Gå til innhold

Hva slags ny dritt er det Telenor nå tar betalt for? (Mail spam har sluttet å virke)


Anbefalte innlegg

Har hatt gratis Online i alle år med perfekt spam filter. Var stort sett ingenting som kom igjennom, og den sorterte rett i 99% av tilfellene.

Rundt nyttår kunne det se ut til at de slo de av filteret på gratis abonnemnetene, og startet kampanjen med at 1.juni kom det nytt forbedret system der en måtte betale. Hadde vært veldig fornøyd, så nå den 1.juni fortsetter jeg tjenesten og vil få faktura. Men spam mail kommer i like store mengder som det gjorde fra nyttår og de siste månedene 😲

Har i tre omganger nå slått opp nivået på filteret, og siste er høyeste "kraftig" (har også hele tiden vært krysset ut for "aktiver spamfilter").

Men endring i oppsettet i filteret har vært totalt uten effekt. Stort sett alt går rett gjennom. Eks. 1 av 30 "Elkjøp" spam blir kanskje tatt og åpenlyse reklamer og "du har arvet $100.000.000.000" går rett igjennom 🥵 

 

Så hva har skjedd?

Før nyttår så var jo Online filteret det beste av alle innebyggede filtre jeg har sett, men nå tar den nesten ingenting 🤔

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

https://www.telenor.no/kundeservice/e-post/vi-lanserer-en-forbedret-eposttjeneste/
Du må nå betale 29 kr pr mnd for "epost-filter".

Gjør som alle oss andre istedenfor, bytt til Gmail eller noe tilsvarende. Nå er det vel bare "godt voksne" som benytter seg av epost-tjenesten til internettleverandørene. Noe mange begynte med på 90-tallet, og kanskje behold denne vanen litt lengre enn nødvendig. Gmail har vesentlig bedre funksjonalitet - og et spam-filter som fungerer bra. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Milhouse85 skrev (5 minutter siden):

Gjør som alle oss andre istedenfor, bytt til Gmail eller noe tilsvarende. 

Både gmail.com, outlook.com og icloud.com er gode alternativer med funksjoner for kalender og kontakter i tillegg til epost. Litt irriterende med reklame i gratistjenestene for de to første, har ikke sett reklame i icloud (som man kan bruke uten å ha Appledingser).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
zanta skrev (1 minutt siden):

Både gmail.com, outlook.com og icloud.com er gode alternativer med funksjoner for kalender og kontakter i tillegg til epost. Litt irriterende med reklame i gratistjenestene for de to første, har ikke sett reklame i icloud (som man kan bruke uten å ha Appledingser).

iCloud støtter også å ha inn egne domener eller integrere annen Mail så nå håndterer de også mitt domene og jeg har blitt kvitt en irriterende mengde spam etter jeg byttet. 

Lenke til kommentar

Og som normalt kommer alle med OT svar... 😄

Har både Hotmail og Gmail som blir brukt like mye som online mailen. Og nei, de har ikke vært så bra som Online var før nyttår. Ja, Online koster nå 29kr/mnd. Og det er også grunnen til at jeg forventet at tjenesten ble like bra igjen som den var tidligere, noe den ikke har blitt. For betaler gjerne 29kr/mnd for å få det så bra som det var, og var jo derfor jeg også aksepterte å fortsette.

På tlf kan de kun legge inn klage, uten å få noe godt svar på hva som er årsaken. Og de kunne melde om at klagene nå er mindre en tidligere, som kan tyde på at filteret virker bedre en før - i følge de... 🤨 

Lenke til kommentar
Nervevrak skrev (13 timer siden):

Og det er også grunnen til at jeg forventet at tjenesten ble like bra igjen som den var tidligere, noe den ikke har blitt.

Du har kanskje rett i at Telenor ikke vet hva de driver med. Men det kan også være at spammerne la om virksomheten ved nyttår. 

Begynte å legge manuelt filter på hver spam-mail i Thunderbird (ved å høyreklikke på mail-adressen i mailen, og velge "Legg på filter"). Ofte er det adresser som har fire tall sist i adressen, og de er i stand til å endre disse tallene og sende ut spam også til dem som har blokkert dem. 

I utgangspunktet et håpløst foretagende... men det virker som blokkeringene tar etter hvert likevel. Kanskje en lov som sier at hvis du har blokkert en adresse med 10 variasjoner, vil den endelig blokkeres. Skal du beholde "online" mail, er det noe slikt jeg vil anbefale. Da det ikke virker som Telenor vil innrømme feil med det første. Og kanskje gradvis skifte ut online-adressen der hvor den er registrert. 

Mitt problem nå er at en slags AI-funksjon i Windows Mail har tatt over og egentlig utkonkurrert Thunderbird. Så jeg kan ikke lengre sende fra Thunderbird, men det er nå to Innbokser som tar imot post. Og den i Windows Mail tar imot noe mer spam om dagen enn Thunderbird. Er det noen som vet hvordan Windows Mail kan slås av? Men nå som det andre programmet er utkonkurrert, er det egentlig så lurt? Kjenner meg igjen i brukernavnet "Nervevrak" av og til ja. 

Enkelte skriver at de må betale for hotmail. Det gjelder kanskje nyopprettede hotmail-adresser.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...
  • 1 måned senere...
On 2.8.2023 at 7:49 AM, lada1 said:

Lurer på om det er noe som jeg ikke har fått med meg angående online.no. Jeg oversvømmes nå av spam. Må en bestille spam-filter?

Min erfraring med spam-filter som andre kontrollerer er at det fungerer dårlig. Hva som er spam er til en viss grad individuelt.

Det som virket i alle år før, helt uavhengig av epost-leverandør er å bruke en epost-klient som f.eks. Thunderbird og POP3-protokollen, samt lokal bayesian filtrering med POPfile . Det fine er at dette fungerer like fint i 2023. Med litt trening av filteret så er det så godt som perfekt. Koster ingenting utover å sette seg litt inn i hvordan det virker og man har selv 100% kontroll.

Og: At man bruker POP3 er ikke det samme som at man sletter post på serveren, det kan man styre selv.

 

 

Endret av cacb
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det har jeg også lurte på, hvorfor jeg betaler for en tjeneste som var gratis tidlig for å fortsatt å få mengder med spam fra de samme type avsenderne, gang på gang, med og uten 1000 tegn lange mai adresser som enhver ape eller idiot hadde greid å lære seg opp til å detektere på 5 minutter. Måned etter måned år etter år med den samme møkka fra Telenor. PS Ja, spamfilteret mitt har stått på den strengeste innstillingen hele tiden. Skal si opp denne møkka så fort jeg finner ut hvordan jeg kan få bevart e-mail adressen Som jeg har hatt i snart 30 år gratis hos en annen, bedre mail og spamfilter leverandør.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...