Jump to content

KjeRogJør

Medlemmer
 • Content Count

  1737
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1415 :)

Recent Profile Visitors

3823 profile views
 1. Han bedrar sitt eget folk ved å fremstå som en som gjør sitt land og folk bare godt. For vesten er så uvennlig mot dem. Det er derfor han sørger for å kontrollere media, og hva som skal være lovlig sannhet. Russere, til og med de voksne er oppvokst med slikt, og blir forvirret av å høre om noe annet, og greier da ikke å tro på noe, eller noen. For oss er det surrealistisk og tenke seg en slik "alternativ virkelighet" som enkelte ledere bedrar sitt folk med. Hva annet er det de oppnår enn å skaffe "kameratene" på toppen makt og rikdom basert på løgn og bedrag, og den totale redsel for sannhet og åpenhet...(?) De sitter egentlig i sin egen felle av bedrag, og er selv i fare for å bli eliminert av sine egne om de mister kontrollen. Og så kan de på toppen av dette ta hele verden med seg i den "suppa" de har stelt i stand. Et slikt primitivt regime favoriserer ulver, de som er for kalde til å ha samvittighet og moral.
 2. Argumentasjonen skjer på et veldig lavt nivå, det er overhodet ingen verdighet. Putin forhandler ved å ta til våpen, for å skremme og for å ødelegge for andre. Han responderer slående barnslig. "Når vesten er så sinte på meg så skal jeg vere enda mer sur og slem tilbake." Det er ikke mye ekte stolthet eller storhet i slikt, bare "furting" over å bli satt på plass. Det gir liksom ingen "moralsk respekt". Repertoaret er begrenset. Slik oppter man vel når man vet man er underlegen, men nekter å "bli moralsk voksen". Trusselen til Putin(&co) ligger i atomvåpnene og ikke i kognitiv styrke. Putin er en hulemann.
 3. Dette er til å kjenne igjen. Dette skal være den nye oljen. Vi skal betale topp pris også, slik som med oljen. Paraleller til tilpasningene har vi også, intelligent strømstyring, og overgangen til diesel. Så ble vi straffet for dieselen. Så hva skjer med intelligent strømstyring? Enten ekstra påslag på strøm/nettdel for å ha intelligent styring, og eller krav om enda mer(og dyrere)utstyr? Dette er som å løpe fra en flott når den har bitt seg fast, du blir bare sliten og veldig lei. Dette jaget er nåtidens utgave av det som vi før kalte "matauk" og som gjaldt f.eks. fisk, kjøtt grønsaker, og bær. Matauk var frivillig, og du ble ikke straffet om du ikke gjorde det, eller hadde muligheten. Dette kunne man også bli skattet for. I dag er det like mye et press om matauk til statens og selskapenes fordel. Matauk AS, den nye oljen ???
 4. Nå kan russerne egentlig skipe ut forsyninger fra egne havner, og er ikke nødt til å gå via norske veier og norske havner, så dette er et grep for å skape konflikt, og motiv for å legge press, og påskudd for å ta seg til rette. Russere har må vi skjønne, en guddommelig rett til å utfordre for og søke konflikter, for det er så veldig synd på dem. Får de ikke være hevet over oss andre så er det vi som er slemme. Verden er i mot dem for de gjør aldri noe galt... Skjønne logikken det den som kan. Så de kan la sine folk på Svalbard sulte i hjel f.eks. og hardnakket påstå at det er vår skyld. De ofrer gjerne noen liv får å få det "som de vil," det vet vi. Man "kjenner jo lusa på gangen..." Det er ikke bare USA og vi andre i vest som har fått frekkhetens nådegave, russerne har vert og forsynt seg grådig av den de også... De bruker den bare på sin rå og dårlig skjulte måte.
 5. Her skal man holdes fast i ørene samme hva man gjør. For ørene blir til kroner for den som holder fast. Hvordan hadde barneoppdragelsen blitt om "oppdrageren" skulle straffe oss hele tiden for at DET var lønnsommere for oppdrageren, enn om vi ble "snillere"??? Det er klart mest lønnsomt å hindre at vi blir for "snille", altså flinke. Så vi er nok mere nyttige enn viktige, altså er vi stebarn !!! -B-O-M-B-E-
