Gå til innhold

Neibæk

Medlemmer
  • Innlegg

    169
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Neibæk

  1. Når strømmen går tilbake til 10 kr/kWt, etter å ha toppet 40, vil nok folk føle 10 var ganske billig.
  2. Når strømprisen nærmer seg 40 kr/kWt tenker jeg folk gidder gå ut i gatene for å protestere. Det er fremdeles sommer og varmt. Drar seg nok til mot vinteren når folk må slå på ovnen for ikke fryse ihjel. Baltikum betaler 40 kr: https://www.europower-energi.no/kraftmarked/baltikum-far-makspris-pa-4000-mwh-onsdag/2-1-1279062
  3. Jeg tror folk i nord ikke har så lyst på disse kablene ned til sørlandet. Folk er vel bekymret for at prisene skal bli like høye. Først sies det at utenlandskablene bare skulle gi noen få ører ekstra, så ble det kroner. Man kan ikke stole på politikere eller eksperter lenger. Det er bare fjas og fjollerier, korrupsjon og særinteresser over hele fjøla. Ikke engang ansvarlig redaktør i TU klarer å hoste opp noen konstruktive innspill på saken. Artikkelen her kunne likegod stå i dagbladet. Hva med å komme med noen tekniske forklaringer på hva som gir strømprisen som resultat av kraftutveksling? Hvor mye overføringskapasitet kan tillates før strømprisen går i taket? Om dere ikke klarer å regne på det selv, spør noen "eksperter". Gir svart mening? Spør andre eksperter. Med andre ord, bedriv litt gravejournalistikk!
  4. Det er for sent, strømmangelen er allerede et faktum. Støre & Co (inklusiv øvrige partier, og media burde vært på ballen og advart oss) burde tatt grep for mange år siden. Men slik er det blitt. Infrastruktur er liksom upopulære saker, inntil det blir krise. Mye kulere å bygge opera, museumsbygg, eller kjøre i gang ett nytt OL. Imens råtner Norge på rot, store mengder vann lekker ut av rørledningene, etterslep på veinettet og et svakt forsvaret, osv. Det er nok å ta tak i. Men så sies det i debatten: Åhh... som stor nasjon må vi evne å ha to tanker i hodet samtidig; være en kulturnasjon, samtidig som vi bygger kraftlinjer som ikke skulle gi kraftmangel. Denne saken viser nettopp at vi ikke er i stand til å holde to tanker samtidig. Derfor må det viktigste prioriteres først.
×
×
  • Opprett ny...