Jump to content

Fnix

Medlemmer
 • Content Count

  1347
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

350 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

7358 profile views
 1. Helt riktig, den lovlige vidunderkuren mot trøtthet heter koffein. Norge og den morderne verden generelt hadde sett helt annerledes ut uten kaffe. For de som ikke liker kaffe kan koffein piller anbefales, det for man kjøpt på de aller fleste sportsbutikker / nettsider. Koffein brukes mye til ekstra energi før trening. I Norge er grensen 100mg pr pille, noe som tilsvarer ca 1 kopp kaffe. Men mange selger med høyere verdier. En ting som er verdt å vite er, jo mørkere kaffe - jo mindre koffein. Det er fordi man brenner bort koffein jo mer brent bønnene er. Og her til lands er det veldig populært med lys kaffe. Når man inntar rusbrus vil koffein gå fortere inn i kroppen enn ved normal kaffe pga kullsyre. Men koffeininnholdet i rusbrus er som regel mindre enn i normal kaffe. Her vil sukkeret fra brusen hjelpe en del til at man føler at man får mer energi. Mange blir også mer fokusert med koffein i kroppen og man kan bli avhengig. Bivirkninger er det også, så det er ikke anbefalt å drikke på kveldstid ettersom det kan bli vanskelig å sove. Koffein har lang halveringstid på rundt 15 timer. Andre bivirkninger er hodepine om man kutter brått ut, og enkelte opplever mer angst. Koffein er smått undervurdert, og uhyre viktig i et stressende, morderne samfunn der vi omtrent ikke har tid til søvn. Det er med andre ord en stor grunn til at folk trenger den morgen kaffekoppen.
 2. https://www.nrk.no/norge/nye-tall-viser-mest-smitte-blant-folk-i-20-arene-1.15071005 Hva med å forklare den MASSIVE forskjellen mellom kvinner og menn? Er det færre menn som tester seg? Er det yrkesmessig eksponering? Er det kvinner som er sosiale og sprer smitten? Er det de som bryter mest regler?
 3. VG.no har særdeles dårlig "brukermasse" som kommenterer. Virker alltid som debatten blir dreid mot et ytterpunkt, spesielt i politiske debatter. Ingen nyanser. Jeg håper ikke dette blir samme tilfelle her inne, om planen er å bli kvitt kommentarfeltet til vg over tid og få diskusjonen hit.
 4. Dette ble helt uaktuelt for meg når det kun er førsteperson, altså fra inni cockpiten. De gamle spilla hadde tredjeperson. Jeg håper virkelig de endrer på dette, men de tror vel at det er mer intenst fra førsteperson 🤔
 5. Personlig kan arr skremme meg. En bekjent av meg har ekstrem selvskading hvor armer og bein ser ut som stekt svor på en svinesteik. De er skikkelig dype og går langt inn i kjøttet, og det er ut som hudvev og kjøtt er skåret bort. Jeg får et ubehag av å se på dette for det ser fryktelig vondt ut, men nå er dette et helt ekstremt tilfelle. Vanlige arr har jeg absolutt ingen problemer med. Ellers er det bare å gi litt faen, pluss size er jo den nye normalen. Jeg liker at de har litt kurver enn at det er helt flatt.
 6. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/501ROX/biden-frykter-at-trump-vil-stjele-valget Biden deler mine spådommer. Skal bli svært spennende å se i høst. Jeg tror også om Biden taper med liten margin kan venstresiden bli skikkelig bitter med mye opptøyer og uroligheter generelt blant befolkningen.
 7. Største argumentet mot denne avtalen er likevel ikke blitt tatt opp i tråden her. Kina er ikke bundet av avtalen og de ville heller aldri ha blitt med i avtalen. Her er vel flere avtaler som går i vasken, pga Kina ikke vil være med: https://edition.cnn.com/2020/06/08/politics/us-russia-arms-control-talks/index.html
 8. Da innrømmer jeg feil der om det er rett. Men om det var selve analyseringen av analysen eller analysen i seg selv som er feil, var ikke poenget. Poenget var mer at konsensus og "feilanalyser" tok feil, spesielt tidlig i forløpet og avskrev Trump og brexit. Sånn som vi er relativt tidlig i valgkampen enda.
