Gå til innhold

Hvorfor vi ikke anmelder voldtekt


Anbefalte innlegg

On 5/3/2022 at 5:48 PM, Princessmonoke said:

Dette er bare en måte å komme unna med voldtekt på. "Hen sa ikke kodeordet". Integrert victim blaming. 

Dessuten fryser ekstremt mange under overgrep og får ikke sagt dette ordet. Det er fortsatt et seksuelt overgrep eller en voldtekt. 

Hvis du ikke kan se på en personen om de liker og nyter det som skjer, burde man ikke ha sex. 

Helt enig. Jeg har hørt mange historier om gifte menn som en eller annen kvinne har lagt sin elsk på ikke gir seg selv om man får nei stadig vekk. Nytelse er ikke alltid poenget. Voldatte kan føle skyld og skam i etterkant fordi de nettopp følte fysisk nytelse i en uvirkelig nedverdigende situasjon.
Men handlingen å skjenke noen så snydens at de ikke lenger klarer å ta vare på seg selv og så utnytte de seksuelt mot deres edruelige vilje skjer nok mye. Jeg har hørt kvinner si "Jeg skal nok få knulla *fyren* i kveld, etter en rekke shots" om gifte menn jeg vet er trofaste. Hvorpå de flirende samtalene dagen etter finner sted. Mannen blir stemplet som en "utro jævel" når han i virkeligheten ble voldtatt halvsovende med skyhøy promille.

Jeg vil tro den slags overgrep skjer i nesten større grad enn når den voldtatte er edru.

Det er et komplisert og sammensatt bilde som gjør at man ikke anmelder. Rovdyr kommer i alle former og fasonger.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Theo343 skrev (5 timer siden):

Det er et komplisert og sammensatt bilde som gjør at man ikke anmelder. Rovdyr kommer i alle former og fasonger.

Nemlig. Det er viktig å se kompleksiteten i dette. Både rovdyr og ofre kommer i alle former og fasonger. 

Å gjøre det til et mann vs kvinne emnet, hvor menn alltid er overgriper, ødelegger debatten. Det finnes også eksempler på heterofile menn som blir voldtatt av homofile i fylla. Man skal ikke da anta at alle homofile er potensielle overgripere, men man kan snakke om hvordan sexkulturen innenfor homomiljøet kan gjøre at slike hendelser skjer. Forståelse og ikke generelle fordømmelse. 

Skam, frykt, etterreaksjoner, selvbebreidelse for "å ha satt seg selv i den posisjonen", holdninger hos dommere og politi og genrelll victim blaming i samfunnet er et stort problem. 

 

 

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
On 5/18/2022 at 9:34 PM, Princessmonoke said:

Hvordan vet du at hun liker det? Hva hvis du møter noen som ikke liker det? 

Dette er akkurat slik mange overgripere tenker  Jeg er ikke sånn som du beskriver og jeg er kvinne. Ingen av venninnene mine heller. Vil vi ha sex, eller noe annet, sier vi ja og gjør det klart og tydelig.

Denne tankegangen fører til overgrep fordi mannen tror hun vil når hun ikke vil. "Fordi hun bare ikke vil fremstå løs." Mannen tenker i ettertid "at hun ville det egentlig, selv om hun sa nei". 

Slike holdninger er ekstremt skumle. De er normale, men det er voldtekt og. På lik linje med at "menn har alltid lyst" så det var ikke voldtekt. 

Slike generaliseringer basert på et helt kjønn er skumle. Det er naturlige tanker i et samfunn som ikke tar voldtekt og samtykke på alvor. 

 

Jeg vet at det er slik fordi jeg har levd med flere kvinner og eksperimentert med dette.  Jeg har erfaring med samliv i titalls år. Jeg vet at jeg aldri har vært sammen med en kvinne som klart og tydelig sier at de vil ha sex.  Det finnes et språk, en kurtise som inneholder et ønske om å bli overbevist.

