Gå til innhold

Egen barnepride trenger vi det? Etiske/ideologiske sider med "Pridepress".


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Red Frostraven skrev (På 3.7.2023 den 22.16):

Du har ikke den minste snøring på hva du snakker om, alt er feil, hver setning. Utenom erkjennelsen på slutten om at innlegget ditt er fullt av misinformasjon.

Bekymre deg ikke. Debattklovn kommer nå snart til å vise til en obskur artikkel fra en eller annen Ben Shapiro blogg for å bevise at du tar feil

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (45 minutter siden):

Stemmer, enig. Ingenting av dette er motstridende til hva jeg skriver som jeg kan se? Det er mulig jeg formulerer det litt kråkete.

Litt forenklet snakker jeg om identitet som interaksjon over tid og kontekst, det vil si for eksempel hvordan du ser på deg selv som mann når du er 18 år, og hvordan du ser på deg selv som mann når du er 37 år eller 74 år. Eller hvordan din identitet som mann oppleves for deg er annerledes, og oppleves av andre annerledes i en annen kultur. Vår kjønnsidentitet er alltid i utvikling, uavhengig av hvilket kjønn man måtte se på seg selv som eller hvilket kjønn man faktisk har biologisk/materielt.

Hvordan er da kjønnsidentitet forskjellig fra "bare" identitet?

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (28 minutter siden):

Stemmer, enig. Ingenting av dette er motstridende til hva jeg skriver som jeg kan se? Det er mulig jeg formulerer det litt kråkete.

Litt forenklet snakker jeg om identitet som interaksjon over tid, det vil si for eksempel hvordan du ser på deg selv som mann når du er 18 år, og hvordan du ser på deg selv som mann når du er 37 år eller 74 år. Eller hvordan din identitet som mann oppleves for deg er annerledes, og oppleves av andre annerledes i en annen kultur. Vår kjønnsidentitet er alltid i utvikling, uavhengig av hvilket kjønn man måtte se på seg selv som eller hvilket kjønn man faktisk har biologisk/materielt.

Nei da, det var ikke en forsøk på å få frem at du har skrevet noe motstridende etc.
Kun et forsøk på å oppklare det for både deg og fokkeslasken.. Etter mitt syn så har dere begge rett.
 

Legning er ikke kjønnsidentitet. En legning er noe medfødt mens kjønnsidentitet er en god blanding av biologi og miljø, altså noe som delvis er medfødt og delvis som kan endre seg over tid og som kan bli påvirket av ytterlige faktorer.

Martin kan ha feminine medfødte trekk som vil gjøre at han oppfatter seg selv som en jente. Foreldre fremmer han som en gutt fordi han har penis, lærere og medelever presser han til å spille fotball og bedrive andre ting som gutter skal drive med fordi han er gutt. Martin liker ikke dette og føler han er i feil kropp. Han er depressiv og har selvmordstanker.
Martin ønsker å være Martine så han endrer navn, sparer ut håret og begynner sminke seg, han begynner på hormonblokkere og utfører operasjoner. Martin er fornøyd med å være Martine.

Martin kan også ha fult ut "normale" trekk men har foreldre som fremmer at Martin bør være Martine, lærere som støtter opp at Martin bør være Martine, psykologer som fremmer at Martin bør være Martine. Så Martin ender opp med å oppfatte seg selv som en jente, han endrer væremåte, endrer hvordan han går og snakker, han kjemisk kastrerer seg med hormonblokkere når han er 13 år. 
Etter årevis med press fra foreldre og bred støtte fra pedagoger, psykologer, PRIDE og internett så er han nå Martine. Martine begår selvmord når hun er 22 år og er akkurat som parallelverden Martine en del av en statistikken over mental helse hos transpersoner som ikke holder mål.

Uansett situasjon så er det en umulig oppgave å avgjøre om ungen din vil trives resten av livet med avgjørelsen som blir gjort før puberteten. Foreldre som må stå i dette å ta et valg der utkommet både man sier ja eller sier nei kan ha livstruende konsekvenser er "fucked up".

