Gå til innhold

Klimaeksperter: Hetebølger blir den nye normalen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

På 2000-talet har det vore fleire ekstreme hetebølgjer med nye rekordtemperaturar. Det var nesten ingen slike, og ingen i nærleiken av dei temperaturane vi ser no, på heile 1900-talet. Sjølv i år, når varmerekordar vert slegne, er det med 1-2 grader! Det er vanvittig ekstremt, og difor er det vel ikkje rart eg lurer på om du har vore i koma når du snakkar om ei hetebølgje?

Sia du forsatt syns det er greit å bruke koma for å forsterke dine utsagn, blir eg nødt å vurdere din manglande forståelse av koma som ein bekreftelse på din manglande forståelse av naturen.

 

For kvar hetebølge blir hysteriske tilstander godt opphausa av media og "klimaeksperter" som ser for seg jordens undergang, dommedag samt skvetter ansvaret over på vanlige folk for å gi di eit eller anna å skamme seg over. Som om klimaskvetting forandrer på at alle sitter i samme båt.

 

Problemet med alle rekorder er at det ikkje eksisterer måling av temp på jorda alle steder til alle døgnets tider. Alt etter korleis været utvikler seg og fordeler seg utover planeten vår vil vi få rekorder her og der samt tilsvarande lågare temp andre steder som ikkje blir snakka om.

 

Det er ingenting ekstremt over variasjon av målt temp rundt om på planeten.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nei, mange stader som har målt over 40 grader i år, har dei aldri målt over 40 grader tidlegare. Den førre rekorden i Nederland var 39,3 °C. Den nye er 42,7! Storbritannia har berre to gonger tidlegare målt temperatur over 38 °C. Det var under hetebølgjene i 2003 og 2015. Den nye rekorden er 38,7 °C! I Tyskland var den førre rekorden 40,5 °C. Den nye, sett i år, er på 42,6 °C! Det er 2,1 grad over den førre rekorden.

 

Nei, dette har ingenting med vegar å gjere. Dei fleste verstasjonane ligg langt frå vegar og tettbygde strok.

 

Om du trur dette er normalt, må eg på nytt spørre om du har vore i koma fram til no?

Mange steder kunne man sett at målt temp er langt under normalen og kanskje setter rekorder for lågaste temp i juli månad. Det blir dog ikkje hausa opp fordi den slags rekorder er med på å vise at dette er vær og korleis det forflytter seg rundt om på planeten vår.

 

Målepunkt blir flytta og påvirka av mennesker i form av stadig utbygging av veier og bebyggelse. Klart dette påvirker korleis varmen blir i området(lokalt). Difor eksisterer det stadig færre målepunkt som ikkje har blitt flytta eller påvirka noko som medfører at tidligere målinger misser sin relevans i forhold til nyare målinger.

 

Samtidig er det normalt at vær er i forandring og flytter på seg pga naturlige sykluser.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dei faktiske klimaekspertane veit at dei naturlege syklusane tek tusenvis av år. Ikkje 20. Men folk som nettopp har slutta med bleier, og drit seg ut i kommentarfelt i staden, veit kanskje meir enn kva sant er?

Mulig du drite deg ut når du må lene deg på "klimaeksperter" for å begrunne at naturlige sykluser tek tusenvis av år, men di fleste som har normal skulegang bak seg veit at naturlige sykluser er mulig å oppleve for alle som vil. Man treng dog ikkje skulegang for å fatte at naturlige sykluser skjer rundt oss heile tida.

 

Tidevann eller flo og fjære er ein naturlig syklus du kan oppleve 2 ganger gjennom eit døgn. Mange får og med seg at vi har ein naturlig syklus som gir oss natt og dag med ofte store variasjoner i opplevd temp. Ein anna naturlig syklus er korleis månen bruker ca 28 dager på ein runddans rundt planeten vår og dermed påvirker vær og klima 13 ganger gjennom året. Vi har og 4 årstider gjennom eit år som er ein naturlig syklus der jorda snurrer rundt sola med forskjellig avstand osv, ganske betydlig påverknad av opplevd vær og klima. Sola driver planetens vær og klima og har sin egen naturlige syklus osv osv osv...

