Jump to content

WCH911

Medlemmer
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

150 :)

Recent Profile Visitors

557 profile views
 1. Jeg er både enig og uenig, derfor skrev jeg delvis. Det blir ekstremt vanskelig å få til et studie som gir statistisk signifikans den ene eller andre veien, ettersom det er snakk om type munnbind, type ventilasjon, hvordan munnbindet blir tatt på, renhet av munnbindet etc. Alt dette vil påvirke studiet, men det finnes også laboratorietester som viser at munnbind har en effekt og som også viser at de ikke har effekt. Det er allikevel et enklere tiltak enn andre restriksjoner, og har i det minste en signaleffekt om at vi ikke bør gå rett opp i fjeset på hverandre i en situasjon med mye smitte i samfunnet. Når det gjelder vaksinene, så er de noe dårligere enn vi trodde. Men det er også veldig viktig å fremheve at pasientene er mindre syke, og blir fortere ferdig på sykehuset. Det hjelper mye.
 2. Det er delvis feil. Vi har endelig studier som bekrefter at kirurgiske munnbind fungerer.
 3. Jeg fikk gradvis mer vondt den neste dagen etter begge dosene, men jeg klarte å bære på en del ting i.o.m at jeg flyttet i den perioden. Fikk dose to mandag morgen, og hadde en stiv skulder fra mandag kveld til tirsdag kveld. Ellers har jeg hatt forkjølelsessymptomer og vært slapp i perioder.
 4. Kan du forklare hvordan på hvilken måte dette er signifikant i forhold til mRNA vaksinene for koronaviruset? Eksperimentene har blitt gjort in vitro, og det er en helt annen sak å påvise at dette kan skje i en celle. Studiet kan ha betydning, men det gjenstår mange spørsmål før vi kan si noe konkret. Dette er ikke nok bevis til å kunne si at vaksinene kan manipulere DNA i mine øyne.
 5. Helt enig, det er noe med det å være frisk nok til å kunne være syk.
 6. Det er problemer med at folk blir glemt, og at enkelte fastleger ikke mener at f. eks. godt regulert diabetes ikke skal gå foran i køen. Fredrik skal prioriterast i vaksinekøen - men vart stansa av fastlegen. Jeg fikk vaksinen først for 2 timer siden, selv om jeg er i en risikogruppe som allerede skulle ha fått vaksinen i mai. Det er fordi det kommunale systemet sa at fastlegen ville kontakte meg, men jeg har en ny fastlege som ikke fikk med seg at jeg er i en risikogruppe. Har snakket med andre som har opplevd det samme i min kommune, og jeg finner det skummelt. Hva skjer med folk som har problemer med språk, teknologi eller andre faktorer som gjør at de ikke har ressurser til å nøste opp hvorfor de ikke har fått vaksine?
 7. Er du sikker på at det er adenoviruset, og ikke noen av innholdsstoffene? Det brukes jo forskjellige adenovirus i vaksinene. Edit: Det blir nok en forsinkelse, men Norge har også vaksiner fra CureVac og Novavax på bestilling. Curevac er mRNA, og Novavax er en peptid-vaksine. Jeg håper at det betyr at det er mindre problemer med disse vaksinene, og at de blir godkjent så snart det er mulig. Oversikt over koronavaksiner som er godkjent eller under godkjenning - Legemiddelverket
 8. Haha, samme fyr som eier et treningssenter i Ski (S.P.A.R.T.A). Der gjør han det samme, at det går an. Nyhet, Korona | Sparta treningssenter tilbyr utendørs trening, Nordre Follo kommune forholder seg passive: – Det er lov å trene ute, og vi oppfordres til å trene ute, sier eieren (oblad.no)
 9. Økonomer har snudd om corona-strategien: Tror New Zealands jerngrep ville lønnet seg for Norge Jeg blir så oppgitt av strategien vi har valgt her til lands når jeg leser dette. Det er ikke sikkert det hadde gått like bra som med en øystat, men det hadde vært langt bedre enn denne seigpiningen med å låse ned, åpne opp for tidlig etc.
