Gå til innhold

TEST: Huawei Mate 20 Pro


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du husker med andre ord bare det du vil huske. Dette er et problem med alle telefoner, men ettersom de fleste Androidtelefoner ikke får noen oppdateringer etter det har gått halvannet år, så unngår de problemet.

Det er kun Apple som setter ned ytelsen til CPU ol. Alle telefoner blir derimot tregere pga tyngre SW ol. Derimot Apple blir ekstra treg da de faktisk setter ned ytelsen til telefonen. Det gjør ingen andre.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Flott telefonen. Eller liker ikke notchen. Men det får så være.

 

Virker som den gjør mye bra. Eneste er at jeg ønsker den kunne priset seg enda litt lavere å fks enten bare hatt fingeravtrykk eller ansikt. Bare for å tatt flere markedsandeler.

 

Gleder meg til å se/lese flere tester.

 

Dette hadde vært et kjøp fra dag 1 men helsike emui altså. Ønsker produsenter kunne tilbyr clean Android som et valg når man setter opp telefonen :/

Om bare Google hadde solgt i Norge kunne de kommet med samme konsept som MS der de selger Signature edition. Eneste problemet er at på Android så kommer produsenter med ting Google ikke har og Android ikke støtter. Om du har android på Huawei så vil sannsynligvis kun 1 kamera fungere eksempelvis og bildene vil være mye dårligere enn EMUI versjonen. Google må dermed utvikle støtte i Android for det produsenter har før de kan lansere en Signature edition. Windows er lagt opp på en mye enklere måte for å få til dette.

 

En helt annen greie. Hvor ligger begrensningene at ikke disse telefonene og lignende kan ta opp i 4K 60fps. Kan jo ikke være hardware. Er det noe software greier?

Vel ifølge Qualcomm så støtter deres chip opptil 16 MP i 60 fps. Godt over 4K. Sensorer kjøper jo nesten alle av Sony. Så ja jeg ser ikke noen HW grunn til at Android tlf-er ikke skal kunne støtte det når iPhone har. Huaweis Kirin SoCer har dårligere ISP enn Qualcomm, men jeg ville tro de likevel ville klare 4K@60 med den nye nå.

 

Og jeg mener telefoner som S9 og OnePlus 6 støtter det jo (i 5 minutter) ikke at det gjør det mindre merkelig. Eneste svaret jeg fant var at Apple bruker HVEC til å komprimere filstørrelsen. Og av det jeg ser har Kirin 980 maks 2160@30 encode. Så da vil den faktisk være HW begrenset i forhold til dette.Derimot skal jo SD845 klare 2160p60 10-bit H.265, så bør ikke være begrensning der. Og H.265 og HVEC er jo ulike navn på det samme. Og en skulle jo tro det var det som ble brukt for 4K video-komprimering også på Android.

 

Så kan være HW begrensning for Huawei, men ser ikke helt hva som er problemet for de som bruker Snapdragon SoC.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er kun Apple som setter ned ytelsen til CPU ol. Alle telefoner blir derimot tregere pga tyngre SW ol. Derimot Apple blir ekstra treg da de faktisk setter ned ytelsen til telefonen. Det gjør ingen andre.

 

Blir jo litt misvisende måten du legger frem alt dette på. En eldre iPhonemodell vil jo ikke nødvendigvis være tregere da reduksjonen i klokkefrekvenser ble utført i takt med slitasjegrad på batteriet. Du kan jo fint plukke opp en ny iPhone 7 og den vil jo ikke ha noe slitasje på batteriet osv.. Du kan jo også bytte batteriet på en eldre modell og ergo vil ikke CPU-reduksjonen være reell. Du kan jo også deaktivere hele reduksjonen om du ønsker det. Min bror sin iPhone 6S står til 78% på batteriet og kjører ikke med reduserte frekvenser enda, akkurat når dette kicker inn vet jeg ikke men du kan fint sitte på eldre modeller hvor dette ikke har kicket inn og du man selv overstyre det om du ønsker det.

 

Du legger det jo frem som om dette skulle være helt umulig og at en eldre iPhone automatisk vil være mye tregere osv..

Lenke til kommentar

 

 

https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=131509912

Med vanlig prutningsmonn ville jeg tippe ca 1000-1500 for denne. Ser det er noen overoptimistiske som ønsker 4000 for en telefon som om noen få dager vil koste 3000 ny (nå 4900)

 

https://itavisen.no/2018/10/11/helt-utrolig-overgang-til-ios-12/

Litt ned på siden ser du hvor mange prosent som nå er på Android 9 (Google har ikke engang turt å liste det engang) Hele 19% er kommet seg til Android 8....Stormende jubel

 

Dersom du ikke vet at både kinesere og Google overvåker sine kunder....da er du i beste fall naiv

Hva er det som feiler folk her for tiden? Du linker til en telefon på Finn til 3000,- og sier at med vanlig prutningsmon så kan man få denne for 1000,- til 1500,-. Hva er poenget ditt?

Det er den prisen folk er villig til å betale brukt, du skjønner det er ikke slik at prisen man forespør på bruktmarkedet er den man får (dersom man da ikke skulle selge en iPhone....fikk budrunde og endte opp med mer enn jeg forespurte på en iPhone 8)

 

Legg ut en Mate 10 pro og se hvor mange forespørsler du får på den, samt hvor mye folk vil gi

1. Angående levetid: Tull. Jeg har aldri hatt telefoner som har holdt seg bedre enn toppmodellene fra Huawei. Generelt sett samme ytelse (batterimessig, ytelsesmessig) etter 24 mnd. som ny. på alle tre jeg har eid. Programvaren og oppdatering av dette har heller aldri vært noen utfordring. Apple vedgår selv at de ikke anser en iPhone til å vare særlig utover 36 mnd.

 

2. Angående bruktpris: Delvis Tull. Apple holder seg bedre i pris, ja. Kun fordi ubrukte telefoner holdes kunstig høyt i pris over tid av selskapet selv. Dette kan de selvsagt gjøre da det ikke eksisterer konkurrenter med iOS. Prisene du opererer med er derimot komplett tatt ut av luften. Jeg hadde ledd av deg om du tilbød meg 1500 kr for min Mate 10 Pro idag, i god stand får du lett det dobbelte (noe som også vil gi kjøper en veldig god telefon for pengene, langt bedre telefon enn en Apple til samme pris). At enkelte folk som kjøper brukte Apple modeller sliter med dårlig økonomisk vurderingsevne, får stå for deres egen regning.

 

3. Angående overvåkning: Delvis tull. Om du tror du ikke blir like overvåket på iPhonen din, så er du like naiv og godtroende som alle andre. Dagens smart telefoner er mer eller mindre portable overvåkningsenheter. Skaff deg en kontanttelefon.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Det er den prisen folk er villig til å betale brukt, du skjønner det er ikke slik at prisen man forespør på bruktmarkedet er den man får (dersom man da ikke skulle selge en iPhone....fikk budrunde og endte opp med mer enn jeg forespurte på en iPhone 8)

 

Legg ut en Mate 10 pro og se hvor mange forespørsler du får på den, samt hvor mye folk vil gi

Bare tull! Solgte to stk i Juli for 4700 og 4900. Kjøpte dog en iPhone 6 til sønnen min for 1400 så jeg vet ikke helt hvilken planet du bor på ( hint: epleformet )

  • Liker 4
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...