Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

torbjornen skrev (51 minutter siden):

I Norge er det vel slik at mange har eit sterkt engasjement for enten Israel eller palestinarane, og det kan vere vanskeleg å sjå begge sider i konflikten.

Særlig siden media og politikere så veldig tydelig er på den ene siden og gir en totalt ensidig fremstilling.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Entern skrev (1 minutt siden):

Særlig siden media og politikere så veldig tydelig er på den ene siden og gir en totalt ensidig fremstilling.

Dette kjem jo heilt an på kvar ein sjølv står. Kan det ikkje også vere slik at du og andre står så langt ute på den andre sida at ein opplever media si dekning som einsidig?

Når det gjeld politikarane vil eg seie at det er stor skilnad mellom f.eks. venstresida og Frp i synet på konflikten.

Men no får det vel vere nok om Israel i denne tråden i denne omgang.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (41 minutter siden):

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Parliament_of_Georgia

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Georgian_Dream

Det skal altså vere val til hausten.

Det eg fekk ut av å skumme raskt gjennom ein vegg med tekst er at regjeringspartiet Georgisk drøm er pro-vestleg og pro-ukrainsk, men at ein ikkje har vilja ta del i sanksjonane mot Russland. Samstundes har nokre utbrytarar forma partiet Folkets makt, som hevdar at EU og USA blandar seg inn i interne forhold. Dermed har Georgisk drøm mista det parlamentariske fleirtalet. Samstundes sit dei i regjering saman med utbrytarane, og støttar lovforslag om "utanlandske agentar" etter mønster frå Russland. Det virkar som om dette er ei regjering som har eit uklart forhold til EU og USA, samstundes som ein også prøver å ha eit brukbart forhold til Russland.

Så spørst det om opposisjonen er noko betre.

Nei; problemet er at regjeringspartiet kontrolleres av en enslig mann som forlangt absolutt lojalitet - og han sitter ikke engangs i regjering eller noe som helst politisk post. Denne mannen er Bidzina Ivanishvili. En russeroligarki fra 1990-årene med en meget tvilsom bakgrunn. Allerede den gang var det latt merke til en tvetydighet i denne mannen, som burde ha vært innsett mye tidligere, da han var i Russland mens Georgia hadde gjennomgått selvstendighetsvansker i 1991-1993, og i det siste året var Russland blitt en fiende av den selvstendige Georgia. Siden støttet han general Lebed, som var en av offiserene ansvarlig for 9. april-massakren i året 1989 da russiske soldater med spader og giftig tåregass drepte 21 mennesker, under valget i 1996.

Dette tyder på en dobbeltnatur i denne mannens politiske og ideologisk orientering, som dertil var i de meget korrupte omgivelsene rundt Jeltsin. Han foretrekker å manipulere fra skyggen fremfor å stå fram, og var ikke akkurat kjent for lojalitet eller visjonære ledelsesstil, han kom fra "Familien" i Jeltsintiden som i 1999-2001 var disse som åpnet opp vegen for Putin mot maktens tinde. Det var ingen tilfelle at Ivanishvili kom til Georgia i 2003, da hans sjef og senere rival, Badri Patarkatsishvili som også kom fra "Familien", begynte å delta i den georgiske politikken. Patarkatsishvili var Saakasjivilis rival i 2003-2008, og da han døde, oppsto et meget raskt oppbrudd mellom Ivanishvili og Saakasjvili. Han er en ekspert i dobbeltspill og falskspill, mye tyder på at "Georgisk Drøm" var med falske kulisser - fordi alle var invitert - fra pro-vestlige til anti-vestlige - fra hele spektrumet mellom venstre og høyre - for å kaste ut Saakasjvili som hadde blitt for autoritært i 2008-2012.

I de første årene var pragmatisme og progressivitet kjennetegn for regjeringen, men gradvis, men sikkert ble det latt merke til at en strømlinjeutvikling begynte å skyte fart i senere år. En sosialkonservativ fraksjon begynte å utmanøvrere de andre, støttet av Ivanishvili som plantet hans lojalister og slektninger i både regjering og statsadministrasjon. Da hadde det vist seg, spesielt etter 2018 da hans parti vant for andre gang, at han ikke hadde brutt med de russiske oligarkiene som hadde sluttet rekkene omkring Putin - og hadde blitt trukket inn i Putins "korrupsjonsplanen", en plan som gikk ut på å skape politiske bånd gjennom korrupte forbindelser - også innenfor internasjonal sport. Samtidig ble det mer og mer klart at løftene som var gitt, ikke så ut til å holdes for hender på en mann som trekke ut tiden hele tiden. 

EU måtte kalle det ut da de innså at de utsettes for tidsfortrekking og taktikkeri som gikk ut på å ikke holde løfter tross gitte ytelser. I 2022 var det blitt klart at regjeringsmakten har havnet i hender på en troløs oligark. 

  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (9 timer siden):

De har helt andre grunner enn MAGA-republikanerne, som simpelthen ikke vil hjelpe Ukraina.

En del av disse demokratene vil foreløpig ikke stemme for fordi de ønsker at våpenhjelp til Israel leveres med "bruksbetingelser". De ønsker at teksten skal inneholde at amerikanske våpen som doneres til Israel ikke skal brukes i krigsforbrytelser eller i brudd på folkeretten. Dette kommer de nok ikke til å få gjennom.

