Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

6 hours ago, torbjornen said:

Tull. Det var eit bilete av Brandenburger Tor opplyst i israelske fargar i den andre tråden. Dette minner om markeringane etter invasjonen av Ukraina. Mange er i utgangspunktet palestinavennlege, men dei fleste greier vel å ha to tankar i hovudet på ein gong.

(Skal ein vere litt kynisk er det i tillegg strategisk smart av ukrainarane å vere raskt ute og markere tydeleg støtte til Israel).



Du kan jo teste teorien selv. Hold et israelsk flagg og gå gjennom Oslo.

Men nok om det her. Jeg bare postet det fordi det var fra Kyiv og det var en vakker gest, særlig for et land i krig.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Brother Ursus skrev (15 minutter siden):

https://www.aftenposten.no/verden/i/5BgXb6/russland-tar-uvanlig-grep-naer-norge-moskva-maa-ha-gitt-ordre-om-at-fly-skal-beskyttes-med-bildekk

Russland tar uvanlig grep nær Norge: – Moskva må ha gitt ordre om at fly skal beskyttes med bildekk

Russisk bildekk-paranoia har nådd en arktisk flybase. Like ved Norge.

Disse bildekkene har en stor praktisk betydning for en eventuell konflikt vestover, nemlig at det vil ta enda lenger tid og kreve enda flere folk å gjøre flyene klare til tokt. Det betyr at de vil utgjøre et enda enklere mål for vestlige fly om det skulle gå så langt, men det er ingen ting som tyder på at det vil skje.

Dekkene gir i seg selv liten eller ingen beskyttelse mot luft-til-bakke våpen som f.eks. Tomahawk-missiler innstilt på airburst. Men det brenner lenger, da :) 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (58 minutter siden):

Men nok om det her. Jeg bare postet det fordi det var fra Kyiv og det var en vakker gest, særlig for et land i krig.

Det er fint å sjå. Og som nemnt: Det minner om det vi såg etter invasjonen. Opplyste bygg i ukrainske fargar over heile Europa. Ukraina opplever sjølv terror mot sivile, og kan med dette gje tilbake etter at dei sjølv har fått mykje sympati.

Endret av torbjornen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
<generisk_navn> skrev (18 minutter siden):

Disse bildekkene har en stor praktisk betydning for en eventuell konflikt vestover, nemlig at det vil ta enda lenger tid og kreve enda flere folk å gjøre flyene klare til tokt.

Frå Aftenposten-artikkelen:

Sitat

De gamle flyene står stille

– Bildene viser at omtrent de eneste flyene som rører seg i perioden er 7–8 Tu-95-bombefly. De andre står stort sett stille. Tu-95-flyene er heller ikke dekket av bildekk, sier Haga.

Han sier disse flyene brukes jevnlig på tokt mot Ukraina. De er avhengige av å rykke ut på kort varsel. Det kan forklare hvorfor disse flyene nær norskegrensa ikke har fått bildekk over seg, mener han.

Sitat

– Mest sannsynlig bruker russerne ikke-operative Tu-22M3 som en avledningsmanøver. Ved et angrep er ideen at droner eller kryssermissiler skal angripe «vrak» heller enn operative fly.

Det kan med andre ord vere dei flya som ikkje er dekka av bildekk som er verdt å angripe.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Sitat

Russland: Ekstremt bekymret etter angrepene i Israel

Talsmann for Kreml, Dmitry Peskov, sa mandag at Moskva er svært bekymret over situasjonen i Israel og palestinske områder. Han sa at hendelsene der er en stor trussel mot hele regionen.

Peskov sa at den russiske ambassaden fremdeles ikke har noe informasjon om det er russere som er skadd eller drept etter angrepene fra Hamas mot Israel. Det melder Reuters.

Om Russland fordømmer terroren frå Hamas seier nrk.no ingenting om.

Lenke til kommentar
fleur skrev (3 timer siden):

Sakset fra NRK idag: 

Tankesmie: Russiske endringer i Nordflåten kan vise ny fare

 Den russiske Nordflåten blir strippet for sin status og innlemmet i et større militærdistrikt. Det kan være et illevarslende signal, mener tankesmie.

