Gå til innhold

Lynxman

Medlemmer
  • Innlegg

    2 076
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Alt skrevet av Lynxman

  1. Håper de oppnådde det de prøvde å oppnå. Jeg har ikke giddi registrere meg der.
  2. Artikler bak den altfor dyre betalingsmuren har lenge hatt svært lavt engasjement i kommentarfeltet. Regner med det samme vil skje med andre artikler også nå.
  3. Jeg slutta å lese forskning.no da de innførte nytt kommentarfelt med krav om fullt navn for flere år siden. Det er provoserende.
  4. https://www.geekwire.com/2022/eviation-all-electric-alice-airplane-first-flight-test/
  5. Fake news. Det er bare sånn Putin går på do. Han drar til havbunnen med en ubåt hver gang han må drite.
  6. Jeg tror nok USA vet at de er overvåket og ikke ville gjort noen aksjoner rett under der de hadde store sjøfartøy på det tidspunktet. Mer sannsynlig at Russland utnyttet det spør du meg.
  7. Det står at det falt fra 105 Bar til 7 Bar. Regner med 105 Bar er ganske normalt trykk. 177 millioner kubikkmeter metan i hvert av rørene. Hvis det er 177 mill kubikk ved atmosfærisk trykk så er det snakk om over 100 000 tonn metan som har sluppet ut fra hvert rør. Det må jo være ganske katastrofalt for klimaet. Hvis det er 177 millioner kubikk ved 105 bar så er det vel rundt 100 ganger så mye som lekker ut.
  8. Det har vært stengt lenge på Russisk side. Det er overtrykket i rørene som lekker ut.
  9. Hvis Russland nå bomber den norske linja så kan de jo bare si: "Se, de samme som tok vår har nå angrepet deres."
  10. Greit. La oss slutte å krangle. Forresten så kan jeg ikke huske å ha svart sånn på annet en kommentar om Hyperlink og nå Solcelleveier.
  11. Du forsvarer solceller i slitebanen. Solcelelr i slitebanen er så vanvittig på trynet at det trenger ikke en lang utredning for å svare mot. Siden du tyr til personangrep så skal du få det tilbake; du har en tendens til å forsvare ufattelig tåpelige ting så da fortjener du ikke mer svar enn det.
  12. Utredet de bruk av Thorium i fast drivstoff som før eller MSR? Som fast drivstoff er det samme problemet som før. MSR løser sikkerhetsproblemet "trykkokere med radioaktivt vann" skaper og utnytter vel rundt 10x mer av brenselet.
  13. Jeg spurte tidligere om det var så ille som det ble fremstilt. Gidder ikke krangle med deg mer.
  14. Veien er også en plass hvor solstrålene aldri havner vinkelrett på, så det er rett og slett helt fantastisk lite gjennomtenkt.
  15. Ok. Trodde ikke det var vanlig men ser nå når jeg søker opp "wind turbine hub" at de gjerne har lager og innvendig aktuator.
  16. Du får starte en aksjon mot katter da. Det har null å si for vindturbinproblematikken. Det er ren whataboutisme. Tror neppe at katter tar mange ørn i året derimot.
  17. Kan de ikke lage de med varierende pitch slik at de kan holde et maksimalt turtall uansett vind og "feathre" bladene over en vis grense?
  18. Vet ikke. Man får jo bare servert det samme bildet av skadet ørn hver gang om og om igjen.
  19. Tråden handler ikke om katt, andre rovdyr, biler, vinduer eller noen av de andre tingene som skader fugler. Ørn er forresten en fugl som ikke passer seg for andre ting i lufta som feks helikoptere og vindturbiner. Den er sjef og bare flyr rett mot helikoptere i følge helicopter-crew jeg jobba med. Jeg har katt. De eneste fuglene hu klarer å fange er de som åpenbart har kollidert med vinduer og ligget livløse på bakken. Blodig panne på alle. Ca halvparten av de våkner til liv igjen og da slipper jeg de ut. Det skjer kanskje én til to ganger i året at hun tar med fugl inn. Mus derimot tar hun flere ganger i uka.
  20. Det eneste jeg ikke liker med vindturbiner på land er fuglelidelsene. Har de funnet noen måter å redusere det på?
  21. Det stemmer at solceller har høyere virkningsgrad når de er kalde, men hva utgjør mest forskjell? Forsjellen i virkningsgrad er vel bare noen få prosent, mens forskjellen i innstrålt lys kan være mye mer, spesielt hvis panelene ikke er montert slik at de følger sola.
×
×
  • Opprett ny...