Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

<generisk_navn> skrev (50 minutter siden):

Valget i Nederland har foregått i en periode der f.eks. en meme-site som 9Gag har blitt teppebombet med postinger som snakker om muslimsk invasjon i Europa, asylsøkere (muslimer) som voldtar og ikke får straff, voldelige opptøyer av muslimer "som aldri blir fornøyde med noe som helst" (iflg. postingene) osv., og sånn fortsetter det.

 

Takk for et veldig informativt innlegg.  Det er viktig å få opp bevisstheten rundt aktiviteten til etjenestene til tidligere Russland, nå nazi-Russland. Jeg syns det er ganske pussig at de som er islam fiendtlige samtidig er imot å kjempe mot det nazi-Russiske diktaturet.

 

Jeg syns forsåvidt det er like pussig at folk på venstresiden er så til de grader for masseinnvandring fra muslimske land og reagerer med trusler om utfrysning og utfrysning når noen våger å ta opp problemer rundt dette.

 

Nazi-Russiske e-tjenester er høyst sannsynlig involvert på begge sider.  Det er naivt å tro at nazi-Russland ikke også er dypt involvert på koko-woke side.  Alt som kan spre splid er bra for nazistene i tidligere Russland.

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
4 hours ago, Investigator224 said:

Nazi-Russiske e-tjenester er høyst sannsynlig involvert på begge sider.  Det er naivt å tro at nazi-Russland ikke også er dypt involvert på koko-woke side.  Alt som kan spre splid er bra for nazistene i tidligere Russland.

Der russerne kan slå splid eller skape helvete er de representert. Overalt. russerne blomstrer når de bygger opp om ustabilitet og kan rive ned nasjonalstater. Da kjenner den jevne russer på et snev av fordums storhet og er stolt og kry over at russland kan markere seg på så mange plan og i så mange nasjonalstater og ofte uten at noen vet det eller i det minste får det lite fokus. 

russland er verdens verste kreftsvulst og en stinkende bakteriebefengt cyste. 

Endret av bojangles
  • Liker 7
Lenke til kommentar
perpyro skrev (På 20.11.2023 den 5:38 PM):

Regner med det er en sevfølge.
Men en annen overhengende fare av at Ukraina mister støtten fra USA kan være at de blir desperate og velger å utvikle atomvåpen på egenhånd.
Det er ikke akkurat vanskelig for en nasjon med flere aktive kjernekraftverk å lage plutonium til bomber om de virkeleig ønsker det.
For Ukraina er det et være eller ikke være å vinne krigen for alternativet er at Russlkand kommer tilbake senere for å avslutte jobben de startet på.

Som sagt, alle demokratier bør skaffe seg egne atomvåpen. Med mentalt ødelagte amerikanere som enten vil velge Trump i 2024, eller en annen tvers igjennom forkvaklet idiot i fremtiden, så kan vi ikke basere oss på støtte fra USA. Og resten av Europa ser tilsynelatende heller ikke alvoret. Kanskje Europa trenger en atomvåpen-pakt der alle skaffe seg atomvåpen og blir enige om felles gjengjeldelse.

Ukraina ga opp sine atomvåpen. Det viste seg å være katastrofalt. Vi må sørge for at det ikke skjer noe lignende med oss.

 

 

  

qualbeen skrev (15 timer siden):

Heh ... Hva i alle dager skal lille Norge med atomvåpen? 

Hva med Sverige, Finland og Danmark? De må vel også ha atomvåpen, da? Samme med Sveits, Hellas, Italia, Portugal, osv., sant? Kambodsja? Laos?

Sør-Korea trenger definitivt mer atomvåpen for å slippe plageri fra nord. Ja, også må Nord-Korea ha adekvat atomvåpen såklart. Alt for egen sikkerhet. 

Virkelig spennende blir det når Afghanistan, Iran, Irak og Libya får slike våpen til å forsvare seg med.

I tillegg er det jo ikke tvil om at Palestina burde hatt litt atomvåpen. Nå! Eller?

Opprusting til en klode der hver eneste lille nasjon, fraksjon og halvgal oppurtinist sitter på hver sin atomkoffert, høres ikke særlig fredelig ut. Kanskje det kan virke en kort stund. Men før eller siden vil noen føle «de ikke har noe å tape», og fyre av!

Hva om Hamas satt på atomvåpen i dag? Eller om S. Hussein hadde hatt tilgang da vi kjørte «spesial-operasjon» i Irak? Eller at al-Qaida hadde hatt dette?

Tror du virkelig det hadde gitt mer fred? 

