Gå til innhold

KOMMENTAR: Derfor er Apples nye skjerm billig


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Takk for en flott kommentar/artikkel, det finnes faktisk folk her inne som sammenligner skjermen mot sin 144hz TN skjerm. Så brødhue går det ann å være.

 

For 99% av folk så er denne skjermen altfor dyr og totalt borkastet, for folk som driver med foto,design,film,animasjon etc. Så er det ingen andre skjermer som gjør det Apple skjermen gjør til den prisen. Referanse skjerm til 60 000 kr er billig, i hvert fall når man ser på hva alternativene koster.

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+132

God artikkel. En liten korreksjon: Mac Pro støtter faktisk 4 grafikkort eller GPU-er. Man kan ha 2 Radeon Pro Vega II i en MPX-modul og det er plass til 2 MPX-moduler, noe som gir 4 kort til sammen.

Lenke til kommentar

Jobber selv med Animasjon & VFX. En fargekalibrert mid-range skjerm er "godt nok" til mitt bruk, men fint at dere opplyser folket om at dette ikke er en forbrukerskjerm. Dette er et lite nisjeprodukt, og da blir prisen deretter, men er jo ikke å putte under en stol at det også er svært mange som sikler på alle nye Apple-produkter uten et snev av kritisk sans eller behov. Skal bare se pent ut..

 

"Ekstra høy 6K-oppløsning"..? Får det nesten til å høres ut som oppløsningen er høyere enn 6K :hmm:

Endret av Trono
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Et par kommentarer:

 

 

 De jobber i studio, og en svært stor del av kostnadene deres går med til nytt utstyr hvert eneste år og ofte flere ganger i året. Hvis de ikke holder tritt med utviklingen i ytelse gjør de jobben sin saktere og blir mindre konkurransedyktige.

Forrige Mac Pro lansering var i 2013. 6 år siden. Om du hele tiden må oppdatere utstyret ditt for å holde tritt så er Mac helt klart IKKE noe for deg? Kommer ny versjon eller ikke? Vet ikke. Er dette den siste Mac Pro noensinne? Muligens.

 

 

 

Før du fnyser av de prisene er det på sin plass å minne om hva Pixar og Silicon Graphics drev med på åtti- og nittitallet.

Hvem bryr seg? Alle vet elektronikk kostet latterlig mye før. Du kan ikke forsvare en $5000 iPhone, fordi før så kostet en mobiltelefon $10.000. Det er dyrt eller ikke sett opp mot konkurransen i dag.

 

 

 

Og når du ser på Mac Pro, en datamaskin som kan ha fire grafikkort og fire ekstra akseleratorer (ASIC), samt et utvalg av Intels råeste Xeon-prosessorer er startprisen på 60 000 kroner ikke så aller verst. 

Mac Pro har maks 28 kjerner, Wikipedia sier de bruker Cascade Lake CPUer, som også har 28 som høyeste, gjerne ikke tilfeldig.

 

https://www.anandtech.com/show/14182/hands-on-with-the-56core-xeon-platinum-9200-cpu-intels-biggest-cpu-package-ever

 

Denne er noe kraftigere da. NVidia har og kraftigere GPUer. Dette er ikke betale for den siste lille biten for å få det beste. Selv toppspeccet vil denne aldri ha den høyeste mulige ytelsen, enkelt og greit. Så dette er ikke et bra argument. Forklarer heller ikke prisen for startmodellen. Om Wikipedia stemmer med oppgitt Xeon modell så koster den 20.000-25.000 retail for delene.

 

Joda joda, proffprodukt, koster ekstra, men dette er ganske drøyt ekstra da. Det at det er proffprodukt og "penger ikke betyr noe" betyr heller ikke at hva enn pris er ok. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Vet ikke helt hva denne har med artikkelen eller diskusjonen å gjøre?

 

Det er en ganske god 8K skjerm. Relevant pga oppløsning, så trenger man 6K eller mer oppløsning og veldig gode farger i stedet for nesten perfekte farger og HD så er Dell-skjermen et alternativ. Men det er ikke noen referansemonitor som Apple-skjermen tar mål av seg til å være. Ser egentlig ikke noe stort poeng med høyere oppløsning enn 4K på en 31-32 tommer skjerm, men det skader jo ikke.

Lenke til kommentar

Det er bare naut som forsvarer Apple. Når folket er så hjernevasket at de ikke forhører seg om alternativer får Apple det lett på markedet. Ingen andre får så mye gratis reklame, særlig i Norge hvor det er flest sauer per hode.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Og dess bedre skjermene grafikk lages på blir på lys dess mer blir aksjonscenene i filmer lagt til mørket. CGI har bare ført til mer utroelig action som alt foregår i mørket for at animasjonen ikke skal bli latterlig synlig eller for spillignende. Virker kanskje i en helt mørk kinosal men så snart filmene kommer på tv og er sett med dagslys/lampelys i rommet er det bare noe utydelig på en ellers svart skjerm.

 

De profesjonelle lager detaljer for andre profesjonelle med tilsvarende utstyr og glemmer sitt publikum. At skribenten kaller Apple utstyr en billigversjon og at mobilen ikke trenger høyoppløsning viser hvor meget han har mistet gangsynet og Apple har mistet bakkekontakten. Fremtidens grafiske produksjoner vil bli sett mer på 7" mobiler enn på kinolerret eller storskjermer. Da hjelper det fint lite at det så ålreit ut på 470 000

eller for den saks skyld 60 000 kroners spesialskjermer.

Når det er sagt, min 10 kilos slepbare symaskinformede pc fra 1992 kostet ny 110 000 kroner inkludert et 24 000 kroners grafikkkort med gullkontakter.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg fikk en skikkelig dårlig smak i munnen av denne artikkelen.

Om det virkelig selger seg selv, hvorfor dette behovet for å oppklare og unnskylde det Apple holder på med?

 

Er mest enig med Lunaris her, sammenligningen til 30 år gamle workstations er 100% ubrukelig, og mer egnet til å villede enn å oppklare.

Den mest drastiske forskjellen er at dagens workstations er bygget med hyllevare - det er ingen grunn til at det skal koste være så forbasket dyrt som Apple gjør det.

Regnekraft er regnekraft tross alt, og hvis render times er det som betyr noe, så vil Apple **aldri** være det beste alternativet for penga.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Uansett hvor mange "rettferdige" grunner man finner for å rettferdiggjøre disse prisene og at utvalgte får lov til å kjøpe produktene, så kan man heller ikke si at det er umulig at disse produktene har kunnet hatt en annen pris.

Teknologien er her men det er tydelig at man har melket forbrukeren så mye som mulig per iterasjon,

Forhåpentligvis blir gode skjermer med høy bildekvalitet hverdagsgods etter hvert.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...