Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

6 minutes ago, neglesprett said:

Du kan vaere sikker paa at om det finnes en unnskyldning for tyskerne i aa trenere, saa gjoer de det.

Dette er en så håpløs unnskyldning at jeg nesten ikke kan tro at det kommer fra tyske kilder.

Hvis det gjør det så bør det i så fall tas opp i NATO. At det skal være nødvendig med en oppdatering høres merkelig ut, men kanskje ikke helt usannsynlig. At en slik oppdatering ikke er mulig før vinteren er fullstendig urimelig. Dessuten, har de ikke ammunisjon selv som de kan sende? Hva mener tyskerne at deres M270 skal gjøre i en krig, stå der og se avskrekkende ut mens andre land står for krigføringen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
TAC-2 skrev (2 minutter siden):

Dette er en så håpløs unnskyldning at jeg nesten ikke kan tro at det kommer fra tyske kilder.

Hvis det gjør det så bør det i så fall tas opp i NATO. At det skal være nødvendig med en oppdatering høres merkelig ut, men kanskje ikke helt usannsynlig. At en slik oppdatering ikke er mulig før vinteren er fullstendig urimelig. Dessuten, har de ikke ammunisjon selv som de kan sende? Hva mener tyskerne at deres M270 skal gjøre i en krig, stå der og se avskrekkende ut mens andre land står for krigføringen?

Det er klart tyskerne prater piss. De juger og juger, snart i samme liga som Putler og banden hans. Merkel ogsaa, har ingenting aa unnskylde for de fuckups hun har skapt... men ser hvem man kan stole paa naar shit hits the fan ihvertfall.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (34 minutter siden):

Hvis vi utelukkende ser på kvantiteten av tanks-leveranser til Ukraina og internt i Russland så blir det ganske jevn balanse, men hvis man ser på kvalitet så har vesten nokså overlegent materiell. Det sagt så har både vesten og Russland interesse av å holde tilbake en del materiell så man ikke blir voldsomt sårbar for angrep etter denne krigen.

Man kan gi ganske mange rakettsystemer uten at dette gjør seg selv særlig sårbar. Når flere gir, så blir det raskt ett brukbart antall. Man kan erstatte dette. Det blir vanskeligere for Ruzzerne pga økonomi og sanksjoner. Jeg har tro på PhZ2000, men de er få i antall - den reelle gamechangeren tror jeg vil bli rakettsystemene. Forutsetningen er at Ukrainerne klarer å være profesjonelle - ikke slik de var når en stod for samlet med 'norsk' artilleri og lot drone få sveve uforstyrret over de.
Så fyr, flytt på seg. Sørg for å ha himmelen fri for droner, godt luftvern og man er ganske trygg. Ta ut el-utstyret til Ruzzerne slik at de ikke forstyrrer signalene for UA droner mm. Ta ut langtrekkende RU artilleri og rakettbatterier i tillegg til kommandosentraler, depot og andre viktige mål. Så nok folk opplært, nok levert og pro utførelse = Ruzzerne kommer til å få ett rent h.... (tror jeg)

Edit: Man skal også huske at Ruzzerne jo har utstyr, men de mangler soldater. Tvert UA begynner virkelig å presse, så vil de nok kollapse pga mangel på menn og at de blir tatt ut med meter-presisjons skyts fra UA på 'alle' mål UA vil ta ut. Det gjør noe med moralen og jeg tror man vil se flere plasser at de forlater sine stillinger og også endel utstyr etterhvert. (så det at Putin sender mer utstyr betyr også mer utstyr i hendene på UA senere tror jeg)
4-5 batteri fra USA og det samme fra UK holder dog ikke for dette. Man må ha en god del mer for å få denne effekten.

Endret av D0vendyret
Lenke til kommentar
8 hours ago, Outlier616 said:

Det har lenge vært snakk om 50-100, men ikke 500. Jeg så dog en TLDR video i dag som sa det samme. Finner ingen annen kilde på dette. Så jeg regner med at det er der feilen stammer fra.

Og kor mange sivile er "tapt" i Ukraina?

Russland har mista flest soldater, men det er mogeleg Ukraina har flest falne. Det er ulempen med å sloss på eigen jord. Sjekk BBC sine fem mogelege utfall av krigen. Om dei står i sannsynleg rekkefølgje så ser det ikkje så lyst ut for Ukraina.