 6. Tiden vil vise om vi blir vitne til en ny "norsk månelanding". At norske politikere mener at man kan "prate seg" til månen har vi jo vert borti før. Dessuten er det sikkert ikke så "opphetende" for økonomien...😋 Så jeg tviler.
 7. Vi har jo skjønt at Putin lever (et sted) i fortiden, det som for han er "gode gamle dager". Han får en slags hevn over tyskerne, som et "hjertelig takk for handelen, og tilliten", de får nå anledning til å gremmes. Hevn serveres som kjent best kald. Denne er i tillegg sur og råtten også...
 8. Putin var på en måte heldig med timingen, eller det var vel egentlig en beregnet mulighet som vi hadde gitt ham. Og han glefset til som en rev i en hønsegård. Det gjøres ikke slike åpenbare feil igjen, håper vi. Selv ikke med økonomi og miljøambisjoner som motiv legger man så mange egg i kurven til "en Putin". Det gagner på sikt verken miljø eller økonomi. Nå burde vi ha lært at, det som ser ut som dritt, og lukter som dritt, og jeg behøver ikke å nevne smaken, det er med all sannsynlighet dritt samme hvor positive vi syns vi bør være til dritten. Slikt gjelder også spesielle statsledere. Redelighet og tillit biter ikke på kjeltringer med hodet fult av vrangforestillinger, og påskrudd feil vei. De venter bare på en anledning til å forsyne seg. Vi har fått bevis på det.
 9. Er forbauset over hvor mange som lar den stå i auto, og som ikke er klar over forskjellen på Auto og Heath, og hva det betyr. Auto brukes aldri hos oss, men stillingen dry kan benyttes en liten stund om det er klamt inne for å tørke lufta. Det blir kaldere da også. Selvfølgelig bare når vi er til stede.
 10. Det handler om kultur og holdninger, og sitter mellom øra. Noen land/bilmerker har en "omtrentlig kultur", andre en "godt nok", og atter andre en "best/dyrest mulig kultur". Så må vi ikke glemme,"vi gjør det på vår måte som vi alltid har gjort, uansett(!!!)" kulturen. Og alle kjenner igjen "vi skal jo streike i morgen allikevel", kulturen... Så har vi unntakene som bekrefter... Den som har levd en stund kjenner til disse, og flere av dem finner vi igjen i dag også. Unødvendig å nevne navn.
 11. Vel, det kommer vel egentlig an på hvor du bor, og hvor du kjører. At noen aldri får nok, og andre er for beskjedne i forhold til realistisk behov er et stadig inntrykk man får. Alle er vel ikke vant med å bli hørt i samme grad heller... Det er også lett å få inntrykk av at det er de samme områdene som stadig får oppmerksomheten.
 12. De burde uansett vært mere forsiktige med denne infoen, av sikkerhetshensyn. Jeg gir gjerne avkall på lett tilgjengelig informasjon, jeg greier meg uansett. Det et ikke "publikum" som er viktigst her.
 13. Det er vel gitt lovnader fra Ukraina om at de nye rakettene fra USA ikke skal krysse grensen til Russland, men... Bare ikke Putin beveger seg utenfor "matta" og begynner å bruke ABC-våpen, da tror jeg de nye rakettene fra USA fort kan finne veien over grensen til Russland. Det ville ikke være helt utenkelig. Skulle Putin finne på krysse den "grensa" må han vel regne med å få "svar". Kan vere greit med våpen som, om mulig, tøyler blodtørsten til Putin. Han beskylder jo vesten for å helle bensin på bålet med vilje,...som han selv har tent med vilje. Dårlig ordvalg fra den siden, som vanlig.
 14. Den opprinnelige tankegangen var uten tvil god, og har vert med og hjulpet oss opp av fattigdommen. I dag derimot har vi gitt fra oss muligheten til å hjelpe oss selv. Eller sakt på en annen måte, det gagner stat og utenlandske interesser, og staten har "glemt" hvorfor det ble bygget. Det er redusert til ren butikk. Vi skal lade "batteriene" og EU skal ha rett til å "tappe" dem, og staten teller pengene, kroner en, kroner to...
 15. Tenkte egentlig på brannsikkerhet, men ville unngå å "provosere" noen i "elbilmenigheten". Av hensyn til brannsikkerheten på forumet, for evt. å unngå at hele forumtråden "tok fyr".😋
×
×
 • Create New...