Ja, det er faktisk helt riktig. Mer fred? Irrelevant. Prisen for å gi etter for terroriststaten Russland er at alle demokratier må ha egne atomvåpen for å kunne forsvare seg. Det er det eneste som vil kunne hjelpe. For diktaturer vil se at det lønner seg å true med atomvåpen, og de vil selvsagt ivre etter å skaffe seg det og ruste opp.

Og da har vi en opprustingsspiral. Men hva skal vi gjøre? La diktaturene ruste opp mens vi står og klør oss i ræva?

Det er dette alle som har påpekt at å gi etter for Russlands atomtrusler vil øke risikoen for atomkrig har snakket om.

 

  

Brother Ursus skrev (18 timer siden):


Det er en del slike snodige likheter mellom flere av disse kandidatene. Han som vant i Argentina også. Men Geert Wilders har vel sett sånn ut siden 90-tallet 😄 Mulig andre prøver å kanalisere Trump, eller at det er et symptom på en type politiker som sitter litt fast i tiden og er mektig opptatt av sveisen sin😄

Milei som vant presidentvalget i Argentina er 100% på Ukrainas side (og Israel). Han kan være problematisk på andre måter, men han ser ut til å være 100% for Ukraina, og mot Russland/Kina.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (7 timer siden):

Wilders har gjentatt flere ganger i valgkampen at de skal fjerne all støtte til Ukraina "både politisk og militært". Senest i forrige uke på den nasjonale debatten. De er også mot EU, og at Ukraina skal få bli medlem. Det samme er NSC.

Forhåpentligvis og mest trolig greier ikke Wilders og PVV å fjerne støtten, men det er uansett negativt for Ukraina dette. Med det sagt så har det vært lite fokus på Ukraina i valgkampen.

Det er simpelt ikke mulig. Wilders har bare 37 mandater ut av 150 mandater og om han skulle gjøre seg vanskelig, er det mulig å gå utenom ham og hans parti. Han må gå inn i en koalisjonsregjering, og de største partiene utenom hans egne er innstilt på Ukrainastøtte, dessuten er det meget stor flertall for å bli værende i EU, så anstrengelsene for å bringe Nederland ut vil være en øvelse i selvskading. Her er Wilders bokstavelig talt bundet, for å ha en regjering som kan fremme hans politiske ambisjoner må han svelge mange kameler og gjøre seg attraktiv som en samarbeidspartner når som "alle" vil gå til ham for å sondere muligheter for å danne regjering. Hans fremste sak er immigrasjonsmotstand, og her er det mye som må gjøres - og da trenger han handlingsfrihet. En statsminister med bare 23,7 % av stemmene lever farlig om konsensusoppbygging og kompromissvillighet ikke ligges på bordet. Det blir verre ved å huske på at suksessen skyldes de propalestinske demonstrasjonene og idioti hos den forhenværende regjeringsparti som valgt å fremme en ikke-innfødt som disses statsministerkandidat. Hans mandat er ikke fjellstø. 

PVV er skeptisk mot Russland til tross for at Wilder hadde besøkt Russland i 2018 (som satt han sterkt tilbake i flere år) og forbindelsene med Putin, ettersom dette partiet først og fremst fremme et nederlandsknasjonalistisk perspektiv der man vil ha størst mulig selvstendighet. Det gjør dem ikke til Putins venner, men det gjør dem uforutsigbart, Wilders mener støtten til Ukraina burde reduseres fordi han vil ha økt isolasjon og selvberging - det nederlandske militæret har gitt "alt som kunne girs" i november 2023 ifølge ham. Wilders kan finne på å bruke Ukrainastøtten for å få fremgang for hans egne politiske målsetninger, spesielt knyttet til EU og innvandrerspørsmålet. Og det virker som at de andre partiene har forstått dette. 

Det tar tid for å ha en ny koalisjonsregjering, hvis den nye overta før nyttåret er det normalt. Det kunne skje at Wilders kan bli så vrient, at det kan ta mange måneder. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Hvis du ikke kan avansere i flankene ved å bli bundet ned av sterke forsvarsstillinger ved Stepove i nordvest, og ved å ha for lange avstander på åpen lend i sørøst, vil du da prøve seg på et frontalt angrep. Og det er hva russerne nå lykte med, de klarte å bryte seg gjennom og tok Yasnovskyj-fabrikkområdet for å komme til de skogkledde holtene før de kan bryte seg inn i sørøstre boligområde i Avdijvka. Her klarte russerne å oppnå stor overraskelse, ettersom ukrainerne tvinges bort under det russiske angrepet. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
4 hours ago, Markiii said:

Kanskje Europa trenger en atomvåpen-pakt der alle skaffe seg atomvåpen og blir enige om felles gjengjeldelse.