 9. Er det noe som har tatt mye feil i det siste så er det election predictions, poll surveys osv. At Trump skulle bli president var det ingen som forutså og det var så og si umulig at det skjedde. Det samme så vi med brexit. Big data (google trends osv) har vel hatt mer rett enn undersøkelser og statistikk, spesielt i uken(e) før valget. Jeg tror fremdeles Trump blir sittende, med mindre han saboterer for seg selv. Men jeg håper Biden vinner, men litt usikker på om han greier å takle Kina. Men Trump har sterke støttespillere som kan gjøre en eventuell avgang mer dramatisk og det blir mer trøbbel enn det burde. Om det skulle bli massive opptøyer før valget eller om corona skulle skyte fart, vil vi vel kunne se at han prøver å utsette valget om Trump føler han skal tape. Selv om grunnloven ikke tillater det. Biden er ingen Obama og er fremdeles ansett som en relativt svak kandidat. Det er mange demokrater som ikke vil ha ham og han har ikke klart å samle demokratene. Men det er hvertfall veldig bra for Biden at Sanders ga opp, og ikke drev valgkamp til siste slutt som han gjorde med Hillary Clinton. For mange blir det å stemme mellom to onder, hvor man må velge den som er mindre ond. Men når det er sagt så har Biden selvfølgelig en sjanse til å vinne, jeg sier ikke at det er umulig. Men jeg synes det er tidlig å avskrive Trump. Spesielt i et så kaotisk år med demonstrasjoner, opptøyer og corona. Trump har bevist gang på gang at kaos er noe han liker. Eller lager.
 10. For å gå tilbake til topic, svaret er ja, delvis. To-partisystemet de har er for lite nyansert og bidrar mest til denne splittelsen. Trump er kun et produkt av en ellers kaldere verden som beveger seg i en retning av historisk gjentakelse. "Enten er du med oss ellers er du mot oss" mentalitet finner man på begge sider av politikken og det er ikke rom for andre meninger enn hva republikanerne eller demokratene har. Alt er svart og hvitt. Om Trump skulle tape valget med veldig små marginer tror jeg han kan lage mye drama og finne på å "ikke godta valget og går ikke av som president". Da er vi oppe i en massiv politisk krise og kan være på randen til en liten borgerkrig. Sjansene for at det skjer er nok ganske små, men jeg vil påstå at de absolutt er til stede. Men at de går i fullstendig oppløsning og blir DSA (divided states of america) tror jeg er temmelig umulig.
 11. Ganske enig der, Trump har gjort ting verre. Men jeg tror dessverre Trump er bare et resultat av en mentalt kaldere verden generelt, så ting vil vel uansett bli verre før det blir bedre. Jeg skjønner også at kineserne vil vise styrke etter å ha blitt undertrykket og overkjørt av andre nasjoner i mange tiår. Men måten de gjør det på er skummel med splitt og hersk teknikker. Selv om amerikanerne er splittet om det meste, er de veldig enig i hva som må skje angående Kina. De vil nok ikke sitte stille å se på at Kina tar over tronen som den ledende verdensmakten økonomisk, militært og diplomatisk. Kina er blitt valgkampsmateriale, så det er om å gjøre å ha den hardeste linjen mot Kina. Om Trump får 4 nye år har han veldig lite å tape og ting kan eskalere ganske mye og fort. Spesielt om Kina ikke greier å akseptere en handelsavtale eller begynner å skal ta over Taiwan.
 12. Jeg håper de skifter retning, får nå er de på full kollisjonskurs med vesten. Og ingen i vesten har lyst på en ny reprise av runddansen med Soviet, hvor det var bare et under at ww3 ikke startet. Selv om et opprør i Kina ikke greier å gjennomføres, så vil det svekke Kina formidabelt. Spesielt om de tar i bruk metoder som Tiananmen massakren. Sånn som det er nå så vil de undertrykke vesten, om vi sier noe de ikke liker. Historisk sett er en konfrontasjon helt uunngåelig, så om det skal skje, håper jeg det skjer før de blir det nye Soviet.
