Gå til innhold

3FKY9EYR

Medlemmer
  • Innlegg

    409
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av 3FKY9EYR

  1. Utrolig hvor mye folk er villig til å betale for iMessage. Ikke rart at Apple ikke vil åpne opp protokollen. Her har EU en jobb å gjøre.
  2. Det er fortsatt uklart hvor godt Starlink vil skalere, og det blir dyrt å drifte. Levetiden er begrenset da de ofte må justere banen før de styrter tilbake til jorden. I tillegg befinner mestepartene av satellittene/kapasiteten seg over havet der det er liten etterspørsel, men her kan de brukes til interkontinental svitsjing av trafikk. Det kreves også en ganske mange jordstasjoner for å mate in mot Tier-1 og de disse jordstasjonene har ikke ubegrenset frekvensområde for up/downlink å bruke av. Det er og uklart hvor godt Starlink har fått til inter-satellitt kommunikasjon, altså at trafikken har multi-satellitt hopp mellom kilde og destinasjon. Prosjektet har nok størst potensiale der det ikke er bredbåndsdekning eller der flere husstander går sammen om ett abonnement (i den grad det blir lovlig).
  3. Hvorfor det bare er dekning i Sør Norge forstår en her: https://satellitemap.space/ Det som er nytt er at de nå har begynt å skyte opp satellitter som går via polene.
  4. til 19,2 milliarder kroner (2 millioner euro) Jeg visste ikke at inflasjonen i Norge er SÅ høy ...
  5. Berøringsskjermene snek seg inn i bilen som gratispassasjer fordi "det var lov å skifte radiokanal på den integrerte radioen". Her sov Trygg Trafikk og andre organ i timen. Dersom du ikke klarer å utføre kommandoen vha. stemmen da bør du stoppe bilen og utføre oppgaven.
  6. Leste du: "Det ble også rapportert om en kraftig økning i fradrag relatert til kryptoverdier på 3,4 milliarder kroner."?
  7. Med mindre EU / DMA kommer på banen vil det neppe skje noe så lenge iMessage driver salg av mobiler. Men Apple kan risikere at de må åpne iMessage protokollen om de ikke vil samarbeide. Om RCS er god nok er en annen sak, men Apple kunne brukt RCS mot Android som en start om de ikke vil åpne iMessage protokollen sin.
  8. Nettbrett er vel det produktet de fleste private klarer seg uten nå som mobilene er blitt store. På jobben går ledelsen rundt med nettbrett og stryker finger over skjermen og sier bla bla - sikkert kjekt for de som ikke produserer noe. Overgang til Apple for mobiler har nok en del med boikott av Huawei og at de som skal 'date' må bruke iMessage for å få napp.
  9. Skjønner godt at aksjeeierne i Intel nylig stemte imot at Intel CEO Pat Gelsinger fortjener 1,8 milliarder NOK for "innsatsen" sin selv om han og høster fruktene av sine talentløse forgjengere. Best å selge unna før ARM og RISC-V har overtatt x86 markedet.
  10. Kanskje det var en tabbe å gi Intel CEO Pat Gelsinger 1,8 milliarder kroner i lønn i 2021? Han har fortsatt til gode å vise at strategien hans virker. Når de beste CPU designerne (Apple m.fl.) som lisenserer ARM ISA klarer å matche Intel i ytelse med brøkdelen av strømforbruket da blir det ikke mye igjen av Intel butikken. Men da har AMD også et stort problem som skrotet ARM ISA prosjektet sitt som de holdt på med for et par år siden.
  11. Når Elon ikke krever forbehold i tilbud om selskapsgjennomgang ("Due Diligence") da har han en ganske dårlig sak. Et tilbud forplikter - faktisk.
  12. Greit at de får vist hvem de er - det samler troppene mot det onde imperium, på sikt også SV og Rødt.
  13. Ja det er der skoen trykker - vi forstår ikke hva bevissthet er. At det finnes forskere innen AI som ukritisk roser egne prestasjoner er en annen sak. Etter å hørt på Abels Tårn om emnet forstod kom det frem at dette fortsatt er et uløst mysterium. En sliter med å lage forbindelse mellom det som skjer på detaljnivå i hjernen (logikk og statistikk) og det som skjer på overordnet nivå (bevissthet).
  14. Blir mer og mer tydelig at Boris ikke har noe "Post Brexit Plan" utover Partygate.
  15. Terskelen for å ødelegge "fiendens" satellitter er nok høy. Det ville bli møtt med gjengjeldelser som ville føre til astronomiske tap på begge sider. Da er det mer realistisk å tenke seg å lage støy som blokkerer signalene i regionen slik som Putin koser seg med på grensen til Finnmark. Ikke lett å være diktatur i disse dager.
  16. Selv om vi får en kollaps i kursen for kryptovaluta vil behovet for kryptovaluta eksistere blant kriminelle. Alternativet til kryptovaluta for dette ansette yrket er å sitte i fengsel.
  17. Det er nå engang slik at jo før en bestemmer seg jo bedre selv om det smerter. Da Sverige la om til høyrekjøring i 1969 var argumentet at det ville bli dyrere jo lengre en ventet. Apple som var med å spesifisere USB-C kunne flyttet foten fra bremsen til gasspedalen for lenge siden.
  18. Kanskje de skulle begynne med å slutte sponsing av dyre / luksus-elbiler hvis de ønsker inntekter som de kan overføre til veiprosjekter? Ingen grunn til å sponse biler som koster over 500 000 - de får deg til og fra jobben hvis du er avhengig av bil. Behov ut over det får du dekke selv. Snart kommer Bentley, Rolls Royce m.fl. med elbiler - da blir dagens moms- og avgiftsfritak latterlig. Sover "alle" i regjeringskvartalet?
×
×
  • Opprett ny...