Gå til innhold

Hvilken USB kabel for USB-C skjerm?


arne22

Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte akkurat en Lenovo L15 USB-C skjerm som ekstra skjerm for mine to små laptop PC'er. (Fabrikat Huawei, Windows 10 Pro)

Da jeg pakket ut og testet på den første PC'en så fungerte det OK. Når jeg skulle teste på PC no 2 så fungerte det ikke.

Etter litt feilsøking, så fant jeg ut at feilen lå i kabelen. Jeg kunne bare bruke den USB-C kabelen som fulgte med skjermen. Med en gang jeg brukte en av de andre USB-C kablene som jeg hadde liggende, så fungerte det ikke. (Det kom ikke opp noe bilde.)

Hvis man skal kjøpe en ny USB-C kabel, hvordan kan man vite om den støtter en USB-C skjerm eller ikke? Den som fulgte med var ganske kort, og jeg kunne godt tenke meg en litt lengre kabel. Har den type USB-C kabel som støtter USB-C skjermer noe spesielt navn?

Lurer jo også på om det kan være en form for driverproblem, men det fungerer altså med den forholdsvis korte USB-C kabelen som fulgte med, men ikke mer noen andre USC-C kablene som jeg har testet med. 

Endret av arne22
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
5 hours ago, xClaymanx said:

Det kan være at du har en eldre USB C kabel som ikke støtter overføringshastigheten som kreves.

Du trenger en USB C 3.1 Gen1 eller Gen 2

https://www.akitio.com/faq/356-are-all-usb-c-cables-the-same

Takk for info. Her var det mye interessant. Eldre USB-C kabler skulle det jo ikke dreie seg om, da flere av dem ble kjøpt inn i sommer. Noen av de som ble kjøpt inn nå nylig, ble kjøpt spesielt for å støtte 100W lading. Det fungerer, men USB-C skjerm fungerer tydeligvis ikke. Får prøve og teste ut litt mer.

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...