Jump to content

KjeRogJør

Medlemmer
 • Content Count

  553
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

397 :)

Recent Profile Visitors

2422 profile views
 1. Dette er i allefall ikke et bilde fra en storm! Da skal det se helt annerledes ut, og ikke pent og pyntelig slik som her.
 2. Trodde ikke at det var mulig å gjøre slike sprø og ukritise modifiseringer i et oppegående land. At noen tørr tyder på en grådighet som ikke møter tilstrekkelig motstand når IQ neppe overstiger skostørrelsen, og der borte angis 44 som 10,5...!
 3. Mye snadder for den med interesse og økonomi. Det er vel samleobjekter dette, for de som ellers ville kjedet seg. Lekkert som bare f...ruktkake er det, og med høy siklefaktor. 🙂
 4. Vi finnes,....tipper det er det det koker ned til. Vi ville antagelig nå klimamålene om vi var så fornuftige og holdt oss hjemme og ventet til vi frøs i hjel. Dette landet skal ikke brukes til noe som ikke kan eksporteres i kabler. Vi skal vere noens melkeku. Vi er til overs, og desverre lit treige til å forstå. Egentlig er det enkelt.
 5. Enig. Vesentlige poenger her. Den elektriske energien vi har, er basert på vannkraft, og har vert her lenge, så det er innlysende at vi ikke får til å være flinkere på det området. Skal vi straffes for det? Skal vi gå rundt som munker som pisker seg selv på ryggen? En kan ikke spise den samme pølsa mere enn en gang, samme hva en sier. Vi er en utkant i Europa som også inneholder flere utkanter, så vi kan heller ikke ha bybusser til alle. At Danskene får det bra til er ikke rart, det hadde vi også gjort om vi hadde bodd på en liten flat flekk. Transportutfordringer kan ikke sammenlignes overalt. Dessuten kan vi ikke benytte de løsningene som er optimale, men ennå ikke finnes. Men straffes for det, det kan vi...
 6. Og er det likevekt mellom lading og tapping skjer det ingenting med batteriet. All strøm går da til forbruk, og batteriet "står stille".
 7. Strekker ikke denne gruven seg under fjorden og i retning mot Steinkjer? Det sto et stykke i Adressa for en del år siden om denne gruva, jeg ble forbløffet og imponert over dybden og utstrekningen av den. Det er vist ikke mange slike gruver i verden så vidt jeg husker.
 8. Slike "lappeløsninger" som de tydeligvis har prøvd seg på er ødeleggende for tilliten. Desverre Boeing, folk bryr seg faktisk om de vi vil overleve en flytur....
 9. Hva når alle avslåtte beredere slår seg på igjenn? Da er alle termostater på, og alle elemrnter kobler inn, samtidig. Da får vi en ny effekttopp som må faktureres(?) Om alle gjør det riktig blir det feil, for alle gjør det! Tipper det kalles vinn vinn, vi tror vi er smarte, og kraftbransjen gnir seg i hendene på vei til banken.
 10. NVE sine bekymringer er bare krokodilletårer. De får alt til å virke plausibelt på overflaten. Det er konstruert for å mørne oss og kontoen vår. Det er bare pengene de er ute etter. De vet at folk flest ikke kan snu døgnet, eller bruke strøm på natten pga. brannfaren. Ikke har anledning til å følge med på absolutt alt. Alle må leve slik samfunnet og økonomien forøvrig krever. De har tredd nye strømmålere ned over hodene på oss, som DE kan fjernstyre. Vi skal ha minst mulig kontroll slik at de kan styre som de vil. Og har påskudd for å manipulere pris. De konstruerer spøkelser rundt oss som vi skal forholde oss til. Og uansett hva vi gjør vil de hevde det er feil, og at det "desverre" må koster ekstra. De får oss til å springe som oksen rundt tyrefekteren. Det er aldri noe problem å eksportere strømmen. Det gikk helt greit å legge disse sjøkablene. Er det vi som betaler for disse, samtidig som det er for dyrt å oppgradere hjemme? Jeg kjenner en merkelig kvalmende lukt her...
 11. For mye tap i hydraulikk, og verre er det i kulda når oljen blir tykk. Det blir tap hele veien, olja blir jo varm tilslutt, men... Har sett båter med slik overføring i stedet for aksel, inntrykket var nedslående. På vinteren mest en fiasko. Nei huff😣 Det var lite av krafta som ga fremdrift.
 12. Små vindmøller i utkantene, på egnede hytter og hus, og kanskje på noen få kilowatt er ikke så ille. Derimot større beist må holde seg på industriområder, og på havet. Men det er vel godt mulig det blir i overkant til slutt uansett, om det skal vokse ubegrenset. Det foregår jo mye på sjøen fra før, også en god del rekreasjon. En dag "møter noen seg selv i døra" her også.
 13. Det er bare så unødvendig å legge til rette for en missforståele for så å spille på dette. Her må de forøvrig seriøse aktørene, som mange holder disse for å være, skjerpe seg alvorlig på uttrykksmåten. Når der gjelder miljø må en veie sine ord på gullvekt En skuffet kunde i dag blir kanskje ingen kunde i morgen. Lexus og Toyota kan mye bedre enn dette.
 14. Håpet at det ble nevnt noe om hvor mye det ensidige momentet på den vertikale aksligen ville ha å si for systemet som skal holde "propellen" rett opp i vindøyet.
 15. At det må vere mange og spredte slike "dockingpunkter" om tilbudet skal bli brukt, bør ikke skremme den som mener alvor! Det er en selvfølge.
×
×
 • Create New...