Gå til innhold

Playstation 5 - Generell diskusjon


LarZen

Blir Playstation 5 en større suksess enn sin forgjenger?  

717 stemmer

  1. 1. Blir Playstation 5 en større suksess enn sin forgjenger?

    • Ja.
      420
    • Nei.
      95
    • Like stor.
      64
    • Altfor tidlig å si noe om.
      114
    • Vet ikke.
      25


Anbefalte innlegg

Nimrad skrev (2 minutter siden):

Stemmer ikke særlig godt med PS4/Xbox One.

Stemmer nok heller ikke med andre ting for syv år siden. I dag har jeg gode erfaringer med dette. Om syv år gjør jeg det sikkert på en annen måte. Dette har noe med kursen og global økonomi å gjøre

Endret av Retroman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Retroman skrev (Akkurat nå):

Stemmer nok heller ikke med andre ting for syv år siden. I dag har jeg gode erfaringer med dette. Om syv år gjør jeg det sikkert på en annen måte.

Jeg vet ikke hvor du har syv år siden fra, men dagens priser på PS4/Xbox One tilsier at det stemmer bedre å gange med 10-11

Lenke til kommentar
Retroman skrev (18 minutter siden):

Påslaget jeg nevnte var bl.a. moms. Jeg pleier å gange importert elektronikk i USD med 12 og runde den ene eller andre veien for å pynte på tallet - ofte treffer jeg greit med dette når jeg ser på amerikansk eller asiatisk elektronikk.

Det er en grunn til at hverken Sony eller MS har gått ut med priser. De skuler på hverandre pga verdien av markedsandelene virker høyere enn bruttofortjenesten på konsollsalget. Om Sony setter en pris på 599 og MS 499 så vil Sony miste markedsandeler. Hvor mye ekstra tilbehør, deksler, UI-ting osv må du selge for å dekke inn et "ekstra" tap på USD100 mot en ekstra markedsdandel og er det verdt det? Dette vet egentlig Sony og MS best, men min vurdering er at jeg heller ville ha solgt noe med tap for å sikre kundene i en tid der mikrotransaksjoner blir mer og mer vanlig. Så ved å sikre kundegrunnlaget først så lager du modeller for å hente inn penger senere.

PS4 kostet 399 og Xbox One kostet 499 ved lansering. Det kan tenkes at noen valgte PS4 pga prisen - Sony solgte ihvertfall dobbelt så mange maskiner det første kvartalet enn MS. Ja, Sony har en del flere eksklusive titler, men for den del kunder så er ikke dette nødvendigvis avgjørende. Jeg snakker av egen erfaring: har alrdi vært fanboy så jeg har vekslet fra PS1 - PS2 - Xbox 360 - Xbox One - PS4 - PS4 Pro og har brydd meg filla om eksklusiver (men jeg kjøpte Xboxen pga en venn spilte Forza, faktisk).

Så, nei. Jeg tror hverken Sony eller MS kommer til å se utelukkende på marginene i sin prisstrategi, men at de tenker mye mer strategisk denne gangen.

Ja er enig i at det er strategi ute og går her. Hadde det kun vært margin så hadde nok konsollene lett kostet 6-700 dollar. Eneste konsollene jeg kjøper uten å nøle er Nintendo, men har stort sett endt opp med alle konsollene etter hvert. Denne generasjon satt langt inne for meg og PS3en ble brukt mye frem til Switchen kom i hus. Første del av den generasjon gikk det mest i Xbox. Nå har jeg en One X kjøpt mest for 4K blu-ray (som den enda ikke har blitt brukt til) og Gamepass. Planen er da PS5 for å få spilt de titlene jeg har gått glipp av på PS4 samt det nye som kommer, men avventer nok et par år da et nytt familiemedlem er på tur nå. 
 

Strategimessig er det nok Microsoft som må presse prisen denne gangen da de er veldig underdog på tur inn. Skal de ha en sjans må de prise Series X likt eller under den billigste varianten av PS5.