Lenke til kommentar
11 hours ago, Outlier616 said:

EDIT: Om USA skrur opp renten for å få kontroll over inflasjonen, og det skaper global resesjon, så blir jo det svært positivt for Europa til høsten også, når det blir kaldt, og vi ikke har russisk olje og gas. Dog negativt for Norge, som tjener store penger på olje og gass, men skitt au.

Det er mogeleg innhaldet i ordet "førnyde" om opinion og velgjarar i vesten i tilfelle ein resesjon blir negativt lada for dei som sit ved makta.

Lenke til kommentar

Noen flere oversatte klipp fra russisk statlig tv. Her diskuterer blant annet Solovyov hva en republikansk seier i midterms-valgene i USA til høsten vil bety for Ukraina. De håper at republikansk seier vil gjøre at USA stopper sin militære støtte. Fox News-tankien Tucker Carlson trekkes også (som før) frem som en helt og inspirasjon.

Spoiler

 

Det er knyttet stor spenning til midterms, hvor det ventes at republikanerne vinner mye terreng slik som pleier å skje under demokratisk president (og motsatt). Republikanerne har i likhet med demokratene vært i stor grad støttende til Ukraina, men det er en stadig voksende fraksjon i partiet (for det meste MAGA) som stemmer imot alle pakkene i kongressen. Dersom enda flere republikanere begynner å trekke frem motstand mot å hjelpe Ukraina som en større sak inn mot valget, og får respons fra velgerne på dette, kan det på sikt endre Biden og demokratenes muligheter til å fortsette å støtte Ukraina tungt. 

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar
Samms skrev (Akkurat nå):

Og det har ingen ting å seie for utfallet av krigen?

Sivile har ingen innvirkning på krigens utfall. De er sivile og ikke involvert - de er drept av nazistene og sånn sett gjør det motstanden til invasjonen større. Det var nettopp slik det skjedde under ww2 også, når Russerne kjempet mot det de selv har blitt. Nazistene gikk inn og drepte mange sivile og jevnet byer - gjorde det noe med utfallet? - Selvfølgelig motiverte det Russerne til å slå disse umenneskene tilbake og være med å vinne imot de. Akkurat slik UA nå gjør mot disse umenneskene som har kommet til deres land

Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (16 minutter siden):

For de som er interessert, her er et ganske langvarig og detaljert intervju med en fremmedlegionær som har vært flere uker ved fronten i Ukraina, og så kommet tilbake til USA. Ganske interessant.

Ruzzerne holder på med løgnene sine ser jeg - utrolig mange ganger han er drept. Til og med bilde av liket 'hans' har de klart å komme med. Det er jo ikke noe annet enn løgn fra dem, uansett hva det dreier seg om. Det som er utrolig er at de lyver om ting som er sååå lett å bevise er feil. Må jo være feilkobling en eller annen plass hos de.
Hint: Det fins noe som heter "Spoiler" (øyet) her på forumet

Endret av D0vendyret
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er publisert en tekst skrevet av den ukrainske forsvarsministeren som går litt inn på våpenstatus og slikt. Det sies også noe om tapstallene på ukrainsk side; opptil 100 døde og 500 skadet hvert døgn. Huff! Det er flott at andre land stiller opp med hjelp, men det er fortsatt for lite. I tillegg blir store deler av landet redusert til grus. Dette er forferdelig...

https://www.mil.gov.ua/en/news/2022/06/09/initial-request-of-the-armed-forces-regarding-155-mm-artillery-units-has-been-90-fulfilled-by-the-ministry-of-defence-–-oleksii-reznikov/

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (5 timer siden):

Image

Severodonetsk er igjen under kraftige angrep, og Metolkine og Voronove har blitt erobret helt. Det er ingen områder i byen som er under full Ukrainsk kontroll, og det er uklart om de klarer å holde.

Jeg ser ikke lenger noen grunn til å kaste bort liv der, for samme hvor mye Russland kan skryte av å ta byen så er det en ruinhaug, og jeg kan ikke forstå at det ikke skal være bedre å forskanse seg på høydene noen km lenger sørvest og derfra skyte på russere som kommer inn i området.