Konkret hvordan vet vi menn dette? 
Jeg vet det fordi hvis det ikke er nok sex så blir kvinnen sur og irritabel.
Jeg vet det fordi hvis kvinnen sier nei og vi aksepterer det så blir hun sur, irritabel eller også mistenksom!
Jeg vet det fordi jeg har sett dette med mange kvinner.
Jeg vet det også fordi jeg har sett hva som skjer med kvinner i bdsm-lignende situasjoner hvor de opplever en ekstrem ekstase gjennom å bli dominert.
Jeg vet dette fordi kvinner har en inneboende respekt/redsel for menn som gjør at det ikke faller naturlig for dem å være pågående (derfor vil de at mannen er pågående).

Det er også en helt naturlig biologisk forklaring.  For at sex skal forekomme må noen være pågående.  Hvis det ikke er kvinnen så må det være mannen.  Sex som "bare skjer" er ren fantasi.  Sex skjer fordi noen er pågående og driver det framover.  At kvinner skal være drivende kan skje når de er beruset f.eks., men det er ikke naturlig og det kan være direkte farlig for kvinnen å oppføre seg slik, derfor er hun naturlig tilbakeholden og lar mannen være pågående.

Dette er ikke holdninger, dette er fakta.  Det er slik kvinner og menn fungerer.  Det at du synes slike holdninger er ekstremt skumle tyder  på at du er redd for den verden du er født inn i.  Det er ditt egne private problem.

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
oppat skrev (59 minutter siden):

 

Jeg vet at det er slik fordi jeg har levd med flere kvinner og eksperimentert med dette.  Jeg har erfaring med samliv i titalls år. Jeg vet at jeg aldri har vært sammen med en kvinne som klart og tydelig sier at de vil ha sex.  Det finnes et språk, en kurtise som inneholder et ønske om å bli overbevist.

Er enig med det du sier her, og dette minner meg om en historie fra da jeg var ung. 

Var på fest hos en kompis og han hadde besøk fra en vennine utenbys fra. Hun var veldig flørtende og spurte meg om jeg også skulle overnatte. Dum og ung som jeg var svarte jeg at jeg ikke viste om det var plass. Joda svarer hun. Du kan sove i samme seng som meg. Flott tenkte jeg, og sa jeg kunne være med å sove sammen med henne.

Timene gikk og festen forsatte til langt på kveld. Hun gikk først å la seg, og gjentok det hun hadde sagt tidligere på kvelden. Jeg og min kompis satt litt til, men gikk fort å la oss. Han på sitt rom og jeg gikk til gjesterommet der hun var. Jeg går inn. Rommet er mørkt. Så hører jeg noe skikkelig roping "Hei hva gjør du her!" Kom deg ut! Hva roper du etter sier jeg. Dette var jo din ide. Hun gjentar seg selv. Jeg sier ok du får ha en god natts søvn da. Gikk hjem og synes dette var litt merkelig. 

Møtte henne noen uker senere. Hun spør meg da hvorfor jeg ikke la meg ved siden av henne. Hæ svarer jeg. Du ropte jo at jeg skulle pælle meg ut. Så lo hun litt, og sa "Jeg ville jo bare at du skulle ignorer det,  legge deg i senga å ta meg" (ordrett det hun sa).

Så ja ikke alltid like lett å skjønne hva en kvinne vil :p

  • Liker 3
Lenke til kommentar

At dere to har møtt kvinner sim liker maktfantasier og er elendige på å kommunisere betyr ikke at alle kvinner er likedan. 🤦🏼‍♂️ Problemet er jo at sånne som dere går rundt og tuter «kvinner vil…» som om kvinner var en homogen masse. Spør samtlige kvinnelige voldtektsofre om de egentlig ville at mannen skulle være så pågående. Det faller jo på sin egen urimelighet det dere sier. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
henrikwl skrev (41 minutter siden):

At dere to har møtt kvinner sim liker maktfantasier og er elendige på å kommunisere betyr ikke at alle kvinner er likedan. 🤦🏼‍♂️ Problemet er jo at sånne som dere går rundt og tuter «kvinner vil…» som om kvinner var en homogen masse. Spør samtlige kvinnelige voldtektsofre om de egentlig ville at mannen skulle være så pågående. Det faller jo på sin egen urimelighet det dere sier. 

