Gå til innhold

Immun­systemets personlige trener: Vaksiner kan være menneskets viktigste oppfinnelse


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Edward Jenner får litt mye skryt, han blev vaksinert som barn med en metode som var vanlig i Turkiet. The Guardian hadde en interessant artikkel for noen dager sen:https://www.theguardian.com/society/2021/mar/28/how-mary-wortley-montagus-bold-experiment-led-to-smallpox-vaccine-75-years-before-jenner?CMP=Share_iOSApp_Other

 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
On 2/21/2021 at 12:58 PM, Elefantmesteren said:

Vaksiner fører også til befolkningsvekst som så betyr mer ødeleggelse av naturen, og flere dyr som må leve i disse forferdelige meat farms

Nei, faktisk kan vaksiner bidra til befolkningsreduksjon. Hvis du vet at barna dine uansett kan dø av polio, meslinger, kikhoste med mer, får du gjerne flere barn for å sikre deg at minst ett overlever. Nå overestimerer en ofte sterkt hvor mange barn en trenger i den forbindelse, og en får befolkningseksplosjon. Det gjør det rett og slett enklere å planlegge for familien hvis en med rimelig stor sikkerhet vet at alle barna kommer til å overleve.

Vaksiner bidrar også til å avbelaste både samfunnet som helhet (færre på sykehus, færre funksjonshemmede som ikke kan jobbe (polio!)), men det gir også mer tid til hver individ. Kvinner trenger ikke lenger være hjemme for å pleie syke barn eller søsken, og en får plutselig tid til utdanning og karriere. Og er det en ting som går igjen, er det at høyt utdannede kvinner får færre barn.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
10 minutes ago, Elefantmesteren said:

Hmmm ja er nok derfor at verdensbefolkningen har tidoblet seg over siste århundre.

Se på land hvor vaksiner er mest utbredt og alle alvorlige barnesykdommer er utryddet i flere tiår: befolkningen der minker utenom innvandring. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...