 13. 1. du er nok en av få som isåfall har lyst på kinesiske rettigheter i forhold til norske. 2. da har vi forskjellige kilder. De som har reist rundt om i verden av kinesere og har sett begge sider og ikke bare et diktatur som CCP, mener det hadde vært bedre med demokrati. 3. Den store kulturrevolusjonen i Kina gjorde hele landet fattig under kommunismen. Det er nå først etter de har åpnet opp for vestlig kapitalisme Kina har blitt "rik". Men Kina vil bli gammelt før det blir rikt, om ikke lenge vil eldrebølgen kunne stagnere det meste av vekst. 6% er brukt på eldre idag av BNP og vil mest sannsynlig stige til rundt 35-40%, som er normalen for vestlige land. Og Taiwan sin rikdom kom heller ikke før demokratiet var på plass. 5. Isolerer det med sanksjoner. Tar kina ut av WTO, og stans mye handel. En ny kald krig er vi inne i allerede med Kina, spesielt som de tar for seg i sør-kina havet og ignorerer verdenssamfunnet og dommen de fikk i FN. Kina ruster også massivt opp militært, samt de har ikke vært bundet av internasjonale avtaler som hindrer utvikling av diverse våpen. Som f.eks INF trakten. Og frata de vetorett i FN. Strup pengene og vi vil sakte men sikkert få en befolkning som gjør opprør som vi ser i Iran og andre steder. De har altfor lenge fått lov til å manipulere sin valuta til sin egen fordel, samt kopiere og stjele patenter. Sett opp skatten på alle varer som Kina har "luksusskatt" på varer fra vesten, med det dobbelte av hva luksusskatten til Kina er. Se bare hvordan Australia er blitt behandlet av at de foreslo en gransking av coronaviruset. Kina har innført store sanksjoner innen bygg og storfe. KUN fordi de sa noe som ikke var i Kinas interesse. Og her i Norge har vi fått kjenne på det med fredsprisen i 2010. 6. Å ta bort statusen vil skade Kina på sikt siden Hongkong er ofte inngangsbilletten til å investere videre i Kina. Greit nok at USA er på vei mot nasjonalisme, men Kommunistpartiet er på vei mot fascisme. Er bare å se på de siste uttalelsene fra PLA (militæret) de siste timene: We must strengthen our fighting spirit, be daring to fight and be good at fighting, and use fighting to promote stability. Er vel ikke lenge før det blir "omskoleringsleirer" utenfor Hongkong hvor de kan runde opp demonstranter. Slik som i Xinjiang. Med mindre de bare "sporløst forsvinner fra jordens overflate". Problemet er bare at den gjennomsnittlige mannen i gata ikke orker å bry seg før det er for sent. Jeg blir hvertfall ikke overrasket om Kinas invasjon av Taiwan sender verden ut i en storkrig, om ikke verdenskrig.
 14. At Kina allerede er et dystopi i forhold til vesten og den frie verden, tror jeg ikke mange protesterer mot. Skulle likt å se de som gledelig ville byttet ut norske rettigheter med kinesiske. Og når jeg snakker om Kina så må jeg holde tunga rett i munnen, og mener selvfølgelig kommunistpartiet. Den gjennomsnittlige kineser liker ikke kommunistpartiet, men få som tør å kritisere åpenbart av ganske åpenbare grunner. Taiwan er jo et godt utgangspunkt om Kina hadde vært demokratisk. Gjennomsnittlig er den vanlige mannen i gata 2,5 ganger så rik som de i Kina, selv om det er mye rikdom i de kapitalistiske sonene. Jeg vil tippe ting under Kinas overflate er mye verre enn hva vesten greier å se. Vi antar jo at Kina henretter dobbelt så mye som alle land i verden tilsammen, men jeg tror det tallet kan være mye høyere enn som så. Nå har vi en sjanse til å vise Kina at vi ikke tolererer at de gjør som de vil. At det ikke er greit at de ignorerer verdenssamfunnet. Jeg er meget spent på om de vil bryte "Sino-British Joint Declaration" med de nye sikkerhetsreglene som overkjører 1 Kina, 2 systemer prinsippet. Om de gjør dette så viser det jo at man aldri kan stole på at Kina forholder seg til avtaler. Da håper jeg vesten tar bort den særegne statusen til hongkong som finanssentrum.
 15. Uansett godt å se at lidenskap vinner over ledelse og byråkrati. Tipper det er mange flere som kun ser på jobben sin som en kjedelig "9-16" jobb i Ubisoft (og understudioer) enn i CDPR. Ubisoft har jo halvhjertet innrømmet at de lager for ensformige og kjedelige spill. (https://www.gamer.no/artikler/ubisoft-vil-prove-a-variere-spillene-sine-mer/483207)
×
×
 • Create New...