Sier man nei til hormoner/blokker før puberteten så vil det være for sent i voksen alder og ungen kan hate deg for resten av livet om ungen ikke angrer seg. Om de føler seg som motsatt kjønn resten av livet så ender det ofte med depresjon og selvmordsforsøk/selvmord og så klart et hat mot foreldrene som ikke tok de på alvor.

Sier man ja til hormon/blokker så er det irreversibelt. Angrer barnet seg når de er blitt voksen og de føler at foreldre sa ja til noe de ikke forsto så har de fått ødelagt livet sitt som igjen ofte fører til depresjon og selvmordsforsøk.. og så klart et hat mot foreldrene som endret de til noe for all fremtid som de som barn ikke forsto seg på. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er mulig jeg er helt på jordet, men dersom man finner ut at man som mann har kvinnelig kjønnsidentitet, hvorfor er det så viktig å fysisk endre kroppen til en etterligning av noe den aldri kan bli (biologisk kvinne), Hadde det ikke vært bedre om kampen gikk på at kroppen du er født med kun er et "fartøy" og ikke nødvendigvis stemmer overens med det du føler deg som, og deretter dyrke ideen om å leve med det du har fått utdelt? En slags forlengelse av at du skal få være den du vil være, elske den du vil være, og elske din egen kropp uten at noen skal kunne hate eller diskriminere deg av den grunn?

Ihvertfall frem til man er voksen nok til å ta avgjørelsen om at man vil endre seg fysisk. Jeg kan ikke forstå, at barn og unge, skal kunne ta slike avgjørelser, de får jo ikke en gang avgjøre hva de vil spise, eller når de skal legge seg. Så skjønner jo jeg at de ikke bare kan gå og kreve et kjønnskifte, men inntil det finnes metoder som med god sikkerhet kan avgjøre dette, så mener jeg det som skjer er et gedigent eksperiment, med barn og unges liv som innsats. 

 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
O3K skrev (16 timer siden):

Bortsett fra at dette ikke er kjønnsidentiter, men begrep som betyr voksen person av biologisk han- og hunkjønn.

Om ikke Bokmålsordboka er god nok, så kommer Det Norske Akademis Ordbok med det samme:

For å kortfattet oppsummere hva som har skjedd hittil:

● Du skrev at begrepene mann/kvinne er kjønnsidentiteter.

● Jeg svarte at begrepene mann/kvinne referer til biologisk kjønn.

● Som svar til dette spurte du meg om hva min kjønnsidentitet er.

Jeg mener fortsatt at dette spørsmålet er irrelevant fordi min «kjønnsidentitet» aldri kan forandre på det faktum at jeg er en voksen person av biologisk hankjønn. Om jeg våkner opp imorgen og begynner å identifisere meg som «kjønnsflytende» eller «ikke-binær», så ville jeg allikevel være en voksen person av biologisk hankjønn, og følgelig mann. At «mann» betyr voksen person av biologisk hankjønn er ikke min personlige tolkning av begrepet. Det er ordboksdefinisjonen. Det er hva begrepet faktisk betyr.

---

Du om det. Personlig får jeg ikke stå(L)kuk av roboter.

---

Og nå kommer svaret til spørsmålet ditt om hvilken «kjønnsidentitet» jeg har. Slik jeg ser det så har jeg ingen «kjønnsidentitet». I din verden så vil jeg nok kategoriseres som en såkalt «CIS-mann», som i min verden bare betyr at jeg er en voksen person av biologisk hankjønn som ikke lider av kjønnsdysfori. Jeg har ingen «subjektiv opplevelse av å tilhøre et bestemt kjønn». At jeg er biologisk hankjønn er et objektivt faktum, og ikke en subjektiv opplevelse. Hele konseptet «kjønnsidentitet» fremstår for meg som uvitenskapelig.

