Gaza, faktisk står det motsatte, at det er nært forestående.

Tallene i bildene er anslått, ettersom de baserer seg på tall fra desember, og anslår utfallet frem til 15. juli, og tar ikke høyde for mengden nødhjelp som sendes inn nå.

"Famine is imminent" ... ble også hevdet i oktober, for et halvt år siden.


Og for å gjøre det klart enda en gang, jeg hevder ikke at det ikke er sult på Gazastripen, ettersom jeg ikke vet dette sikkert.

Det jeg hevder er at de uttalelsene som har kommet fra aktører som FN, IPC, USA m.fl. faktisk ikke sier at det er sult på Gazastripen, selv om mange leser det de ønsker å lese.
De sier gjerne det motsatte, at det kan bli hungersnød ... som da betyr at det ikke er det nå.

Nåværende situasjon = Current.
Estimert ca. 677.000 mennesker eller ca. 25% av befolkningen er i kategori 5 - Katastrofe.

image.png.1672cb8b8c4dfe60bf1d73ad28c86b75.png


Hva mener de med kategori 3, 4 og 5 - Krise, nød og Katastrofe?

image.png.3917df34f17af64df43558be158c36d6.png

Er dette i følge deg et fravær av å hevde at det er sult på Gazastripen? Dette betyr kun at det kan bli hungersnød?

Videre så har de OGSÅ prosjektert eller estimert hvordan de neste månedene vil bli:

image.png.30ea21d1a43802b84e44dd6356ca92bc.png

 

 

 

 

Endret av Noxhaven
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Noxhaven skrev (40 minutter siden):

Nåværende situasjon = Current.
Estimert ca. 677.000 mennesker eller ca. 25% av befolkningen er i kategori 5 - Katastrofe.


Jeg kan bare konkludere med at du ikke har lest rapporten, eller ikke forstår den.

Det er trolig lite jeg får gjort med det, men igjen, tallene de baserer dette på er fra desember, og den siste rapporten er fra 7. februar.

Når de skrev "current", så var det estimering for den neste måneden, og de skriver i rapporten:

"The latest evidence confirms that Famine is imminent in the northern governorates of the Gaza Strip and projected to occur anytime between mid-March and May 2024".

Det er basert på at nødhjelp på det tidspunktet ikke kom inn i nordlige Gaza, noe det gjør nå.
Jeg foreslår at du leser rapporten, før du kommenterer ytterligere.

"Continued conflict and the near-complete lack of access to the northern governorates for humanitarian organizations and commercial trucks will likely compound heightened vulnerabilities and extremely limited food availability, access and utilization, as well as access to healthcare, water, and sanitation."
  

Noxhaven skrev (40 minutter siden):

Dette betyr kun at det kan bli hungersnød?


Det er nettopp det som står i rapporten, og dersom det inntreffer hungersnød så vil IPC klassifisere de områdene som "famine", ikke "food insecurity".

Utover "food insecurity", så operer IPC med flere typer "Famine" (hungersnød).

 

FAMINE WITH SOLID EVIDENCE
An area is classified in Famine with solid evidence if there is clear and compelling evidence that the Famine thresholds for starvation, acute malnutrition and mortality have been reached.

FAMINE WITH REASONABLE EVIDENCE
An area is classified in Famine with reasonable evidence if there is clear evidence that two of the three thresholds for starvation, acute malnutrition and mortality have been reached, and analysts reasonably assess from the broader evidence that the threshold from the third outcome has likely been reached.

RISK OF FAMINE
Risk of Famine refers to the reasonable probability of an area going into Famine in the projected period. While this is not perceived necessarily as the most likely scenario, it is a scenario that generally has a realistic chance of occurring. It complements the Famine and Famine projections of the most likely scenario by providing insights of potential Famine if prospects evolve in a manner worse than anticipated.

Endret av 0laf
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (7 timer siden):

Jeg opplever posten som villedende fordi hensikten med den ganske tydelig er å skape et falskt inntrykk av at det er masse mat i Gaza.

Tenk om noen i motsetning til resten av verden skulle hevdet "det er ikke sult i Mali" og postet dette bildet under som "bevis" på det. Det ville av mange oppleves som villedende og som en bagatellisering av situasjonen, og også provoserende.

DSC_3601.jpg

Jeg tror det er en dum strategi av COGAT å holde på sånn i sosiale medier, fordi folk har fått med seg at mange ikke har tilgang på nok mat, at det er stor matusikkerhet i hele Gaza og nå også hungersnød på deler av Gazastripen. Flere lignende poster fra COGAT er merket som villedende av X, deriblant denne.

