Gå til innhold

TheodorBjork

Medlemmer
 • Innlegg

  750
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av TheodorBjork

 1. Vel, hytten har både gatenavn og nummer (i følge salgsrapport og annonse). Spørsmålet er om postbud finner postkasse og om noen reagerer på en ny postkasse (dette er ikke et borettslag jeg kan spørre)
 2. I mitt tilfelle ligger hytten rett nær ordinære boliger og ved hovedveien står det tjuetalls postkasser klemt sammen på samme sted. Kan jeg bare feste en postkasse sammen med de?
 3. Kan man bare sette opp en postkasse utenfor hytten etter å ha registrert flytting?
 4. Men hvis jeg melder flytting, vil ikke strømselskapet kreve bevis på at jeg har rett å bo der fast?
 5. Da virker som en dårlig idé å melde flytting…
 6. Så jeg kan IKKE melde adresseendring til hytta og dermed ikke motta strømstøtte?
 7. Så for å motta strømstøtte må jeg melde adresseendring til en fritidsbolig? Uten å omregistrere den som ordinær bolig?
 8. Så jeg må altså ha en annen adresse som folkeregistrert?
 9. Hytten har energimerking G, det stemmer. Tomten er selveid. Parkeringsplass er ikke.
 10. Nå har jeg forstått at tidligere eiere og flere i området bor fast i disse hyttene uten å ha omregistrert dem. Kommunen har ikke gjort noe bråk med dette. Jeg skjønner ikke helt hvordan det fungerer med å registrere flytting i folkeregisteret eller hvordan post fungerer ennå.
 11. Kan si at hytten er i samme kommune som jeg allerede bor i, så det skulle vel ikke være noen endring?
 12. Hytten er fra 1949. Nå var det ikke spesifikt vaskemasking som bekymret meg. Når man bor alene er det lett å vaske for hånd hvis man må. Siden hytten har strøm, avløp (som for så vidt ikke er godkjent av rørlegger per i dag) så antar jeg isolasjon er i orden. Det mangler musebånd, men det kan ordnes. Bad må renoveres og tak er ikke undersøkt skikkelig fordi det er vanskelig å komme til.
 13. Siden jeg aldri har eid før, hva betyr dette? Fritidsboliger mottar strømstøtte? Selv om de er omregistrert som fast bolig?
 14. Har noen erfaring med å kjøpe en hytte til å bo fast i? Jeg vet man må søke om tillatelse, noe man kun kan gjøre etter kjøpet, men jeg vet også at det er mange fastboende i hyttene i området/kommunen (og at hyttene jeg ser på har innlagt vann, strøm og bilvei fram til hytten som er noen av kravene til å bo fast) Selvsagt er det utfordringer, men har noen her prøvd det? Eller kan dele opplevelser? Jeg blir fortalt av mange at det ikke er en god ide (hyttene jeg har sett på har innlagt vann og kloakk, men ikke oppsett for vaskemaskin f.eks). Takknemlig for svar.
 15. Tanker om dette: https://steigan.no/2023/01/hun-mistet-jobben-pa-grunnlag-av-ikke-vitenskapelige-antagelser/
 16. En annen vinkel da: Var vaksinen god nok til å rettferdiggjøre den mer eller mindre obligatoriske vaksineringen?
 17. Så hvorfor er to tredjedeler av totale dødsfall inntruffet i år? https://www.aftenposten.no/norge/i/0QppGM/nakstad-om-koronadoedsfall-i-norge-nesten-alle-har-inntruffet-i-aar Og hvorfor er den generelle dødeligheten økt? (noe som har gitt futt til konspirasjonsteoretikerne som sier dette er pga vaksinen)
 18. Men hvis poenget ikke var å hindre smitte, hvorfor gi den til mennesker som ikke var i faresonen og kunnde takle viruset? Men de fleste som ble innlagt med alvorlig sykdom hadde vel underliggende lidelser? Hvorfor gi vaksinen til alle? (Bare for å være åpen: jeg er selv vaksinert men spiller litt devils advocat for å fjerne tvil hos meg selv)
 19. Finnes det noen studier på hvor effektiv vaskinen var på smitte i Norge? Og hvordan det kan sammenligned med f.eks flokkimmunitet?
 20. Vel, YSK er tidsbegrenset på 5 år. Spørsmålet er om situasjonen kan gjøre det vanskelig å få helseattest for YSK i utgangspunktet...
 21. Spørsmål til lastebilsjåfører og de som har peiling: Lang historie kort: For 13 år siden opplevde jeg en kort episode med rusproblemer. Jeg søkte tidlig hjelp via LAR og fikk medisiner. Dermed ble førerkortet mitt inndratt og skrevet ut først for 3 år og så 5 år basert på jevnlige urinprøver. Etter 5 år skulle jeg få førerkort med ordinær varighet i følge legen min. Denne legen sluttet og den nye legen mener at den gamle legen tolket reglene feil. Dermed fikk jeg bare førerkortet for 5 år framover. Problemet er at jeg var i ferd med å ta lastebillappen. Spørsmålet er: Vil det være meningsløst å forsøke å jobb med førerkort som er tidsbegrenset? Og kan jeg i det hele tatt ta YSK under de omstendighetene?
×
×
 • Opprett ny...