Kjønnsroller, kjønnsuttrykk, sosiale kjønnsforskjeller etc. tar jeg absolutt ikke i betraktning når jeg sier at jeg er en mann. Dette er kulturelle stereotypier, og ikke naturlover. Bare for å ta kjønnsuttrykk som eksempel:

Jeg har f.eks. ikke stereotypiske manne-interesser som sport og bil. Jeg føler meg ikke «mindre mann» av den grunn. Kvinner som er interessert i sport og bil er heller ikke «mindre kvinne» av den grunn. Kvinner med kort hår er fortsatt kvinner. Menn med langt hår er fortsatt menn. Om jeg skulle kle meg i kvinneskjørt så ville jeg ikke være kvinne av den grunn, men simpelthen bare en mann i kvinneskjørt. Du kan også sminke deg som mann uten å måtte være trans-kvinne. Personen på bildene i følgende artikkel er ikke «mindre mann» bare fordi han bruker sminke: Naturlig sminke til menn: Dette er knepene du må kunne

For å illustrere mer hvor uvitenskapelig jeg finner konseptet «kjønnsidentitet», så kan jeg referere til Aftenpostens liste over 36 mulige kjønnsidentiteter: Et kjønn som passer for deg? Her får du 36 andre mulige kjønnsidentiteter.

Her er noen eksempler fra den lista:

Noen kan ha ingen kjønn, mens andre kan ha to, og noen kan ha «alle» kjønn (og samtidig attpåtil)? Jeg tror nok jeg er langt fra den eneste som klør seg i hodet av slikt.

...

At du ikke forstår begrepene eller hva jeg sier selv etter at jeg har lenket til dem og forklart det får stå på din kappe. Du tar feil.

https://www.ung.no/Kjønnsidentitet

 

Ordet kjønn har forblitt ensbetydende med både kjønnsidentitet OG det å ha penis eller vagina OG det å ha feminin og maskulin kropp OG det å ha små kjønnsceller eller store kjønnsceller på grunn av tilfeldigheter rundt hvordan ordet har blitt forkortet i dagligtalen, og videre at man har hoppet til konklusjoner om hvordan mennesker fungerer som passer med kirkens lære om mann og kvinne som gudeskapte forskjellige vesener, som ikke passer med biologien overhode.

Bare for å kontrollere om du har tatt til seg noe som helst av informasjon så langt:

Kan du beskrive din forståelse av hvordan kjønnsdifferensieringen av gonader, ytre kjønnsorganer, og hjernen fungerer..?

Det er ekstremt relevant, fordi vi ER hjernen vår, ikke gonadene våre. Og kjønnsidentitet er høyst virkelig, og separat fra ytre kjønnsorganer og gonadene.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
6 minutes ago, Baranladion said:

Det er mulig jeg er helt på jordet, men dersom man finner ut at man som mann har kvinnelig kjønnsidentitet, hvorfor er det så viktig å fysisk endre kroppen til en etterligning av noe den aldri kan bli (biologisk kvinne), Hadde det ikke vært bedre om kampen gikk på at kroppen du er født med kun er et "fartøy" og ikke nødvendigvis stemmer overens med det du føler deg som, og deretter dyrke ideen om å leve med det du har fått utdelt? En slags forlengelse av at du skal få være den du vil være, elske den du vil være, og elske din egen kropp uten at noen skal kunne hate eller diskriminere deg av den grunn?

Ihvertfall frem til man er voksen nok til å ta avgjørelsen om at man vil endre seg fysisk. Jeg kan ikke forstå, at barn og unge, skal kunne ta slike avgjørelser, de får jo ikke en gang avgjøre hva de vil spise, eller når de skal legge seg. Så skjønner jo jeg at de ikke bare kan gå og kreve et kjønnskifte, men inntil det finnes metoder som med god sikkerhet kan avgjøre dette, så mener jeg det som skjer er et gedigent eksperiment, med barn og unges liv som innsats. 

 

 

Vel, det er det pubertetblokkerende medisiner er til, de kjøper tid til å vurdere saken med mindre stress.
Og det er disse ytrehøyre forsøker å forby til mindreårige både i USA og nå i Norge, med "beskytt barna" som unnskyldning, og "dette er eksperimentell". 

