Jump to content

KjeRogJør

Medlemmer
 • Content Count

  822
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

622 :)

Recent Profile Visitors

2684 profile views
 1. Burde gi mening, men månefisken kan bli svær 3,5m. over 2300 kg. 1000kg. og 1,8m når den er voksen. Den første som så den trodde sikkert det var månen som hadde falt ned... Det blir i meste laget, selv om "rommet" er stort. 😋
 2. Dette må være et spennende og givende miljø med så mange typer kompetanse, og hvor alle kan jobbe mot felles mål når det trengs. En faglig gullgruve dette. 👍
 3. Dette kan se smart ut, helt til du skal ut å kjøre... På ferieturen er campingvogna, eller sykkelstativet på kroken fra før... Å rygge med en liten kort henger er MYE verre en med en lang, det er kjent sak for alle som har prøvd. Så du vil slite betydelig med parkering om det er mye biler og trangt. Alternativet er om hengeren hadde aktiv styring, men da blir den dyrere, og enda tyngre, og finnes ikke enda(?) Eller at campingvogn eller henger har slike batterier innebygget, og blir enda tyngre(?) Det bli fort en "kvasiløsning", som var det du muligens ville unngå i utgangspunktet(?) Det blir fort betydelige begrensninger i nytten m.a.o.
 4. Amfibiebrannbil...(?) At det er Volvo penta som står for elektrisk drivlinje er vel det samme som at VP har maritime elektriske fremdriftssystemer på gang også.
 5. Javell, medisin er nå en ting. Det at noen tuller med maten slik at vi får virus på avveie er ikke det spor bedre. Det har kommet frem både virus fra gris, og byllepest fra murmeldyr, så noen er håpløst på viddene her når det gjelder behandling av dyr og mat...! Blir det ikke tatt grep med dette vil ikke allverdens medisin rekke å hjelpe oss! Det bare pøses på med problemer forårsaket av seiglivet dumskap! Hvor lenge kan vi ha det slik..???
 6. Må man også ha gravemelding for å plante blomster, eller holder det med nabovarsel...
 7. Betong trenger i alle fall betydelige mengder reserveoppdrift, så man ikke risikerer å miste hele "historia" ved en feil eller uhell. Fisken selv er jo i praksis vektløs i sjø ... Må bygges nesten som en flytedokk dette da, l betong, du slette tid ...
 8. Industriens og økonomenes våte drøm. Dette følger vakkert bruk og kast-prinippet for å holde liv i økonomien, på bekostning av miljøet. Noen slipper å tenke miljø, og tvinger oss andre til å kaste for og kjøpe nytt. Så får vi ta skylden, og å få ansvaret for forurensningen, og å betale gebyrer. Vi må bare tvinges, sorry lokkes til å kjøpe "bedre" produkter hele tiden, så går dette strålende,...feil vei... Var det ikke veien til h....e som var brolagt med gode hensikter...(?)
 9. Norsk på sitt mest typiske. Vi betaler stadig en sur pris for olje og gode lønninger. Coronaen var bare "beleilig".
 10. Hvilken merking er det på "nabostolpene" den får kabel fra? Det burde være en av disse eierne.
 11. Hadde de blitt skadet på en eller annen måte ville det sikkert kommet noen, om de var i bruk. Enten er det kraftkabler (lavspent), gammel kobber fra telenor, eller noe fibergreier. Kraftselskaper hos oss merker stolper som er dårlige med "hvitt belte". Entreprenører og gravefirmaer, hvordan finner de ut slikt...? Hva med å melde skade til alle som kan benytte luftspenn, og se hvem som kommer? Og få til svar at grunneier skal vite er ikke mye hjelp i, når en ikke er synsk. Hva kom først av huset, og luftspennet...? Skulle tro den siste måtte melde til noen...
 12. Årsaken til at elmotoren stoppet er jeg fortsatt spent på...
 13. Det spørs hva du skal bruke målingen til. Er det for å stadfeste elementets nominelle impedans 4-8-16 ohm er det ingen grunn til å gjøre det mere komplisert enn med et multimeter. Skal du beregne delefilter til et høyttalerelement trenger du en impedankurve, og da er måling over hver høyttalerelement's frekvensområde nødvendig. Det krever en måleoppstilling av flere instrumenter da du trenger å måle strøm og spenning som funksjon av frekvens. Det er mange målinger, utregninger, og plotting på millimeterpapir for å få en kurve. Det er den "manuelle" metoden. Og så finnes datastyrte måleoppstilliger.
 14. Dette kan være kontaktstøy, en termostat som kobler ut eller inn, etter som det også kommer når volum er nede. Varmtvannstank, kaffetrakter, og elektriske ovner har termostater som kobler ut og inn. Dårlige brytere og kontakter som er slitt kan skape slik "snerrelyd" i lydutstyr. De kan da bli varme også, og dermed brannfarlige til slutt. Er de ikke slitt lyder det mere som et "knepp" i høyttaler. Har du en termostatstyrt vifte/panelovn, slike som står og holder en bestemt temperatur, på samme kurs som dette anlegget? Jeg anbefaler at du sjekker ut slikt først.
 15. Når vi ikke kan bygge helikopter selv er det underlig at vi skal være så j...a flinke når spesifikasjonene skal bestemmes. Er det høna eller egget som kan legge egg...? At det også var et elendig valg av høne er dobbelt opp av dårlig dømmekraft. Disse kommer neppe til nåværende fregatter, og er mere utdatert om de kom, en om det hadde vert hyllevare levert til rett tid.
×
×
 • Create New...