Det som er urovekkende er at soldater i området rapporterer at de ikke har våpen ut over sine personlige automatrifler, og støttevåpen er mangelvare. De har lite å stille opp med mot tanks og lignende, og russisk artilleri og rakettangrep er overveldende, med flyangrep på toppen av det hele.

Det er kanskje tilbakeholdenhet for å sende nyervervet tungt utstyr inn i et område som angripes fra tre fronter, og kanskje ønsker de å holde russerne tilbake med så lite som mulig, så lenge som mulig, for å holde så store russiske styrker som mulig okkuperte, samtidig som man setter opp tyngre utstyr for angrep på de nordvestlige og/eller sørvestlige flankene. Vanskelig å si.

Svarer meg selv, men ser og hører nå tegn på at Ukrainske styrker er i ferd med å trekke seg helt ut av Severodonetsk for å heller fokusere på Lysytsjansk som ligger i høyden og som vil være mye vanskeligere å presse inn i. Så spørs det om Russland vil forsøke å presse videre, eller om de satser på å forskanse seg på nordsiden av elven slik de mye godt har gjort helt bort til Izium. Og, om de vil fortsette å skyte med artilleri og granater over elva i samme frekvens.

Kan ikke skjønne de vil forsøke å gjøre det samme motangrepet en gang til, at det er en felle osv.

Endret av Serpentbane
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (21 minutter siden):

Kan ikke skjønne de vil forsøke å gjøre det samme motangrepet en gang til, at det er en felle osv.

Vil ikke tro det, for de er i ferd med å miste siste forsyningsvei også, så de må nok prioritere å eventuelt holde denne åpen hvis de vil stå i Lysytsjansk. Hvis de ikke klarer det, så må de trekke lengre tilbake.

Uff, når man ser videoene der han ser blikket har forandret seg hos soldatene. Gleden og humøret er forsvunnet og det er to forskjellige mennesker. De som fortsetter å drikke av cola/kaffe selv om det smeller bomber rundt de og så har du de som ikke takler det. Bombesjokk og ellers mental belastning i krig er også forferdelig og noe mange ikke tenker på - Det vil være stort behov for mental hjelp hos utrolig mange etter krigen (i tillegg til de med fysiske skader). I UA gjelder det også mange sivile i tillegg til soldatene. Håper og tror Ukrainerne vil få denne hjelpen - betviler at Ruzzerne får det samme

Edit: Så her ser man at forhandlinger er bortkastet og bare spill for galleriet
 

Vladimir Putins talsmann uttaler torsdag at krigen (eller “spesialoperasjonen” som han uttrykker det) i Ukraina kommer til å vare til Putins oppgaver er utført, melder nyhetsbyrået RIA Novosti.

Uttalelsen kommer etter at en politiker i parlamentet, Adam Delimkhanov, onsdag sa at spesialoperasjonen ville være ferdig innen utgangen av 2022.

– President Putin har skissert oppgavene som den spesielle militæroperasjonen står overfor. Oppfyllelsen av disse oppgavene vil bety slutten på den spesielle militæroperasjonen, sier Peskov til russiske journalister.

Endret av D0vendyret
Lenke til kommentar

Det  ble for noen dager siden hintet om at 40 av 108 spanske Leopard 2 kunne bli klargjort og sendt til Ukraina. Men, det er så vidt jeg kan finne ut enda ikke sendt en formell forespørsel til produsentens hjemland, Tyskland, i forhold til dette, noe som vil være nødvendig om man skal forholde seg til gjeldende avtaler for videresalg og eksport.

Leopard 2 er gamle maskiner, men de har gode offensive kapasiteter, med 120mm kanon og avanserte siktemidler og ammunisjon sammenlignet med russiske vogner. Men, den er noe utdatert med tanke på beskyttelse, og den har noen sårbarheter i forhold til ammunisjonslager som ligner på det vi har sett på T72 osv.

Uansett, det er en god vogn med bra slaggraft, og vil uansett være overlegen mange av de eldre vognene Russland nå sender inn.

Lenke til kommentar

Eldre vogner fra RF er T62 og kun til bruk som støtte for Lugansk/Donetsk tropper, støtte for sjekkpunkt. Disse er ikke RF styrker og kan være satt opp og væpnet med våpen og materiell russiske regulære ikke bruker.

Mange T62 ble sendt til Syria under krigen der, de hadde noe oppgraderte systemer men syriske soldater kunne bruke dem uten ytterligere trening.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...