Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

On 6/24/2020 at 10:24 PM, Theo343 said:

Er ikke gratis å reise til Thailand og bo der noen uker heller ;)

:wee: kanskje derfor jeg ikke har vært østover enda. Men flybilletter kommer vel mer og mer med tilbud ift. til i gamledager. Men, nå veldig amputert av COVID-19 regner jeg med.

Kan jo bo sånn som thailendere gjør i små hus/leiligheter med rotter innabords. Må vel være noe rimeligere enn hotell myntet mot vestlige? :hmm:

Endret av G
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
23 hours ago, 0laf said:

Selv om denne mutasjonen, som altså er det viruset som sirkulerer her i Europa og en del andre steder, i enkelte tilfeller kan angripe celler fra pasienter som har hatt den asiatiske utgaven av viruset, så er det sjeldent.

Artikkelen nevner at 3 prøver viste dette, men det var altså 41 prøver totalt, og 38 viste kryssimmunitet mot begge mutasjoner.

Det ble også benyttet pseudovirus, altså en fabrikert variant av viruset som skal være tryggere å jobbe med, i et laboratorium, så det er på ingen måte noe sikkerhet rundt dette.

For mRNA-vaksiner så vil det også være trivielt å justere vaksinen etter virusets RNA dersom det skulle være nødvendig, men flere eksperter på vaksiner, som jobber med dette nå, har uttalt at de mutasjonene de har sett så langt ikke er av en slik art at de vil kunne unngå antistoffene fra en vaksine.

ADE er diskutert tidligere, det er et velkjent fenomen, og noe vaksineprodusentene tar høyde for.
Det er åpenbart et problem dersom det viser seg at SARS-CoV-2 i noen betydelig grad fører til ADE, men det er trolig et overkommelig problem.

 

La oss si at mRNA-vaksinen blir sittende i kroppen i 10 år etter injeksjon. Vil kroppen da kunne utvikle noen autoimmune symptomer siden den hele tiden bombarderes med små mengder virusbyggedeler som pøses ut av de DNA-tuklede med kroppscellene?

Mye tidligere i denne diskusjonstråden om COVID-19 så la jeg vel med kilde til noe forskning om at noen få celler kan bli virusdeleprodusenter i lang tid etter injeksjonen (man vet bare ikke i hvor lang tid etterpå). Sannsynligvis nokså nær injeksjonsstedet.

Dersom det mange år senere blir påvist noen slike bieffekter. Vil man da kunne finne igjen injeksjonsområdet? Vil man måtte "grave ut" kirurgisk problemcellene for at kroppens immunforsvar skal få hvile?

Er mRNA-vaksiner 100 % trygge?

Endret av G
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (6 timer siden):

Poenget er å få turister til Norge. Spesielt Tyskere.

Litt spent på om hvordan dette kommer til å virke i praksis. R-tallet har jo steget i Tyskland, men trolig skyldes det de lokale utbruddent. Kommer tyskerene nå til å hive seg rundt og bestille billetter inn til Norge - når de samtidig vet at de bare får reise dersom smittesituasjonen er bra nok i Tyskland? 

Det er dette som er litt problemet nå - det er skummelt å bestille reisa nå frem i tid, når vi samtidig nå ser tendenser til økt smittespredning.

Den gode nyheten fra dagens pressekonferanse, er at hele Sverige er rød sone no. Takk og lov!

Lenke til kommentar
6 hours ago, Pc Lynet said:

 

Og hvor lett er det å få velsignelse i fra reiseforsikringsselskaper i disse tider? Hvor langt rekker EØS-helsereisekortet for bruk i EU. Kjipt å måtte stå for ekstra hotellutgifter som måtte balle på seg da, for seg selv og spesiellt for pårørende.

Lenke til kommentar
6 hours ago, SuperKrokodille said:

Jo, men i et normalår går vel Norges handelsbalanse for turisme med underskudd så det suser. Hvis nordmenn bruker halvparten av et normalt utenlandsferiebudsjett på Norgesreiser, så burde den norske reisenæringen klare seg greit. Men Tyskland og andre handelspartnere trenger kanskje norske kroner for å kunne kjøpe norske eksportvarer som gass og laks osv.

Tror ikke at jeg har råd til å feriere i Norge. Overnatting er ganske hårreisende. Nå finnes det sikkert alternativer om Airbnb, telt eller noe, men..