Et felles atomvåpenskjold mot russerne i Europa kan være en bra ting. Utplassert i alle europeiske land sammen med heftig luftvern. For verden er ikke slik vi trodde den var på tidlig 90 tall. Og litt av byrden må europeiske Nato land selv ta for en evt. svekket posisjon for Nato. For Nato medlemskap har dessverre vært en sovepute for mange europeiske land i lang tid, og mange har ikke oppfylt sine forpliktelser jmfr andel av BNP til forsvar. Det har heller blitt bygd ned og rustet ned for å spare penger og sikre kjapp økonomisk effekt som raskt kan benyttes på andre politiske felt. Her syndet også Norge i årevis.

Endret av bojangles
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
bojangles skrev (3 minutter siden):

Et felles atomvåpenskjold mot russerne i Europa kan være en bra ting. Utplassert i alle europeiske land sammen med heftig luftvern. 

Vi får kjøpe oss inn i det franske atomvåpenprogrammet. Vårt eget atomvåpenprogram ble stoppet omtrent da vi var med på å danne NATO.

Lenke til kommentar
Just now, Kahuna said:

Vi får kjøpe oss inn i det franske atomvåpenprogrammet. Vårt eget atomvåpenprogram ble stoppet omtrent da vi var med på å danne NATO.

Vel verden har endret seg så det burde kanskje reflekteres både i politikken og tidligere inngåtte avtaler? Stoler vi ikke fullt ut på Nato pga blant annet USA bør vi heller ikke stole blindt på Frankrike. Vi bør forsøke å ha en sterkere allianse som ikke er helt avhengig av en enkelt nasjon. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Harribo25 skrev (10 timer siden):

Hvordan kan de stemme inn noe sånt i disse dager? Motbydelig fyr som minner meg om en viss annen. Får håpe det ikke blir like gale som Ungarn, men ser ikke lovende ut for Ukraina med denne karen bak roret i Nederland. 

For det fyrste blir det neppe denne karen bak roret, og for det andre er tweeten frå 2018 då ting såg litt annleis ut enn no.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
bojangles skrev (3 minutter siden):

Vel verden har endret seg så det burde kanskje reflekteres både i politikken og tidligere inngåtte avtaler? Stoler vi ikke fullt ut på Nato pga blant annet USA bør vi heller ikke stole blindt på Frankrike. Vi bør forsøke å ha en sterkere allianse som ikke er helt avhengig av en enkelt nasjon. 

Grunnen til at Norge i det hele tatt hadde forskningsreaktorer var som forberedelse til å bygge våre egne atomvåpen. På det tidspunktet det ble stoppet så hadde vi kommet så langt at vi hadde overvunnet alle vitenskapelige hinder. Noe av det vi lærte var at det i tilegg til penger krever tid og kompetanse. Jeg vet ikke hvordan det står til med den norske kjernefysiske kompetansen i dag men jeg har vanskelig å se for meg at vi kan ha egne våpen på noe særlig under 5 år(pluss tiden vi kommer til å bruke på å krangle om det er riktig å gjøre det, pluss omkampen fra de som ikke var enige i den første beslutngen). Så, vi kjøper de første våpnene. ;)

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Kahuna said:

Grunnen til at Norge i det hele tatt hadde forskningsreaktorer var som forberedelse til å bygge våre egne atomvåpen. På det tidspunktet det ble stoppet så hadde vi kommet så langt at vi hadde overvunnet alle vitenskapelige hinder. Noe av det vi lærte var at det i tilegg til penger krever tid og kompetanse. Jeg vet ikke hvordan det står til med den norske kjernefysiske kompetansen i dag men jeg har vanskelig å se for meg at vi kan ha egne våpen på noe særlig under 5 år(pluss tiden vi kommer til å bruke på å krangle om det er riktig å gjøre det, pluss omkampen fra de som ikke var enige i den første beslutngen). Så, vi kjøper de første våpnene. ;)

Ja vi kan godt kjøpe inn i starten. Og vi bør absolutt styrke vår allianse med Europa. Men det er klart over tid trenger vi da naturligvis kjernekompetanse på kjernefysikk. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
1 hour ago, torbjornen said:

Ein vil jo ikkje ein gong ha kjernekraft i Norge, men snakkar om vindkraft som ikkje vil bli realisert fordi folk flest er imot. Klimamåla for 2030 er heilt urealistiske med dagens politikk, og det blir vel også vanskeleg for dei same politikarane å skaffe Norge eit truverdig forsvar.

Tja om alternativet er å snakke russisk og miste demokratiske rettigheter, rettsikkerheten, og leve i et diktatur tenker jeg folk våkner opp og ser at vi må endre tankegangen. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...