Den amerikanske tankesmia Institute for the Study of War (ISW) skriver i sin daglige Ukraina-rapport at endringene kan bety at Russland forbereder seg på mulige konflikter med Baltikum og Nato.

Russiske kilder meldte i helga at Nordflåten strippes for sin status som en egen militær administrativ enhet. I stedet skal den innlemmes i militærdistriktet Leningrad.

Tidligere har de fire nordflåtedistriktene Komi, Arkhangelsk, Nenets og Murmansk hatt en særegen status. Nordflåten er lokalisert nær grensa til Norge.

Endringene kan antyde at Russland forbereder seg på konflikt med Nato, sier den russiske militæranalytikeren Jurij Fedorov ifølge ISW

(NTB)

Hva tenker dere om dette? Det stresser meg kjenner jeg

Hmm.Ikke hyggelig å lese, Hva skal man tenke?..

Lenke til kommentar
6 minutes ago, Anonym36 said:

Hmm.Ikke hyggelig å lese, Hva skal man tenke?..

Er vel noe om at man får konsentrere seg om ting man kan gjøre noe med, og så la være å bekymre seg over ting man ikke kan påvirke. Hvis Russland sliter med å bekjempe Ukraina, hvordan i all verden skal det gå hvis de prøver seg mot NATO?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Zelensky prøve få til støtte fra den arabiske verden, men siden Ukraina nå sidestiller med Israel 100%, så er det nok en glemmesak. Etter min mening, så burde Ukraina vært mer nøytrale. Nå blir det vanskeligere å få arabiske landene å minimere bånd med Russland. 

Endret av ForTheEmperor
Lenke til kommentar
ForTheEmperor skrev (34 minutter siden):

Zelensky prøve få til støtte fra den arabiske verden, men siden Ukraina nå sidestiller med Israel 100%, så er det nok en glemmesak. Etter min mening, så burde Ukraina vært mer nøytrale. Nå blir det vanskeligere å få arabiske landene å minimere bånd med Russland. 

Dei som ikkje støttar Ukraina fordi landet viser sympati med Israel i denne situasjonen støttar nok ikkje Ukraina uansett. Palestinarane har heller ikkje så stor støtte i arabarlanda som før, og Israel og Saudi-Arabia er på nippet til å godkjenne ein samarbeidsavtale.

Hadde ukrainarane valt å støtte Hamas ville det fort ha vorte lite støtte å hente i krigen mot Russland. Elles er støtta frå Vesten avgjerande for at Ukraina skal kunne vinne krigen mot Russland.

Og så må du som alle andre greie å ha fleire tankar i hovudet på same tid. Å vise støtte til Israel når landet blir ramma av blodig terror utelukkar ikkje at ein også har sympati med palestinarane og forståing for årsakene som ligg bak konflikten.

Endret av torbjornen
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

At Ukraina ikke skulle gå fullt ut å støtte Israel (som er et offer for et brutalt angrep mot sivile) er nok en av fellene som Russland håpet av Ukraina skulle falle i.

Israel er en av USAs nærmeste allierte. Om Ukraina ikke støtter USAs nærmeste allierte så stiller det USA og Biden i en vanskelig posisjon. Hvorfor skulle USA støtte Ukraina når det bare går en vei? Det kan være at det ville bli politisk vanskelig å fortsette bistanden til Ukraina.

Endret av Espen Hugaas Andersen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/0QdQqE/ny-norsk-artillerigranat-kan-firedoble-rekkevidden

Ny norsk artillerigranat: Kan mangedoble rekkevidden

Den norske ammunisjonsprodusenten Nammo har utviklet en rakettmotor som kan mangedoble rekkevidden for artilleriammunisjon. Nyheten presenteres på en forsvarsindustri-messe i Washington mandag.

– Kan denne granaten få noen betydning for Ukrainas forsvarskamp?

– Ingen vet hvor lenge konflikten i Ukraina vil vare, og vi trenger noen få år til for å få endelig definert konfigurasjonen med den amerikanske kunden og få ferdigstilt utviklingen. Nå er vi i en testfase og har vist at teknologien virker. Men dette kan ha en svært stor effekt, om det kommer til bruk for allierte land for å kunne forsvare seg, sier han.

  • Liker 4
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...