At Israel "gjør sin del av jobben" er helt åpenbart ikke sant, i hvert fall ikke frem til nå. At det nå de siste dagene plutselig, og nærmest umiddelbart var en stor økning i nødhjelpen som kom inn over grensa til Gaza etter Bidens harde press mot Netanyahu er et greit bevis på at de holdt igjen. Nå skal de snart åpne en grenseovergang til, også dette etter amerikansk press.

Det man da må spørre seg er, er det sult fordi det ikke kommer inn nok mat? Eller er det sult fordi maten som kommet inn, som skulle vært delt ut gratis til densom tenger den, blir solgt til priser de færreste har råd til, av korrupte tjenestemenn og Hamas ?

For da snakker vi ikke lenger om tilgang på mat, men om råd til mat, misbruk av  nødhjelp etc, som sult i et utviklingsland der økonomi bestemmer hva folk har å spise

Da kan det faktisk være sult samtidig som det  kommer inn tilstrekkelig mat. Med Hamas med makten forundrer det meg ikke ihvertfall

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Tussi skrev (4 minutter siden):

Det man da må spørre seg er, er det sult fordi det ikke kommer inn nok mat? Eller er det sult fordi maten som kommet inn, som skulle vært delt ut gratis til densom tenger den, blir solgt til priser de færreste har råd til, av korrupte tjenestemenn og Hamas ?

For da snakker vi ikke lenger om tilgang på mat, men om råd til mat, misbruk av  nødhjelp etc, som sult i et utviklingsland der økonomi bestemmer hva folk har å spise

Da kan det faktisk være sult samtidig som det  kommer inn tilstrekkelig mat. Med Hamas med makten forundrer det meg ikke ihvertfall

Faktisk.no artikkelen fra midten av mars tar seg av det meste av dette. Alt fra inntransport av mat, matpriser og hvor mange som sulter. (Selv om ingen EGENTLIG påstår at det er noen som sulter i Gaza)

https://www.faktisk.no/artikler/jdpgx/her-star-koen-inn-mot-gaza-samtidig-dor-flere-barn-av-sult

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Tussi skrev (8 minutter siden):

Det man da må spørre seg er, er det sult fordi det ikke kommer inn nok mat? Eller er det sult fordi maten som kommet inn, som skulle vært delt ut gratis til densom tenger den, blir solgt til priser de færreste har råd til, av korrupte tjenestemenn og Hamas ?

Det er nok flere faktorer, bare å se hvordan det er med "eggkrisen" her i landet. folk trenger 1 pk egg tar med seg 4. 

Historisk sett vet vi at det ikke fungerer at en okkupasjonsmakt skal dele ut mat. det røk over 500.000 barn i irak på 90tallet da usa skulle rane olje og innførte "oil for food" programet. det blir ikke å fungere nå.

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Noxhaven skrev (49 minutter siden):

Faktisk.no artikkelen fra midten av mars...


Det er jo et mirakel at de fleste på Gaza ser velfødde ut på bilder og videoer, etter et halvt år uten vann og mat, men uansett, Faktisk dott no ligger litt etter :

" Jeg har fått meldinger om at én kilo mel nå koster rundt 100 shekel, som er nesten 300 kroner. Og én kilo kjøtt koster rundt 70 dollar, det er over 700 kroner. Dette er priser nord på Gazastripen, sier hun."

De prisene var vel i fjor høst, det meldes nå om at de fleste varer på Gazastripen har gått ned i pris, og at enkelte er billigere enn før krigen :

Deir el-Balah er riktignok sentrale Gaza, ikke nordlige delen, men det er kun 20 minutter fra Gaza by.

 

 




Fremdeles er det åpenbart et problem at disse varene er til salgs, når de burde vært gratis, men det er i hvert fall ikke 700,- pr. kilo kjøtt lengre, og en hel kylling koster 85,- kroner.

Så kan man spørre seg om hvor pengene kommer fra, midt i en krig, men folk jobber faktisk enda, selger ting på markedene, og det er en sirkulær økonomi, i tillegg til at mange fremdeles får penger fra Hamas og stønader fra Palestinske Selvstyremyndigheter, blant annet de som har familimedlemmer som er dømt for drap på jøder, som mottar titusenvis av kroner hver måned.
 

