Gå til innhold

Er dette en stor husedderkopp eller en kjelleredderkopp? Eller annet?


Anbefalte innlegg

Spoiler

20230810_203054.thumb.jpg.89a27253b90361fa902c17c59d74b20b.jpg

Den sitter på tommelen. Ganske rolig og beit ikke. Jeg puttet den kjapt tilbake i hjørnet sitt i kjellertrappen igjen. :)

Var vanskelig å se om det var et traktelignende hi eller lignende helt inne i hjørnet under rekkverket. På formiddagen neste dag var den ikke i "hjørnet sitt". Vandrer / jakter på dagen? Foreldrene mine har vært her pga oppussing o.l, og de mener de har sett flere slike, og større. :)

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Bugle skrev (31 minutter siden):

Brukte appen artsoraklet og fikk 100% treff på denne: https://artsdatabanken.no/Pages/229281

"Stor husedderkopp er den største og sjeldneste av våre to husedderkopparter"

Var det jeg tenkte, men var litt dårlig lys i kjelleren for å se 100%. Ville ikke ta den med opp i fra kjelleren for å ikke forstyrre/stresse den alt for mye. Tenkte det kanskje kunne være en kjelleredderkopp, da den trossalt var i kjelleren. :)
Jeg veit godt hvordan stor husedderkopp ser ut, da i min første leilighet så dukka det opp 3 til sammen iløpet av type 10 år eller noen sånt. Og har "slukt" artsdatabanken, fhi og snl.no ganske så ofte :). På hytta til foreldrene mine så er det ihvertfall flust av de litt mindre av dem.

Husedderkopper vandrer vel ut/inn på egenhånd på jakt etter make på høsten/sensommoren så vidt jeg veit.

Hadde alltid et vindu eller 2 på gløtt, slik at de kunne gå ut hvis de "ønsket". Men ble ihvertfall ikke mye plaget av mygg, fluer og veps da de var inne.

Endret av Laserbeam
Lenke til kommentar
Cascada81 skrev (46 minutter siden):

Det er litt vanskelig å se fra vinkelen bildet er tatt fra, men ligner på en myredderkopp. 

Er vel ikke mange sånne i kjellere? Og er ikke akuratt myr eller fuktig mark rundt og i nærheten av huset. Heller ikke å nabolaget så vidt jeg veit. Har teknisk sett vært fuktig denne uken, men av andre grunner. Men den har tydeligvis vært i kjelleren en stund fra før.

Endret av Laserbeam
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Husker jeg hadde en slik en i boden der jeg leide for mange år siden. Jeg holdt noe med venstrehånden da jeg åpnet døra inn til boden. For å slå på lyset måtte jeg ta høyre hånden inni rommet og over på venstre siden av dørkarmen for å finne lysbryteren. Da hånden var kommet halvveis så kjente jeg at jeg traff noe spindelvev. Et lite sekund senere hører jeg noe som treffer bakken. Jeg slå på lyset, og midt på gulvet står denne edderkoppen, stor som en femkroning (inkludert beina).

Ikke det beste førsteinntrykket mitt akkurat.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

takk for tipset :p

gjelder med andre ord å ta høyde for det uforutsette :ninja:

noe i samme sjangeren er når du smeller til et insekt (innendørs)  og plutselig er det borte vekk. Da har man pådratt seg nytt problem og bekymring hvor rakkeren kan være. Lærdom, slå aldri før du er helt sikker på fulltreffer :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...