Du har nok helt rett i at kvinner ikke er noen homogen masse. Noen liker pågående menn, andre slett ikke. En og samme kvinne kan nok like at en mann er pågående en dag, og ikke at en annen mann er pågående en annen dag.

Å forstå hva kvinner egentlig vil krever tydeligvis en viss sosial fintfølelse som dessverre noen menn har vanskeligere for. 

Det trygge alternativet er selvsagt å aldri vise initiativ ovenfor kvinner, men å passivt sitte på en barkrakk og vente på at en dame skal komme bort til deg med et utfylt skjema og be deg om å bli mannen i hennes liv. Jeg vil ikke råde noen menn til å prøve den tilnærmingen.

Disclaimer:

Jeg snakker ikke om overfallsvoldtekter. Ei heller sleazy venner-av-venner som sjenker kvinner full og forgriper seg på dem. Ei heller sosiale idioter som gjør livet til kvinner ubehagelig på måter som burde være opplagt for dem. Jeg snakker om den gråsonen av relativt normale, oppegående menn og kvinner som synes at denne kommunikasjonen med det annet kjønn er krevende, og som lar seg irritere av mennesker som har en veldig svart-hvitt forståelse av problemstillingen.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Vi har store utfordringer med å nå ut til andre kulturer om tema voldtekt.

Har jobbet mye med Afghanere og flere, refererer til at det ikke finnes voldtekter i Afghanistan, fordi kvinnene dekker seg til der.

Kvinnesyntet fra andre kulturer er ekstremt annerledes enn vi er vant til. De viser ofte til at kvinner som ikke dekker seg bra til, selv inviterer til sex. Altså er selv skyld i å bli forgrepet ute.

Vi er nok for kultursensitive til å ta tak i denne problematikken. Det er bare å se på statistikken over bakgrunnen til kvinner utsatt for vold i nære relasjoner.

En årsak til å ikke anmelde voldtekt er at i andre kulturer er det kvinnen sin skyld, så de anmelder ikke. For andre er det for tøft å orke prosessen med anmeldelse. Det er også en frykt for hevn. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Selv om kvinner har ulike preferanser når det kommer til på-gåen-het er det vel ikke slik at alle muligheter for kommunikasjon utgår?
At rollespillet må ivaretas for enhver pris? Hvis noe skulle være uklart, forsvinner vel ikke muligheten for sex bare ved at man gjør seg kjent med spillereglene?
Det bør ikke være en problemstilling at kurtisen tar en slik form som gjør at grensen mellom voldekt og sjekking blir hårfin.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Dette er en problemstilling i Norge og norsk kultur også. De fleste som kommer på overgrepsmottak er usikre på hva de har opplevd. Det tar ofte tid å innse at man har blitt utsatt for et overgrep. 

Norske kvinner og menn føler også at det er deres skyld. De sa ikke nei høyt nok, de strittet ikke imot, de var med på deler av det men så snudde det. Mange kvinner blir spurt av politiet hva de hadde på deg. Selv ved lov må man bruke vold for at det skal være en voldtekt. 

Ja, det er verre i kvinnefiendtlige kulturer, men det er også et stort problem i Norge blant nordmenn. 

Samtykke skal gjelde hele samleiet og kan alltid trekkes tilbake, men det er ikke integrert i holdningssystemet eller lovverket. Mange folk tenker at hvis de pusher lenge nok og til slutt får et ja eller bare passivitet, da er det samtykke. 