Endret av 0laf
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Noxhaven skrev (49 minutter siden):

Faktisk.no artikkelen fra midten av mars tar seg av det meste av dette. Alt fra inntransport av mat, matpriser og hvor mange som sulter. (Selv om ingen EGENTLIG påstår at det er noen som sulter i Gaza)

https://www.faktisk.no/artikler/jdpgx/her-star-koen-inn-mot-gaza-samtidig-dor-flere-barn-av-sult

Jeg har også sett folk i Gaza som sier det selges mat der det står "not for sale" til høye priser, som artikkelen var litt inne på. Det er nok en kombinasjon av alt, kanskje ting blir bedre hvis israelerne tar mer kontroll over utdelingen i nord?

leifeinar skrev (41 minutter siden):

Det er nok flere faktorer, bare å se hvordan det er med "eggkrisen" her i landet. folk trenger 1 pk egg tar med seg 4. 

Historisk sett vet vi at det ikke fungerer at en okkupasjonsmakt skal dele ut mat. det røk over 500.000 barn i irak på 90tallet da usa skulle rane olje og innførte "oil for food" programet. det blir ikke å fungere nå.

 

USA var ikke en okkupasjonsmakt på den tiden, det var en blokkade. Jeg tror flere hadde fått mat i Gaza om Israel tok full kontroll over matutdelingen i Nord og ikke overlot det til den som måtte få tak i det

Endret av Tussi
  • Liker 5
Lenke til kommentar
0laf skrev (9 minutter siden):


Det er jo et mirakel at de fleste på Gaza ser velfødde ut på bilder og videoer, etter et halvt år uten vann og mat, men uansett, Faktisk dott no ligger litt etter :

" Jeg har fått meldinger om at én kilo mel nå koster rundt 100 shekel, som er nesten 300 kroner. Og én kilo kjøtt koster rundt 70 dollar, det er over 700 kroner. Dette er priser nord på Gazastripen, sier hun."

De prisene var vel i fjor høst, det meldes nå om at de fleste varer på Gazastripen har gått ned i pris, og at enkelte er billigere enn før krigen :

Deir el-Balah er riktignok sentrale Gaza, ikke nordlige delen, men det er kun 20 minutter fra Gaza by.

 

 




Fremdeles er det åpenbart et problem at disse varene er til salgs, når de burde vært gratis, men det er i hvert fall ikke 700,- pr. kilo kjøtt lengre, og en hel kylling koster 85,- kroner.

Så kan man spørre seg om hvor pengene kommer fra, midt i en krig, men folk jobber faktisk enda, selger ting på markedene, og det er en sirkulær økonomi, i tillegg til at mange fremdeles får penger fra Hamas og stønader fra Palestinske Selvstyremyndigheter, blant annet de som har familimedlemmer som er dømt for drap på jøder, som mottar titusenvis av kroner hver måned.

Det der med å få penger for å drepe jøder må det absolutt bli en slutt på! Og det bør være ett av Israels krav i forhandlinger om en palestinsk stat

  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Tussi skrev (5 minutter siden):

Det der med å få penger for å drepe jøder må det absolutt bli en slutt på! Og det bør være ett av Israels krav i forhandlinger om en palestinsk stat


Ja, det er en merkelig praksis for noen som bare ønsker å leve i fred.

Store mengder nødhjelp fra vestlige land, og fra Qatar, går til dette.
Det er enorme summer som betales ut, i forhold til hva en gjennomsnittlig palestiner tjener.

30 års fengsel for en palestiner, med 36 000 NOK per måned fra Palestinske Selvstyremyndigheter, er helt fantastisk godt betalt, mens norske innsatte mottar 2000'ish i dagpenger per måned.

Når de slipper ut, så får de 270 000,- NOK i engangsstønad.
Det er helt ellevilt, og dette er tall fra 2011.

Gjennomsnittslønn per måned i Gaza er rundt 3500,- kroner, og det trekkes trolig opp av de som mottar disse enorme summene for å ha drept jøder.



pa_salary.jpg.7501f9a8fa66ff3882d0261960b62632.jpg

Endret av 0laf
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 7
Lenke til kommentar
27 minutes ago, 0laf said:


Det er jo et mirakel at de fleste på Gaza ser velfødde ut på bilder og videoer, etter et halvt år uten vann og mat, men uansett, Faktisk dott no ligger litt etter :

" Jeg har fått meldinger om at én kilo mel nå koster rundt 100 shekel, som er nesten 300 kroner. Og én kilo kjøtt koster rundt 70 dollar, det er over 700 kroner. Dette er priser nord på Gazastripen, sier hun."