En annen, Rep. Grijalva er ikke en gang tilstede i Washington siden han får kreftbehandling.

Det er uansett republikanerne det står på. 194 demokrater er for, men kun én republikaner er for... Latterlig gjeng.

Ja, jeg vet det. Men de ødelegger. Jeg kjenner også amerikanere som misliker MAGA, men misliker ytre-venstre gjengen i Demokratene nesten like mye. 

Republikanerne er definitivt en latterlig gjeng. Og jeg håper av hele mitt hjerte at det blir Biden som blir president. Så det var positivt å se at han økte forspranget til Trump nå forrige måling.

Endret av DukeNukem3d
  • Liker 3
Lenke til kommentar

No har vel Biden-administrasjonen også vist svakheit i si støtte til Ukraina, i tillegg til at Biden er i eldste laget for å vere president. Det store problemet er at det ikkje finst noko alternativ. Hadde ein kunna hente fram att dei gode gamle republikanarane som fanst for 30-40 år sidan ville dei ha sett hardt mot hardt og støtta Ukraina slik at dei kunne vinne krigen.

Endret av torbjornen
  • Liker 3
Lenke til kommentar


 

Chasiv Yar kan bli det neste Sieverodonetsk, Bakhmut, Avdiivka.

Og faller Chasiv Yar så må ukrainerne antagelig trekke seg ut av hele Donetsk.

Russerne skyter nå igjen, som i begynnelsen av krigen, ca. 10 ganger så mange granater som ukrainerne, og bombeflyene deres flyr nesten fritt.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Leser at det er protester i Georgia mot innføring av "Putins lov", det vil si at medier som får penger fra utlandet må merke seg som "utenlandske agenter". Dette blir brukt til å kneble kritikk i Russland. Så bet jeg merke til en setning i vg artikkelen. De som vil innføre loven sier at dette ikke har noe med Putin å gjøre fordi samme lov eksisterer i USA. Dette høres kjent ut - har hørt Putin si nøyaktig det samme i en dokumentar! Og det er jo en forvridd sannhet, for det er et register i USA også, men de må ikke merke alt innholdet sitt med dette. Vanskelig å påstå at samme loven blir brukt til samme forhold der. Høres ut som en slags myte som åpenbart kommer fra Russland.

Endret av Abigor
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Abigor said:

Leser at det er protester i Georgia mot innføring av "Putins lov", det vil si at medier som får penger fra utlandet må merke seg som "utenlandske agenter". Dette blir brukt til å kneble kritikk i Russland. Så bet jeg merke til en setning i vg artikkelen. De som vil innføre loven sier at dette ikke har noe med Putin å gjøre fordi samme lov eksisterer i USA. Dette høres kjent ut - har hørt Putin si nøyaktig det samme i en dokumentar! Og det er jo en forvridd sannhet, for det er et register i USA også, men de må ikke merke alt innholdet sitt med dette. Vanskelig å påstå at samme loven blir brukt til samme forhold der. Høres ut som en slags myte eller forvridd sannhet.



Må sies at det også er en vesentlig forskjell på utenlandske eierinteresser i et lite land som Georgia eller Norge, hvor utenlandske aksjeholdere kanskje eier noen få prosent av et selskap, men likevel må altså mediene merke alt innholdet sitt som utenlandsk propaganda basically. Kontra Russland hvor myndighetene kontrollerer nyhetene ikke bare via. pengesekken, men også ved å snikmyrde og fengsle journalister.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (1 time siden):

No har vel Biden-administrasjonen også vist svakheit i si støtte til Ukraina, i tillegg til at Biden er i eldste laget for å vere president. Det store problemet er at det ikkje finst noko alternativ. Hadde ein kunna hente fram att dei gode gamle republikanarane som fanst for 30-40 år sidan ville dei ha sett hardt mot hardt og støtta Ukraina slik at dei kunne vinne krigen.

Biden-administrasjonen la seg vel på den linjen resten av NATO har lagt seg på.. var det opp til dem så skulle denne støtten til Ukraina gått igjennom allerede i Desember. Så hva galt har de egentlig gjort? Her er det MAGA-troll som ødelegger

  • Liker 8
Lenke til kommentar

"According to open sources of information, the 39th helicopter regiment of the 27th mixed aviation division of the 4th Air Force and Air Defense Command of the Southern Military District, three aviation squadrons are stationed at the Dzhankoi airfield."


Det spekuleres i om det er russisk ammunisjon, muligens hypersoniske raketter, og fly/helikoptre har gått med samt muligens et S-400 system. Krysser fingrene. I det minste er det åpenbart at *noe* er truffet.

 

 

Untitled.jpeg

Endret av Brother Ursus
  • Liker 5
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
DukeNukem3d skrev (2 timer siden):

Biden-administrasjonen la seg vel på den linjen resten av NATO har lagt seg på.. var det opp til dem så skulle denne støtten til Ukraina gått igjennom allerede i Desember. Så hva galt har de egentlig gjort? Her er det MAGA-troll som ødelegger

Det som både USA og resten av NATO har gjort gale er: Alt for lite, alt for seint. Eksempel er Leopard 2, Patriot og F16. Samt at ein legg for store avgrensingar på bruken.

Endret av torbjornen
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...