Nå er det ikke slik at medisiner er 100% risikofritt hele tiden, men det er fullstendig svada å påstå at det ikke finnes nok forskning på dette, eller at det gir irreversible konsekvenser eller noe sånt.
For de fleste er dette ikke tilfelle, og forskjellen mellom det å ha fått pubertetblokkerende medisiner kan f.eksempel for en MtF bety en stor forskjell både økonomisk og mentalt når en del år senere man er i midten av 20 årene og velger evt. å gå videre med kjønnsbekreftende kirurgi. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Noxhaven skrev (2 timer siden):

Nei da, det var ikke en forsøk på å få frem at du har skrevet noe motstridende etc.
Kun et forsøk på å oppklare det for både deg og fokkeslasken.. Etter mitt syn så har dere begge rett.
 

Legning er ikke kjønnsidentitet. En legning er noe medfødt mens kjønnsidentitet er en god blanding av biologi og miljø, altså noe som delvis er medfødt og delvis som kan endre seg over tid og som kan bli påvirket av ytterlige faktorer.

Martin kan ha feminine medfødte trekk som vil gjøre at han oppfatter seg selv som en jente. Foreldre fremmer han som en gutt fordi han har penis, lærere og medelever presser han til å spille fotball og bedrive andre ting som gutter skal drive med fordi han er gutt. Martin liker ikke dette og føler han er i feil kropp. Han er depressiv og har selvmordstanker.
Martin ønsker å være Martine så han endrer navn, sparer ut håret og begynner sminke seg, han begynner på hormonblokkere og utfører operasjoner. Martin er fornøyd med å være Martine.

Martin kan også ha fult ut "normale" trekk men har foreldre som fremmer at Martin bør være Martine, lærere som støtter opp at Martin bør være Martine, psykologer som fremmer at Martin bør være Martine. Så Martin ender opp med å oppfatte seg selv som en jente, han endrer væremåte, endrer hvordan han går og snakker, han kjemisk kastrerer seg med hormonblokkere når han er 13 år. 
Etter årevis med press fra foreldre og bred støtte fra pedagoger, psykologer, PRIDE og internett så er han nå Martine. Martine begår selvmord når hun er 22 år og er akkurat som parallelverden Martine en del av en statistikken over mental helse hos transpersoner som ikke holder mål.

Uansett situasjon så er det en umulig oppgave å avgjøre om ungen din vil trives resten av livet med avgjørelsen som blir gjort før puberteten. Foreldre som må stå i dette å ta et valg der utkommet både man sier ja eller sier nei kan ha livstruende konsekvenser er "fucked up".

Sier man nei til hormoner/blokker før puberteten så vil det være for sent i voksen alder og ungen kan hate deg for resten av livet om ungen ikke angrer seg. Om de føler seg som motsatt kjønn resten av livet så ender det ofte med depresjon og selvmordsforsøk/selvmord og så klart et hat mot foreldrene som ikke tok de på alvor.

Sier man ja til hormon/blokker så er det irreversibelt. Angrer barnet seg når de er blitt voksen og de føler at foreldre sa ja til noe de ikke forsto så har de fått ødelagt livet sitt som igjen ofte fører til depresjon og selvmordsforsøk.. og så klart et hat mot foreldrene som endret de til noe for all fremtid som de som barn ikke forsto seg på. 

Hvor mange angrer av dem som tar hormonblokkere?

Hva er forskjellen på å gi noen som ikke skulle hatt hormonblokkere hormonblokkere, og det å ikke gi hormonblokkere til dem som skulle hatt det, rent etisk..?

Og du tar feil om at miljø påvirker kjønnsidentitet.

Det er null bevis for, det er bevis for at kjønnsidentitet som legning kan endres noe, men hovedsakelig fordi noen har drevet med selvbedrag på grunn av fordommer eller forestillinger eller tilfeldigheter relatert til deres preferanser.