De prisene var vel i fjor høst, det meldes nå om at de fleste varer på Gazastripen har gått ned i pris, og at enkelte er billigere enn før krigen :

Deir el-Balah er riktignok sentrale Gaza, ikke nordlige delen, men det er kun 20 minutter fra Gaza by.

 

 




Fremdeles er det åpenbart et problem at disse varene er til salgs, når de burde vært gratis, men det er i hvert fall ikke 700,- pr. kilo kjøtt lengre, og en hel kylling koster 85,- kroner.

Så kan man spørre seg om hvor pengene kommer fra, midt i en krig, men folk jobber faktisk enda, selger ting på markedene, og det er en sirkulær økonomi, i tillegg til at mange fremdeles får penger fra Hamas og stønader fra Palestinske Selvstyremyndigheter, blant annet de som har familimedlemmer som er dømt for drap på jøder, som mottar titusenvis av kroner hver måned.
 

Imshin?

Du lar deg overbevise av en eller annen "Imshin", men avviser USA, UK, FN, regjeringen, Leger uten grenser, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna, EU osv?

Er det i det hele tatt noe som kan få deg til å tro at Israel ikke taler sant om sult i Gaza?

Endret av Rhabagatz
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Just now, 0laf said:


Hevder du at videoene fra palestinske områder, og prisene de som selger maten oppgir, er falske ?

Nei.

Så over til deg - hva skal til før du tror på USA, UK, FN, regjeringen, Leger uten grenser, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna, EU osv?

 

 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Rhabagatz skrev (14 minutter siden):

Så over til deg - hva skal til før du tror på USA, UK, FN, regjeringen, Leger uten grenser, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna, EU osv?


Jeg tror på det de sier. At en befolkningen som er helt avhengig av nødhjelp opplever stor matusikkerhet, og at det kan lede til hungersnød dersom hjelpen ikke kommer frem til de som trenger den.

Så langt er ingen områder i Gaza klassifisert til å ha hungersnød, og store deler av problemet er distribusjon og at nødhjelp stjeles, og det har vært et problem med å få mat til nordlige områder, som nå er betydelig bedre etter at Israel har koordinert kolonner dit, og laget en kjørbar grenseovergang i nordlige Gaza.

Hva skal til før du tror på USA, UK, FN, regjeringen, Leger uten grenser, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna, EU osv. som hevder at en matkrise er nært forestående dersom nødhjelp ikke kommer frem, men ikke eksisterer i utstrakt grad per i dag?

Det de alle sier, og har sagt siden oktober, er at hungersnød kan bli en realitet i Gaza, dersom forholdene forverrer seg, og ikke nok blir gjort for å få nødhjelp til de som trenger det, noe som forbedres dag for dag.

For igjen, jeg er ikke i Gaza, og vet ikke om folk der sulter, så jeg forholder meg til det som meldes fra FN, IPC osv. uten å overdrive, å hevde at det er hungersnød på Gazastripen, når ingen av disse har skrevet noe slikt.

Endret av 0laf
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Report from @N12News : Hamas is demanding changes to the deal proposal, including:
 

  • Not allowing Israel to inspect Gazans returning to the north to make sure they're unarmed
  • IDF forces must withdraw from the axis that cuts across the Strip
  • Gazans must be allowed to return to their homes in the north, not directed to temporary tent camps
  • The proposal must specify the distance that the IDF must maintain from certain areas during the six-week ceasefire
  • A step that will lead to a complete/permanent ceasefire
  • Hamas says it doesn't have 40 living hostages in the categories of children, women, elderly (aged 50+), and critically sick/wounded

In order to meet the quota, Hamas will have to add men/soldiers to the group that will be released and is therefore demanding an increase in the number of Palestinian prisoners to be released, which is currently 900, including 100 serving life sentences

Sources in Hamas also claim they have less than 70 living hostages.
Reminder: Hamas regularly lies and uses psychological warfare to pressure Israel into making concessions (and to get Israeli society to pressure the government to make concessions). Additionally, Hamas has repeatedly claimed it doesn't know where all of the hostages are, as some are being held by other groups. Of the 133 total hostages, the IDF has confirmed that 36 are no longer living.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
14 minutes ago, 0laf said:

så jeg forholder meg til det som meldes fra FN, IPC

Nei, du gjør ikke det.

Du har nettopp fått forelagt at 1 million mennesker er den mest alvorlige matsituasjonen for matklassifisering, men trekker opp all verdens dårlige unnskyldninger for å unngå å tro på det.

Sant å si er det sørgelig å se på.

Over og ut.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...