Jump to content

terje-lk

Medlemmer
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

116 :)
 1. Hva om du måtte ha forskjellig betalings-kort alt etter hvilken butikk (fysisk og nett) som du handler i? Altså null standard for betalings-metode. Det er status for dagens lade-løsning (utenom Tesla) og er faktisk fordel Tesla. Men når vi nå altså (stort sett) har ett betalings-kort for praktisk talt all handel så er det å gå baklengs inn i fremtiden å tvinge app som løsning, særlig når markedet er negative til løsningen. At noe er mulig betyr ikke nødvendigvis at det er en god ide. At noen nå kommer med et alternativ vil jo være en god mulighet til å vurdere hvilken løsning som faktisk slår godt an. Hilsen en med om lag 7-8 apper for å kunne lade kone-bilen (Kona) langs veien.
 2. Enig, vi må tenke lengre enn som så: Når ble radioen oppfunnet? Mobiltelefon er en radio-sender/mottaker. Den har utviklet seg *litt* siden første gangen noen lagde en radio. Når ble transostoren oppfunnet? Gjett hva: samme der. Kjernekraft utvikler seg også, men er langt mindre drevet av markedskrefter og tilsvarende mer av internasjonal politikk. Når denne teknologien modner og blir billigere pr. MWh så vil markedene spille mer og mer rolle. Derfor bør Norge, med sin olje-industri og avtagende produksjon, melde seg på her.
 3. Jeg ser "NESTLEDER I NEI TIL ATOMVÅPEN" og tenker: biased. Forfatteren er helt sikkert kunnskapsrik på temaet atomkraft, men har sannsynligvis også en interesse i det. Uansett, jeg er ingen ekspert, men lurer derimot på et par ting: Hvordan står salt-smelte-reaktor seg imot disse argumentene? Og oljeindustrien vår, med kompetanse og kapasitet, behøver en vei videre når olje og gass er på hell. For det tar åpenbart tid å utvikle og bygge atomkraft. Men da bør vi jo begynne nå - for en trenger ikke være grønn for å innse at et skifte er nødvendig. Før eller siden.
 4. Min kommentar på Resett.no i dag: (På en sak om Spetalen og grønne aksjer) - Spetalen er sikkert klok og alt det der. Han er også et resultat av sin samtid - påvirket av systemer og paradigmer. Han er ikke alene, det er vi alle. Og det er ikke godt å se igjennom og forbi, fordi vi alle blir påvirket. Alle har vi våre motiver, og Spetalen har sine. Noen vil beholde staus quo, andre er litt mere visjonære. Noen vil avslutte norsk olje, helst i går. Andre tviholder på den, som om vi går under som nasjon om vi ikke tyner ut til siste dråpe. Begge er like dogmatiske, og hysteriske. Men uansett hvordan vi velger å forholde oss til norsk olje - den er aktuell bare så lenge. Det var en tid den ikke var her. Nå er den her. Så er den "borte". Det bør vi forberede oss på. Både individuelt, men særlig som samfunn. Noe annet vil være kortsynt og naivt. Og den overgangen (når den kommer, ikke hvis) bør vi klare å gjøre så god som mulig. Glem at vindmøller skal erstatte alle KWh som fossile kilder står for i dag. Men de skal ta noe av jobben. Det må også de andre kildene gjøre. Men det starter et sted. Og det har allerede startet. Andelen fornybar energi øker. Det går ikke fort, og det hjelper ikke at kjernekraft taper andeler, globalt sett: https://ourworldindata.org/... Det er lett å la seg irritere av radikale som vil stenge krana nuh!, men det er like trist å høre på dogmer fra andre leiren. Norge er smurt av olje. Hvem tror at dette gjør oss i stand til å ta de riktige beslutningene for fremtiden, uten oljen. Fremtiden tilhører de som løser disse utfordringene. Enten de vil eller ikke.
 5. Hvor "naturlig" vil du ha det? At vi fortsetter denne trenden? https://ourworldindata.org/grapher/global-energy-substitution Nei, her må det andre krefter til, enn kun markedet. Og det begynner å synke inn nå.
 6. Les artikkelen (en gang til): "En ny generasjon kjernekraftverk kan leveres. De kan brenne atomavfall som allerede eksisterer og er dessuten langt sikrere enn før." Anbefaler også å lytte på TUs siste podcast om temaet.
 7. I denne konteksten; hvilken bakgrunn har så du, Tuvnes, siden du så skråsikkert kan dementere FN's forskning på klimaet?
 8. Hvorfor alt det bryet, Donald? På Resett.no finner du alt og alle du trenger 😆
 9. Knapphet vil drive opp prisene og derfor fostre kreativitet og innovasjon. Krav til bærekraft likeså. Vi vil derfor se en betydelig utvikling i batteri-teknologi i tiden fremover.
 10. 'Vanligvis vil strømmen flyte dit prisen er høyest' Noen må revidere Ohms lov.
 11. Hvis hovedkriteriet var å beholde raketten innakt etter testen så var det mislykket test, ja. Det var det derimot ikke. Det står flere, forbedrede prototyper og venter på nye tester, det har liten verdi å samle på SN8. Sikkert litt synd, men ikke katastrofe. Nå sitter SpaceX på haugevis med måledata - det var målet med testen. Det er måledataene som er 'assets' her, ikke prototypen. Hvor mange biler blir krasjet før du får lov til å kjøpe den nye modellen, tror du?
×
×
 • Create New...