--------

At BDSM er blitt så normalisert er veldig skummelt. Noen liker det og skal selvfølgelig få gjøre som de vil, men visse elementer av dette er ekstremt skadelig og kan gi langvarige fysiske og psykiske skader.

BDSM sin opprinnelse er blant annet fra Marquis de Sade. Han beskriver direkte tortur av kvinner og var en syk og forstyrret person. Dette kan ikke være normen for all sex. Han beskriver også sex med mindreårige noe som dessverre gjennomgående har blitt akseptert i fransk historie. (Kunstere må ha en Muse, hun/han skal helst være rundt 14) 

Å søke maktubalansen i sex og samliv er ingen lek. Det som skjer i soverommet påvirker det utenfor. Overdreven maktforskjell, der den ene bestemmer alt og den andre lystrer, er en av hovedfaktorene i et psykisk voldelig forhold.

Som holdningene over her. De basere seg på at menn egentlig vet hva kvinner vil ha. Vold, tortur, dominering, orgier og masochisme. Kvinner lærer også at det er dette de skal like og at du må like dette for å få deg en kjæreste. Dette er heldigvis ikke sant.

I gamle dager var det akseptert å slå sin kone. Hun måtte settes på plass og forstå sin rolle som underordnet mannen. Skal dette gjelde i 2022 og? 

Å anta at alle kvinner liker å blande makt og vold inn i sex er en ekstremt skummel slutning. Rettferdiggjøringen har alltid vært at det er dette kvinner egentlig vil."Kvinner vil egentlig ikke jobbe, hun vil være hjemme". "Hun liker innerst inne når jeg tar henne med makt selv om hun sier nei". 

Dette er ikke sannheten og vi burde ha kommet lengre. 

Jeg kjenner masse flotte folk jeg vet har verdiene i orden og lever godt med det.

Jeg beskriver generelle samfunnstrender jeg mener kan påvirke omfanget av overgrep, voldtekt, psykisk og fysisk vold i negativ grad. 

 

 

 

Endret av Princessmonoke
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
henrikwl skrev (6 timer siden):

At dere to har møtt kvinner sim liker maktfantasier og er elendige på å kommunisere betyr ikke at alle kvinner er likedan. 🤦🏼‍♂️ Problemet er jo at sånne som dere går rundt og tuter «kvinner vil…» som om kvinner var en homogen masse. Spør samtlige kvinnelige voldtektsofre om de egentlig ville at mannen skulle være så pågående. Det faller jo på sin egen urimelighet det dere sier. 

Jeg mente det ikke slik, og ja kvinner er forskjellige de også. Men på det generelle er kvinner mer tilbakeholdene enn menn (dette viser også forskning). Av og til har jeg tenkt om mine kjærester at det hadde vært fint om de tok litt mer initiativ. Dette gjelder generelt om ting og ikke bare sex  

Sier eller roper en kvinne "Nei" så skal man høre på det. Hun jeg møtte på festen burde ha kommunisert bedre tror det er få som er uenige der. :p Bare for å klargjøre igjen dette var en kvinne av veldig mange I mitt liv, og hun er den eneste som har oppført seg sånn (har selvfølgelig møtt flere kvinner som har likt BDSM og lignende).  Men menn er fra Mars og kvinner er fra Venus sies det, så ja kommunikasjonsvikt kan forekomme begge veier. 

 

Endret av Mr.Duklain
Lenke til kommentar
Princessmonoke skrev (11 timer siden):

At BDSM er blitt så normalisert er veldig skummelt. Noen liker det og skal selvfølgelig få gjøre som de vil, men visse elementer av dette er ekstremt skadelig og kan gi langvarige fysiske og psykiske skader.

Tenk deg at noen sa dette:

«At homofili er blitt så normalisert er veldig skummelt. Noen liker det og skal selvfølgelig få gjøre som de vil, men visse elementer av dette er ekstremt skadelig og kan gi langvarige fysiske og psykiske skader.«

Hva hadde du tenkt om vedkommende? Høres det ikke litt vel illiberalt ut?

