Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jesus christ.

https://e24.no/boers-og-finans/i/jlA4ab/finnes-handlet-aksjer-72-ganger-i-samme-selskap-paa-litt-over-et-aar

Sitat

Finnes har tidligere sagt til E24 at han måtte redusere aktiviteten sin i aksjemarkedet betydelig da Solberg ble statsminister i 2013.

Han har også sagt at han gjorde «få» handler under Solbergs statsministerperiode, sammenlignet med tiden før og etter.

Transaksjonene i Nekkar, og en liste over aksjehandler Finnes gjorde under Solbergs siste fire måneder som statsminister, viser at han likevel handlet aktivt.

Handelen med aksjer er stikk i strid med en advarsel Finnes fikk fra Statsministerens kontor (SMK), like før Solberg tiltrådte som statsminister i 2013.

Sitat

SMK mente kortsiktig aksjehandel ville gjøre det vanskelig for Solberg å holde seg løpende oppdatert om mannens aksjebeholdning.

Det ville igjen gjøre det vanskelig for Solberg å ha oversikt over «porteføljens betydning for hennes habilitet i behandlingen av saker i regjeringen», skrev SMK i et notat til Finnes 11. oktober 2013.

SMK mente det var nødvendig at Finansdepartementet eller Lovavdelingen i Justisdepartementet vurderte «de rettslige problemstillinger dette medfører», hvis han ville fortsette å handle aksjer som før.

Finnes hadde da fortalt SMK at han handlet aksjer «en til to ganger i måneden».

Forrige uke sa Erna Solberg til DN at det ikke ble nødvendig med en vurdering fra Lovavdelingen, fordi Finnes sluttet med kortsiktig aksjehandel.

E24 har spurt Solberg om det ble gjort ny vurdering før Finnes igjen begynte med kortsiktig aksjehandel. Solberg har ikke svart på spørsmålet.

Dette er jo nesten den verste saken, fordi de ikke later til å ta det på alvor. Men må også hylle dem for å klare å utsette dette i pressen til nå, dagen etter valget. Det er godt håndtverk!

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I skyggen av alle suksessakene om partiet. De klarte å nedtone saken om informasjon de ulovlig holdt tilbake til etter valgdagen ved forrige valg også. Mye dyktigere enn Arbeiderpartiet til å holde nede problematiske saker. Her har nok Arbeiderpartiet mye å lære. Men det skal sies at alle partiene unntatt KrF, også Arbeiderpartiet, gjorde en god jobb med å utsette omtale av pendlerboligsakene til etter forrige valg.

Dette betyr vel at vi kan gratulere denne tråden med to år nå?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Og på disse to årene har det kommet opp så mye dritt om våre politikere at jeg er direkte sjokkert. Det er ikke bare flørting med regelverk og forsiktig bending, det også direkte lovbrudd med intensjon om å bedra fellesskapet for egen vinning. Og det ser jo ikke ut til av hverken politikerne eller deres ektefeller har noen ambisjoner om å "gå den smale sti". 

Det er kanskje ikke til å undres over at få politikere har sagt noe særlig disse sakene, for de vet vel med seg selv at de har plenty med svin på skogen selv også?

I minst 30 år om ikke mer har vi hørt den samme gamle leksa, først og fremst fra politikere selv. At vi må gi høy lønn til politikerne for å få de beste politikerne. Nå har de over millionen i lønn og dette er altså norges beste? En bande småkriminelle som kun jager egen profitt?

Endret av bojangles
Lenke til kommentar
tommyb skrev (20 timer siden):

I skyggen av alle suksessakene om partiet. De klarte å nedtone saken om informasjon de ulovlig holdt tilbake til etter valgdagen ved forrige valg også. Mye dyktigere enn Arbeiderpartiet til å holde nede problematiske saker. Her har nok Arbeiderpartiet mye å lære. Men det skal sies at alle partiene unntatt KrF, også Arbeiderpartiet, gjorde en god jobb med å utsette omtale av pendlerboligsakene til etter forrige valg.

Dette betyr vel at vi kan gratulere denne tråden med to år nå?

Arbeiderpartiet er et mer åpent parti enn Høyre er. De er også større, og har mer intern maktkamp, eller sterkere internt demokrati om du vil. Derfor er det lettere å kontrollere informasjon innad i Høyres partistruktur enn det er i Arbeiderpartiets. I tillegg vet vi at Høyre er det partiet som bruker klart mest penger på kommunikasjon og eksterne pr-byråer, og også har flest overganger mellom partiet og private pr-byrå. Derfor er Høyre rett og slett bare mye bedre på kommunikasjonsdelen, et område Arbeiderpartiet har slitt mye med de siste årene - delvis på grunn av inkompetanse og en identitetskrise, men også delvis fordi de ikke ønsker å benytte seg for mye av "jålete ekstern hjelp".

