Gå til innhold

"«Harry Potter»-spill skaper debatt: − Vanskelig" -VG artikkel


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
FrihetensRegn skrev (7 minutter siden):

Helt siden Gamergate har journalister i gamingindustrien vært i utakt med gamere

Hvis støtte av Gamergate er et krav for å være i takt med gamere generelt hadde jeg sett på det som en hedersbetegenelse å være i utakt.

Når det er sagt er det i mine øyne idiotisk å snakke om boikott av dette spillet. JK Rowling kommer til å ha nok til salt i maten i all overskuelig fremtid. Utviklerne jobber derimot i en bransje som er notorisk for dårlige inntekter, lange dager og utrygge arbeidsplasser som legges ned etter en fiasko. Hvem tror de boikotten går ut over?

Og hva så om hun er opptatt av biologisk kjønn fremfor sosialt kjønn? Det må hun da være i sin fulle rett til. Hun har ikke drept noen. Tvert i mot har hun nylig startet et voldtektsmottak i Edinburgh. Hun har gjort mer for feminismen og kvinners trygghet enn de fleste noen gang kan drømme om. Hater at folk er så sjukt opptatt av å lage fiender av hverandre. 

  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Siste tweets fra denne anmelderen:

 

Når det gjelder Rowlings transfobi, vet jeg at uansett hva jeg sier om den beskyldningen vil det bli møtt med urokkelig motstand. Jeg kommer ikke til å gå i noen lang dialog og diskusjon om dette, det anser jeg som nytteløst. Men jeg kan utdype.

Rowling har brukt sin betydelige sosiale medier-plattform til å være kritisk til transbevegelsen og trans-aktivister. Kritikken går særlig på likestilling av transkvinner og biologisk fødte kvinner. Hun ser det som feminisme, og forklarer det med feminisme.

Men hun benekter transkvinners behov for identitet og generell aksept i samfunnet. Hun sier det er en politisk eller ideologisk debatt hun deltar i, noe som hopper bukk over transpersoners grunnleggende menneskeverd. Jeg synes dette er en god gjennomgang:

Death of the Author 2: Rowling Boogaloo
I'm so tired.Death of the Author:https://www.youtube.com/watch?v=MGn9x4-Y_7APronouns:https://www.youtube.com/watch?v=9bbINLWtMKIRiley Dennis:https://www.yout...

Virkelig problematisk – og transfobisk – blir det derimot hvis man ser på hvem hun omgås med. Hvem hun gir likes og retweets til og henger med sosialt. Hun er en frontfigur for opplagt transfobi, en rolle hun ikke på noen som helst måte tar avstand fra.

Det er virkelig avslørende for motivasjonen til disse personene at de gladelig omgås med og henter støtte fra grupper som AKTIVT jobber MOT kvinners tilkjempede rettigheter i det moderne samfunnet for å fremme sin egen antitrans-agenda. Dette handler åpenbart ikke om feminisme.

For meg virker det som om en grunnleggende mangel på empati og forståelse for kjønnsopplevelsen til transpersoner gjennomsyrer argumentasjonen til mange antitrans-personer. Det beskrives som en mental lidelse og en trussel, noe som provoserer meg veldig.

 

Med andre ord, dert ser ikke ut til at vedkommende er tilbøyelig for kritikk eller biologiske kvinners behov for identitet. 

 

 
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
ChopperRead skrev (3 timer siden):

Pinglete og unnskyldende utsagn. Følger narrativet om at JK har sagt noen ting galt, noe hun IKKE har gjort.

Nja. Det er ikke jeg enig i. Jeg synes som sagt ikke man skal boikotte spillet, og jeg støtter ikke transbevegelsen helt ukritisk. Likevel mener jeg Rowling både sier ting, gjør ting og fremhever folk som er tidvis problemetatiske. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Nå har jeg selvfølgelig ikke lest ALT som J.K. Rowling har skrevet. Men jeg har fortsatt til gode å se henne skrive noe transfobisk? For meg virker det slik at om du har noen andre meninger rundt det å være trans en det trans bevegelsen har bestemt så er du automatisk transfobisk og et "target".

Og ang det å bli et "target" så har jo J.K. Rowling virkelig fått følt på det. Og det er noe jeg har lest en del av da hun poster hva diverse skriver til henne. Og for å være helt ærlig så tror jeg dem fleste ville bli ganske så kjølig mot hele trans bevegelsen om en fikk slike meldinger da det er skikkelig mentalt ustabile personer som raser mot henne. Det er jo en grunn til at "LGB without the T" har trendet da trans bevegelsen er ute av kontroll.

Det føles veldig slik at det er enten alt eller ingenting. Både fra trans bevegelsen og media som er et like stort problem. Enten er du for alt som trans bevegelsen sier og mener eller så er du imot dem og risikerer å bli "canceled". En motbydelig trend som er kommet helt ute av kontroll.

Jeg vil avslutte med at jeg håper virkelig ikke NRK driter seg ut her å velger å ikke anmelde spillet. Hvor var den tankegangen når ActivisionBlizzard bråket var på sitt verste? Hvor var artikkelen om hvor "problematisk" det ville bli? 

 

 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Hva er det hun egentlig har skrevet som er transfobisk? Eg orker ikke lese et hav av idiotiske artikler som er langt lengre enn det behøver å være. 
Eg er derimot utrolig lei denne cancel kulturen, og ja, den finnes så definitivt i på alle kanter i dag, anti-woke/woke, å stille spørsmål blir møtt med fornekting og flatearthers og ytre høyre, rasisme osv.  Å påstå det finnes 2 kjønn blir møtt med at en har fobi mot homofile etc. 
Sier at en faktisk ikke har noe i mot transer, men lever godt med definisjonen av 2 kjønn, så kommer folk med at det er det samme som "eg er ikke rasist, har en svart venn, men..." greiene. 
Det er akkurat sånne artikler som gjør at eg ikke gidd besøke nyhetene mer og mer. Eg mister rett og slett mot og troverdighet mot hele mediet, og snart må en leite og leite gjennom et hav av drit for å finne noe som kanskje var en tankevekker. (Tankevekker finnes knapt, i dag er det bastante meninger, med "eksperter" i panelet). 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
itgrevelin skrev (13 timer siden):

Det er akkurat sånne artikler som gjør at eg ikke gidd besøke nyhetene mer og mer.

Relatert, men hva du (og andre) skriver om er hvorfor jeg egentlig har helt gitt opp å se eller lese nyheter fra store mediehus, og da særlig når det kommer til utenriksstoff. Det finnes én "sannhet", og alt annet er tabu eller verre, og skal ikke nevnes med et ord i "respektable" sirkler.

Verden har blitt et veldig merkelig sted, der "free speech" / ytringsfrihet i større og større grad bare er et slagord uten reelt innhold.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...