Dette er dog favorittemaet til radikale høyre i Europa og USA for tiden, så jeg klandrer ingen, da journalister i norske aviser lar seg lure og tusenvis av psykiatere sliter med p ta inn over seg at de tok feil, som med årelating -- og mange, som blant annet Jordan Peterson, kommer til å tro at transkjønn er en vrangforestilling til dagen de dør, slik som legene som var glad i årelating, som gjør at vi har et splittet fagmiljø i minst en generasjon til.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
mronym skrev (6 minutter siden):

Vel, det er det pubertetblokkerende medisiner er til, de kjøper tid til å vurdere saken med mindre stress.
Og det er disse ytrehøyre forsøker å forby til mindreårige både i USA og nå i Norge, med "beskytt barna" som unnskyldning, og "dette er eksperimentell". 

Nå er det ikke slik at medisiner er 100% risikofritt hele tiden, men det er fullstendig svada å påstå at det ikke finnes nok forskning på dette, eller at det gir irreversible konsekvenser eller noe sånt.
For de fleste er dette ikke tilfelle, og forskjellen mellom det å ha fått pubertetblokkerende medisiner kan f.eksempel for en MtF bety en stor forskjell både økonomisk og mentalt når en del år senere man er i midten av 20 årene og velger evt. å gå videre med kjønnsbekreftende kirurgi. 

Jeg påstod da ikke at det ikke finnes nok forskning på pubertetsblokkerende midler? Jeg nevnte faktisk ikke slike midler i det hele tatt. 

Det jeg lurer på, er hvordan man man med høy nok sikkerhet kan bekrefte at noen har feil kropp. Jeg lurer også på hvorfor vi har gått den veien, fremfor å heller jobbe med å skulle få leve som det man føler seg som, selvom det er i feil kropp, og skape aksept på dette. 

 

Endret av Baranladion
  • Liker 1
Lenke til kommentar
3 minutes ago, Baranladion said:

Jeg påstod da ikke at det ikke finnes nok forskning på pubertetsblokkerende midler? Jeg nevnte faktisk ikke slike midler i det hele tatt. 

Det jeg lurer på, er hvordan man man med høy nok sikkerhet kan bekrefte at noen har feil kropp. Jeg lurer også på hvorfor vi har gått den veien, fremfor å heller jobbe med å skulle få leve som det man føler seg som, selvom det er i feil kropp, og skape aksept på dette. 

 

Vel,

enda en gang det er generelt et spesifikt fløye på ytre høyre + TERF som er helt imot dette med at folk skal få lov til å bestemme selv hvordan de føles, hvordan de identifiserer seg, og hvordan de ønsker å bli omtalt.

Personlig mener jeg ganske så enkelt at høyt nok sikkerhet fins uansett ikke, så folk bør få lov til å bestemme ganske så mye selv så lenge det ikke skader andre.

Hvorfor skal jeg, som er noenlunde komfortabel i kroppen min, legge begrensninger og/eller føringer for hvordan samfunnet skal hjelpe folk som ikke opplever samme komfort med det?

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
mronym skrev (8 minutter siden):

Vel,

enda en gang det er generelt et spesifikt fløye på ytre høyre + TERF som er helt imot dette med at folk skal få lov til å bestemme selv hvordan de føles, hvordan de identifiserer seg, og hvordan de ønsker å bli omtalt.

Personlig mener jeg ganske så enkelt at høyt nok sikkerhet fins uansett ikke, så folk bør få lov til å bestemme ganske så mye selv så lenge det ikke skader andre.

Hvorfor skal jeg, som er noenlunde komfortabel i kroppen min, legge begrensninger og/eller føringer for hvordan samfunnet skal hjelpe folk som ikke opplever samme komfort med det?

Jeg har ikke argumentert på den måten, jeg mener tvertom at folk skal få lov å føle og identifisere seg akkurat slik de føler og identifiserer seg, noe annet er for meg utenkelig. For meg blir det da mer nærliggende at man har mannekropp, men føler seg som det man vil, oppførerer seg i tråd med det man vil, og forventer aksept for dette, fremfor å endre fysisk på alt for å passe inn i rollen. Hvorfor kan vi ikke i akseptens navn også akseptere at en kvinnelig hjerne sitter i en mannekropp og jobbe med at dette er ok, helt naturlig og krever aksept. Hvorfor har man skapt et press om at kroppen også må endres? 

