Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

6 minutes ago, 0laf said:


Er det deg Lazzarini?

Det er da vel ingen andre enn noen fjøsnisser i Norges regjering som virkelig tror på at de ikke visste om dette.
 

 

Det er ikke mitt problem at du har vanskelig for å se for deg scenarioer der noen stjeler strøm fra noen andre.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
16 minutes ago, 0laf said:


Du advarer om "....sterke scener og enorme sivile lidelser", jeg bare minner om at det er Hamas sin skyld, som jeg antok du egentlig skulle skrive, men glemte.

Og hva er igjen relevansen? Bortsett fra at at man som vanlig gir beng i alt som heter medmenneskelighet samt kritisk blikk på alle sider i denne konflikten.

 

Endret av The Very End
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
18 minutes ago, 0laf said:


Forstår du det ikke, så er det neppe stort mer jeg kan gjøre for å forklare det for deg, dessverre.

  


Noen kaller det "kritisk blikk", andre kaller det "kalde fakta", som er at Hamas startet dette, og er skyld i all menneskelig lidelse på Gaza, og kan stanse det når som helst, ved å legge ned våpnene, og frigi gislene.

At befolkningen lider, er det ingen tvil om, men det endrer ikke faktum om hvem som er skyld i lidelsen, og hvem man bør gå etter her ... som er Hamas, dersom det var noen tvil om det, som det ser ut til å være blant enkelte.

Gi nå beng. Poenget til @Snikpellik var å fortelle en nyhet om menneskelige lidelser og advare mot sterke bilder (som er god skikk), men du bare måtte få inn Hamas ditt eller Hamas datt, og annet tull som overhode ikke er relevant. Tenk om Ukrainia tråden skulle bli stopper opp av folk hele tiden måtte bryte inn og si «ja men husk nå at det er Russlands feil»? - JA OG HVA SÅ? Hvem som gjorde hva som utløste den bakomliggende  konflikten har vi diskutert over 300 sider nå.

Endret av The Very End
  • Liker 3
Lenke til kommentar
9 minutes ago, 0laf said:

Det er ikke "litt" strøm. Man bør merke dette, med mindre man får så mye penger av klovner i Norge at det er helt irrelevant hva strømregningen er på.

For å ikke snakke om rørene som kommer opp i gulvet inne i FN-bygningen, med kabler som går rett ned i bunkersen til Hamas. Det er liksom "ingen" som har sett dette, eller alle arbeiderne som har forsvunnet ned i tunellåpninger i og rundt FNs hovedkvarter over flere år?

OK, så saken din er at det er så åpenbart at de skulle sett det på strømregningene eller fordi det går strømledningen ned i bakken? 

Jeg tenker at man da må vite at det er en Hamas-tunnel under bakken der man er, for ellers tror man jo bare at ledningene er vanlige nedgravde ledninger eller at de går langs kloakken.

Strømregningen må man jo nesten se, men at folk stjeler strøm fra hverandre er ganske vanlig i en del land, nettopp fordi de er vanskelig å oppdage.

Så, nei, dette er ingen rykende pistol, uansett hvor sterkt du ønsker det.

 

 

Endret av Rhabagatz
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

I kveld har det vært store demonstrasjoner i Tel Aviv og i flere andre israelske byer. Israelske medier melder om titusenvis av demonstranter. Flere skal ha blitt arrestert.

"Israels NRK" Channel 12 skriver:

Sitat

Tens of thousands participated in two major rallies in Tel Aviv • In Hatavim Square the families demanded a meeting with the War Cabinet, some barricaded themselves on the road in Ayalon South - 7 protesters were arrested • In Bima Square there was a protest against the government: "Elections now" • Some of the demonstrators advanced to Kaplan Junction and clashes broke out with Police forces

https://www.mako.co.il/news-israel/2024_q1/Article-db39c0a0af39d81026.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=173113802

Det ble demonstrert både mot Netanyahus ekstremistiske regjering, mot hvordan krigen er blitt ført, mot håndteringen av gislene og så videre. Demonstrantene krever nyvalg og en avtale så gislene kan komme hjem. Noen i Tel Aviv demonstrerte også mot krigen i seg selv, og hadde plakater med teksten "Palestinian lives matter".

