Gå til innhold

DIY Quadcopter - FPV løsning/utfordringer


ErlendRU

Anbefalte innlegg

Driver å leker med tanken på å bygge egen drone/quadcopter. Litt lavkost, enkelt til å begynne med, så kan jeg heller "utvide" funksjonalitet/design osv. etterhvert. Noe litt som dette: https://www.instructables.com/id/The-Pi-Quadcopter/

 

For å understreke det, så er jeg helt ny på dette

 

Har en Raspberry Pi 3 jeg ønsker å bruke til dette bla. HW-oppsettet er i grunn ikke noe stress, tror det skal gå greit. Er derimot usikker på et par ting. 

 

1. - Om jeg skal gå for styring av dingsen over wifi/mobilen (sette opp wifi hotspot på Raspberryen og koble opp på mobilen). Har ikke testet dette, men antar det vil gi relativt dårlig range (?).

1.1. - Vil det evt. hjelpe med et wifi-adapter for å forsterke signalene? Trenger ikke 2km range, men noe annet enn opp og ned 10 meter hadde vært greit.

 

2. - Er det evt. bedre med en "standard" fjernkontroll/radio designet for denslags? Rangen blir vel helt klart bedre, men kostnadene går vel deretter opp også antar jeg.

 

3. - Så er jeg veldig gira på FPV-muligheter, at jeg ser live på f.eks mobilen. Usikker på hvordan dette går på Raspberryen, har et billig-actionkamera jeg håper fungerer, men usikker da jeg ikke har fått prøvd enda. Evt. mulig med PiCamera e.l. som er kompatibelt. 

3.1 - Men hvordan løser dette seg best, over Wifi eller med en videosender av et eller annet slag (igjen det med kostnader da)

 

Tar gjerne imot tips på hvordan enklest mulig jeg kan løse disse tingene uten at kostnadene skyter rett i været. Garantert noe mer jeg lurer på, har ikke engang begynt å kjøpe inn noe, så er fortsatt på planleggingsstadiet, men per nå er det disse utfordringene jeg funderer over. :hmm:

 

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...