Så virker det som du snakker om voksne og jeg snakker om barn. Jeg er av den oppfatning av at barn ikke skal få lov å bestemme alt selv så lenge det ikke skader noen andre, og jeg tror en slik oppdragelse er meget uvanlig... 

Og det er der vi er nå, barn skal, kun med sin ikke ferdig utviklede hjerne, i en tid der livet og det som skjer med kropp og sinn er sterkt forvirrende, altså være i stand til å ta avgjørelser på om de skal stoppe puberteten og iverksette endringer basert på hva de tror, og som det ikke er en garanti for at er det rette. Det hadde vært mye enklere, dersom man kunne påvise at kjønnsidentiteten var feil med høy sikkerhet. 

Endret av Baranladion
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Baranladion said:

Jeg har ikke argumentert på den måten, jeg mener tvertom at folk skal få lov å føle og identifisere seg akkurat slik de føler og identifiserer seg, noe annet er for meg utenkelig. For meg blir det da mer nærliggende at man har mannekropp, men føler seg som det man vil, oppførerer seg i tråd med det man vil, og forventer aksept for dette, fremfor å endre fysisk på alt for å passe inn i rollen. Hvorfor kan vi ikke i akseptens navn også akseptere at en kvinnelig hjerne sitter i en mannekropp og jobbe med at dette er ok, helt naturlig og krever aksept. Hvorfor har man skapt et press om at kroppen også må endres? 

Så virker det som du snakker om voksne og jeg snakker om barn. Jeg er av den oppfatning av at barn ikke skal få lov å bestemme alt selv så lenge det ikke skader noen andre, og jeg tror en slik oppdragelse er meget uvanlig... 

Utfordringen er at det du beskriver er som "jeg ville være blondine" men jeg har afro hår. Jeg skal lære meg å leve med det, selv om det finnes fornuftige måter for å oppnå det jeg ønsker.
Det ville bli vurdert som en urimelig tilnærming allerede for hår.

Prøv nå å prosjere det hele til en situasjon når det er hele kroppen som føles feil, og det gjør at du lever i konstant avsky og ubehag for hva du ser i speilet. Hvorfor skulle du ikke få lov til å gjøre noe med det, gitt at vitenskapen har gitt oss måter for å gjøre noe med det?

Dette med voksne og barn er lite relevant for meg. En transmann har vært en transbarn osv, så det hele må sees sammenhengende, uansett om vi liker det eller ikke. Jeg er ingen tilhenger av å gjennomføre operasjoner på barn, men jeg mener risikominimering med pubertetsblokkerende medisiner er ett av tiltakene som kan i alle fall vurderes, særlig i tilfelle MtF. Hva angår ikke binære og FtM er tidspress noe annerledes, så jeg tenker at forståelse og livsprøve er i mange tilfeller et bra start om ikke slutten for hele saken. 

Men identiteten til barna våre er så og si ferdig utformet i slutten av tenårene, så det er ikke urimelig for meg å prøve å veilede og støtte og hjelpe, istedenfor å forsøke å fjerne muligheter for ytterligere behandling for de som ønsker og trenger det. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
mronym skrev (Akkurat nå):

Utfordringen er at det du beskriver er som "jeg ville være blondine" men jeg har afro hår. Jeg skal lære meg å leve med det, selv om det finnes fornuftige måter for å oppnå det jeg ønsker.
Det ville bli vurdert som en urimelig tilnærming allerede for hår.

Prøv nå å prosjere det hele til en situasjon når det er hele kroppen som føles feil, og det gjør at du lever i konstant avsky og ubehag for hva du ser i speilet. Hvorfor skulle du ikke få lov til å gjøre noe med det, gitt at vitenskapen har gitt oss måter for å gjøre noe med det?

Hvorfor har vi havnet der at vedkommende med afrohår ikke skal kunne være tilfreds med det. Altså, dersom det er krefter utenifra (media, samfunn osv) som får deg til å føle at du må bytte hår eller kropp, så kjemper vi jo egentlig feil kamp, ved å endre på oss til å bli konforme med det samfunnet rundt oss forventer. Det hadde vært bedre, om samfunnet endret seg, men jeg skjønner at det er nær en umulig kamp. 