Flere av de som tidligere satt fanget som gisler hos Hamas deltok i demonstrasjonene, og også familiemedlemmer av gisler som fremdeles er fanget. To politikere fra Israels arbeiderparti ble sett i opphetede diskusjoner med politiet, hvor den ene av dem - Gilad Kariv - ble dyttet ifølge Jerusalem Post, som også har video av hendelsen.

Høyreekstreme ledere i den israelske regjeringen har forsøkt tidligere å forby disse demonstrasjonene, men en avgjørelse i høyesterett sikret i januar at de kan fortsette.

I Tel Aviv blokkerte demonstranter en motorvei, både her og i sentrum ble det trefninger med politiet. En mann ble også arrestert utenfor Netanyahus villa ved sjøen.

'Netanyahu, We Won't Give You a Moment of Peace': Protesters Block Tel Aviv Highway, Start a Fire
https://www.haaretz.com/israel-news/2024-02-10/ty-article/.premium/wont-give-netanyahu-a-moment-of-peace-protesters-block-tel-aviv-highway-start-a-fire/0000018d-9482-d57f-a1ef-bc9ef74f0000

Sitat

Demonstrators, including released hostages and family members of those still held by Hamas in Gaza, congregated at several locations across Israel, blocking the main highway in Tel Aviv and clashing with police. 'The one who brought us to this place is not fit to run the country,' one demonstrator called out outside Netanyahu's private home.

GGAF4txXsAA0Riu?format=jpg&name=medium

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Svein M skrev (4 minutter siden):

De sivile kan vel flyttes nordover Gaza igjen om det er bare sørdelen som gjenstår.

Helt klart. Og Israel legger planer for hvordan en skal få forflyttet alle menneskene på en trygg måte, samtidig som de er sikret både mat og vann.

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Svein M skrev (12 minutter siden):

De sivile kan vel flyttes nordover Gaza igjen om det er bare sørdelen som gjenstår.

Hvordan flytte dem, og flyttes til hva? Nordre Gaza er nesten bare ruiner. Det er ikke snakk om sauer som bare kan gjetes rundt, men over 1.3 millioner mennesker hvorav nesten halvparten barn. Disse trenger mat, drikke, tak over hodet, medisiner, sikkerhet og helsetjenester. Ikke minst verdighet og at deres menneskerettigheter ivaretas. Jeg synes det høres helt urealistisk ut.

Her er Storbritannias syn i kveld:

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
0laf skrev (22 timer siden):

Tenk deg at vår statsminister, Jonas Gahr Støre, i kveld er på fjernsynet, på NRK, og hevder danskene vil angripe Norge i løpet av noen dager.

På TV2 er Barth Eide, og advarer mot et blodbad, og at de fæle danske vil drepe alt og alle.

Trond Giske figurerer i sosiale medier, og ber alle flykte, så fort som mulig.
Millioner av nordmenn hopper i Teslaene sine, og drar til Sverige.

Danskene tar over Norge, relativt enkelt, og bygger i løpet av noen år tidenes ferieparadis.

På den svenske vestkysten sitter forsmådde nordmenn, som ikke får tilgang til oljekronene sine, og som ikke får komme tilbake til Norge.
De bor nå i en svensk getto, hvor de sender raketter mot de fæle danskene, å klager over at de vil ha tilbake landet sitt.

Har danskene bedrevet etnisk rensning?

Du glemmer volden mot og massakrene av sivile som var grunnen til at folk flyktet, og fremstiller en latterlig versjon av hendelsene som bare nedverdiger din egne kredibilitet.

Jeg ga kilder på at push-faktorene, av israelerne selv, ble regnet som størst -- og du ignorerer det, og presenterer en helt ny absurd og totalt moralsk forkastelig forestilling om hva som skjedde, blottet for både nyanse og innsikt:

De hadde alt de trengte, og flyktet fra jobber og hjem, av frykt for å bli drept -- til landområder som ikke hadde naturressurser til å gi grobunn for deres eksistens, fordi de var flyktninger -- ikke turister som du forsøker å fremstille det.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Entern skrev (1 minutt siden):

Samt at araberlandenes mål med krigen var etnisk rensing - ikke «etnisk rensing» slik noen her i tråden bruker begrepet, men etnisk rensing som i folkemord.

Netanyahu mener det er etnisk rensning å flytte ulovlige israelske bosetninger bort fra Vestbredden, så ja 🤷‍♂️

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Entern skrev (29 minutter siden):

Araberstatene var ute etter å myrde hver eneste jøde i Israel.