Lenke til kommentar

USA:

Landet rapporterer nå flere nye smittede daglig, flere dager på rad, enn på det høyeste tilbake i april.
Som nevnt tidligere er det også økninger i innleggelser, og ICU-avdelinger på flere sykehus i noen stater er enten nær eller over kapasitet. Det fryktes at noen områder kan bli verre enn New York var i april, selv med ferre innbyggere.

U.S. sets another single-day record for coronavirus cases
https://www.washingtonpost.com/nation/2020/06/25/coronavirus-live-updates-us/
"Across the United States, 39,327 new coronavirus infections were reported by state health departments on Thursday — surpassing the previous single-day record of 38,115, which was set on Wednesday. Texas, Alabama, Missouri and Nevada reported daily highs."


Dr. Peter Hotez, "Dean" ved National School of Tropical Medicine ved Baylor College i Houston advarer om eksponensiell vekst og apokalyptiske tilstander ila. de neste ukene. Dr. Hotez og hans team er forøvrig et av de mange som jobber med utvikling av vaksine mot COVID-19.

Houston Facing ‘Apocalyptic’ July 4 Holiday as Virus Surges
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-06-25/houston-facing-apocalyptic-july-4-holiday-as-virus-surges

Spoiler

"Houston’s Covid-19 outbreak is accelerating at an exponential pace that will swamp the fourth-largest U.S. city’s medical infrastructure by the Independence Day holiday, less than two weeks away, a leading disease specialist warned.

Even as Houston-area intensive-care wards approach full capacity, the worst is yet to come because of “the huge amount of transmission going on in our community,” Peter Hotez, dean of the National School of Tropical Medicine at Baylor College of Medicine, said in an interview Thursday."



NY Times med en interaktiv presentasjon av hvordan pandemien i USA kom dit den er i dag:

How the Virus Won
https://www.nytimes.com/interactive/2020/us/coronavirus-spread.html
"Invisible outbreaks sprang up everywhere. The United States ignored the warning signs. We analyzed travel patterns, hidden infections and genetic data to show how the epidemic spun out of control."

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
29 minutes ago, WCH911 said:

Dette er bra. Kanskje ikke den mest holdbare behandlingsmåten (mtp. hvor mye plasma det er behov for), men at det fungerer så bra etter et sykdomsforløp på 31 dager er imponerende. Nå som remdesivir og dexamethasone også begynner å virke smått lovende, så tror jeg vi er inne på riktig spor. 

Direktelink til artikkelen.

Det virker veldig lovende. Så lenge vi har nok givere så bør det ikke være et problem å gi til de som trenger det. Det er jo bare alvorlig syke som vil bli behandlet med blodplasma. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Benbjo skrev (14 minutter siden):

Det virker veldig lovende. Så lenge vi har nok givere så bør det ikke være et problem å gi til de som trenger det. Det er jo bare alvorlig syke som vil bli behandlet med blodplasma. 

Leste det i sted, og dette ser jo lovende ut.

Kanskje dumt spørsmål, men hvordan fungerer dette i praksis for behandling med tanke på blodtyper? Det er vel ikke bare å anvende hvilket som helst blod. 0 er universalt, så de som har antistoffer med blodtype 0 vil kunne bli brukt hos alle pasienter? Eller hvordan var det igjen?

Men de med blodtype 0 kan bare motta med blodtype 0? 

Mens de med blodtype A kan motta 0? 

og A kan motta A selvfølgelig.

Lenke til kommentar
0laf skrev (28 minutter siden):

Anders Tegnell mener WHO tar feil, og at de burde ringt å sjekket med han før de gikk ut med en sterk advarsel om Sverige og 10 andre land, hvor smitten øker markant.

https://www.dagbladet.no/nyheter/mener-who-tar-feil/72608952

Utsagnene hans har jo alltid vært litt fjollete, men i likhet med Trump så føler jeg bortforklaringene hans blir dummere og dummere. På randen av sammenbrudd kanskje?

Ikke minst kommer det fra feil kjeft. Er det en som bruker dataene slik det passer seg, er det Tegnell og gjengen. Han peker på at man skal se bort fra datene og at de ikke speiler virkeligheten. Vel, Tegnell er kjapp med å hente fram dataene som viser at antall intensivpasienter er på vei ned og at det ikke er registrert noen overdödelighet i Sverige akkurat nå.

Neida, de har ikke valgt feil strategi argumenterer han da med, samtidig som helsevesenet i Nord-Sverige er på bristepunktet. Nevner han dem? Skal ikke det være en del av regnestykket for å si noe om hvordan strategien fungerer i Sverige?   Han tilpasser statistikken akkurat sånn som det passer for å speile hans oppfatning av hvordan strategien fungerer.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...