Så er jeg helt enig i, at enhver bør ha frihet til å fikse på, rette opp i, eller endre på ting ved seg selv som man ikke er fornøyd med, men jeg mener det bør skje når man er voksen, selvom jeg egentlig skulle ønske at samfunnet var sånn at man ikke trengte å gjøre det, at man kunne være seg selv, og ikke måtte fikse på ting for å bli anerkjent som akseptert. 

mronym skrev (9 minutter siden):

Dette med voksne og barn er lite relevant for meg. En transmann har vært en transbarn osv, så det hele må sees sammenhengende, uansett om vi liker det eller ikke. Jeg er ingen tilhenger av å gjennomføre operasjoner på barn, men jeg mener risikominimering med pubertetsblokkerende medisiner er ett av tiltakene som kan i alle fall vurderes, særlig i tilfelle MtF. Hva angår ikke binære og FtM er tidspress noe annerledes, så jeg tenker at forståelse og livsprøve er i mange tilfeller et bra start om ikke slutten for hele saken. 

Men identiteten til barna våre er så og si ferdig utformet i slutten av tenårene, så det er ikke urimelig for meg å prøve å veilede og støtte og hjelpe, istedenfor å forsøke å fjerne muligheter for ytterligere behandling for de som ønsker og trenger det. 

Jeg kan for lite om risikoene eller bivirkningene av å utsette puberteten, men jeg vil anta, at man ikke kan utsette den i altfor lang tid, uten at det får konsekvenser? Altså, kan man utsette puberteten helt til man faktisk er sikker? Hvis ikke blir det igjen for meg en vanskelig oppgave å gi til et barn/ungdom, å kunne fatte en slik beslutning før hjernen faktisk er ferdig utviklet. Det hadde som sagt vært veldig mye enklere om det fantes sikre måter å avgjøre på. Samtidig, så er det jo egentlig ikke noen annen måte å løse det på, enn å eksperimentere, dokumentere og gjennomføre og så telle opp etterhvert hvor sikker metoden er mtp anger eller feilslåtte avgjørelser. 

Lenke til kommentar
Gjest slettet-ld9eg7s96q skrev (4 timer siden):

Bekymre deg ikke. Debattklovn kommer nå snart til å vise til en obskur artikkel fra en eller annen Ben Shapiro blogg for å bevise at du tar feil

Ikke at dette skal være en diskusjon om Ben Shapiro. Men forsøket ditt på karakterdrap her blir for dumt. Ben Shapiro er en svært intelligent, fornuftig, moderat og veltalende fyr, som med hardt arbeid over årene har bygd opp ett stort mediehus i USA, med over 100 ansatte. Og som du sikkert vet er Ben Shapiro på republikansk side i politikken. Likevel er han ikke redd for å stå for for hva han mener, og han er en av få republikanske mediehus som kritiserer Trump, og "far right" delen av det republikanske partiet. Han støtter heller ikke Trump som president, og legger sin støtte bak mer moderate Ron DeSantis. 

Du har helt lov til å være uenig med Ben Shapiro, men vis noe respekt, så får du kanskje noe tilbake. Det bør være mulig for meningsmotstandere å ha en redelig og saklig debatt om viktige saker i samfunnet. Det er tross alt hva ett fungerende demokrati bygger på.

Polariseringen vi ser i dag mellom amerikansk venstre og høyrepolitikk er noe som jeg ser på med stor bekymring fremover. Vi ser jo at amerikansk politikk smitter over på oss. Det er også problemet jeg selv har med Pride markeringen. Det er en markering som har blitt politisk ved at den i tillegg til universelle rettigheter for skeive som begge sider kan enes om, også representerer amerikansk venstre politikk. Da blir halve den amerikanske befolkningen ekskludert fra en markering som har en varighet på en måned. 

Endret av Kron
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Kron skrev (47 minutter siden):

Ikke at dette skal være en diskusjon om Ben Shapiro. Men forsøket ditt på karakterdrap her blir for dumt. Ben Shapiro er en svært intelligent, fornuftig, moderat og veltalende fyr, som med hardt arbeid over årene har bygd opp ett stort mediehus i USA, med over 100 ansatte.

