Gå til innhold

Dagens middag


*NORGE*

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Jeg foreslår rett og slett hvalkjøtt på restaurant første gangen. Så tar man bort usikkerheten rundt kokkeleringen vs resultatet første gang mens man venner seg til smaken.

En annen lettstartet variant er å kjøpe hvalkjøttdeig og bruke den som annen kjøttdeig. F.eks med Toro jægergryte.

Deretter: grillet med søt marinade, på samme måte og med samme tilbehør som vanlig biff. Den kommer til å bli spikret fast øverst på helgemenyen framover! :D

De viderekomne kan prøve å bytte ut hvalbiffen med selbiff, marinere og steke på vanlig måte. Jeg må innrømme at jeg er ikke helt viderekommen ennå siden jeg synes sel har litt for karakteristisk marin smak. Hval er mer lettlikt.

Endret av Simen1
  • Liker 1
  • Hjerte 2
Skrevet (endret)
Simen1 skrev (17 minutter siden):

Jeg foreslår rett og slett hvalkjøtt på restaurant første gangen. Så tar man bort usikkerheten rundt kokkeleringen vs resultatet første gang mens man venner seg til smaken.

En annen lettstartet variant er å kjøpe hvalkjøttdeig og bruke den som annen kjøttdeig. F.eks med Toro jægergryte.

Deretter: grillet med søt marinade, på samme måte og med samme tilbehør som vanlig biff. Den kommer til å bli spikret fast øverst på helgemenyen framover! :D

De viderekomne kan prøve å bytte ut hvalbiffen med selbiff, marinere og steke på vanlig måte. Jeg må innrømme at jeg er ikke helt viderekommen ennå siden jeg synes sel har litt for karakteristisk marin smak. Hval er mer lettlikt.

Jaok, hva bør jeg se etter hvis jeg kjøper? Noe der jeg bør vite om kvaliteten?

Toro jægergryte og biff stroganoff brukes en del her, sammen med entrecote kjøtt(helst) Med kjøtt buljong, ekstra paprika og rødløk osv.

Endret av Jarmo
  • Hjerte 1
Skrevet (endret)
Jarmo skrev (40 minutter siden):

Jaok, hva bør jeg se etter hvis jeg kjøper? Noe der jeg bør vite om kvaliteten?

Nei. :)

Alt sammen skjæres fra digre fileter på flere hundre kilo og er ganske så uniformt i smak, konsistens og fettinnhold. Jeg har aldri sett merking på pakkene om hvor på dyret kjøttet kommer fra. Alt ser likt ut. Kjøper du løsvekt så velger du selv form og størrelse. Vil du ha en hel stek på størrelse med en leca-blokk så får du det. Jeg kjøper for enkelhets skyld frosne 500g pakker. Når jeg tiner de så er stykkene rektangulære.

Spoiler

Screenshot2025-06-10at20-59-29https__eu2-browse.startpage_com.thumb.png.e95059a2ebe0b3bb5d3c933cf03e11f3.png

 

Endret av Simen1
  • Liker 2
  • Hjerte 1
Skrevet (endret)

Wraps med gyros og masse forskjellige grønsaker/salat/dressing osv. i morgen. Gleder meg, sammen med mine..

Endret av Jarmo
  • Hjerte 3
Skrevet (endret)
Mannen med ljåen skrev (22 minutter siden):

Hval er ikke fisk, men pattedyr. Minner om litt seigt storfekjøtt med litt smak av tran. Hver sin lyst. 

Husker det i fra jeg var guttunge.

Sausen var grei, men kjoettet, seigt og jaevlig.

Det var billigmiddag det, de naermest, heiv det etter deg.

 

Endret av Karltorbj
  • Innsiktsfullt 1
Skrevet
Duriello skrev (5 minutter siden):

Om tilberedt rett, og du ikke har vært uheldig med kjøttet, så skal det jo ikke smake tran av det, eller? 🤔

Ser de anbefaler marinade, chili og hvitloek, skal visst vaere bra.

Hvis det smaker tran, kan du legge det i melk eller edikk, et par timer.

Vet ikke jeg, hadde ikke satset paa det, hvis jeg hadde invitert middagsgjester, en loerdagskveld ihvertfall.

Finnbiff, av hval, med sopp og roemmesaus. 😁

  • Hjerte 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...