Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

4 minutes ago, germanwhip said:

virker noe logisk denne strategien, når vi ser tilbake på nyhetsbildet, meldinger om at "våroffensiven starter snart" og "kanskje litt utsatt" hele veien

Virker utmerket. Mens vi her i Vesten sitter og venter utålmodig på at ukrainerne skal sette igang offensiven, så må vi regne med at frykten vokser tilsvarende hos russerne mens de sitter der og venter og blir stadig mer skuddredde. Kjør på med psyops for å demoralisere!

  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det skjer vist ting på G7

Ett av forslagene jeg ser er at partnerland overfører sine F-16 til Ukraina, og så vil det være en form for kombinasjon av kjøp og overføring av Amerikanske fly til disse landene, litt avhengig av hvilke landndet er og hvilke fly de får. For enkelte virker det å være et bytte fra litt eldre F-16 til mer oppgraderte F-16 fra USA. For andre vil det være en form for utkjøp/donasjon av F-16 som erstattes av eksempelvis F-35.

Endret av Serpentbane
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
7 minutes ago, Penny said:

Rart det der. Kunne jo nesten få inntrykk av at britene er litt irriterte etter at russiske myndigheter gang på gang har stått bak attentat på britisk jord, med grusomt utfall ikke bare for russiske dissidenter, men også fullstendig uskyldige briter som bare var på feil sted til feil tid.

 

Interessant også at det er flere Vest-Europeiske land som følger Storbritannias lederskap nå i stedet for USAs. Kanskje er det avtalt spill. Men virker som om europeerne er lei av å leke med Putin.

  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
1 minute ago, Brother Ursus said:

Interessant også at det er flere Vest-Europeiske land som følger Storbritannias lederskap nå i stedet for USAs. Kanskje er det avtalt spill. Men virker som om europeerne er lei av å leke med Putin.

Ville da tro at det var i USAs største interesse å redusere sin argeste fiendes militære kapasitet

Lenke til kommentar
1 minute ago, germanwhip said:

Ville da tro at det var i USAs største interesse å redusere sin argeste fiendes militære kapasitet


Amerikanerne satt i førersetet i begynnelsen og gjennom mye av krigen, men Storbritannia, Frankrike og Tyskland tar over mer og mer. Jeg tror kanskje det er av hensyn til optikk med tanke på valget i USA til neste år. Trump, DeSantis og andre kan ikke lengre hevde at amerikanske skattebetalere må forsvare Europa og at europeerne ikke foretar seg noe som helst. Likeså kan ikke konspirasjonstroll lenger hevde at dette er en amerikansk proxy-krig.

  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/danmark-planlegger-f16-trening-for-ukrainske-piloter.xyP-CX2dp

Danmark planlegger F-16-trening for ukrainske piloter

– Danmark kommer til å bruke mange krefter på å gjøre det her til en prioritert innsats, sier landets  fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Han snakker om omskoleringen av ukrainske piloter til å kunne fly det amerikanskproduserte jagerflyet F-16. Det skjer etter at USAs president Joe Biden fredag åpnet for at F-16-fly skal kunne doneres til Ukraina

Biden informerte de andre G7-lederne om beslutningen på toppmøtet i Hiroshima fredag. I løpet av de neste månedene er det også ventet en avgjørelse om å sende F-16-fly til Ukraina..

– Nå kan vi gå videre med mål om å lage en felles innsats, sier Poulsen, ifølge Ekstrabladet.

Han kan fredag ikke kommentere konkret hvordan planen vil se ut, eller hvor det vil skje.

– Det er min klare forventning at det skal stables på beina raskest mulig. Den endelige modellene skal på plass over den neste måneden, sier han.

  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (25 minutter siden):

Hvem hadde vel trodd at Sunak som i utgangspunktet var lunken til Ukraina ville bli dets største støttespiller ved siden av Polen og Duda. Etter å ha blitt briefet og orientert om krigen før han ble utpekt som statsministerkandidat var det veldig tydelig at han raskt kom på andre tanker.

Storbritannia er så ute med brexit, at de griper ethvert halmstrå de kan for fortsatt være med i det gode selskap. Og bra er jo det. Er mine tanker.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
5 minutes ago, toreae said:

Storbritannia er så ute med brexit, at de griper ethvert halmstrå de kan for fortsatt være med i det gode selskap. Og bra er jo det. Er mine tanker.


Hmm, vel, kanskje. Men jeg tror det er mer enn det. Britene har vel ofte mer "hard nosed" (hardnesede?) enn amerikanerne og andre opp gjennom årene når det kommer til sikkerhetspolitiske ting?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (26 minutter siden):

OK, nå stilles ett av den mest kompliserte og avgjørende geopolitiske spørsmål som kan stilles.

* hvor lenge vil alliansen mellom Nord Amerika og Europa vare? Mitt lille bidrag til denne diskusjonen er at seks av min farfars søsken forlot Norge i perioden 1907 - 1921 og flyttet til bl.a. til en av Dakotaene. På sytti og åttitallet måtte jeg stadig opptre som tolk og veiviser for tilbakevendende nordmenn på besøk, men det er over tretti år siden jeg sist har hatt den rollen. Der er i praksis nesten ingen kontakt mellom de utflyttede nordmenn og de som var igjen. Det er minst 30 år siden vi på julaften vi har fått er "amerikabrev." Jag har sannsynligvis minst 40 - 50 tremenninger i USA, jeg har ikke sett eller hørt et kvekk av de på minst 35 år. 

* Amerika - også kjent som USA - undergår en sterkt etnisk og kulturell forvandling. De prioriter de valgte i 1941 kan bli noe langt annet enn det de velger i 2041, eller for den del i 2023, det er ca. 18 år igjen til 2041. Det er nå ca. 32 år siden Irak I.

* Ved siden av at Trump i seg selv er en alarmerende advarsel er der langt flere, dette fremstår som ustabilt og fullt av risiko for Europa

* Europa må selv være i stand til å forsvare seg, vi kan ikke lengre henge i skjørtene på USA

Kulturforskjellen øker og alliansen blir mer anspent. Vanlige velgere sliter mer økonomisk nå enn de gjorde i USAs glade dager på 50-80-tallet. Trumps økonomiske egoisme brer om seg. "I will make Mexico pay for the wall"-holdninger brer om seg. Trumps uttrekking fra klimaavtaler, Bidens go til oljerør i Alaska osv gjør det stadig mer anspent.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...