Gå til innhold

hoj

Medlemmer
 • Innlegg

  555
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

2 177 profilvisninger

hoj sine prestasjoner

937

Nettsamfunnsomdømme

 1. "Spår rekordvekst for solenergi i USA" Etter alle solemerker vil vil sol bli en dominerende energikilde ganske raskt: Litt rart at ikke flere bygninger har solceller på taket og tenker da gjerne på Sør-Europa ....
 2. Min tanke er at mopeder og motorsykler bør bli elektriske, les mitt innlegg en gang til!
 3. "Da Enova tidligere i år lanserte støtteordning til elmopeder og elmotorsykler, mottok de kritikk fra blant annet Syklistenes landsforening og Miljøpartiet de grønne, som heller ønsket støtteordninger for elsykler." Mopeder og motorsykler kan ha MEGET store utslipp av giftige gasser, kanskje i noen tilfeller for enkelte kan vi snakke om en faktor på ca. 1000 i forhold til en "god" fossilbil. De grønne har ikke tenkt gjennom den problemstillingen. Har de aldri sett den illeluktende blårøyken fra enkelte mopeder, den lukter og den er til å spy av?
 4. Svalbard er et subsidiesamfunn av rang. Det er ingen rasjonelle grunner til at det skal bo mennesker på Svalbard. Det er mange grunner som taler for et fullstendig vern. Selv fra russisk side, så bør vel vern være å foretrekke av økonomiske årsaker. Det lille av kullproduksjon man har, er bare et piss i havet!.
 5. "Strømkrisen har fått regjeringen til å varsle en «styringsmekanisme» for å begrense muligheten til krafteksport hvis fyllingsgraden i flerårsmagasinene blir for lav. Det skaper kraftige reaksjoner hos EU, som mener det er i strid med reglene i EØS-avtalen" Men da er jo saken grei, hvis ikke vi kan samle vann i våre reservoarer, så bør heller ikke EU-landene få lov til å samle gass i sine lagre! Ursula von der Leyen bør ta seg et kurs i elementer logikk!
 6. Kanskje vi kan få kjøpe vin til europeiske priser hvis dette fortsetter.. Ellers, dersom Tyskland mener at vi bør fortsette med å eksportere el når vi har en anstrengt forsyningssituasjon , så bør vel vi pålegge Tyskland å utsette nedlegging av kjernekraftverk? Det grønne skiftet må utsettes inntil man har etablert ny produksjon til erstatning for det som skal fjernes. Eller i klarspråk; Bygger man en ny bro, så venter man med å rive den gamle inntil den nye er ferdig. Det er mange "naturvernere" som bør merke seg dette, de har en del av skylden for det uføre vi er kommet i!
 7. Problemet er at det er vanskelig, bort imot umulig å få tillatelse til nybygg!
 8. En del av problemene "når det ikke blåser etc" Kan løses ved at man bygger HVDC linjer mellom ulike europeiske land. Linje med stor kapasitet mellom Tyskland, Frankrike og Spania er et must! Siden forbrukstopper og tilgang på vind-, solenergi er ulik i de ulike land. Når Kina, 3000km HVDC med tap ca. 11 %, kapasitet 11 GW, klarer det, så bør vel også Europa klare det. Løsningen med kabler internt i EU blir sjelden tatt med i analyser, EU sover, men lille Norge kan ikke løse problemene!
 9. "Rimelig strøm igjen – om noen år" Bare glem det, neppe realistisk siden det blir stadig vanskeligere å å ta beslutninger om nye utbygninger. Byråkratiet setter bremser og "nei-menneskene" vil ikke akseptere noe som helst. Vi vil sannsynligvis få enda flere "perfekte stormer" i framtiden::::
 10. "Det er ikke lurt å sende traktoren på service midt i innhøstinga Det er ikke lurt å sende sjarken på langvarig oppgradering på verksted midt i skrei-tida Det er ikke lurt å stenge butikken for å pusse den opp midt i julehandelen Det er ikke lurt å stenge vannkraftverk for oppgradering når kraftprisen er rekordhøy" Svar til Simen1: Her er du på jordet, eller kanskje du liker å kverulere?; Kraftverk kan utvides, som også andre er inne på, uten at det går ut over produksjonen. Eksempel Nedre Vinstra, ny tunnel parallelt med gammel medførte utvidelse uten avbrudd av produksjon. Lyse 2 ble bygget med ny kraftstasjon og tunnel og det gamle produserte i anleggsfasen!
 11. EU fyller sine gasslager, de har nå en fyllingsgrad på 70,54%. Norske vannmagasin har en fyllingsgrad på 68,4%. Det er imidlertid verd å merke seg at fyllingsgraden i NO2, det området som har flest utenlandskabler, kun har en fyllingsgrad på 50,1%. Det kan vel umulig være riktig at vi skal holde våre vannmagasin i sør Norge, på et minimum, samtidig som EU jubler over at gasslagrene fylles?
 12. Ser ut som om det er brukt noe stål i konstruksjonen, kan det være at overgangene mellom stål og tre er årsaken? Kan skape "Knekkpunkter"? Om det kun hadde vært brukt tre, så ville konstruksjonen kanskje vært vært ok ?
 13. "Maksprisen fredag på 3,48 kroner per kWh er mellom klokken 8 og 9 på morgenen. " Venter med egg til søndags-morgningen. Ellers, er dette direkte avslørende for hvor dårlig jobb kraftindustrien gjør, vil har bedre forbindelser mot utlandet, enn internt i Norge. Man kan rette noe ved å legge ned de to gamle DC linjene til Danmark, reduksjon ca. 500 MW. Videre kan man redusere eksporten til land, Nederland og Storbritannia, siden de har fungert som rene eksportlinjer. Spesielt er det ille med Nederland som i veldig mang år har importert strøm fra Norge , uten å ha sendt noe tilbake, sovepute for Nederland? Tanken i utgangspunktet, som alle kjenner til, var å utveksle overskuddstrøm i respektive land. Noen har glemt det! Så får vi bare håpe på at det tar veldig lang tid før kabelen til Nederland er reparert.
 14. "Det blir gitt mulighet til å forsterke reguleringen for å sikre forsyningssikkerhet. Når magasinfyllingen blir lavere enn det som er normalt for årstiden, skal muligheten for eksport begrenses." Det høres greit ut. Meningsløst at vi for eksempel skal ha en ren eksportlinje til Nederland. Den har duret og gått nå i veldig mange år, men vil har knapt nok fått noe strøm fra det landet i retur. Det var vel ikke det som var intensjonen? Linjen er blitt en ren sovepute for Nederland. Nå er den heldigvis ute av drift, og det skal vi være glad for. Eller ville prisen på strøm vært enda høyere. Generelt sett, så bør EU-landene lage mye bedre forbindelser internt, DC linjer med total kapasitet 20 GW mellom ulike regioner, for å optimalisere utnyttelsen av energikildene. Eks. større kapasitet mellom nord og syd i Tyskland for å optimalisere bruk av vind- og solenergi!
 15. Kanskje flybransjen bør begynne med å betale skatt?
×
×
 • Opprett ny...