Lenke til kommentar

Det sies at Ps5 skal bli tilbake kompatibel, men jeg fikk også høre et rykte om noe det der. Håper for all del at dette rykte ikke stemmer. Nelmlig jeg fikk høre at hvis man skal få lov å spille Ps1,2,3 og 4 på Ps5 da må man ha kvittering på de spillene. Hvordan i all verden skal Sony få det til? Ingen har kvitteringene til de spillene til Ps1,2 og 3. Som jeg sa, dette er bare et rykte. Håper inderlig ikke dette stemmer. Det er det dummeste jeg har vært bortig. ??

Lenke til kommentar
TheDarkSapling - SCM skrev (11 minutter siden):

Nelmlig jeg fikk høre at hvis man skal få lov å spille Ps1,2,3 og 4 på Ps5 da må man ha kvittering på de spillene. Hvordan i all verden skal Sony få det til? Ingen har kvitteringene til de spillene til Ps1,2 og 3.

Ja, det er bare oppspinn.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
newman221 skrev (3 minutter siden):

Det kan jo by på utfordringer dersom du bestiller den digitale versjonen av PS5. Ikke helt sikker på hvordan Sony skal verifisere at du da eier gamle spill. 

Jeg har ikke sagt at jeg ønsker digitale versjonen. Jeg ønsker det fysiske, dermed kan det bli at jeg ordner meg Ps5 med disc. Avhengig av hva som faktisk stemmer av det jeg har hørt.

Endret av TheDarkSapling - SCM
Lenke til kommentar
TheDarkSapling - SCM skrev (1 time siden):

Avhengig av hva som faktisk stemmer av det jeg har hørt.

Kan garantere at det ikke stemmer, da det ikke er gjennomførbart i praksis. :) 

Du har sikkert misforstått en eller annen plass, for jeg leste selv (husker ikke hvor) at enten PS5 eller den nye Xboxen var bakoverkompatibel med forrige generasjon, dersom man eide spillet (dette er nok registrert på kontoen din så er nok ikke et problem).

Jeg tror dette gjaldt Xbox.

Edit: tror det er denne det siktes til
https://www.gamer.no/artikler/slik-skal-microsoft-la-deg-oppgradere-xbox-one-spill-til-xbox-series-x-versjoner/494266

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬Signatur▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Innlegget nyttig? Gjerne
p%2FcCekIt6%2Fs%2Fc0055d5e8159ef002082002d4fdd957ea3f2f700997d71680fac236d7f76f2b8.png?alt=media&token=a4212806-1e92-4f27-8088-4e0a236dfdaceller p%2FcCekIt6%2Fs%2F8fad5e0eaf8e56c53a0435975507da422a2720d27948ca7425cfdaa539ce43fa.png?alt=media&token=65357791-b322-43bc-b72a-c0712e285364 innlegget!
Mine Anbefalte Chrome / Edge Plugins
Mine Anbefalte Web Applikasjoner - Rett i nettleseren

Endret av Merko
  • Liker 1
Lenke til kommentar
XtaZ skrev (3 timer siden):

Jo mer jeg ser av PS5 designet jo styggere blir den. Den ser forøvrig langt mer elegant ut i promobildene, så det er kanskje ikke så rart.

Det der er jo  bare en sliten augmented reality sak eller hva faen det heter :p

Designet har vokst litt på meg siste uken for å være ærlig. Ikke at det såg bra ut i den hjemme snekra videoen der da.

Endret av Mala
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Designet er kult og friskt. Alt er bedre en sorte bokser som skal «forsvinne» i blant ræle en har ifra før. Ser endel reagerer på AR bilder og det blir jo ganske så feil da tekstur og størrelse forhold blir feil.

Endret av LarZen
Lenke til kommentar
9 hours ago, Mala said:

Det der er jo  bare en sliten augmented reality sak eller hva faen det heter :p

Designet har vokst litt på meg siste uken for å være ærlig. Ikke at det såg bra ut i den hjemme snekra videoen der da.

Joda, men den er jo fortsatt basert på hvordan konsollen faktisk ser ut (utenom at finnene kanskje er for høye?), og den er virkelig ikke pen eller stilig verken i videoen eller promobildene :p Tviler på at å se denne i person å holde den med egne hender vil endre på dette.

Er ikke fan av Series X heller bare så det er sagt. Synes den har dødkjedelig design selv om den ser OK ut i stående posisjon. Liggende så er det den styggeste konsollen jeg har sett siden NES.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...