Jump to content
Mr. Spaceworld

Norges Bank setter ned renten. La oss forhandle sammen!

Recommended Posts

Norges Bank setter ned styringsrenten med 0,75 prosentpoeng (forkorter det til pp.) til 0,25%. Tenker at det kunne vært fint med litt innsikt hva folk har av rente og hva de klarer å forhandle til slik at vi andre kan vet hva vi kan forvente av vår bank og andre banker.

Kort om mitt boliglån. Over 4 mill, under 75% av verdien, under 34 år, USBL/OBOS medlem og energimerke B

Jeg har i dag før første renteendring 2,75% nominell rente hos DNB. Vet at DNB ikke kommer til å matche Norges Bank med 1,25 pp. Siden de har gått ut å sagt at de ville sette ned renten inntil 0,35 pp. mot Norges Bank sine 0,50 pp. i første rentenedgang. De matcher  da altså 70%. Så jeg forventer ihvertfall nå totalt at renten min settes ned med 0,80 pp. Ser at Sandnes Bank gikk ut å matchet den første nedgangen med 0,50 pp. og at de ville sette endrings dato til 1. april. DNB venter helt til 1. mai og begrunner det med at de har 2 mnd lovpålagt varslingsplikt. Det stemmer, men kun når renten skal opp og ikke ned!

Så jeg kommer til å forhandle i første omgang om en rentenedgang på minst 1,00 pp. med endring 1. mai eller minst 0,80 pp. nå på dagen. Hvis ikke koster det meg ikke mye å bytte bank. Skal oppdatere dere så fort jeg har snakket med DNB.

Hva med dere?

Share this post


Link to post

Er i mykje same situasjon som deg med bustad og rente. Kjem til å sjå kva dei forskjellige bankane gjer i dagane framover. Var nær ved å bytte bank i haust, men fekk lik rente som eg ville fått i anna bank i DNB, så eg vart der.

Nokon som har prøvd penger.no? Der kan du fylle inn dine tal og sjå kva median og lågaste rente er for andre i ditt område. Kan òg trykke på ein knapp for bli sendt vidare til Finn.no for tilbud på refinansiering med tilbod frå fleire bankar. 

Gode verktøy på nett kan vere bra for norske lånekundar. Det sit nok langt inne for mange å ta telefonen og prate med banken eller skifte bank pga. renta. Blir ikkje lettare av at du pratar med nokon i banken som helst ikkje vil gje deg lågare rente, men helst selge litt forsikring. 

Share this post


Link to post

DNB kuttar 0.5 etter at sentralbanken kutta 0.75. Dvs. total 0.85 etter at styringsrenta er satt ned 1.25.

Får sjå kva andre bankar stiller opp med og forhandle med DNB. 

Share this post


Link to post

Min erfaring er egentlig positiv. Så lenge du er flink til å forhandle. Men de har så sinnsykt mange gamle kunder som ikke setter noe krav. Som min far på 60. "Jeg har vært trofast mot banken i 40 år." Da forventer han å få god rente, men realitet er motsatt. De mest trofaste betaler mest. Men har måtte bytte bank en gang tidligere for å bedre rente. Etter det ga de meg en mye bedre rente og SAGA program selv om jeg ikke fyller kravene 

Edited by Mr. Spaceworld

Share this post


Link to post

Få tilbod frå andre bankar, hugs å sjekke om du får god rente gjennom fagforening og ta så ein telefon til DNB. Prøv gjerne fleire gonger, for det er litt tilfeldig kven du får kontakt med og kva dei er villig til å gje. Nokre må, som Mr. Spaceworld, flytte lånet før dei får fingeren ut.

Share this post


Link to post

Kanskje være til hjelp å følge med her.

Info om basisrente.

Basisrenten utgjør det aritmetiske gjennomsnittet av de fem laveste prisene på boliglån for hver av observasjonstidspunktene i observasjonsperioden.  Gjennomsnittet regnes ut med tre desimaler. Basisrenten fastsettes innen utløpet av den tiende dagen etter observasjonsperioden. Finanstilsynet publiserer basisrenten på tilsynets hjemmeside på Internett.

Edited by ^fmj

Share this post


Link to post

 

Fnix skrev (49 minutter siden):

Vil anbefale alle til å bruke https://www.finansportalen.no/bank/boliglan/ og skifte bank. De største bankene er som regel et godt stykke unna de digitale bankene og vil som regel alltid være det. Kundelojalitet betyr ingenting, for bankene er du kun tall som de prøver å få mest mulig ut av.

Etter prislistene kanskje, men du får ofte betre rente om du kontaktar dei og viser til betre rente hos andre. For min del så matchet DNB det eg fekk hos andre.

Men sjølvsagt heilt einig i at alle burde gjere ein jobb for å redusere si eiga rente. Det er mange tusen å spare på det.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Sitat

Systembegrensninger

Spiten sier at det første rentekuttet gjør at det siste kuttet ikke kunne kommet tidligere. Det interne systemet setter nemlig begrensninger.

– Datasystemet er programmert til rentekutt 1. mai. Det tidligste rentekuttet vi da kan legge inn på toppen av dette, er 2. mai.

Sitat

I en e-post til Børsen skriver DNB at de primært låner penger i det internasjonale pengemarkedet, og ikke fra Norges Bank.

For noe forbanna piss! Det er rart at når renten går opp så treffer dette "internasjonale pengemarkedet" helt likt med hva Norges Bank setter styringsrenten opp, men aldri når den skal ned. Også å si at de ikke kan endre renten tidligere er bare løgn. Når jeg har klagd tidligere har det aldri vært et problem å endre renten min på dagen.

 

Sitat

Han (Audun Lysbakken) kommer med følgende advarsel dersom bankene ikke hører etter.

- Hvis en ikke gjør dette raskt nok, sånn at grepene kommer folk til gode, vil vi i SV vurdere tiltak. For eksempel økt finansskatt, sånn at vi drar inn igjen pengene som bankene tjener på renta.

For det første hva SV mener betyr jo ikke en dritt egentlig så trusselen i seg selv er jo harmløs. For det andre så skal ta det som forbrukerne må betale ekstra for i komme tilbake til oss, men skal gå til staten i stede? Bankene stjeler fra sine kunde så kommer staten inn og "Hei hei hei. Dere skal ikke stjele fra andre. Gi oss de pengene"

 

Jeg blir helt stum

Edited by Mr. Spaceworld

Share this post


Link to post
^fmj skrev (3 timer siden):

Kunder hos Husbanken må vente til 1. juli på rentekuttet, det syns jeg kunne vært endret.

Det samme gjelder SPK, siden de må følge normrenten som utregnes av Skatteetaten. Den ble nettopp ferdigberegnet og som du nevner, så blir den ikke utregnet på nytt før 1.7. 

SPK har kontaktet kommunal- moderniseringsdepartementet som er ansvarlig for instruksen for boliglånsordningen i SPK. Håper de kommer til fornuften og fremskynder prosessen.

Håper dette også vil gjelde Husbanken. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...