Jump to content

Fnix

Medlemmer
 • Content Count

  1311
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

311 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

7225 profile views
 1. Tror PTSD offere er litt uenig i første påstand. Og høres ut som du har opplevd "post traumatic growth". Åltså at du vokste på erfaringen, men i svært negativ forstand. Nå vil enhver psykopat si at han ikke er en psykopat. Men nyere forskning kan kanskje avdekke om du er det eller ikke, hvor deler av hjernen lyser opp (eller ikke) når man kartlegger empati og sympati.
 2. Har akkurat samme problem. Når jeg prøver å slette en quote med "viskut knappen" på mobilen så kommer det opp en tekst under quoten som sier blockquote widget, eller noe i den duren. Skjer kun her på diskusjon.no og ikke på andre invision boards.
 3. Edit: link var allerede postet lenger opp. Enda flere fagmiljøer utfordrer WHO på at det ikke er luftbåren smitte. WHO ser også ut til å delvis snu på munnbind. Anbefaler det for syke.
 4. At de faktisk innrømmer skyld ville vært et godt førsteskritt. Så kan man se litt på hvilke konsekvenser dette har for resten av verden før oppvasken blir tatt. Men at det blir sanksjoner om de fortsetter med de våte nattemarkedene sine, uten å prioritere sanitet burde være førsteprioritet. De virusfabrikkene må bort. Så burde man få inn et vestlig tilsyn med markedene, siden Kina aldri kan stoles på.
 5. https://www.nrk.no/trondelag/derfor-far-du-ikke-vite-hvor-mange-som-blir-friske-etter-koronasmitte-1.14957935 Fasiten er "nedprioriteringer".
 6. Vi har vært over dette før. Uansett hvilke kritiske spørsmål du stiller så er ikke denne pandemien ny. Vi fikk en forsmak med SARS på samme måte for en del år tilbake som startet på helt samme måte, uten at tiltak er blitt gjort. Nå har vi SARS versjon 2, satt på spissen, som kunne mest sannsynlig vært unngått. Hadde dette skjedd i et vestlig land hadde det vært ramaskrik uten like og massive sanksjoner. Spesielt når det vestlige landet mest sannsynlig måtte ha brutt mange "vestlige direktiver" for å lage et virus som er så genetisk likt på samme måte.
 7. Kunne ikke vært mer enig. Det ironiske ville vært om vi hadde en flunkende ny vaksine fra Kina til sommeren som fungerte 100%, hvor de hover inn astronomiske summer på resten av verden, men samtidig er skyld i problemet. Akkurat det hadde jeg ikke blitt NOE SOM HELST overrasket over, hvor de fleste ville ha vært helt blinde og hedret Kina for sin innsats.
 8. Rart denne tråden ikke har fått mer oppmerksomhet. En stor ulempe med vannkraft er at det er lite prisgunstig for forbrukeren. De kan velge å produsere strøm når de vil og dermed tappe samfunnet for milliarder. Som nå (2.apr.2020) er reservoarene smekkfulle og prisen så lav at de kan fort finne på å sende vannet utenom turbinene. Dette er det få andre energikilder som kan, så jeg håper vannkraft utkonkurreres over tid på norsk sokkel. Jeg vil påstå at strømmen der er ren og skitten på samme tid - miljøvennlig og forbrukerfientlig. Ja takk til massive vindmøller til havs. Men vindmøllene og er egentlig noe tull, sett ut ifra hva de egentlig kunne produsert av strøm. Normale vindmøller har "kun" 3 blad, og kunne produsert mye mer energi med flere. Men dette er kun ansett som en kostnadsbesparelse, ettersom en vindmølle med stor rotasjonshastighet vil ha mer slitasje. Men vi kunne egentlig ha greid oss med mye færre møller om de faktisk tok kostnaden. Og når de først står til havs kan de pipe ut svært høyfrekvente lydbølger som skremmer bort fugler. Men så flink teknologisk er vi ikke.
 9. Her var det massiv arroganse og grådighet gitt. Godt vi ikke ledes av sånne mennesker. Til og med Trump har mer greie på ting en det her. 😂
 10. https://edition.cnn.com/2020/04/01/asia/coronavirus-mask-messaging-intl-hnk/index.html Forhåpentligvis ikke så lenge igjen til WHO snur, men FHI er for arrogant til å snu. Mye dunning-kruger effekten der i gården, "eksperter" som gir blanke i akademisk informasjon. Som oppgir grunnen til at nordmenn ikke får bruke munnbind er "alle er idioter, ingen kan å bruke det".
 11. Elsker toppsakene på e24 og finansavisen nå: https://e24.no/boers-og-finans/i/50gnBe/oljeaksjer-rett-opp-paa-boersen-kan-vaere-ganske-naer-bunnen https://finansavisen.no/nyheter/bors/2020/03/31/7513448/tidenes-verste-kvartal-for-oljen-etter-priskrig-slagmarken-vil-bli-europa
 12. De som lager vaksiner sier det muterer relativt sakte og derfor kan eventuelle vaksiner ha langvarig beskyttelse. Men etter all logikk vil det mutere raskere og raskere jo flere som vil bli smittet. På lille Island, var det alene funnet 40 forskjellige versjoner.
 13. Tvilsomt, men kanskje. Japan, Hongkong og Singapore har vel begynt på runde 2 med å lette litt på restriksjonene hvor tallene ser ut til å øke igjen. Spesielt Hongkong.
 14. Mange som har brent seg og tapt mye penger så det vi ser nå er vel en FOMO-spiral. Det baller på seg i oppturer og det baller på seg i nedturer. Når børsene svinger så mye som nå vil jeg argumenterte for at det er mye følelser og psykologi som råder mer enn rasjonalitet. De som vil påstå det motsatte kan vel ikke generelt mye om menneskelig natur. Men hva vi vet fra andre kriser så er jo trenden at børsene stiger før krisen faktisk er over. Men om markedene har priset inn en langvarig nedstenging og at flere bedrifter dukker under tviler jeg på. Det som ser ut til å være priset inn nå er at det forventes redningspakker i hytt og pine. Og så langt har finansmarkedene fått viljen sin.
 15. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/4qAOLE/kina-og-italia-i-ordkrig-om-hvor-corona-oppsto Skummelt når hele propaganda apparatet til kommunistpartiet skal på død og liv finne en ytre fiende - for å ikke ta ansvar for viruset og for å prøve å holde ro i rekkene hjemme. Jeg håper på at de lander på USA som syndebukk, selv om det er lite trolig ettersom Kina er relativt redde for dem. Men om det skulle skje og Trump med 4 nye år, kan handelskrigen bli blodrød og konsekvensene massive.
×
×
 • Create New...