Ben Shapiro, som så mange andre i hans kategori bygger seg opp et mediehus ved å grifte på lettlurte mennesker, slik det også har blitt dokumentert i den senere tid gjennom andre lignende konservative griftere som Tucker Carlson. Det er kanskje ikke fullt så åpenbar svada som det Carlson serverte på fox, men det er likefremt svada.

Grunnen til at jeg nevnte Shapiro er fordi nettopp debattklovn refererte til hans blogg.

Skulle vært interessant å høre fra noen utenfor det konservative ekkokammeret som karakteriserer hans bedrifter, gjøren og laden som noe annet.

Kron skrev (47 minutter siden):

Du har helt lov til å være uenig med Ben Shapiro, men vis noe respekt, så får du kanskje noe tilbake.

Hvorfor virker du indignert over at jeg rakker ned på Ben Shapiro? Er din identitet så dypt knyttet opp mot denne manletten?

Kron skrev (47 minutter siden):

Det bør være mulig for meningsmotstandere å ha en redelig og saklig debatt om viktige saker i samfunnet. Det er tross alt hva ett fungerende demokrati bygger på.

Polariseringen vi ser i dag mellom amerikansk venstre og høyrepolitikk er noe som jeg ser på med stor bekymring fremover. Vi ser jo at amerikansk politikk smitter over på oss. Det er også problemet jeg selv har med Pride markeringen. Det er en markering som har blitt politisk ved at den i tillegg til universelle rettigheter for skeive som begge sider kan enes om, også representerer amerikansk venstre politikk. Da blir halve den amerikanske befolkningen ekskludert fra en markering som har en varighet på en måned. 

Nå er altså ikke Ben Shapiro og hans grifterbrødre og søstre en del av samfunndebatten her på berget (gudskjelov), så det er overhodet ingen fare for at den polariseringen du frykter kommer hit, dersom ikke den amerikanske dritten føres over i Norsk politikk. Så bekymringen din virker meningsløs og oppkonstruert.

Endret av Gjest slettet-ld9eg7s96q
Lenke til kommentar
1 hour ago, fokkeslasken said:

Det burde det være i denne saken. Forskjellen er ganske stor.

Er ikke overrasket altså.
 

Men det forandrer ikke faktum at jeg var en homo barn og det å få forsøk på konverteringsterapi og avvising i familie har ikke forandret det at jeg er en homofil mann. 
Identitet, legning og kjønnsidentitet er jo til stede uavhengig av hva bekymrede voksne måtte tenke.

Så da handler det veldig om å diskutere om hvordan man kan støtte mennesker, istedenfor å problematisere ting unødvendig. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Kron skrev (2 timer siden):

Ben Shapiro er en svært intelligent, fornuftig, moderat

Bwahahahaha..! Takk, jeg hadde en slitsom dag, og nå gikk jeg ledd godt.

Fyren er en idiot som tror at det å lese og memorisere konservativ propaganda og talking points og gjenfortelle dem raskt er smart.

Om han hadde vært et snev av intelligent og fornuftig ville han vært langt, langt, LANGT unna sin posisjon som kristen CPAC-influencer.

Hva er det han har rett om av viktige kontroversielle politiske eller filosofiske spørsmål egentlig, av betydning, og hva er kildene som gir ham rett..?

Endret av Red Frostraven
  • Liker 5
Lenke til kommentar
On 7/3/2023 at 1:55 PM, Baranladion said:

Hvis det blir slik, at det skal være mest mulig sjokkartet, og dertil mer seksualisert, så blir greia og motivet med opplegget veldig vanskelig å forstå. 

De klarte å finne 1 pupp blant 85000 deltakere(?) i paraden, og noen få til i fetishkostymer. Ikke akkurat en seksualisert parade. De aller fleste går i helt vanlige klær.

Det mest slitsomme med pride er at det er altfor mange mennesker i gatene den dagen, det samme som det er på 17.mai. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...