Jeg tenker at folk gjør veldig mye rart under og over dyna. Så lenge alle involverte er voksne, myndige mennesker som går til det med åpne øyne og (gitt trådens tema) frivillig så har jeg ikke så mange meninger, tror jeg.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 4
Lenke til kommentar
knutinh skrev (52 minutter siden):

Tenk deg at noen sa dette:

«At homofili er blitt så normalisert er veldig skummelt. Noen liker det og skal selvfølgelig få gjøre som de vil, men visse elementer av dette er ekstremt skadelig og kan gi langvarige fysiske og psykiske skader.«

Hva hadde du tenkt om vedkommende? Høres det ikke litt vel illiberalt ut?

Jeg tenker at folk gjør veldig mye rart under og over dyna. Så lenge alle involverte er voksne, myndige mennesker som går til det med åpne øyne og (gitt trådens tema) frivillig så har jeg ikke så mange meninger, tror jeg.

-k

Dette kan ikke sammenlignes. La meg forklare. 

Homofili er en seksuell orientering karakterisert av romantisk og/eller seksuell tiltrekning til personer av ens eget kjønn. Du kan ikke bli fysisk eller psykisk skadet utelukkende fordi du er homofil. 

Det finnes farlig og ufarlige kinks. De ufarlige  er selvfølgelig helt harmløse og jeg har en del av de selv. De er en del av en naturlig seksualitet. BDSM er ikke harmløst. 

BDSM står for

Bondage (Kan gi permanente nerveskader hvis gjort feil)

Dominance (Ønske og behovet for å utøve kontroll over noen andre, kan grovt misbrukes) 

Sadisme (Nytelse av å skade andre, et ekstremt negativt personlighetstrekk ) 

Masochism (Nytelse av å bli skadet. Kan være selvskading. Sex kan brukes som selvskading)

Å sidestille disse to er ikke logisk. Det finnes folk som gjør BDSM på en trygg og sikker måte, men det krever enormt med kunnskap og innsikt. 

Nyere forsking peker på at Sadomasochistic tendenser kan komme fra traumer:

Childhood abuse and sadomasochism: New insights

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
On 5/22/2022 at 10:41 AM, knutinh said:

Disclaimer:

Jeg snakker ikke om overfallsvoldtekter. Ei heller sleazy venner-av-venner som sjenker kvinner full og forgriper seg på dem. Ei heller sosiale idioter som gjør livet til kvinner ubehagelig på måter som burde være opplagt for dem. Jeg snakker om den gråsonen av relativt normale, oppegående menn og kvinner som synes at denne kommunikasjonen med det annet kjønn er krevende, og som lar seg irritere av mennesker som har en veldig svart-hvitt forståelse av problemstillingen.

-k

At man må ha en disclaimer for å ikke bli oppfattet som et kryp sier vel egentlig sitt om hvordan dette "markedet" arter seg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
fokkeslasken skrev (2 timer siden):

At man må ha en disclaimer for å ikke bli oppfattet som et kryp sier vel egentlig sitt om hvordan dette "markedet" arter seg.

Mye spalteplass har blitt brukt på å diskutere forbi hverandre. Derfor fant jeg det fornuftig å poengtere hva jeg ikke addresserer, for å slippe å håndtere kritikk for noe helt annet enn det jeg prøvde å uttrykke.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 5/22/2022 at 12:30 PM, Princessmonoke said:

BDSM sin opprinnelse er blant annet fra Marquis de Sade. Han beskriver direkte tortur av kvinner og var en syk og forstyrret person. Dette kan ikke være normen for all sex. Han beskriver også sex med mindreårige noe som dessverre gjennomgående har blitt akseptert i fransk historie. (Kunstere må ha en Muse, hun/han skal helst være rundt 14) 
 

Min erfaring er at kvinner er de som ønsker og driver på for at mannen skal være mer dominerende, aggressiv og styrende.  Det du skriver om er noe som ligger 3 standardavvik fra normalen, enten du skriver om bdsm eller voldtekt.

