Jump to content

-Birger-

Medlemmer
 • Content Count

  601
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by -Birger-

 1. Det er det ingenting som tyder på. Kun fanboi og tyske tall. Tyske kjøremønster er forskjellig fra de fleste lang med Autobahn kjøring.
 2. Jobbes det med å automatisere/robotisere produksjonen av stein i Norge? Tenker da på både bryting av stein så vell som etterbehandling med polering osv. (Kan ingenting om dette, men har lest at vi sender stein ut av landet for etterbehandling/rafinering)
 3. Svar til Gulliksen, Ser ikke ut som den er godkjent for medisinsk bruk? Det er ikke nevnt i informasjonen om masken.
 4. Lekker bil , men litt kort rekkevidde. En skal også huske på at rekkevidden blir noe kortere etter litt tid. Vil da BMW forhandlerene også være merkeverksted for Byton?
 5. Her bør vi i Norge gjøre det enkelt. Data om og av våre innbyggere skal lagres og håndteres i Norge. Alle data skal KUN ligge under Norsk lov. Alle internasjonale selskap som har nasjonale regler om deling av informrasjon med sine respektive lands myndigheter skal automatisk vaære utelukket fra anbudene.
 6. En relativt rimelig, lekker el-bil. Men jeg forstår ikke valget i forhold til andre kandidater,
 7. Kan noen forklare hva som er fordelen med å fornye så ofte? Hvilken risiko er det en reduserer?
 8. De var da fælt så ufsete. HAr du ikke storsinn nok til å grattulere dem med en stor fremgang?
 9. Det både kan og bør være store forskjeller på lønninger til ansatte i bransjen. Mange års erfaring er at det er utrolig store forskjeller på effiktivitet mellom IT arbeidere. Trenger man en person med kompetanse innen en nisje kan det godt hende personen er verd påde dobbel og trippel lønning fremfor en som ikke kan temaet. Og kanskje enda mer dersom personen i tillegg er dyktig. Men det er også motsatt. Det er mange innen IT bransjen som godt kunne tjent under gjennomsnittlig industriarbeiderlønn og burde være fornøyde med det.
 10. Hva er det med deg? Jeg begynner å lure..... De norske skogene har økt signifikant i areal. Regnskogen avskoges. Skandinavia har store velholdte skoger som er en fornybar resurs. Ser du forskjellen ????? Prøv med litt logikkundervisning. Du mangler det åpenvart.
 11. Det finnes enkle løsninger med kopper med lokk og tut for å unngå søl.
 12. Det har endret seg noe, men ikke fort. Det hart også vært noe opp og ned i følge de kildene jeg fant. Det er også avhengig av om hvordan grensene settes. Den er i dag normalt gitt ut fra enten EU eller OECD sine definisjoner. Begge går ut fra hva totalbefolkningen tjener. Så dersom man da får noen som gjør det veldig godt, faller flere under grensene. Selv om de ikke nødvendigvis har noen problemer. Uansett betyr ikke at det blir klasseskiller i like stor grad pga økonomiske forskjeller. De er svært liker vilkår for å kunne gjøre det godt her i landet med like vilkår for utdanning. Feks. fremkom det for kort tid siden at 1 av 5 unge damer fra Indiske foreldre studerer medisin!
 13. Over hvilken tidsepoke? Det er mangemillioner døde i tvangskollektiviseringen i Sovjetunionen. Det førte også til et ekstremt ineffektivt landbruk med påfølgende hungersnød som igjen drepte millioner. Mange kilder regner rundt 20 millioner mennesker. Så har vi Stalins utrenskninger som førte til enorme antall mennesker som ble henretter + de som ble sendt til Gulag I tillegg var styret så dårlig at befolkningens gjennomsnittlige levealder var nede på 50 tallet ved slutten av epoken. Nazi Tyskland var heller ikke noe demokrati, det var en Nasjonal Sosialistisk stat. Om det ikke er nok så kan vi ta med Røde Khmer i Kambodsja. Over to millioner døde. Så har vi Kina, fra Wikipedia "Antall ofre regnes i millioner og økonomien led. Mellommenneskelige relasjoner ble ødelagt, og grunnfestede samfunnsverdier ble skadet. Religioner, minoriteter, folk med suspekt sosial bakgrunn eller akademisk bakgrunn ble nådeløst forfulgt og vesentlige deler av kinesisk kulturarv gikk tapt." Så kan vi se til Nord Korea.... Det er jo også et prakteksempel. Jeg kan ikke se at du har antydningsvis underlag for din påstand.
 14. Nei. Det må jeg ikke. Dette gir et godt bildet av personers inntekt i Norge.
 15. Mangel på empati kaller jeg det. Se til Stockholm hva som skjedde der en del år tilbake. Boligstrøk ble hippe, kommunen kom in og re-takserte og det ble kun kakser igjen i strøket. Er det ønskelig?
 16. Hvilket også er en enorm historieforfalskning. De største svineriene av noen samfunn har vært kommunistiske. Sovjetunionen, Kina, Øst-Tyskland , gamle kommunistiske Polen... Den styrende Moksnesklassen var også fascinerende. Ja, virkelig noe å trakte etter. Derimot demokratiet i Skandinavia er det best samfunn som verden noensinne har sett. Godt fungerende demokratier med svært lite ulikhet og knapt noen klasseskiller.
 17. -15 , stiv kuling og du skal ha barna hjem fra aktivitet/skole/barnehage? Bare en tanke?
 18. Det burde iallefall vurderes om barnetrygd kun gjelder de feks tre første barna. Slik som fødselstallene i Norge er nå så trenger vi litt påfyll 🙂
 19. Hvordan har de regnet her? Dersom du har lenke til deres analyse så setter jeg pris på det?
 20. Hvem er "arbeiderne" i dag? Er det en definisjon som er oppdatert?
 21. I følge dine tall så er ikke distriktene så ille ute: Snitt over alle husholdninger. Oslo 377000 Hedmark 402000 Oppland 408000 Telemark 414000 Østfold 416000 Nordland 422000 Troms Romsa 422000 Sør-Trøndelag 423000 Vestfold 425000 Finnmark Finnmárku 430000 Hele landet 431000 Nord-Trøndelag 431000 Aust-Agder 432000 Buskerud 436000 Vest-Agder 436000 Sogn og Fjordane 445000 Møre og Romsdal 447000 Hordaland 449000 Rogaland 488000 Akershus 502000
 22. Jo det er den. Men det betyr ikke at alle da kan velge hytte, båt og ferieturer til syden to ganger i året i tillegg. Snittlønnen i Norge er nå over 45000 kroner i måneden og de fleste familier har to inntekter. Rimeligste NYE Tesla per i dag er 384900,- Brukte får en (i dag) fra 275000. Disse er eldre Model S som antagelig har gratis lading på supercharger i levetiden. Snakker du distriktsbosetting så er som regel bo omkostningene svært mye lavere enn i de større norske byene.
×
×
 • Create New...