 

Naturlige sykluser er det enormt mange av som alle påvirker med forskjellig grad vårt vær og klima. Om man ville gi eit bilde av korleis alle desse naturlige sykluser påvirker kvarandre kan man tenke seg at di alle er representert av småstein som blir kasta opp i lufta og treffer eit vann på vei ned. Alle ringer i vannet som så oppstår vil gi forskjellige topper og bunner mens di brer seg utover. Dette skjer igjen og igjen og lager stadig nye variasjoner nye plasser på vannet. Det er det samme som skjer på planeten vår, med stadig nye variasjoner kvart sekund, minutt, time, døgn, år osv.

Endret av Maabren
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Kan bli noen flotte somrer her fremover ser det ut til :)

 

Det er hvis vi slutter med klimagassutslipp ASAP. Hvis ikke vil flotte somre følges av mer tørke, oftere oversvømmelser, dyrere og dårligere tilbud av mat og noen millioner klimaflyktninger på døra. For å nevne noe.

Ikke alle har et slikt mørkesyn på fremtiden. Vi har nå hatt 120 år med temperaturøkning uten størrre utfordringer.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

34 grader i Dallas nå i ettermiddag.....men de er jo mer vant til slikt vær enn oss ;)

 

Juli-aug er ubehagelig der......

Endret av Slettet+9817324
Lenke til kommentar

Det er enkelt å forklare den ekstreme temperaturauken med vanlege naturlover. Når vi endrar atmosfæra til ei som er mindre gjennomtrengeleg for IR-stråling på veg ut frå jorda, vil temperaturen stige. Den mekanismen har vi kjend til i over 200 år. Ei alternativ forklaring som er nokon lunde vitskapeleg forankra har ingen klart å finne.

 

Skinner solen på hele eller halve jorden?

The most prevalent definition or heating mechanism involves what is referred to as “back radiation”. Greenhouse gases absorb some of the IR radiation that the Earth’s surface radiates toward free space after it is heated by solar radiation

 

Earth as a solar collector

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Det er ingen tvil om at gjennomsnittstemperaturen de siste 100 årene er på vei oppover. Kan vi alle være enig om det?

 

Huff, ja. Vi har bare 18 måneder igjen før vi når "the tipping point"og det er ingen vei tilbake.

 

Now it seems, there's a growing consensus that the next 18 months will be critical in dealing with the global heating crisis

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Ikke alle har et slikt mørkesyn på fremtiden. Vi har nå hatt 120 år med temperaturøkning uten størrre utfordringer.

Det er fordi temperaturen har steget med i underkant av 1 grad disse 120 årene. Men det er ingen jevn stigning. Med samme trend i klimagassutslipp de neste 120 årene vil temperaturen stige 3 grader til. I tillegg vil hver grad med økt temperatur føre til større endringer enn den forrige.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

 

Denne artikkelen handler om hetebølger, og neste kanskje om havet som stiger.

Alvoret siger nok sakte men sikkert inn hos norske politikere også, men "Dansen rundt gullkalven" er et dekkende uttrykk for dagens politikk.

Trolig må vi ha nye og yngre folk på Stortinget for at snakk blir til handling.

Klimatrusselen er alvorlig, og et opplagt tiltak er å slutte med leting etter mer olje og gass.

Trolig blir Norge tvunget til å la denne oljen og gassen bli liggende likevel, så hvorfor lete?

I stedet for å gjøre det som monner fokuserer en på at folk skal sykle og ete mindre kjøtt.

Når bilene bruker batteri og hydrogen er ikke bilparken et miljøproblem, og kollektiv transport kan ikke konkurrere med fleksibiliteten til bilen.

Det er avsporing av klimakampen i Norge når miljøbevegelsen ser på motorveiene som en fiende.

 

All den tid vi tydeligvis skal være leverandør av grønn strøm til Europa, vil det ikke gjøre noe fra eller til for klimaet med elbiler. Man bruker hele tiden mer strøm sok kunne erstattet kull i Europa. Det eneste elbiler er godt for er å redusere den lokale forurensingen, noe som er viktigere. Det er den vi dør av.

