Jump to content

hoj

Medlemmer
 • Content Count

  94
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

110 :)

Recent Profile Visitors

1243 profile views
 1. Jeg tror det kan være gunstig å produsere hydrogen natt til første juledag. Så bare glem det
 2. En debatt man trenger å ta; Er det fornuftig at det bor mennesker på Svalbard? Jeg mener nei, bortsett fra noen få for å ivareta ...
 3. Med et fall på ca. 200 m og pumping av 0,5 m3/s, effekt ca. 1 MW. Lite kraftverk i bunnen kan gjenvinne en god del av energien, dvs størrelse ca. 0,8 MW. Man kan da pumpe om natten og sende vannet i retur om dagen.... Det krever riktignok et lite magasin på toppen. Kanskje noe å finregne på?
 4. "Prius facelift har Li-ionbatteri på stusslige 0,75 kWh." Ja, det er ganske smått, bilen klarer ikke engang, i mange tilfeller å kjøre ut fra en parkeringsplass uten at fossilmotoren blir aktiviser. NAF har målt forbruk til ca. 0.6 - 0.7, dvs ca. 30 % over hva Toyota sier. Jeg kjøpte en gang en Toyota, det kommer til å bli lenge ti neste gang.
 5. "Det er forventet rundt 29.000 besøkende på møtet i Madrid" Som andre har vært inne på; Internett er oppfunnet.
 6. "I dag kom meldingen om at Audi kutter 9500 jobber. Elektrifisering av veitrafikken gjør at hundretusener kan miste jobbene." Disse jobbene ville vel forsvinne uansett. Vi produserer jo ikke vaskemaskiner lenger i vår del av verden. Noe kan reddes dersom man er rask.. tar markedsandeler fra trege selskaper som Toyota/Mazda etc. Noe "spesialproduksjon" ala Bjølvefossen som var i ferd med å forsvinne, kan være en tanke. Litt merkelig å tenke på at idag er det Kina som eier B...
 7. "Konseptet går i korthet ut på å videreforedle vindkraft til havs ved storstilt eksport av hydrogen som energibærer, og oksygen som virkemiddel, produsert offshore med velkjent teknologi og kortreist elkraft. Dette bør kombineres med import av CO2 og en enkel og velkjent metode for CCS, fangst og deponering av CO2." Hvor naiv går det an å bli. Det er ikke realistisk. Man kan selvsagt bygge vindkraftanlegg offshore, men strøm bør brukes som strøm. Alt annet er urealistisk.
 8. Og mye oljeprodukter kommer fra diktaturland.
 9. "for Simec Atlantis Energy sitt 250 millioner pund store tidevannsbarriere-prosjekt Wyre Valley i Lancaster som skal generere 100 GW årlig" Man mener vel Gwh.
 10. Har varmepumpe, installert i 2004. Ved oppstart, fikk spørsmål om jeg hadde lest galt av el-måler, sterk reduksjon i forbruk. Har fungert i alle år. Har ingen service avtale, har fungert i alle år. Kun en mindre reparasjon. Min erfaring; meget god investering. Er ellers enig i at Toyota/Prius, er et antikvarisk produkt som Toyota burde slutte å produsere.
 11. Rundt 834.000 mennesker er sysselsatt i Tysklands bilindustri ifølge det tyske bilindustriforbundet VDA – mange flere sysselsettes indirekte av de over fem millioner bilene som produseres i landet årlig. Omsetningen fra den tyske bilindustrien var i fjor på 426,2 millioner euro – tilsvarende omtrent 20 prosent av den totale omsetningen i tysk industri, ifølge Germany Trade and Invest (GTAI). Omsetning 426,2 millioner euro. Antall mennesker som er sysselsatt er nær 1 million. Det blir ca. ca. 426 euro pr. person. Altså ikke helt riktig..
×
×
 • Create New...