Jump to content
NTB - digi

FN-rapportør ber Norge avvikle oljenæringen

Recommended Posts

Annonse

Mr. David R. Boyd bør ta en tur til Saudi Arabia og spørre om ikke landet kan være så snill å innføre demokrati.

 

  • Like 2

Share this post


Link to post

Det er interessant å sette ting kontekst. Når jeg leser biografien hans ser jeg en sterk ideologi om konservering og det å kjempe mot det han mener er forurensende industri. Samt at han har gjort en karriere på å selge bøker om sin kamp. Det er ikke noe galt i det, og heller ikke nødvendigvis at han har helt feil. Det er bare litt vanskelig å tro at rapporten er uten bias og har nyanser hvis det ligger en sterk ideologi bak. Men for all del, det vel lettere å komme med enkle løsninger på komplekse problem...

  • Like 4

Share this post


Link to post

Vel, vi ser på dette gjennom en oljetåke.

 

Selv om han nok tar feil, kan han få rett på et vis. Et plutselig dødsstup i oljeprisen kan senke norsk oljeindustri permanent og utløse massearbeidsløshet på vestlandet. Så det kan være på sin plass å begynne å forberede seg på at dette skjer.

 

Det at alt ser fint ut nå, betyr ikke at det bare er velstand om 10 år. Det er ikke på noen måte sikkert at det blir glidende overganger.

Edited by dahln

Share this post


Link to post

Da må vi altså slutte med produksjon av mange ulike produkter slik som kunstgjødsel, plast, kjemikalier, asfalt, oljegrus og smøreolje. Tenk om man nå skulle klare å fremstille hydrogen fra naturgass på en kostnadseffektiv måte (inkl med storstilt lagring av CO2). Men produksjon av slik ren energi sier altså FN nei til. Hvis Norge slutter med eksport av gass til Europa, hva vil Europa da gjøre? Vil Europa bruke brunkull istedenfor norsk gass. Man må begynne i riktig ende, man må få konsumentlandene til å redusere sin bruk av olje og gass før produsentlandene kan begynne å redusere sin produksjon av olje og gass. Å kaste Europa ut i en situasjon med energimangel er en meget farlig politikk og kan føre til krig og konflikt og til det som verre er.

Share this post


Link to post
Fri diskusjon og kunnskap skrev (26 minutter siden):

Blir all olje/gass brukt til forbrenning?

Eller blir de brukt til produkter som reduserer  svinn og CO2-utslipp?

Det argumentet er intet mindre enn støy i klimadebatten. Litt som å forsvare helautomatiske rifler med at de også kan brukes til å skyte på blink.

Selvsagt har olje annet bruk også, men det er vitterlig ikke det som er problemet eller drivkraften til industrien. Olje er primært for å brennes.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...