Gå til innhold

Hvordan sparer dere penger?


PgUp

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sparer ved å ikke bruke mer penger en jeg må, 23år og er student men har klart å spare opp en liten formue som skal gå til hus/leilighet.

 

edit: har selvfølgelig jobbet svært mye de siste årene før jeg begynte å studere, bodde da hjemme og hadde ingen store utgifter. 

Endret av namelessghoul
Lenke til kommentar

Fyller nå snart 24 og har bodd hjemme hele livet (unntatt et år i Forsvaret). Jeg har rett og slett spart så mye som mulig. De siste fire årene har dette dermed betydd å spare et sted mellom 17-22.000 hver måned. (Ofte mer hvis jeg jobber overtid). Har alltid vært flink med penger og bruker de fornuftig. Men er på den andre siden ikke "gjerrig" eller grisk. Jeg har kjøpt meg bil kontant og kjøpte meg for to måneder siden en leilighet.

 

Har spart i BSU siden jeg var 18-19, men har aldri hatt noe faste beløp. Bare kaster inn så mye som mulig. Det som ikke gå på BSU blir satt i sparekonto, en del i fond, også hadde jeg et lite sprang i kryptovaluta (men dette var ikke mye).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har et fast kjøp av indeksfond hver lønningsdag pluss at jeg setter av litt på en bufferkonto, sparer ikke allverden sammenlignet med andre her i tråden men det er bedre enn før når jeg brukte opp alt jeg hadde hver måned og spedde på med kredittkortbruk 

 

edit: glemte formålet, muligens skal det brukes til å kjøpe egen leilighet eller så er det privat pensjonssparing

Endret av Gruble2000
Lenke til kommentar

BSU-BSU2-IPS 

 

Kuttet ut snus, brus og unødvendig "shopping"-pendlerbilen ble elbil - Droppet forsikring på hundene ( Har spart opp 80k istedet hvis uhellet skal være ute ) 

 

Dette ble kjapt 50k spart i året.. Som da fylte opp BSU 2 og fremtidig IPS

 

 

Edit: Sparer til tomt, slik at det å bygge hus blir mulig

Endret av LD93
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Langsiktig i fond og noe aksjer.

Mer kortsiktig på egen sparekontor og til en fellessparekonto med samboeren min.

Den fellesen blir til kjøp til leiligheten og reiser sammen osv.

 

Sparer egentlig ikke til noe spesifikt.

Kunne tenke med en Omega Speedmaster klokke på sikt.

Men har mer på konto i tilfelle noe skulle skje, en buffer. 

Den langsiktige er tenkt til pensjon primært. 

Endret av PatSharpX
Lenke til kommentar

Sparer til taxiturer i fremtiden og fremtidige tannlegebesøk. Brente 25 000 kroner på taxi i 2017. For et drittvær det var i fjor.

 

Skal kanskje opprette separate kontoer til å spare til nyeste iPhone og sånt hver gang det blir utdatert så det ikke får oppdateringer lenger og forvises til finn.no hvis det har en restverdi.

Endret av 8DX8QO0Y
Lenke til kommentar

BSU-BSU2-IPS

 

Kuttet ut snus, brus og unødvendig "shopping"-pendlerbilen ble elbil - Droppet forsikring på hundene ( Har spart opp 80k istedet hvis uhellet skal være ute )

 

Dette ble kjapt 50k spart i året.. Som da fylte opp BSU 2 og fremtidig IPS

 

 

Edit: Sparer til tomt, slik at det å bygge hus blir mulig

Jeg leier så har ikke lov til å ha kjæledyr. Men om jeg hadde så hadde jeg heller avlivet dyret om det trengte 80 000 i dyrlegeregninger.

 

Men enig i å kutte unødvendige kjøp. Har gått litt over styr med å kjøpe lunsj og drikke ute, har skjerpet meg og laget matpakke hver dag denne uken da.

Endret av 8DX8QO0Y
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Sparer fast 3000 per mnd, og har gjort det så lenge jeg kan huske, merker egentlig ikke noe til det en gang. Fast trekk som går til sparekonto. Derfra har jeg kjørt indeksfond på Nordnet. Tipset er å lage en fast trekk avtale, beløpet tar du stort du klarer, men ikke noe feil å starte med 100 kroner i mnd, blir fort penger det å :)

Lenke til kommentar

Ingenting. Først og fremst fordi det ikke er noe å spare av. For det andre fordi det vil ta en million år å spare til et hus. For det tredje fordi når jeg skal begynne med business, vil jeg tjene så mye penger at det smårasket jeg diller rundt med nå blir ubetydelig.

Hvilken business skal du starte, og hvor skal du få startkapital fra?
Lenke til kommentar

Sparer ingenting egentlig men går litt i pluss hver måned etter at boliglån og alt annet er betalt. Er ofte impulsiv når det kommer til elektronikk/mobil osv og da er det greit at jeg har litt i bakhånd. Fikk en myk start på voksenlivet for mange år siden da jeg bodde hjemme to år etter vgs og tjente godt uten å betale en krone.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Snart 26 år.

 

Fast overføring til BSU/mnd

Fast overføring til pensjonsfond/mnd

 

Jeg og samboeren min har en matkonto, og en regningskonto.

Til regningskonto overføres det "for mye" penger, som går til sparing, og hvor man kjøper nødvendige ting ved behov.

 

Kjøpte hus, men til tross for det ser jeg på det som en god invistering å fortsatt spare på BSU.

 

Dog er ikke den beste på å spare ellers, prøver å bli bedre der :) 

Lenke til kommentar

Man kan alltids spare penger et sted som f.eks en bank der man ikke har kort, slik at når man vil bruke pengene så må man gjøre ekstra arbeid for å få tak i de.. I mellomtiden skifter man kanskje mening og slipper å sløse med penger.. 

Lenke til kommentar

Er 26 år og sparer følgende:
7000/mnd til Boligsparing

3000/mnd til Ferie (Blir overført til bolig dersom ferie utgår..)

300/mnd pensjonsfond

 

Er glad i å reise og da blir det såpass med sparing til ferie :) Er nå ikke langt ifra å endelig kunne kjøpe meg bolig. Pr idag har jeg også 7000 i utgifter til leie + strøm, så jeg vil spare ganske mye på å kjøpe meg bolig. Da vil jeg nok øke pensjonsfondet samt opprette en egen bufferkonto "istedenfor" boligsparingen.

 

Jeg føler jeg lever ganske greit, men også at jeg i forhold til de rundt meg lever litt sparsommelig. Jeg bruker ca 10000 til alle andre utgifter. Dette innebærer da MC lån, mat, forsikringer, strøm, telefon, internett, klær, underholdning og alt annet man skulle måtte bruke penger på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...