 10. Jeg skriver ikke ofte her inne lenger, men akkurat nå føler jeg behov for å gjøre det. Det er en nitrist situasjon vi er oppe i nå, og selvfølgelig burde myndighetene har gjort en bedre jobb. De hadde så mange muligheter, og gang på gang har det samme blitt gjort uten å lykkes. Definisjonen på galskap er å gjøre det samme og forvente annerledes resultater, dvs. låse ned, åpne opp, låse ned, åpne opp. Tipper det samme blir gjort igjen, og det er klart at dette tærer på folk. Det er dog ikke noe poeng i å angripe hverandre, verken her inne eller der ute. Vi må forstå at det er mange som faktisk ofrer en del for at vi skal klare oss gjennom dette, og vi må ha rom for å forstå at det kommer mye frustrasjon akkurat nå. Dette er ikke lett for noen av oss, verken studenter, aleneboende, småbarnsfamilier, lærere, permitterte, arbeidsledige, de som jobber i utsatte yrker etc. Vi må være medmennesker og gi hverandre rom til å lufte. Jeg er også møkk lei av det regjeringen gjør, jeg er lei av å ikke kunne dra på treningssenter, ikke møte nye og gamle venner, og planlegge hver tur til butikken. Dette er vanskelig og slitsomt, men det blir helt feil å angripe de som prøver å gjøre en innsats. De som bidrar til smitte og ikke gjør jobben sin orker jeg ikke å ofre en tanke på lenger...
 11. De er jo mennesker de også, og gjør feil som alle andre. Jeg har møtt leger som kjederøyker og leger som er overvektige. Har også erfaring fra nærme famille og venner som har blitt fullstendig feilbehandlet og kunne holdt på å dø som følge av det. Det er en grunn til at vi har pasientskadeerstatning. For å ta en gammel spøk: - What do you call the worst student in a med school graduating class? - A doctor. Edit: https://www.nrk.no/norge/her-blei-vi-koronasmitta-i-november-1.15261664 Det er sikkert flere som har tenkt på å gjennomføre julebord o.l. inne i større saler med mer rom mellom deltakerne, men jeg er virkelig skeptisk når vi vet at viruset sprer seg såpass godt der det ikke er tilstrekkelig sirkulasjon. Smitte innad i familier kommer jo som følge av nær kontakt i mindre ventilerte rom over tid.
 12. Nakstad advarer om at folk ikke skal lete etter smutthull. For øvrig, så har bl. a. Nordre Follo, Lillestrøm og flere kommuner nå gjennomført samme tiltak som Oslo. Får håpe alle tar sitt ansvar nå, dette er ikke tiden for å ha det behagelig. Det er snakk om å holde ut i en liten periode, for at det blir bedre senere.
 13. Det er helt feil. Med Europas høyeste smittetrykk, kjemper sykehusene i Belgia en desperat kamp mot klokken. Nå tvinges helsevesenet til å bruke smittede leger og sykepleiere på jobb. Belgias helsevesen på randen av kollaps: − Vil skje om ti dager Østerrike: Frykter å gå tom for intensivplasser i november Coronavirus: Czech army sets up 500-bed field hospital in anticipation of COVID-19 surge Hospitals in north of England 'to run out of Covid beds within a week
 14. En vaksine bør være frivillig, og Høie har allerede sagt at det blir frivillig. Det finnes mange nok som er positive til en vaksine til at det blir en reell flokkimmunitet. Hvor trygg vaksinen blir er det andre enn meg som kan bedre, men i og med at disse skal gis til flere milliarder mennesker vil det være ekstra stor påpasselighet.
 15. Du kan nok ha et poeng, det tar vel ca. to uker til vi ser effekten av tiltak. I sommer var tiden for å handle, men regjeringen må handle slik situasjonen er nå. Etter det synes jeg det er på høy tid å diskutere veien videre til en vaksine kommer på plass.
×
×
 • Create New...