Ring meg når Netanyahu beordrer IDF om å slakte hver eneste palestiner.

Tenkte siden du virket opptatt av hvordan man brukte begrepet 👍

 

Mulig jeg slår på tråden 11.mars.

Endret av Psykake
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (18 minutter siden):


Jeg har ikke fremstilt det som om de var turister, men at de faktisk dro fordi de ikke ønsket å stå midt i en krig, og mange trodde de ville kunne returnere når araberlandene vant frem.

Faktum er at det ikke finnes bevis for at Israel fordrev de, eller utviste de, i store antall, men at svært mange dro av egen fri vilje, i motsetning til dine påstander om at Israel drev etnisk rensning av arabere.

Jeg skal være med at det er som å flykte, når man drar fordi man frykter for eget liv, men det var en avgjørelse de tok, basert på en nær forstående krig, ikke fordi de ble drevet på flukt av IDF.

Dette ser ut som et greit sted å minne om at det var araberlandene som startet også denne krigen, i 1948, ved å angripe Israel.

Jeg har en smule kritikk å komme med når det gjelder den jevnførelsen. Du skrev at nordmennene ville ha tilbake sin olje. Men det var ikke riktig slik det var i området da jødene flyttet dit.

Hvis du leser Mark Twains bok "The innocents abroad", så er det veldig tydelig at hele området var forlatt, øde. Det var derfor sultanen i det Osmanske rike ikke hadde noe problem med å selge store områder i landet til jøder. Det var først når jødene gjorde om disse områdene fra steinete ørkner til grønne og rike områder at araberne ble opptatt av å få tilbake disse landområdene.

https://www.gutenberg.org/files/3176/3176-h/3176-h.htm

Evt. kort videoinnføring om boken:

 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Aviene skrev (Akkurat nå):

Jeg har en smule kritikk å komme med når det gjelder den jevnførelsen. Du skrev at nordmennene ville ha tilbake sin olje. Men det var ikke riktig slik det var i området da jødene flyttet dit.

Hvis du leser Mark Twains bok "The innocents abroad", så er det veldig tydelig at hele området var forlatt, øde. Det var derfor sultanen i det Osmanske rike ikke hadde noe problem med å selge store områder i landet til jøder. Det var først når jødene gjorde om disse områdene fra steinete ørkner til grønne og rike områder at araberne ble opptatt av å få tilbake disse landområdene.

https://www.gutenberg.org/files/3176/3176-h/3176-h.htm

Evt. kort videoinnføring om boken:

 

Jepp.

Og hadde araberne klart å stjele landet, hadde nok området vært en ubeboelig ødemark igjen nå, med en befolkning holdt i live av FN-milliarder.

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Jeg ser her at palestinerne tok over Gaza i 1994: In September 1993, leaders of Israel and the PLO signed the Oslo Accords calling for Palestinian administration of the Gaza Strip and the West Bank town of Jericho, which was implemented in May 1994. Israeli forces withdrew from Gaza, leaving a new Palestinian National Authority (PNA) to administer and police the city.

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Gaza

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Svein M skrev (18 minutter siden):

Jeg ser her at palestinerne tok over Gaza i 1994...


Det er riktig.
PLO og Israel skrev begge under Oslo-avtalen, som gjorde at palestinerne fikk selvstyre over Gaza og deler av Vestbredden.

Det ble dog ikke opprettet en egen stat, de fikk kun retten til å styre områdene selv, og var avhengig av stor israelsk hjelp for å i det hele tatt overleve.

Deler av Vestbredden kom under Israelsk militær kontroll, i henhold til avtalen (det er her bosetningene er), og kontrollen over Jerusalem, og en eventuell opprettelse av en palestinsk stat ble ikke tatt med i Oslo-avtalen, men utsatt til et senere tidspunkt for å først få til en eller annen form for fred.

Israel fulgte opp avtalen ved å trekke seg ut helt av Gaza i 2005, og fjernet alle bosetninger, militær kontroll osv.

I 2006 vant Hamas valget på Gaza, og erstattet Arafat's PLO (Fatah) på Gazastripen, mens PLO (Fatah) beholdt kontrollen over deler av Vestbredden.

Angrepene mot Israel fortsatte stort sett hele perioden, med selvmordsbombere, og etter full stenging av grensen fra israelsk side, med rakettangrep.

 

Endret av 0laf
  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...