Det jeg snakker om er normalen.  Helt normale kvinner, de fleste kvinner, vil at menn er dominerende, styrende og tar initiativet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
oppat skrev (8 timer siden):

Min erfaring er at kvinner er de som ønsker og driver på for at mannen skal være mer dominerende, aggressiv og styrende.  Det du skriver om er noe som ligger 3 standardavvik fra normalen, enten du skriver om bdsm eller voldtekt.

Det jeg snakker om er normalen.  Helt normale kvinner, de fleste kvinner, vil at menn er dominerende, styrende og tar initiativet.

https://www.ualberta.ca/current-students/sexual-assault-centre/create-change.html

 

Screenshot_20220525-073632__01.jpg

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Princessmonoke skrev (På 25.5.2022 den 7.39):

En ting vet jeg om folkemord (genocide) at skrittet dit involverer demonisering av folket som blir utryddet. Man må gjøre dette for att de man dreper ikke skal være mennesker lengre, de må være demoner ellers blir handlingen umulig. Nazistene gjorde dette mot jødene under 2. verdenskrig, det kan man se på propagandaen spredd rundt på den tiden. Demonisering rettferdigjør en forferdelig handling, og jeg kan ikke se den linjen i den pyramiden. Jeg kan se starten "RACISM" og jeg kan se slutten "GENOCIDE", det i mellom er borte. Gruppenavnene er relevante, men i feil rekkefølge "Removal of Autonomy" før "Normalization of Violence". Det er noe barnslig over innholdet i pyramiden.

Hva jeg derimot ser er den typen propaganda som demoniserer en gruppe mennesker for å rettferdigjøre et overgrep på dem, fordi en veldig effektiv metode å gjøre dette på er å lyve om hvordan denne gruppen behandler kvinnene sine på, "vi" gjør dette mot muslimer "muslimske kvinner er bare halvparten så verdifulle som menn",  "muslimske kvinner har ikke rett til å kjøre bil" og "muslimske kvinner kan ikke gå utendørs uten en mann som følgesvenn" o.s.v. Dette er en svært effektivt måte å demonisere en gruppe mennesker på.

Hvilken gruppe mennesker tror du du er med på å demonisere ved å dele denne pyramiden?

Lenke til kommentar
fokkeslasken skrev (19 timer siden):

Ingen, absolutt ingen, får det samme ut av en tekst. Og enda verre er veggmalerier med buzzord.

Prøv en gang til og uttrykk deg med ord.

Jeg setter pris på at folk kommer med relevante henvisninger til forskning («dette paperet underbygger min påstand, spesifikt figur 6 på side 7»). Å nevne at «denne boken er god og gir en annen bakgrunn enn det jeg evner og gidder å uttrykke her» er også greit.

Å dytte inn twitter-poster, vilkårlig forskning som man ikke later til å ha lest, youtube-videoer og memes kan være en måte å «dominere skjerm-areal på» med liten innsats. Enten for å gi leseren inntrykk av at ens side har mest å komme med, eller som en utmattelses-strategi ovenfor meningsmotstandere.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Her er enda et eksempel på at politiet ikke tar anmeldelser på alvor. Hadde denne mannen blitt dømt og fengslet etter første anmeldelse kunne dette vært unngått:

Drapssiktet anmeldt av kjærester tre ganger tidligere

"Mannen (40) som er siktet for drapet på samboeren sin på Noresund 5. april i år, har tidligere blitt anmeldt av tre ulike kjærester. Alle anmeldelsene ble henlagt." 

Han fikk til og med erstatning fordi saken ble henlagt. 

 

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...