De titalls tusen friske vestlige Europeere som døde av heten i 2003 er nok uenig med deg. Kilder finner du på Wikipedia.

 

Stephen Hawking var bekymret for et klima med 250 grader. Vet ikke om lokal forurensning er noe man bekymrer seg for da. De fleste klimaforskere mener dette er usannsynlig selvsagt, men de færreste tør si det er umulig. Også selvsagt.

 

Det er også en stor sannsynlighet for at om vi øker temperaturen med 8-9 grader, så forsvinner de øverste skylagene noe som trolig øker temperaturen med ytterligere 8-9 grader. 16 grader er altså innen rekkevidde, i det minste.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvorfor har TU begynt å ta inn slike usignerte ntb- artikler? Forventet at det var en viss minstestandard her!

Fordi de driver med klima-propaganda.

 

Folk er i ferd med å bli hjernevasket og indoktrinert til å tro på en vanvittig dommedagsprofeti. Slik som folk ble hjernevasket i Nazi-Tyskland og Sovjetunionen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er ingen tvil om at gjennomsnittstemperaturen de siste 100 årene er på vei oppover. Kan vi alle være enig om det?

 

 

Nei, ingen meteorolog er enig i det. De har for lenge siden funnet ut at det går 30 år opp og 30 år ned, på en svakt stigende kurve fra maunder minimum da naturbeskriveren Peter dass aldri nevnte nordlys (eller solflekker). Du bør lese deg opp på hva "Mot normalt" betyr.

 

Og når du leser om nye værrekorder i avisen bør du tenke at inntil igår var det varmere tidligere! Ikke at det stadig blir varmere. Legg merke til at det oftest er 60-70 år gamle rekorder som slås, og at 30+30 år er en 60års syklus. Egentlig burde det vært 33år med plass til tre 11-års solsykler inni. Fra 2005 til kulden i 2035 har vi unnagjort solsykelen med svakest virkning ned. Selv ipcc har rapportert at ingen signifikant temperaturøkning har funnet sted i denne sykkelen (hiatus), sjekk selv underlagsrapportene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Pollen blir også brukt for å finne variasjoner i klima. Rimelig interressant å se hva de som driver med dette sier om dagens klimaendringer. Se side 51 (Det er bare 6 sider)

 

https://www.naaf.no/globalassets/allergi-i-praksis/1---2005/aip_1_2005.-hoeg-hi.-pollen-i-myrer-og-tjern.-naturens-historiebok.-48-53.pdf

Det mest utrulege er at dette er skrive av ein med hovudfag i botanikk, som mest sannsynleg ikkje er mentalt tilbakeståande. (Kanskje litt alderssvekka – han er trass alt langt over normal pensjonsalder.) Utan å i det heile gå inn på dei naturlege årsakane til tidlegare klima (sjølv om han har fått med seg at dei høge temperaturane var om sommaren, ikkje om vinteren), konkluderer han glatt med at årsaka til dagens klimaendringar må vere den same og ikkje kva forskarane har funne av naturleg forklaring på dagens klimaendringar! Kva er det med desse gamle botanikarane og geologane? Du finn ein heil haug av desse eldgamle skrullingane i den antivitskapelege sekta "Klimarealistene" òg.
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Og når du leser om nye værrekorder i avisen bør du tenke at inntil igår var det varmere tidligere! Ikke at det stadig blir varmere. Legg merke til at det oftest er 60-70 år gamle rekorder som slås, og at 30+30 år er en 60års syklus.

Har du fleire eventyr på lager?

 

Rekordane som vart slegen i Europa i denne runda var absolutte. Dvs at det aldri har vore målt so høge temperaturar tidlegare, og det med svært god margin.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

Det er enkelt å forklare den ekstreme temperaturauken med vanlege naturlover. Når vi endrar atmosfæra til ei som er mindre gjennomtrengeleg for IR-stråling på veg ut frå jorda, vil temperaturen stige. Den mekanismen har vi kjend til i over 200 år. Ei alternativ forklaring som er nokon lunde vitskapeleg forankra har ingen klart å finne.

Skinner solen på hele eller halve jorden?

Eit dumt spørsmål og to fullstendig useriøse kjelder? Har du noko vitugt å komme med?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...