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
big_glasses skrev (39 minutter siden):

vel, litt innafor de linjene så hadde man dette i Arendal ved jul

https://www.tv2.no/nyheter/innenriks/kommunedirektor-fikk-avskjedsfester-for-300000-kroner-1/15435518/

Bruk av for mye offentlige penger på fest og moro er en uting. Heldigvis har dette sunket betraktelig etter Aftenpostens avsløring av at Frps stortingsgruppe brukte 1.4 millioner offentlige kroner på fest, moro og tur til London (!). Etter dette la MDG frem et forslag som pålegger å tvinge partiene på Stortinget til åpenhet og innsyn, men det var bare Rødt, SV, Venstre og Krf som støttet dette, så det ble ikke noe.

Men det var likevel fremdeles relativt høyt to år etter:
https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/501nWW/hoeyre-bruker-mest-offentlige-penger-paa-fest-og-moro

image.thumb.png.4c7f46f88db8a2ed12ab5227b46e7d6e.png

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Det er i alle fall flere som er der bare for å låne bort sitt navn. Pensjonerte stortingspolitikere [1] [2], kjendiser og næringslivstopper, men også helt vanlige folk. Spesielt i distriktene tror jeg det er vanskelig å finne folk nok til å stille liste, og da hender det jo også at folk blir ført opp helt mot sin vilje. Det synes jeg er en av de største utingene i det norske systemet.

Edit: Dette var forresten et "ja". Hvis du med færre mener lavere andel. I antall vil det jo være mange flere. Det vil også være noen skikkelig ålreite idealister i kommunepolitikk. De har ikke blitt filtrert bort på samme måte som i rikspolitikken. Mange sitter også bare en periode.

[1] https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/JQAxA4/gro-harlem-brundtland-gjoer-comeback
[2] https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/GdloV/carl-i-hagen-valgt-inn-bystyret-i-oslo
 

Endret av tommyb
Lenke til kommentar

Tja. Håpet var selvfølgelig at det var færre både i andel, antall og saker, men jeg vet at det er "litt" for optimistisk.

For min del har nok politikerforakten eller kanskje mer likegyldigheten kommet for å bli og jeg har ingen tillit igjen til noen av de på noe verken lokalt eller høyere nivå.

Lenke til kommentar
11 minutes ago, sedsberg said:

Erna Solberg sier "sier at Sindre Finnes ikke skal handle aksjer hvis hun blir statsminister igjen, og at det skal kunne kontrolleres."
 

Der har du norske politikere i et nøtteskall. Ingen skam. Beklager og fortsetter som om ingenting har skjedd. Strenge regler med bøter og fengsel er for vanlige folk.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
5 minutes ago, Snikpellik said:

Uff. Mye verre enn de tidligere sakene. Her har hun også endret forklaring flere ganger, Moxnes-style.

Hun hadde måttet gå av som statsminister om dette ble kjent tidligere.

Og kan prise seg lykkelig over at VG ventet med saken til etter valget.

Det var vel høyre som ventet til etter valget. Ikke VG. 

"Høyre gikk fredag ut med listen over aksjehandlene. Partiet tar forbehold om at det kan ha skjedd feil i sammenstillingen av data, men oversikten viser omfattende tradingvirksomhet."

https://www.nettavisen.no/sissener-skjonner-ikke-hvor-de-far-oppdragelsen-sin-fra/s/5-95-1331852

  • Liker 1
Lenke til kommentar
tommyb skrev (4 minutter siden):

Hun har lovet pressen at hun skal kjefte på ham.

Hvordan fikk denne saken ligge til etter valget?

Tror du og mange andre overdriver viktigheten av timingen her. Folk stemmer vel ikke "mot" forrige rikspolitiker som bedrev ulovligheter. Det var kommune- og fylkesvalg. Vi stemte på lokallag, naboer, venner og bekjente. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tror det har blitt tydelig at det rett og slett er vanskelig å stole på mennesker, det går ikke an å få politikere øverst i partiet som er redelige, det har ikke noe å si hvilken side. Så lenge de får seg opp og gjennom så er de noen slanger alle sammen (kanskje noen ytterst få som har noe selvrespekt).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...