Gå til innhold

Var vaksinen effektiv på å hindre smitte i Norge?


Anbefalte innlegg

Annonse

Mannen med ljåen skrev (7 minutter siden):

Om den hindrer smitte er ikke hele poenget.

Hvor alvorlige symptomer får de som blir smittet? Det er også relevant.

Men hvis poenget ikke var å hindre smitte, hvorfor gi den til mennesker som ikke var i faresonen og kunnde takle viruset?

 

thomassit0 skrev (4 minutter siden):

Og den viktigste grunnen for myndighetene var vel kanskje å redusere belastningen på sykehusene, noe som den gjorde. 

Men de fleste som ble innlagt med alvorlig sykdom hadde vel underliggende lidelser? Hvorfor gi vaksinen til alle?

(Bare for å være åpen: jeg er selv vaksinert men spiller litt devils advocat for å fjerne tvil hos meg selv)

 • Liker 3
 • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Vaniman skrev (51 minutter siden):

De eneste som trenger vaksine er personer i risikogruppen. Ut fra dødsrate er dette personer over 80 år med to underliggende, alvorlige sykdommer. 

Slike som han her?

https://www.nrk.no/nordland/korona_-stephen-fu-har-la-nesten-to-maneder-i-koma-etter-a-ha-blitt-smittet-av-covid-19-1.15633788

Det var vel slik at risikoen for å døy av korona byrja å auke allereie frå 40-50 års alder. Men mange vart også alvorleg sjuke, som f.eks. norsk-kinesaren ovanfor. Det var nok ein del forsiktigheit (nokre vil kalle dette "hysteri") fordi ein ikkje visste så mykje i starten. Men vel så viktig som risikoen for at mange (og då særleg eldre eller sårbare) kunne døy, var det nok at mange ville kunne bli sjuke og føre til overbelastning av sjukehusa, som i sin tur ville ha ført til enno fleire dødsfall samt at folk ikkje fekk hjelp til alt det andre som sjukehusa er opptekne med til vanleg. Ein hugsar skrekkbileta frå Italienske sjukehus i mars 2020, samt at det var hard belastning på sjukepleiarane så seint som i førjulstida i fjor.

I tillegg har ein også mange som har hatt plager i lang tid etter at dei har hatt korona.

Men no var det vel ikkje dette som var spørsmålet. Trådstartar ville ha svar på kor effektiv vaksina var mot smitte. Effekten her har vel vore dårleg. Vaksinene beskyttar fyrst og fremst mot alvorleg sjukdom.

Endret av torbjornen
 • Liker 2
 • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (På 21.11.2022 den 21.14):

Om den hindrer smitte er ikke hele poenget.

Hvor alvorlige symptomer får de som blir smittet? Det er også relevant.

Det var jo det som ble brukt som et poeng gjennom 2021; jeg hørte argumenter som "tas den for bestemor"; Nakstad stod i intervjuer på vårparten det året og garanterte at til sommeren hadde vi flokkimmunitet; "nå var det over"; da grafene stupte på sommeren skrev Preben Aavistland på Twitter "det var den pandemien"; skjønt nedgang i smitte er jo nå som kjent noe vi vet alltid skjer på sommeren; som andre lutveisviruser følger de sesongene med store utbrudd på vinteren og små krusninger på sommeren. Den aggresive kampanjen for vaksinepass var også basert på ideen om at vaksinen hindret smittespredning, noe det var klart på slutten av 2021 at den ikke gjorde i det hele tatt, men ble likevel aggresivt pushet og som man leser er det fortsatt de som leker med tanken og ikke har lagt det fra seg for gudene må vite hvilken grunn.

 

TheodorBjork skrev (På 21.11.2022 den 21.24):

Men hvis poenget ikke var å hindre smitte, hvorfor gi den til mennesker som ikke var i faresonen og kunnde takle viruset?

 

 

Det er åpenbart når man ser tilbake, leser det som ble skrevet, hører det ble sagt osv. at de virkelig SÅ FOR SEG at vaksinen skulle hindre smitte eller til og med utrydde viruset. Man kan alltid si i ettertid; "nei vi mente aldri det"; klassisk politikersvar; selvfølgelig, i ettertid kommer alltid bortforklaringene, men ideen om at de forhindret smitte(95% effektive)var det som ble kommunisert, ihvertfall da vaksinene dukket opp i slutten av 2020. Uten det hadde heller aldri flere land innført det dystopiske sysmtemet med coronapass. Denne ideen ble også promotert av Bill Gates helt i starten av pandemien; at man burde innføre pass for å sikre at kun de med vaksine og/eller gjennomgått sykdom kunne reise; det ble solgt inn som den store redningen og frelsen. 

 

scuderia skrev (10 timer siden):

Fra 2021.. finnes nyere studier som ikke viser det samme nå. 

Fra midten av 2021 også, før de store høstbølgene slo inn. Altså mitdt på sommeren og på den tiden Storbritannia gjenåpnet for fullt som det første landet i Europa. Og det var den tiden man mente at vaksinene markerte slutten på pandemien jfr. Nakstads optimistiske utsagn fra den gangen og Prebens "det var den pandemien":

https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/nakstad-tror-pa-reell-flokkimmunitet-i-norge-mot-slutten-av-sommeren/s/12-95-3424135921

Skjønner ikke hvordan det kan nektes på at de faktisk mente vaksinene hindret smittespredning når et raskt google-søk viser at det var faktisk det de mente og det som ble kommunisert.

 • Liker 1
 • Innsiktsfullt 1
 • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
 • Opprett ny...